Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Katon korjaus Puolanka

Katon korjaus Puolanka – osaajamme toteuttavat paikkaukset sekä tiivistykset luotettavin ottein ja laatuvarmoin tuloksin. Korjaustarpeen luonne sekä laajuus vaihtelevat siinä missä kohteena olevat katotkin. Kenties katto vuotaa esimerkiksi savupiipun juuresta tai piipun tai läpiviennin kohdalta, tai ehkä täytyy teettää vuotavan kattoikkunan, kattovalokuvun tai kattoluukun korjaus sekä tiivistys. Uudemmassa kohteessa riittävät yleensä pienet, paikalliset täsmätyöt, kun taas vanhemmalla katolla saatetaan kaivata jo astetta kattavampia toimia. Kattoa verottavat ajan saatossa lukuisat ympäristön kulutukset, kuten sammal, kosteus, lika ja lehtiroska sekä paahtava uv-säteily. Toistuvat lämpötilanvaihtelut pyrkivät hapertamaan läpivientien tiivisteet, ja korjaustarvetta edistävät kattohuollon laiminlyönti sekä alkuperäisen asennuksen virheet. Toisaalta uusi ja tervekin katto voi hetkessä päätyä korjauskuntoon, mikäli kohdalle osuvat odottamattomat lumi- tai myrskyvauriot. Ehkä vahinkoa syntyi, kun puu kaatui myrskyssä talon, mökin tai katon päälle, tai kun lumi irrotti tikkaat, lumiesteen tai kattoläpiviennin, niin että kattoon tuli reikä.

Toteutamme kattavasti katon korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Puolangalla, tarvitsitpa yksittäisen kattovuodon paikkausta tai aluskatteen ja rakenteiden korjausta. Teemme jiirien ja läpivientien tiivistykset sekä katon vesivahinkojen ja vuotovaurioiden paikkaukset, kastuneiden villojen tai laudoituksien vaihdot samoin kuin myrskyvaurioiden korjaukset. Käsiimme voit uskoa kohteen kuin kohteen katon mallista tai materiaalista riippumatta – paikkaamme huopa-, tiili- sekä peltikatteet harjakatosta tasa- ja taitekattoon. Suoritamme sujuvat omakotitalon, autotallin, -katoksen ja mökin katon korjaukset, kunnostukset muihin asuin- tai ulkorakennuksiin sekä myös saaressa sijaitseviin kohteisiin. Ammattilaistemme kattotöitä voit hyödyntää verotuksessa kotitalousvähennyksen kohdalla, ja sivujemme kautta on kuluihin haettavissa joustavaa, luotettavaa rahoitusta. Palvelemme korjauksissa vahvan tietotaidon sekä mittavan kokemuksen turvin, avaimet käteen- periaatteella aina kattosi tarpeiden mukaan. Toimialueeseemme sisältyy Puolangan ohessa muukin Kainuu; Suomussalmi, Hyrynsalmi, Ristijärvi, Kajaani sekä Paltamo. Kattotyöt osaavasti ja onnistunein tuloksin saat timanttisen tiimimme toimesta – ota siis yhteyttä ja pyydä tarjouksemme katon korjauksesta Puolangalla!

Kattavat kattotyöt katon korjauksesta katon huoltoon ja remonttiin Puolangalla

Kokeneet kattoammattilaisemme korjaavat Puolangalla kaikki katot huopa- ja palahuopakatoista tiilikattoihin sekä peltikattoihin. Jos katto vuotaa, kattoikkuna falskaa tai aluskate kaipaa paikkausta, löytyy meiltä kattava tietotaito ongelman korjaamiseksi. Kun katon korjaus ei enää riitä, remontoimme huopakattosi, tiilikattosi ja peltikattosi avaimet käteen -palvelulla. Uutta kattoremonttia voidaan lykätä laadukkailla kattohuolloillamme, joilla varmistat kattosi toimivuuden ja pitkäikäisyyden. Puhdistamme katon ja vesikourut, pudotamme lumet, poistamme jääpuikot ja tarjoamme muut katon huoltotyöt kattosi tarpeiden mukaan. Ota yhteyttä missä tahansa kattotyössä Puolangan alueella!

Huopakaton korjaus Puolanka – pitävä ja siisti korjausjälki kauttamme

Huopakaton korjaus Puolanka, varmistamme katollesi parhaan tiiveyden sekä täyden toimintakyvyn. Huopakatolla, eli bitumikatolla kyse on yleensä katepinnan kupruista ja kulumista. Mekaaniset sekä kemialliset rasitukset iskevät etenkin vanhempaan huopaan, ja kun suojaava sirote hiutuu pinnasta pois, kate joutuu vaurioille alttiiksi. Lisäksi kermiä kuivattavat osaltaan ikääntyminen sekä uv-säteily, jolloin huovan elastisuus heikentyy, ja riski halkeilulle kasvaa. Kattoon saattaa muodostua kulumia, reikiä, kupruja, painumia ja repeämiä, joskus jopa silminnähtäviä pullistumia eli niin sanottuja huopakaton höyrypusseja. Tai sitten huopakatto tai palahuopakatto vuotaa saumojen tai läpivientien kohdalta – liitoksia rikkovat sammaleen juuret sekä talvella lumikuorman paino. Poissuljettu vaihtoehto eivät ole myöskään huopakaton äkilliset myrskyvauriot, jotka voivat olla kaikkea katepinnan naarmuista rikkinäisiin kattorakenteisiin. Kenties huopakatto tai palahuopakatto vaurioitui, kun puu kaatui talon tai katon päälle myrskyssä, tai kun myrskytuuli repi katolta huopia irti tai myrsky vioitti kattotekniikkaa.

Meiltä sujuu huopakaton sekä palahuopakaton korjaus, paikkaus sekä tiivistys Puolangalla, katepinnan paikkauksista huopakaton tulitöihin sekä myrskyvaurioiden korjauksiin. Paikkausaineet ja -menetelmät valitsemme tarkasti vaurioiden mukaan, mikä varmistaa tyylikkään korjausjäljen sekä tiiviin, pitävän tuloksen. Käsittelemme sammaleesta kärsineet saumat ja liimaamme irronneet bitumipaanut palahuopakatolta, ja täsmäkunnostamme massalla pienehköt katepinnan kulumat. Isompiin vauriokohtiin mitoitamme ja asennamme erityiset huopakaton paikkapalat, ja viillämme auki sekä tasoitamme kuntoon kuprut eli huopakaton höyrypussit. Hoidamme kokonaisvaltaisetkin kunnostukset, kuten umpilaudoituksen ja katevaneroinnin vaihdot, samoin taitoa kysyvät tasakaton korjaukset, tiivistykset sekä paikkaukset Puolangalla. Lisäksi toteutamme huopakaton sekä palahuopakaton kunnostukset saarikohteissa – katto kuin katto ja työ kuin työ, meiltä homma luonnistuu!

Peltikaton korjaus Puolanka – uudistamme kuluneet liitokset ja kiinnikkeet

Peltikaton korjaus Puolanka, vahvistamassa kattosi vedenpitävyyttä ja turvaamassa rakenteiden terveyden. Paikkaamme muun muassa korroosion jäljet, kuten reiät ja ruostekohdat katteesta. Muihin peltikaton uhkiin lukeutuvat sään- ja lämpötilanvaihtelut, kun sadevedet, uv-säteily, pakkanen ja jää saavat kattopellit elämään edestakaisin. Lämpöliikkeen voimasta kiinnikkeet höltyvät ja peltien liitokset alkavat irvistää, jolloin vesitiiveys menetetään, ja katto kaiken lisäksi rämisee tuulella. Kun peltikatto vuotaa, voi ongelmia löytyä myös yläpohjan ja aluskatteen tienoilta – vaikkapa aluskate voi olla loppuunsa kulunut tai alun perin virheellisesti asennettu. Tai sitten katon ovat päässeet yllättämään lumi- tai myrskyvauriot, jotka eivät katso katon ikää eivätkä kuntoa, kun sattuvat osumaan kohdalle. Ehkä tuuli tai myrsky irrotti kattopellit ja peltilistat, tai myrsky kaatoi puun peltikaton tai talon päälle. Tai sitten lumi pudotti rännit, tikkaat tai lumiesteet, niin että kattoon tuli reikä.

Peltikaton korjaus ja tiivistys Puolangalla edellyttää onnistuneet pohjatyöt, kuten lian sekä ruosteen poiston alustasta, niin että paikkauksesta saadaan kestävä. Useimmissa kohteissa paras tapa edetä on nykyisen peltikaton reikien paikkaus, sekä toisinaan yksittäisten kattopeltien vaihto, kun vauriot jäävät luonteeltaan paikallisiksi. Saat meiltä kattopeltien lisäkiinnitykset sekä naulojen tai kateruuvien vaihdot uusiin kateruuveihin, samoin peltikaton aluskatteen korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Puolangalla. Lisäksi suoritamme peltikaton lumi- sekä myrskyvaurioiden korjaukset, sekä peltikaton kunnostukset saarimökillä ja muualla saarikohteissa.

Tiilikaton korjaus Puolanka, vahvistamassa kokonaisvaltaista käyttövarmuutta

Tiilikaton korjaus Puolanka – katollesi räätälöity laatupalvelu, jolla varmistamme täyden toimivuuden. Tiilikatonkin kohtaloksi saattavat koitua myrskyn aiheuttamat vauriot. Kenties tuuli tai myrsky irrotti harjatiilen, kattotiilen, reunatiilen tai tiilikaton pellitykset. Tai sitten rakenteita rikkoutui, kun myrsky kaatoi puun tiilikaton tai talon päälle. Tavallisimmin korjaustarve kuitenkin kehittyy pikkuhiljaa ympäristön kulutuksissa, kun kattoa jyrsivät sammal ja lumikuorma sekä jatkuvat lämpötilanvaihtelut. Sammal syö tiilestä ravinteita sekä upottaa juurensa katteeseen, ja lumi taas voi painaa rakenteet notkolle tai synnyttää liitoksiin saumavuotoja. Ikääntyvälle tiilikatolle tutuksi tulee myös pakkasrapautumisen kierre, kun hapertunut kate imee kosteutta, joka vuoroin jäätyy ja sulaa. Jos taas tiilikatto vuotaa rakenteisiin, on syytä tarkistaa yläpohjan tilanne – ehkä tarvitaankin tiilikaton aluskatteen korjausta, tiivistystä sekä paikkausta.

Tiilikaton korjaus, paikkaus ja tiivistys Puolangalla tarkoittaa yleensä täsmätoimia, kuten irronneiden peltien kiinnitystä sekä rikkinäisten kattotiilien vaihtoa. Tärkeää on, että kunnostuksiin ryhdytään riittävän hyvissä ajoin, niin ettei katto ehdi syyttä suotta ränsistyä remonttikuntoon. Toteutamme myös tiilikaton yläpohjan paikkaukset ja myrskyvaurioiden korjaukset, painuneen rakenteen oikaisut sekä katon saneeraukset saarikohteissa. Tiilikaton korjaus Puolangalla viimeistellään kuluneiden tiilten pintakäsittelyllä, jotta katto saa takaisin toimivan suojauksen kosteutta ja kasvustoa vastaan.

Aluskatteen korjaus, paikkaus ja tiivistys Puolanka, taloudellinen ja tehokas apu kattosi haasteisiin

Aluskatteen korjaus, paikkaus ja tiivistys Puolanka – osaajiemme toteuttamat taidokkaat kunnostukset varmistavat rakenteiden terveyden ja turvan. Aluskatetta tarvitaan suojaamaan rakenteet tihkuvan kosteuden vaaroilta. Pienikin vuoto saattaa yläpohjassa johtaa mittavan kokoisiin haasteisiin, kuten kosteus-, home- ja lahohaittoihin sekä vaarallisiin sisäilmaongelmiin. Kun aluskate vuotaa, syy löytyy tyypillisesti sään ja ympäristön kulutuksista, joskus myös asennukseen liittyvistä virheistä tai äkillisistä mekaanisista vaurioista. Johtuivat haasteet sitten mistä tahansa, meiltä saat laatuvarmat kattotyöt – sekä peltikaton että tiilikaton aluskatteen korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Puolangalla.

Paikkaamme aluskatteen yksittäiset reiät ja vaihdamme reikiintyneet vuodat, huolehtien aina kaikki limitykset ja tiivistykset viimeisen päälle kuntoon. Tärkeässä roolissa aluskatteen kannalta on toimiva ilmanvaihto, joten parannamme myös eristystä tai välikaton tuuletusta, jos tälle ilmenee tarvetta. Toteutamme aluskatteen korjaukset ja paikkaukset haastavienkin elementtien suhteen, kuten jiiristä ja sisätaitteesta sekä vaikkapa savupiipun kohdalta. Suoritamme aluskatteen ylösnostot sekä huolellisen tiivistämisen savupiippuun, ja asennamme jiireihin oppikirjan mukaiset, kahdensuuntaiset aluskatteet. Aluskatteen korjaus, paikkaus ja tiivistys Puolangalla hoituu meiltä myös läpiviennin kohdalta – kattoikkunan, kattovalokuvun, kattoluukun, ilmanvaihtoputken ja viemärintuuletusputken kohdalta.

Kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Puolanka – korjaus hoitaa kattosi takaisin huippukuntoon

Kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Puolanka – korjaus antaa katollesi parhaat eväät jatkoon, kun asialla on taitava ammattitiimimme. Läpiviennit muodostavat merkittävän vuotoriskin, sillä ne puhkaisevat vesikatteen ja aluskatteen. Kun huomaat, että kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Puolangalla, pelasta katto pahemmilta vaurioilta teettämällä kunnostukset kauttamme. Suoritamme katon korjaukset vuotavan kattoikkunan, kattovalokuvun tai kattoluukun kohdalta, sekä savupiipun, ilmanvaihtoputken, viemärintuuletusputken tai muun läpiviennin kohdalta. Vaihdamme hapertuneet tiivistykset sekä aikansa eläneet suojapellit. Lisäksi asennamme aluskatteen ylösnostot sekä puuttuvat tiivistekappaleet.

Tiedämme mitä tehdä, kun kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Puolangalla, ja toteutamme taidolla muutkin korjaukset kattosi kokonaisvaltaiseksi parhaaksi. Tuloksena on laadukas ja toimiva katto sekä terveet, hyvinvoivat rakenteet – ota siis yhteyttä ja pyydä tarjouksemme katon korjauspalvelusta!

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt