Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Katon korjaus Perho

Katon korjaus Perho – ammattilaisemme kunnostavat kattosi epäkohdat laadukkailla tuotteilla ja loistavin tuloksin. Korjaustarve saavuttaa jokaisen katon jossakin vaiheessa elinkaarta. Aluksi voi kyse olla tihkuvuodoista tai muista yksittäisistä epäkohdista, mutta jos haasteiden annetaan muhia itsekseen, äityvät ne äkkiä isommiksi. Ajoissa toteutetut tiivistykset auttavat välttämään kosteus- ja lahohaitat, vaaralliset sisäilmaongelmat sekä ennenaikaiset remontit. Kun katto vuotaa, yleisin syy ovat sään ja ympäristön kulutukset; sammal, lika, lehtiroska, kosteus sekä auringon uv-säteily. Toistuvat lämpötilanvaihtelut pyrkivät kuluttamaan läpivientien tiivisteet, ja vuosien vieriessä tiili murentuu, pelti ruostuu ja huopa halkeilee. Tilannetta pahentaa entisestään, jos katon huolto on heikoissa kantimissa. Tai kenties katon alkuperäisen asennuksen yhteydessä on tehty kohtalokkaita virheitä. Toisaalta korjaustarve voi hyvin iskeä uuteen ja terveeseenkin kattoon, mikäli kohdalle osuvat odottamattomat lumi- tai myrskyvauriot. Ehkä katto joutui kärsimään, kun puu kaatui myrskyssä talon, mökin tai katon päälle, tai kun lumi irrotti kattoläpiviennin, tikkaat tai lumiesteen, niin että kattoon tuli reikä.

Vuotaako katto esimerkiksi savupiipun juuresta tai piipun tai läpiviennin kohdalta? Tai onko tarpeen teettää vuotavan kattoikkunan, kattovalokuvun tai kattoluukun korjaus sekä tiivistys? Meiltä saat ammattitaitoiset katon korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Perhossa, yksittäisen kattovuodon kunnostuksesta lumi- sekä myrskyvaurioiden korjauksiin. Teemme jiirien ja läpivientien tiivistykset sekä katon vesivahinkojen ja vuotovaurioiden paikkaukset, kastuneiden villojen tai laudoitusten vaihdot samoin kuin aluskatteen ja rakenteiden korjaukset. Hoidamme kuntoon kohteen kuin kohteen katon mallista tai materiaalista riippumatta – pelti-, huopa- sekä tiilikatteet harjakatosta auma- ja taitekattoon. Voit tilata toimestamme omakotitalon, autotallin, -katoksen ja mökin katon korjaukset, kunnostukset pihakatokseen ja rantasaunaan sekä muihin asuin- tai ulkorakennuksiin. Lisäksi suoritamme katon korjaustyöt saaresta löytyvissä kohteissa.

Ammattilaistemme kattotyöt kuuluvat verotuksessa kotitalousvähennyksen piiriin, ja sivujemme kautta voi kuluihin hakea joustavaa, luotettavaa rahoitusta. Toimialueeseemme sisältyy kattavasti muukin Keski-Pohjanmaa; Veteli, Kaustinen, Halsua, Lestijärvi ja Kokkola. Toteutamme korjaukset ensiluokkaisesti avaimet käteen- periaatteella, laadukkain tuottein sekä menetelmin aina kattosi tarpeiden mukaan. Hanki siis katolle parhaalla palvelulla täysi tiiveys sekä toimivuus – ota yhteyttä ja pyydä tarjouksemme katon korjauksesta Perhossa!

Kattavat kattotyöt katon korjauksesta katon huoltoon ja remonttiin Perhossa

Kokeneet kattoammattilaisemme korjaavat Perhossa kaikki katot huopa- ja palahuopakatoista tiilikattoihin sekä peltikattoihin. Jos katto vuotaa, kattoikkuna falskaa tai aluskate kaipaa paikkausta, löytyy meiltä kattava tietotaito ongelman korjaamiseksi. Kun katon korjaus ei enää riitä, remontoimme huopakattosi, tiilikattosi ja peltikattosi avaimet käteen -palvelulla. Uutta kattoremonttia voidaan lykätä laadukkailla kattohuolloillamme, joilla varmistat kattosi toimivuuden ja pitkäikäisyyden. Puhdistamme katon ja vesikourut, pudotamme lumet, poistamme jääpuikot ja tarjoamme muut katon huoltotyöt kattosi tarpeiden mukaan. Ota yhteyttä missä tahansa kattotyössä Perhon alueella!

Huopakaton korjaus Perho, parannamme kattosi haastekohdat

Huopakaton korjaus Perho – tuloksena on vesitiivis ja varmatoiminen katto, kun kutsut paikalle ammattitiimimme. Huopakatto, eli bitumikatto saattaa kärsiä vaikkapa myrskyn tekemistä tuhoista. Ehkä myrskytuuli repi katolta huopia irti tai myrsky vahingoitti kattotekniikkaa. Tai sitten huopakatto tai palahuopakatto vaurioitui, kun puu kaatui talon tai katon päälle myrskyssä. Tavallisimmin kattoa kuitenkin verottavat arkiset ympäristön rasitukset, jotka jättävät vääjäämättä jälkensä etenkin vanhemmanpuoleiseen huopaan. Kermistä aluksi löytyvä sirotepinta hiutuu vähä vähältä pois, ja kun ikääntyminen sekä uv-säteily kuivattavat huopaa, halkeilua tapahtuu helpommin. Kattoon saattaa syntyä reikiä, kulumia, kupruja, painumia tai repeämiä, joskus jopa suoranaisia pullistumia eli niin sanottuja huopakaton höyrypusseja. Tai sitten huopakatto tai palahuopakatto vuotaa liitosten tai läpivientien kohdalta – saumat saattavat pettää seisovan veden alla, tai sammaleen tai lumikuorman toimesta.

Toteutamme huopakaton sekä palahuopakaton korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Perhossa. Käsittelyaineet ja korjaustavat valitsemme huolella kohteelle sopiviksi. Esimerkiksi pienehköille katepinnan kulumille voi riittää kunnostus massalla, kun taas isompiin vauriokohtiin mitoitamme ja asennamme erityiset huopakaton paikkapalat. Tiivistämme aukeilleet saumat ja liimaamme irronneet bitumipaanut palahuopakatolta, ja kuprut eli höyrypussit leikkaamme auki katepinnan tasoitusta varten. Saat meiltä Perhossa huopakaton tulityöt sekä alushuovan ja umpilaudoituksen vaihdot, samoin taitoa vaativat tasakaton korjaukset, tiivistykset sekä paikkaukset. Lisäksi hoidamme huopakaton sekä palahuopakaton myrskyvaurioiden korjaustyöt, sekä huopakaton kunnostukset saarimökillä ja muualla saarikohteissa.

Peltikaton korjaus Perho, loistavin tuloksin ja laadukkailla tuotteilla

Peltikaton korjaus Perho – huolellinen palvelumme kattosi parhaaksi uudistaa kolhut ja ruostekohdat katteesta. Korroosio reikiinnyttää helposti etenkin hoitamatta jääneet pellit. Muihin peltikaton uhkiin lukeutuvat sään- ja lämpötilanvaihtelut, kun sadevedet, uv-säteily, pakkanen ja jää saavat kattopellit elämään edestakaisin. Lämpöliikkeen voimasta kiinnikkeet löystyvät ja peltikaton naulat pumppautuvat ylös, jolloin peltien liitokset alkavat irvistää, ja tuloksena vesitiiveys on tiessään. Kun peltikatto vuotaa, voi ongelmia löytyä myös yläpohjan ja aluskatteen tienoilta – esimerkiksi aluskate saattaa olla väärin asennettu tai kärsinyt mekaanisen vaurion. Tai sitten katon ovat hetkessä rikkoneet lumi- tai myrskyvauriot, jotka eivät katso katon ikää eivätkä kuntoa, kun sattuvat osumaan kohdalle. Kenties tuuli tai myrsky irrotti kattopellit ja peltilistat, tai myrsky kaatoi puun peltikaton tai talon päälle. Tai sitten lumi pudotti rännit tai repi mukanaan alas kattotuotteet, niin että peltiin tuli reikiä.

Peltikaton korjaus ja tiivistys Perhossa aloitetaan tilannekartoituksella, sekä huolella hoidetuilla pohjatöillä, kuten lian- ja ruosteenpoistolla. Useimmissa tapauksissa korjaustoimiksi riittää nykyisen peltikaton reikien paikkaus, sekä toisinaan yksittäisten kattopeltien vaihto, kun vauriot jäävät luonteeltaan paikallisiksi. Toteutamme kattopeltien lisäkiinnitykset sekä naulojen tai kateruuvien vaihdot uusiin kateruuveihin, samoin peltikaton aluskatteen sekä yläpohjan korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Perhossa. Saat meiltä niin ikään peltikaton lumi- sekä myrskyvaurioiden korjaukset, sekä kattavat peltikaton kunnostukset kaikissa saarikohteissa.

Tiilikaton korjaus Perho – tehostamme kattosi turvaa sekä tiiveyttä

Tiilikaton korjaus Perho, kokeneiden osaajiemme pitävät paikkaukset vahvistavat kattosi hyvinvointia. Lujatekoinen tiilikään ei ole immuuni sään ja ympäristön kulutuksille. Muun muassa sammal ja jäkälä tarttuvat juurillaan tiukasti tiileen, ja ne syövät katteesta ravinteita sekä tuovat mukanaan kosteutta. Talvella haastetta puolestaan tuottaa katon päälle kasautuva lumikuorma, sillä lumi voi painaa rakenteet notkolle tai työntää vettä sisään saumoista. Ikääntyessään tiilikatto joutuu kohtaamaan myös pakkasrapautumisen kierteen, kun huokoistunut kate imee kosteutta, joka vuoroin jäätyy ja sulaa. Jos taas tiilikatto vuotaa rakenteisiin, on hyvä katsastaa yläpohjan tilanne – esimerkiksi aluskate saattaa olla vanhuuttaan kulunut, vaurioitunut tai väärin asennettu. Tai ehkä rakenteita rikkoutui, kun myrsky kaatoi puun tiilikaton tai talon päälle. Tai sitten tuuli tai myrsky irrotti harjatiilen, kattotiilen, reunatiilen tai tiilikaton pellitykset.

Tiilikaton korjaus, paikkaus ja tiivistys Perhossa ehkäisee vakavammat vauriot. Katto välttää ikävät kosteushaitat ja turhat, ennenaikaiset remontit. Tyypillisesti tiilikaton korjaustarve osoittautuu luonteeltaan varsin paikalliseksi, jolloin katolle riittävät täsmätoimet, kuten rikkinäisten kattotiilien vaihto. Hoidamme myös tiilikaton aluskatteen korjaukset, tiivistykset sekä paikkaukset, myrskyvaurioiden korjaustyöt sekä katon kunnostukset saarikohteissa. Tiilikaton korjaus Perhossa viimeistellään pintakäsittelemällä kärsineet tiilet. Näin katteelle saadaan jälleen asianmukainen suoja säätä ja sammalta vastaan.

Aluskatteen korjaus, paikkaus ja tiivistys Perho – toimintakykyinen aluskate suojelee rakenteet

Aluskatteen korjaus, paikkaus ja tiivistys Perho, kattava kokemuksemme sekä tietotaitomme varmistaa parhaan mahdollisen tuloksen. Aluskate on välttämätön osa toimivaa kattoa varsinkin maamme vaihtelevissa sääoloissa. Laadukas, oikein asennettu aluskate poistaa sekä ulkoa että sisältä tulevan kosteuden, ennen kuin se tiivistyy eristeisiin tai muihin yläpohjan rakenteisiin. Kun aluskate vuotaa, syy löytyy yleensä sään ja iän tuomista kulumista, joskus myös asennukseen liittyvistä virheistä tai muista mekaanisista vaurioista. Palvelemme aluskatteen kunnostustöissä kaikenlaisissa kohteissa – teemme peltikaton sekä tiilikaton aluskatteen korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Perhossa.

Hoidamme yksittäisten reikien paikkaukset sekä reikiintyneiden vuotien vaihdot, ja kunnostamme katolta valumajäljet, lahovauriot tai kastuneet villat. Tärkeässä roolissa aluskatteen kannalta on toimiva ilmanvaihto, joten parannamme myös eristystä tai välikaton tuuletusta, mikäli tarvetta siihen ilmenee. Suoritamme aluskatteen korjaukset ja paikkaukset sujuvasti kaikista elementeistä, myös jiiristä ja sisätaitteesta sekä vaikkapa savupiipun kohdalta. Asennamme jiireihin oikeaoppiset, kahdensuuntaiset aluskatteet, ja toteutamme aluskatteen ylösnostot sekä huolellisen tiivistämisen savupiippuun. Aluskatteen korjaus, paikkaus ja tiivistys Perhossa onnistuu meiltä myös läpiviennin kohdalta; kattoluukun, kattovalokuvun, kattoikkunan, ilmanvaihtoputken ja viemärintuuletusputken kohdalta.

Kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Perho – korjaus hoitaa kuluneet tai falskaavat tiivisteet

Kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Perho – korjaus hoitaa kattosi toimivuuden kuntoon, kun laitat asialle timanttisen tiimimme. Läpiviennit muodostavat huomattavan vuotoriskin puhkaistessaan vesikatteen sekä aluskatteen. Kun kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai jokin muu kattoläpivienti vuotaa Perhossa, paras ratkaisu on kutsua paikalle kokeneet asiantuntijamme. Suoritamme katon korjaukset vuotavan kattoluukun, kattoikkunan ja kattovalokuvun kohdalta, samoin savupiipun, ilmanvaihtoputken, viemärintuuletusputken tai muun läpiviennin kohdalta. Vaihdamme virttyneet tiivistykset ja aikansa eläneet suojapellit. Asennamme myös läpivientien tiivistekappaleet sekä puuttuvat aluskatteen ylösnostot.

Meiltä löydät avun, kun kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Perhossa, ja toteutamme tyylillä muutkin korjaukset kattosi tueksi ja turvaksi. Kunnostus säästää aikaa ja rahaa sekä varjelee rakenteet terveinä – ota siksi yhteyttä ja pyydä tarjouksemme katon korjauspalvelusta!

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt