Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Katon korjaus Pielavesi

Katon korjaus Pielavesi, paikkaus palvelee kattosi pitkäaikaista hyötyä, kun laitat asialle taitavat ammattilaisemme. Korjaustarvetta tuottavat niin sään ja ajan rasitukset kuin äkilliset mekaaniset vauriotkin. Ehkä katto vuotaa esimerkiksi savupiipun juuresta tai piipun tai läpiviennin kohdalta, tai kenties täytyy teettää vuotavan kattoikkunan, kattovalokuvun tai kattoluukun korjaus sekä tiivistys. Uudemmassa kohteessa riittävät yleensä pienet, paikalliset täsmätoimet, kun taas vanhempi katto voi vaatia osakseen jo kattavampaakin kunnostusta. Katon haasteisiin kuuluvat muun muassa sään- ja lämpötilanvaihtelut, sammal, kosteus ja lehtiroska sekä auringon paahtava uv-säteily. Tilannetta pahentaa entisestään, jos katon huolto on huonoissa kantimissa, tai jos katon alkuperäiseen asennukseen liittyen on tehty mainittavia virheitä. Toisaalta korjaustarve voi hyvin yhyttää uuden ja terveenkin katon, mikäli kohdalle osuvat odottamattomat lumi- tai myrskyvauriot. Kenties rakenteita rikkoutui, kun puu kaatui myrskyssä talon, mökin tai katon päälle, tai kun lumi irrotti lumiesteen, kattoläpiviennin tai tikkaat, niin että kattoon tuli reikä.

Suoritamme sujuvat katon korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Pielavedellä, tarvitsitpa yksittäisen kattovuodon paikkausta tai lumi- sekä myrskyvaurioiden korjausta. Teemme aluskatteen ja läpivientien tiivistykset sekä katon vesivahinkojen ja vuotovaurioiden paikkaukset, kastuneiden villojen tai laudoituksien vaihdot samoin kuin kattoturvatuotteiden korjaukset. Paikkaamme ja tiivistämme kaikenlaiset kohteet katon mallista tai materiaalista riippumatta – tiili-, pelti- sekä huopakatteet harjakatosta pulpetti- ja taitekattoon. Toteutamme tyylipuhtaat omakotitalon, autotallin, -katoksen ja mökin katon korjaukset, kunnostukset kaikkiin asuin- tai ulkorakennuksiin sekä myös saaressa sijaitseviin kohteisiin. Ammattilaistemme kattotöitä voit niin ikään hyödyntää kotitalousvähennyksessä verotuksessa, ja sivujemme kautta on kuluihin haettavissa tarpeen mukaan joustavaa rahoitusta. Toimialueeseemme kuuluu kattavasti muukin Pohjois-Savo; Kuopio, Iisalmi, Kiuruvesi, Keitele sekä Tervo. Palvelemme korjauksissa asiakaslähtöisesti laatutuottein sekä -menetelmin, avaimet käteen- periaatteella aina kattosi ehdoilla ja parhaaksi. Kunnostukset ovat taloudellinen ja tehokas ratkaisu turvaamaan koko katon terveyttä – ota siis yhteyttä ja pyydä tarjouksemme katon korjauksesta Pielavedellä!

Kattavat kattotyöt katon korjauksesta katon huoltoon ja remonttiin Pielavedellä

Kokeneet kattoammattilaisemme korjaavat Pielavedellä kaikki katot huopa- ja palahuopakatoista tiilikattoihin sekä peltikattoihin. Jos katto vuotaa, kattoikkuna falskaa tai aluskate kaipaa paikkausta, löytyy meiltä kattava tietotaito ongelman korjaamiseksi. Kun katon korjaus ei enää riitä, remontoimme huopakattosi, tiilikattosi ja peltikattosi avaimet käteen -palvelulla. Uutta kattoremonttia voidaan lykätä laadukkailla kattohuolloillamme, joilla varmistat kattosi toimivuuden ja pitkäikäisyyden. Puhdistamme katon ja vesikourut, pudotamme lumet, poistamme jääpuikot ja tarjoamme muut katon huoltotyöt kattosi tarpeiden mukaan. Ota yhteyttä missä tahansa kattotyössä Pielaveden alueella!

Huopakaton korjaus Pielavesi – katolle lisää käyttöikää ja toimintavarmuutta

Huopakaton korjaus Pielavesi, meiltä saat palvelukseesi varmaotteiset osaajat katepinnan kulumia kunnostamaan. Huopakatolla, eli bitumikatolla korjaustarve ilmenee yleensä ikääntymisen myötä. Mekaaniset sekä kemialliset rasitukset vievät katteesta väistämättä veronsa, ja kun suojaava sirote hiutuu pinnasta pois, kate joutuu alttiiksi vaurioille. Lisäksi kermejä kuivattaa osaltaan auringon paahtava uv-säteily, mikä heikentää huovan elastisuutta ja kasvattaa halkeilun riskiä. Katteeseen voi syntyä reikiä, repeämiä, kulumia, painumia ja kupruja, joskus jopa suoranaisia pullistumia eli niin sanottuja huopakaton höyrypusseja. Tai sitten huopakatto tai palahuopakatto vuotaa liitosten tai läpivientien kohdalta – saumat saattavat pettää seisovan veden alla, tai sammaleen tai lumikuorman toimesta. Lisäksi huopakaton haasteisiin lukeutuvat äkilliset myrskyvauriot, jotka eivät katso katon ikää eivätkä kuntoa, kun sattuvat osumaan kohdalle. Kenties huopakatto tai palahuopakatto vaurioitui, kun puu kaatui talon tai katon päälle myrskyssä, tai kun myrskytuuli riepotteli huopavuotia tai myrsky muulla tavoin vioitti kattoa.

Toteutamme huopakaton sekä palahuopakaton korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Pielavedellä. Paikkausaineet sekä -menetelmät katsomme tarkasti kohteelle sopiviksi. Käsittelemme sammaleesta kärsineet saumat ja liimaamme irronneet bitumipaanut palahuopakatolta, ja täsmäkunnostamme massalla pienehköt katepinnan kulumat. Isompiin vauriokohtiin puolestaan asennamme erityiset huopakaton paikkapalat, ja viillämme auki kuprut eli höyrypussit, jotta kate saadaan tasoitettua kuntoon. Hoidamme Pielavedellä huopakaton tulityöt ja alushuovan sekä umpilaudoituksen vaihdot, samoin taitoa kysyvät tasakaton korjaukset, tiivistykset sekä paikkaukset. Lisäksi saat meiltä huopakaton sekä palahuopakaton myrskyvaurioiden korjaustyöt, sekä pienet ja suuret huopakaton kunnostukset kaikissa saarikohteissa.

Peltikaton korjaus Pielavesi – asiantuntevat osaajamme kunnostavat katostasi kaikin puolin kauniin ja kestävän

Peltikaton korjaus Pielavesi, pidennät kattosi elinkaarta, kun laitat asialle taitavat ammattilaisemme. Peltikatonkin saattavat hetkessä rikkoa myrskyn tai lumen tekemät vauriot. Ehkä lumi pudotti rännit tai repi katolta alas tikkaat, niin että peltiin tuli reikiä. Tai sitten tuuli tai myrsky irrotti kattopellit ja peltilistat, tai myrsky kaatoi puun peltikaton tai talon päälle.  Peltikaton laittavat niin ikään lujille arkiset ympäristön kulutukset, kun toistuvat lämpötilanvaihtelut saavat kattopellit elämään edestakaisin. Tämän johdosta kiinnikkeet antavat periksi ja peltien liitokset alkavat irvistää, jolloin vesitiiveys menetetään, ja katto kaiken lisäksi rämisee tuulella. Jos taas peltikatto vuotaa rakenteisiin, on hyvä tarkistaa yläpohjan tilanne – ehkäpä aluskate on asennettu väärälle kireydelle tai kärsinyt mekaanisen vaurion. Peltikaton perinteinen arkkivihollinen puolestaan on kattoa nuoleva ruoste, ja erityisen herkästi korroosio iskee hoitamatta jääneisiin pelteihin.

Peltikaton korjaus ja tiivistys Pielavedellä edellyttää onnistuneet pohjatyöt, kuten lian sekä ruosteen poiston alustasta, niin että korjauksesta saadaan kestävä. Useimmissa kohteissa paras tapa edetä on nykyisen peltikaton reikien paikkaus, sekä toisinaan yksittäisten kattopeltien vaihto, kun vauriot jäävät luonteeltaan paikallisiksi. Toteutamme kattopeltien lisäkiinnitykset sekä naulojen tai kateruuvien vaihdot uusiin kateruuveihin, samoin peltikaton aluskatteen korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Pielavedellä. Lisäksi hoidamme peltikaton lumi- sekä myrskyvaurioiden korjaukset, sekä peltikaton kunnostukset saarimökillä ja muualla saarikohteissa.

Tiilikaton korjaus Pielavesi, paikkaus pitää kosteuden rakenteista kaukana

Tiilikaton korjaus Pielavesi – parhaan palvelun kattosi tarpeisiin saat siististi ja sujuvasti tekijöidemme toimesta. Tiilikatonkin kohtaloksi saavat koitua myrskyn aikaansaamat vauriot. Ehkä tuuli tai myrsky irrotti harjatiilen, kattotiilen, reunatiilen tai tiilikaton pellitykset. Tai sitten katto joutui kärsimään, kun myrsky kaatoi puun tiilikaton tai talon päälle. Yleisimmin korjaustarve kuitenkin kehittyy pikkuhiljaa pidemmän ajan kuluessa, kun tiiliä jäytävät sammal ja lumikuorma sekä jatkuvat lämpötilanvaihtelut. Sammal syö katteesta ravinteita ja upottaa juurensa tiileen, kun taas lumi saattaa painaa rakenteet notkolle tai synnyttää liitoksiin saumavuotoja. Iäkkäälle tiilikatolle tutuksi tulee myös pakkasrapautumisen kierre, kun haurastunut kate imee kosteutta, joka vuoroin jäätyy ja sulaa. Kun tiilikatto vuotaa, voi vaurioita löytyä myös aluskatteen ja yläpohjan tienoilta – ehkä tarvitaankin tiilikaton aluskatteen korjausta, tiivistystä sekä paikkausta.

Tiilikaton korjaus, paikkaus ja tiivistys Pielavedellä tarkoittaa yleensä täsmätöitä, kuten irronneiden peltien kiinnitystä sekä rikkinäisten kattotiilien vaihtoa. Olennaista on, että korjaukset toteutetaan riittävän hyvissä ajoin; näin vältetään vakavammat kattovauriot sekä turhat, ennenaikaiset remontit. Saat meiltä myös tiilikaton yläpohjan paikkaukset ja myrskyvaurioiden korjaukset, painuneen rakenteen oikaisut sekä katon saneeraukset saarikohteissa. Tiilikaton korjaus Pielavedellä viimeistellään kuluneiden tiilten pintakäsittelyllä, jota kate pystyy jälleen pitämään puolensa säätä ja sammalta vastaan.

Aluskatteen korjaus, paikkaus ja tiivistys Pielavesi, laatuvarma kunnostus kohteeseen kuin kohteeseen

Aluskatteen korjaus, paikkaus ja tiivistys Pielavesi – tehokkaat ja taitavat tiivistyksemme auttavat kattoasi kestämään pidempään. Aluskate on välttämätön osa toimivaa kattoa etenkin maamme vaihtelevissa sääoloissa. Laadukas, oikein asennettu aluskate poistaa sekä ulkoa että sisältä tulevan kosteuden, ennen kuin se tiivistyy eristeisiin tai muihin yläpohjan rakenteisiin. Aluskatteen haasteissa kyse on yleensä sään ja ympäristön kulutuksista, joskus myös alkuperäisen asennuksen virheistä tai muista mekaanisista vaurioista. Kokeneet asiantuntijamme hoitavat maaliin kaikki aluskatteen kunnostukset – niin peltikaton kuin tiilikatonkin aluskatteen korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Pielavedellä.

Toteutamme aluskatteen reikien paikkaukset sekä reikiintyneiden vuotien vaihdot, ja purkutöiden yhteydessä silmäilemme läpi myös yläpohjan kunnon sekä tilanteen. Paikkaamme katolta kastuneet villat, valumajäljet sekä lahovauriot, ja parannamme eristystä tai välikaton tuuletusta, jos se ilmanvaihtoa ajatellen on tarpeen. Hoidamme aluskatteen korjaukset ja paikkaukset haastavienkin elementtien osalta, kuten jiiristä ja sisätaitteesta sekä muun muassa savupiipun kohdalta. Asennamme jiireihin laudoitukset, saumaukset sekä pellitykset viimeisen päälle, ja suoritamme aluskatteen ylösnostot sekä huolellisen tiivistämisen savupiippuun. Lisäksi teemme aluskatteen korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Pielavedellä läpiviennin kohdalta; kattoluukun, kattovalokuvun, kattoikkunan, ilmanvaihtoputken ja viemärintuuletusputken kohdalta.

Kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Pielavesi – korjaus tehdään turvallisin menetelmin ja kattosi tarpeiden mukaan

Kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Pielavesi – korjaus pätevien laatutekijöidemme toimesta maksaa itsensä monin kerroin takaisin. Läpiviennit ovat kattoon tehtäviä reikiä tai leikkauksia, joten niihin sisältyy selkeä vuotoriski. Kun huomaat, että kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Pielavedellä, pelasta katto vakavammilta vahingoilta teettämällä kunnostukset kauttamme. Meiltä saat katon korjaukset vuotavan ilmanvaihtoputken ja viemärintuuletusputken kohdalta, sekä savupiipun, kattoluukun, kattoikkunan, kattovalokuvun tai muun läpiviennin kohdalta. Vaihdamme virttyneet tiivistykset ja kuluneet, kolhuiset suojapellit. Lisäksi asennamme puuttuvat tiivistekappaleet sekä puolitiehen jätetyt ylösnostot.

Hoidamme homman, kun kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Pielavedellä – ota siis yhteyttä ja pyydä tarjouksemme katon korjauksesta sekä paikkauksesta!

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt