Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Katon korjaus Petäjävesi

Katon korjaus Petäjävesi, kokeneet ammattilaisemme toteuttavat taidolla tärkeitä parannuksia kattosi perusterveyteen. Korjaustarve voi olla kaikkea kulumien kunnostuksesta lumi- sekä myrskyvaurioiden korjauksiin. Ehkä katto joutui kärsimään, kun puu kaatui myrskyssä talon, mökin tai katon päälle. Tai sitten lumi irrotti tikkaat, lumiesteen tai kattoläpiviennin, niin että kattoon tuli reikä. Yleisimmin korjaustarve kuitenkin kehittyy sään ja ajan rasitusten seurauksena, kun katto vuotaa muun muassa uv-säteilyn, kosteuden, sammaleen tai lehtiroskan vuoksi. Toistuvat lämpötilanvaihtelut iskevät etenkin läpivientien tiivistyksiin, ja vuosien kuluessa tiili murentuu, pelti ruostuu ja huopa halkeilee. Tilannetta hankaloittaa entisestään, jos katon huolto on heikolla tolalla. Tai kenties katon alkuperäiseen asennukseen liittyen on tehty mainittavia virheitä. Taitavilta tekijöiltämme saat viimeisen päälle kaikenlaisten kohteiden korjaukset – paikkaamme huopa-, tiili- sekä peltikatteet harjakatosta tasa- ja taitekattoon.

Vuotaako katto siis savupiipun juuresta tai piipun tai läpiviennin kohdalta? Tai onko tarpeen teettää vuotavan kattoikkunan, kattovalokuvun tai kattoluukun korjaus sekä tiivistys? Hoidamme hallitusti katon korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Petäjävedellä, yksittäisen kattovuodon kunnostuksesta vesivahinkojen ja vuotovaurioiden korjauksiin. Teemme jiirien ja läpivientien tiivistykset sekä kattoturvatuotteiden paikkaukset, kastuneiden villojen tai laudoitusten vaihdot samoin kuin aluskatteen ja rakenteiden korjaukset. Voit tilata toimestamme omakotitalon, kesämökin ja autotallin katon korjaustyöt, kunnostukset pihakatokseen ja rantasaunaan sekä muihin asuin- tai ulkorakennuksiin. Lisäksi saat meiltä katon korjaukset saaressa sijaitsevissa kohteissa.

Ammattilaistemme kattotyöt kuuluvat verotuksessa kotitalousvähennyksen piiriin, ja sivujemme kautta voi kuluihin hakea tarpeen mukaan joustavaa rahoitusta. Toimialueeseemme sisältyy kattavasti muukin Keski-Suomi; Keuruu, Multia, Uurainen, Jyväskylä ja Jämsä. Palvelemme korjauksissa laadukkain tuottein ja osaavin ammattiottein, avaimet käteen- periaatteella aina kattosi parasta ajatellen. Tuloksena on tiivis ja tyylikäs katto, joka kestää säätä sekä aikaa – ota siis yhteyttä ja pyydä tarjouksemme katon korjauksesta Petäjävedellä!

Kattavat kattotyöt katon korjauksesta katon huoltoon ja remonttiin Petäjävedellä

Kokeneet kattoammattilaisemme korjaavat Petäjävedellä kaikki katot huopa- ja palahuopakatoista tiilikattoihin sekä peltikattoihin. Jos katto vuotaa, kattoikkuna falskaa tai aluskate kaipaa paikkausta, löytyy meiltä kattava tietotaito ongelman korjaamiseksi. Kun katon korjaus ei enää riitä, remontoimme huopakattosi, tiilikattosi ja peltikattosi avaimet käteen -palvelulla. Uutta kattoremonttia voidaan lykätä laadukkailla kattohuolloillamme, joilla varmistat kattosi toimivuuden ja pitkäikäisyyden. Puhdistamme katon ja vesikourut, pudotamme lumet, poistamme jääpuikot ja tarjoamme muut katon huoltotyöt kattosi tarpeiden mukaan. Ota yhteyttä missä tahansa kattotyössä Petäjäveden alueella!

Huopakaton korjaus Petäjävesi – panostus kattosi pitkään ikään

Huopakaton korjaus Petäjävesi, hoidamme katepinnan paikkaukset pitävästi, tasokkain tuottein ja kattosi tarpeiden mukaan. Huopakaton, eli bitumikaton kuprut ja kulumat ovat tyypillinen korjaustarpeen aiheuttaja. Mekaaniset sekä kemialliset rasitukset iskevät etenkin vanhempaan huopaan, ja kun suojaava sirote hiutuu pinnasta pois, kate joutuu vaurioille alttiiksi. Lisäksi kermejä kuivattavat osaltaan ikääntyminen sekä uv-säteily, jolloin katteen elastiset ominaisuudet heikentyvät, ja halkeilun riski kasvaa. Huopaan syntyy ajan myötä reikiä, repeämiä, kupruja, kulumia tai painumia, joskus jopa suoranaisia pullistumia eli niin sanottuja huopakaton höyrypusseja. Tai sitten huopakatto tai palahuopakatto vuotaa liitosten tai läpivientien kohdalta, sammaleen juurten ja lumikuorman vuoksi tai myrskytuhojen toimesta. Kenties huopakatto tai palahuopakatto vaurioitui, kun puu kaatui myrskyssä talon tai katon päälle, tai kun myrskytuuli repi katolta huopia irti tai myrsky vahingoitti kattotekniikkaa.

Hoidamme huopakaton sekä palahuopakaton korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Petäjävedellä. Valitsemme kaikki tarveaineet sekä työkalut tarkasti kohteelle sopiviksi. Esimerkiksi pienehköille katepinnan kulumille voi riittää kunnostus massalla, kun taas isompiin vauriokohtiin mitoitamme ja asennamme erityiset huopakaton paikkapalat. Tiivistämme aukeilleet saumat ja liimaamme irronneet bitumipaanut palahuopakatolta, ja viillämme auki kuprut eli höyrypussit kattohuovan tasoitusta varten. Toteutamme Petäjävedellä huopakaton tulityöt ja alushuovan sekä umpilaudoituksen vaihdot, samoin rakenteeltaan poikkeavan tasakaton korjaukset, tiivistykset sekä paikkaukset. Lisäksi saat meiltä huopakaton sekä palahuopakaton myrskyvaurioiden korjaustyöt, sekä huopakaton kunnostukset saarimökillä ja muualla saarikohteissa.

Peltikaton korjaus Petäjävesi, palvelemme sujuvasti ja siistillä työnjäljellä

Peltikaton korjaus Petäjävesi – laadukkaat ja luotettavat paikkaukset hoitaa pätevästi ammattipalvelumme. Esimerkiksi äkilliset myrskytuhot voivat iskeä uuteen ja terveeseenkin kattoon. Ehkä rakenteita rikkoutui, kun myrsky kaatoi puun peltikaton tai talon päälle. Tai sitten tuuli tai myrsky irrotti kattopellit ja peltilistat, tai myrsky muulla tavoin vioitti kattoa. Arkisempiin peltikaton rasituksiin kuuluvat sään- ja lämpötilanvaihtelut, kun kosteus, aurinko, pakkanen ja jää saavat kattopellit elämään edestakaisin. Lämpöliikkeen voimasta kiinnikkeet höltyvät ja peltien liitokset alkavat irvistää, jolloin vesitiiveys menetetään, ja katto lisäksi rämisee tuulella. Jos taas peltikatto vuotaa rakenteisiin, saattaa ongelma piillä yläpohjassa – vaikkapa aluskate voi olla vanhuuttaan kulunut tai kärsinyt mekaanisen vaurion. Vielä eräs tyypillinen peltikaton vaiva on kattoa rei’ittävä ruoste, ja erityisen tehokkaasti korroosio iskee hoitamatta jääneisiin pelteihin.

Peltikaton korjaus ja tiivistys Petäjävedellä aloitetaan tilannekartoituksella. Etsimme ongelmien tarkan syyn ja sijainnin, ja tutkimme syntyneet vahingot. Useimmissa tapauksissa järkevin ratkaisu on nykyisen peltikaton reikien paikkaus, sekä toisinaan yksittäisten kattopeltien vaihto, kun vauriot jäävät luonteeltaan paikallisiksi. Toteutamme tunnolliset pohjatyöt, kuten lian tai ruosteen poiston alustasta, niin että massaukset saadaan tarttumaan hyvin, ja korjauksesta tulee pitävä. Hoidamme kattopeltien lisäkiinnitykset sekä naulojen tai kateruuvien vaihdot uusiin kateruuveihin, samoin peltikaton aluskatteen korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Petäjävedellä. Kattopeltisepiltämme sujuvat niin ikään peltikaton myrskyvaurioiden korjaukset, sekä pienet ja suuret peltikaton kunnostukset kaikissa saarikohteissa.

Tiilikaton korjaus Petäjävesi – katollesi suunniteltu täsmäratkaisu

Tiilikaton korjaus Petäjävesi, paikkaamme vuodot ja kunnostamme epäkohdat mittatilaustyönä kattosi mukaan. Vankkatekoinen tiilikattokin joutuu kohtaamaan sään ja ympäristön kulutukset. Esimerkiksi sammal ja jäkälä ujuttavat juurensa huokoiseen tiileen, ja ne syövät katteesta ravinteita sekä kuljettavat mukanaan kosteutta. Talvella huomattavaa haastetta tuottaa katon päälle kasautuva lumikuorma, sillä lumi saattaa painaa rakenteet notkolle tai työntää vettä sisään saumoista. Ikääntyvä tiilikatto tuntee nahoissaan myös pakkasrapautumisen ilmiön, kun haurastunut kate imee kosteutta, joka vuoroin jäätyy ja sulaa. Kun tiilikatto vuotaa, voi olla syytä tarkistaa niin ikään yläpohjan tilanne – kenties aluskate on ajan myötä loppuun kulunut tai jo alun perin virheellisesti asennettu. Tai kenties tiilikatto rikkoutui äkillisesti, kun myrsky kaatoi puun tiilikaton tai talon päälle. Tai sitten tuuli tai myrsky irrotti harjatiilen, kattotiilen, reunatiilen tai tiilikaton pellitykset.

Tiilikaton korjaus, paikkaus ja tiivistys Petäjävedellä säästää monelta murheelta, kun vältetään vakavammat kosteushaitat sekä turhat, ennenaikaiset remontit. Ajoissa tehtyinä riittävät yleensä pienet, paikalliset täsmätyöt, kuten irronneiden peltien kiinnitykset sekä rikkinäisten kattotiilien vaihdot. Toteutamme myös tiilikaton aluskatteen korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Petäjävedellä, samoin myrskyvaurioiden korjaustyöt sekä katon saneeraukset saarikohteissa. Viimeistelemme tiilikaton korjauksen ja paikkauksen pintakäsittelemällä kärsineet tiilet, niin että katto saa jälleen pitävän suojauksen kosteutta ja kasvustoa vastaan.

Aluskatteen korjaus, paikkaus ja tiivistys Petäjävesi, osaavin ottein ja laatutyönä toimestamme

Aluskatteen korjaus, paikkaus ja tiivistys Petäjävesi – vahva kokemuksemme ja tietotaitomme varmistaa katollesi pitävän ja tiiviin turvan. Aluskatetta tarvitaan suojaamaan rakenteet tihkuvan kosteuden vaaroilta. Pienikin vuoto saattaa yläpohjassa aiheuttaa mittavan kokoisia haasteita, kuten kastuneita villoja, lahovaurioita sekä vaarallisia sisäilmaongelmia. Kun aluskate vuotaa, johtuu se tyypillisesti sään ja ympäristön kulutuksista, joskus myös alkuperäisen asennuksen virheistä tai äkillisistä mekaanisista vaurioista. Toteutamme kaikki aluskatteen kunnostukset kauniilla ja kestävällä työnjäljellä – sekä peltikaton että tiilikaton aluskatteen korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Petäjävedellä.

Suoritamme yksittäisten reikien paikkaukset sekä aluskatteen osittaiset vaihdot, ja purkutöiden yhteydessä katsastamme läpi myös yläpohjan rakenteiden tilanteen. Tärkeässä roolissa aluskatteen kannalta on myös toimiva ilmanvaihto, joten parannamme eristystä tai välikaton tuuletusta, jos se kohdekaton tapauksessa on tarpeen. Hoidamme aluskatteen korjaukset ja paikkaukset kaikkien elementtien suhteen, myös jiiristä ja sisätaitteesta sekä vaikkapa savupiipun kohdalta. Asennamme aluskatteen ylösnostot sekä huolehdimme tiivistämisen savupiippuun, ja toteutamme jiireihin oppikirjan mukaiset, kahdensuuntaiset aluskatteet. Lisäksi teemme aluskatteen korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Petäjävedellä läpiviennin kohdalta; kattoikkunan, kattovalokuvun, kattoluukun, ilmanvaihtoputken ja viemärintuuletusputken kohdalta.

Kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Petäjävesi – korjaus auttaa ennakoimaan säästäen aikaa sekä rahaa

Kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Petäjävesi – korjaus kohentaa kattosi kokonaisvaltaista turvaa, kun asialla on timanttinen ammattitiimimme. Läpiviennit muodostavat varteenotettavan vuotoriskin puhkaistessaan vesikatteen ja aluskatteen. Kun huomaat, että kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Petäjävedellä, tilaa paikalle taitavat tekijämme kattosi tiiveyttä palauttamaan. Hoidamme katon korjaukset vuotavan savupiipun, kattovalokuvun ja kattoikkunan kohdalta, sekä kattoluukun, ilmanvaihtoputken, viemärintuuletusputken tai muun läpiviennin kohdalta. Uusimme kärsineet suojapellit ja aikansa eläneet tiivisteet. Lisäksi asennamme aluskatteen ylösnostot sekä puuttuvat tiivistekappaleet.

Meiltä löydät ratkaisun, kun kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Petäjävedellä, ja suoritamme sujuvasti muutkin korjaukset kattosi tarpeiden mukaan. Ehjä sekä energiatehokas katto tarjoaa myös rakenteille toimivan suojan – ota siis yhteyttä ja pyydä meiltä tarjous katon korjauksesta sekä paikkauksesta!

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt