Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Katon korjaus Pihtipudas

Katon korjaus Pihtipudas – luottotekijämme hoitavat homman vahvalla taidolla ja viimeisen päälle kuntoon. Korjaustarvetta syntyy niin sään ja ajan rasitusten kuin mekaanisten vaurioiden toimesta. Kun katto vuotaa, liittyy se useimmiten sään- ja lämpötilanvaihteluihin; kosteus, sammal, lika, lehtiroska sekä uv-säteily verottavat kattoa. Vuosien vieriessä tiili murentuu, pelti ruostuu ja huopa halkeilee, ja tilannetta pahentavat vielä kattohuollon laiminlyönti sekä alkuperäisen asennuksen virheet. Toisaalta uusi ja tervekin katto voi nopeasti joutua korjauskuntoon, mikäli kohdalle osuvat odottamattomat lumi- tai myrskyvauriot. Kenties katto kärsi vahinkoa, kun puu kaatui myrskyssä talon, mökin tai katon päälle, tai kun lumi irrotti kattoläpiviennin, tikkaat tai lumiesteen, niin että kattoon tuli reikä. Laadukas, ajoissa tehty katon kunnostus säästää monelta murheelta, kun yksittäiset epäkohdat saadaan kuntoon ennen niiden äitymistä isommiksi. Näin ollen isompiin remontteihinkaan ei tarvitse ryhtyä ennen aikojaan, vaan nykyinen katto saa pidemmän käyttöiän ja paremman toimintavarmuuden.

Vuotaako katto siis savupiipun juuresta tai piipun tai läpiviennin kohdalta? Tai onko tarpeen teettää vuotavan kattoikkunan, kattovalokuvun tai kattoluukun korjaus sekä tiivistys? Toteutamme tasokkaat katon korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Pihtiputaalla, kattovuodon kunnostuksesta aluskatteen paikkauksiin ja myrskyvaurioiden korjauksiin. Teemme jiirien ja läpivientien tiivistykset sekä katon vesivahinkojen ja vuotovaurioiden paikkaukset, kastuneiden villojen tai laudoitusten vaihdot samoin kuin kattoturvatuotteiden korjaukset. Paikkaamme ja tiivistämme kaikenlaiset kohteet katon mallista tai materiaalista riippumatta – huopa-, tiili- sekä peltikatteet harjakatosta tasa- ja taitekattoon. Suoritamme sujuvasti niin omakotitalon, autotallin, -katoksen kuin mökin katon korjaukset, kunnostukset kaikkiin asuin- tai ulkorakennuksiin sekä myös saaressa sijaitseviin kohteisiin. Ammattilaistemme kattotöitä voit hyödyntää verotuksessa kotitalousvähennyksen kohdalla, ja sivujemme kautta on kuluihin haettavissa joustavaa, luotettavaa rahoitusta. Palvelemme korjauksissa laadukkain tuottein ja katollesi turvallisin menetelmin, avaimet käteen- periaatteella aina kohdekaton tilanteen mukaan. Toimialueeseemme sisältyy kattavasti muukin Keski-Suomi; Äänekoski, Viitasaari, Kannonkoski, Kivijärvi sekä Kinnula. Kunnostus on kaikin puolin taloudellinen ja viisas sijoitus katon hyvinvointiin – ota siis yhteyttä ja pyydä tarjouksemme katon korjauksesta Pihtiputaalla!

Kattavat kattotyöt katon korjauksesta katon huoltoon ja remonttiin Pihtiputaalla

Kokeneet kattoammattilaisemme korjaavat Pihtiputaalla kaikki katot huopa- ja palahuopakatoista tiilikattoihin sekä peltikattoihin. Jos katto vuotaa, kattoikkuna falskaa tai aluskate kaipaa paikkausta, löytyy meiltä kattava tietotaito ongelman korjaamiseksi. Kun katon korjaus ei enää riitä, remontoimme huopakattosi, tiilikattosi ja peltikattosi avaimet käteen -palvelulla. Uutta kattoremonttia voidaan lykätä laadukkailla kattohuolloillamme, joilla varmistat kattosi toimivuuden ja pitkäikäisyyden. Puhdistamme katon ja vesikourut, pudotamme lumet, poistamme jääpuikot ja tarjoamme muut katon huoltotyöt kattosi tarpeiden mukaan. Ota yhteyttä missä tahansa kattotyössä Pihtiputaan alueella!

Huopakaton korjaus Pihtipudas, paikkaus vahvistaa katon suojaa ja toimintakykyä

Huopakaton korjaus Pihtipudas – paikkaus on katollesi kannattava palvelus, kun se suoritetaan taitavien osaajiemme toimesta. Huopakatolla, eli bitumikatolla korjaustarve paikantuu tyypillisesti katepinnan kulumiin. Mekaaniset sekä kemialliset rasitukset verottavat varsinkin vanhempaa huopaa, ja kun suojaava sirote hiutuu pinnasta pois, kate joutuu vaurioille alttiiksi. Lisäksi kermiä kuivattavat osaltaan ikääntyminen sekä uv-säteily, mikä heikentää huovan elastisuutta ja kasvattaa halkeilun riskiä. Kattoon saattaa syntyä kulumia, kupruja, reikiä, painumia ja repeämiä, joskus jopa suoranaisia pullistumia eli niin sanottuja huopakaton höyrypusseja. Tai sitten huopakatto tai palahuopakatto vuotaa liitosten tai läpivientien kohdalta, sammaleen juurten sekä lumikuorman vuoksi tai myrskyvaurioiden toimesta. Kenties myrskytuuli riepotteli huopavuotia, tai myrsky vahingoitti kattotekniikkaa. Tai sitten huopakatto tai palahuopakatto vaurioitui, kun puu kaatui myrskyssä talon tai katon päälle.

Hoidamme huopakaton sekä palahuopakaton korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Pihtiputaalla. Katsastamme vaurioiden laajuuden sekä luonteen, ja suhteutamme korjaustyöt sen mukaan. Käsittelemme sammaleesta kärsineet saumat ja liimaamme irronneet bitumipaanut palahuopakatolta, ja täsmäkunnostamme massalla pienehköt katepinnan kulumat. Isompiin vauriokohtiin puolestaan asennamme erityiset huopakaton paikkapalat, ja kuprut eli höyrypussit leikkaamme auki katepinnan tasoitusta varten. Saat meiltä Pihtiputaalla tasakaton korjaukset, tiivistykset sekä paikkaukset, samaten myös kaikki huopakaton tulityöt sekä umpilaudoituksen ja katevaneroinnin vaihdot. Lisäksi toteutamme huopakaton sekä palahuopakaton myrskyvaurioiden korjaustyöt, sekä huopakaton kunnostukset saarimökillä ja muualla saarikohteissa.

Peltikaton korjaus Pihtipudas – ennakointi säästää aikaa ja rahaa

Peltikaton korjaus Pihtipudas, kunnostamme kattavalla kokemuksella ja tietotaidolla kaikenlaiset katot sekä kohteet. Peltikaton saattavat rikkoa esimerkiksi myrskyn tai lumen tekemät vauriot. Ehkä tuuli tai myrsky irrotti kattopellit ja peltilistat, tai myrsky kaatoi puun peltikaton tai talon päälle. Tai sitten lumi pudotti rännit, tikkaat tai lumiesteet, niin että kattoon tuli reikä. Peltikaton laittavat kuitenkin lujille myös astetta arkisemmat kulutukset, kun sadevedet, uv-säteily, pakkanen ja jää saavat kattopellit elämään edestakaisin. Lämpötilanvaihteluissa kiinnikkeet löystyvät ja peltien liitokset alkavat irvistää, jolloin vesitiiveys menetetään, ja katto kaiken lisäksi rämisee tuulella. Kun peltikatto vuotaa, voi haasteita löytyä myös yläpohjan ja aluskatteen tienoilta – vaikkapa aluskate saattaa olla vanhuuttaan kulunut ja sitä kautta kosteuden hapertama. Vielä eräs perinteinen peltikaton vaiva on kattoa syövyttävä ruoste, ja erityisen hanakasti korroosio iskee hoitamatta jääneisiin pelteihin.

Peltikaton korjaus ja tiivistys Pihtiputaalla edellyttää tunnolliset pohjatyöt, kuten lian ja ruosteen poiston alustasta, niin että työnjäljestä saadaan pitävä. Useimmissa tapauksissa järkevin ratkaisu on nykyisen peltikaton reikien paikkaus, sekä toisinaan yksittäisten kattopeltien vaihto, kun vauriot jäävät luonteeltaan paikallisiksi. Toteutamme kattopeltien lisäkiinnitykset sekä naulojen tai kateruuvien vaihdot uusiin kateruuveihin, samoin peltikaton aluskatteen korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Pihtiputaalla. Kattopeltisepiltämme sujuvat myös peltikaton lumi- sekä myrskyvaurioiden korjaukset, sekä pienet ja suuret peltikaton kunnostukset kaikissa saarikohteissa.

Tiilikaton korjaus Pihtipudas – täsmäapu kattosi tilanteen mukaan

Tiilikaton korjaus Pihtipudas, tyylikäs ja taitava korjaustulos syntyy vaivattomasti osaajiemme käsissä. Tiilikatonkin kohtaloksi saattavat koitua myrskyn aikaansaamat vauriot. Kenties tuuli tai myrsky irrotti harjatiilen, kattotiilen, reunatiilen tai tiilikaton pellitykset. Tai sitten rakenteita rikkoutui, kun myrsky kaatoi puun tiilikaton tai talon päälle. Useimmiten korjaustarpeen takaa löytyvät kuitenkin arkiset ympäristön rasitukset, kun kattoa kuluttavat sammal ja lumikuorma sekä jatkuvat lämpötilanvaihtelut. Sammal syö tiilestä ravinteita ja upottaa juurensa katteeseen, kun taas lumi saattaa painaa rakenteet notkolle tai synnyttää liitoksiin saumavuotoja. Ikääntyvä tiilikatto tuntee nahoissaan myös pakkasrapautumisen kierteen, kun huokoistunut kate imee kosteutta, joka vuoroin jäätyy ja sulaa. Jos taas tiilikatto vuotaa rakenteisiin, on syytä katsastaa yläpohjan tilanne – ehkä tarvitaankin tiilikaton aluskatteen korjausta, tiivistystä sekä paikkausta.

Tiilikaton korjaus, paikkaus ja tiivistys Pihtiputaalla ehkäisee vakavammat vauriot. Katto välttää ikävät kosteushaitat sekä turhat, ennenaikaiset remontit. Tyypillisesti tiilikaton korjaustarve osoittautuu varsin paikalliseksi, niin että katolle riittävät yksittäiset toimet, kuten rikkinäisten kattotiilien vaihto. Hoidamme myös tiilikaton yläpohjan paikkaukset ja painuneen rakenteen oikaisut, myrskyvaurioiden korjaukset sekä katon kunnostukset saarikohteissa. Tiilikaton korjaus Pihtiputaalla viimeistellään kattotiilten pintakäsittelyllä. Näin rapautunut kate saadaan jälleen hylkimään kosteuden ja kasvuston uhkia.

Aluskatteen korjaus, paikkaus ja tiivistys Pihtipudas – palvelemme sujuvasti ja siistillä työnjäljellä

Aluskatteen korjaus, paikkaus ja tiivistys Pihtipudas, kunnostukset hoidetaan asiantuntevasti kauttamme kattosi tarpeiden ja tilanteen mukaan. Aluskatetta tarvitaan suojaamaan rakenteet tihkuvan kosteuden vaaroilta. Pienikin vuoto saattaa yläpohjassa johtaa mittaviin kosteusongelmiin, joten kunnostukset kannattaa toteuttaa välittömästi epäkohtien havaitsemisen jälkeen. Aluskatteen haasteissa kyse on yleensä sään ja iän tuomista kulumista, joskus myös alkuperäisen asennuksen virheistä tai muista mekaanisista vaurioista. Meiltä saat kaikki aluskatteen korjaustyöt vaivattomin ja varmoin ottein – sekä peltikaton että tiilikaton aluskatteen korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Pihtiputaalla.

Toteutamme aluskatteen reikien paikkaukset sekä reikiintyneiden vuotien vaihdot, ja purkutöiden yhteydessä silmäilemme läpi myös yläpohjan kunnon sekä tilanteen. Paikkaamme katolta valumajäljet, lahovauriot sekä kastuneet villat, ja kohennamme eristystä tai välikaton tuuletusta, jos se kohdekaton tapauksessa on tarpeen. Hoidamme aluskatteen korjaukset ja paikkaukset haastavienkin elementtien osalta, kuten jiiristä ja sisätaitteesta sekä vaikkapa savupiipun kohdalta. Asennamme jiireihin laudoitukset, saumaukset ja pellitykset viimeisen päälle, sekä suoritamme aluskatteen ylösnostot ja huolellisen tiivistämisen savupiippuun. Aluskatteen korjaus, paikkaus ja tiivistys Pihtiputaalla sujuu meiltä myös läpiviennin kohdalta; kattoikkunan, kattovalokuvun, kattoluukun, ilmanvaihtoputken ja viemärintuuletusputken kohdalta.

Kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Pihtipudas – korjaus on tärkeää huolenpitoa kuluneen katteen hyväksi

Kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Pihtipudas – korjaus vahvistaa kattosi vedenpitävyyttä ja hoitaa kuntoon falskaavat tiivisteet. Läpiviennit muodostavat huomattavan vuotoriskin puhkaistessaan vesikatteen ja aluskatteen. Kun kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai jokin muu kattoläpivienti vuotaa Pihtiputaalla, paras ratkaisu on pyytää paikalle kokeneet asiantuntijamme. Saat meiltä katon korjaukset vuotavan ilmanvaihtoputken ja viemärintuuletusputken kohdalta, sekä savupiipun, kattoluukun, kattoikkunan, kattovalokuvun tai muun läpiviennin kohdalta. Vaihdamme virttyneet tiivistykset ja kovia kokeneet suojapellit. Lisäksi asennamme aluskatteen ylösnostot sekä läpivientien tiivistekappaleet.

Hoidamme homman, kun kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Pihtiputaalla, ja samalla toteutamme muutkin korjaukset kattosi tarpeiden mukaan. Tuloksena saat laadukkaan ja toimivan katon, joka säilyttää rakenteet turvassa – ota siis yhteyttä ja pyydä tarjouksemme katon korjauksesta sekä paikkauksesta!

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt