Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Katon korjaus Pyhäjärvi

Katon korjaus Pyhäjärvi, kokeneet tekijämme palvelevat kattotöissä huolellisella toteutuksella ja ensiluokkaisin tuottein. Korjaustarvetta syntyy niin sään ja ajan kulutusten kuin mekaanisten vaurioiden toimesta. Aluksi voi kyse olla tihkuvuodoista tai muista yksittäisistä epäkohdista, jolloin riittää yleensä katon tiivistys tai yksittäisen kattovuodon korjaus. Jos ongelmien kuitenkin annetaan kehittyä pidemmän aikaa itsekseen, vauriot äityvät vakavammiksi, ja korjaustenkin kokoluokka kasvaa. Kun katto vuotaa, tavallisin syy ovat arkiset ympäristön rasitukset; sammal, kosteus, lika ja lehtiroska sekä auringon paahtava uv-säteily. Toistuvat lämpötilanvaihtelut iskevät etenkin läpivientien tiivistyksiin, ja vuosien varrella tiili murentuu, pelti ruostuu ja huopa halkeilee. Tilannetta pahentaa entisestään, jos katon huolto on huonolla tolalla, tai jos katon alkuperäiseen asennukseen liittyen on tehty kohtalokkaita virheitä. Toisaalta uusi ja tervekin katto voi hetkessä joutua korjauskuntoon, mikäli kohdalle osuvat odottamattomat lumi- tai myrskyvauriot. Ehkä rakenteita rikkoutui, kun puu kaatui myrskyssä talon, mökin tai katon päälle, tai kun lumi irrotti tikkaat, kattoläpiviennin tai lumiesteen, niin että kattoon tuli reikä.

Vuotaako katto esimerkiksi savupiipun juuresta tai piipun tai läpiviennin kohdalta? Tai onko tarpeen toteuttaa vuotavan kattoikkunan, kattovalokuvun tai kattoluukun korjaus sekä tiivistys? Hoidamme mallikkaat katon korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Pyhäjärvellä, katepinnan yksittäisistä kunnostuksista myrskyvaurioiden korjauksiin. Teemme aluskatteen ja läpivientien tiivistykset sekä katon vesivahinkojen ja vuotovaurioiden paikkaukset, kastuneiden villojen tai laudoitusten vaihdot samoin kuin kattovarustelujen korjaukset. Kunnostamme taidolla kaikenlaiset kohteet katon mallista tai materiaalista riippumatta – pelti-, huopa- sekä tiilikatteet harjakatosta tasa- ja taitekattoon. Voit tilata toimestamme niin omakotitalon, kesämökin kuin autotallinkin katon korjaukset, kunnostukset pihakatokseen ja rantasaunaan sekä muihin asuin- tai ulkorakennuksiin. Lisäksi suoritamme katon korjaustyöt saaressa sijaitsevissa kohteissa.

Ammattilaistemme kattotöihin sisältyy mahdollisuus kotitalousvähennyksen hyödyntämiseen, ja sivujemme kautta on kuluihin haettavissa tarpeen mukaan joustavaa rahoitusta. Toimialueeseemme kuuluu kattavasti muukin Pohjois-Pohjanmaa; Haapajärvi, Kärsämäki, Siikalatva, Reisjärvi sekä Pyhäntä. Toteutamme korjaukset laatupalvelulla sekä ensiluokkaisin tuottein, avaimet käteen- periaatteella aina kattosi parasta ajatellen. Kunnostuksilla säästät aikaa ja rahaa sekä varmistat rakenteille turvan – ota siis yhteyttä ja pyydä tarjouksemme katon korjauksesta Pyhäjärvellä!

Kattavat kattotyöt katon korjauksesta katon huoltoon ja remonttiin Pyhäjärvellä

Kokeneet kattoammattilaisemme korjaavat Pyhäjärvellä kaikki katot huopa- ja palahuopakatoista tiilikattoihin sekä peltikattoihin. Jos katto vuotaa, kattoikkuna falskaa tai aluskate kaipaa paikkausta, löytyy meiltä kattava tietotaito ongelman korjaamiseksi. Kun katon korjaus ei enää riitä, remontoimme huopakattosi, tiilikattosi ja peltikattosi avaimet käteen -palvelulla. Uutta kattoremonttia voidaan lykätä laadukkailla kattohuolloillamme, joilla varmistat kattosi toimivuuden ja pitkäikäisyyden. Puhdistamme katon ja vesikourut, pudotamme lumet, poistamme jääpuikot ja tarjoamme muut katon huoltotyöt kattosi tarpeiden mukaan. Ota yhteyttä missä tahansa kattotyössä Pyhäjärven alueella!

Huopakaton korjaus Pyhäjärvi, ammattitaidolla ja kattosi tarpeita kuunnellen

Huopakaton korjaus Pyhäjärvi – toteutamme taitavat ja tunnolliset paikkaukset, joilla kattosi hiotaan taas huippukuntoon. Huopakatolla, eli bitumikatolla korjaustarvetta tuottavat etenkin katepinnan kulumat. Mekaaniset sekä kemialliset rasitukset vaativat huovasta vanhemmiten veronsa, ja kun suojaava sirote kuluu pinnasta pois, kate joutuu vaurioille alttiiksi. Lisäksi kermejä kuivattavat osaltaan ikääntyminen sekä uv-säteily, mikä heikentää huovan elastisuutta, jolloin halkeilua tapahtuu helpommin. Kattoon saattaa muodostua kulumia, kupruja, reikiä, painumia ja repeämiä, joskus jopa silminnähtäviä pullistumia eli niin sanottuja huopakaton höyrypusseja. Tai sitten huopakatto tai palahuopakatto vuotaa saumojen tai läpivientien kohdalta – liitoksia rikkovat sammaleen juuret sekä talvella lumikuorman paine. Vielä eräs valitettava vaihtoehto ovat huopakaton myrskyvahingot, jotka eivät katso katteen ikää eivätkä kuntoa, kun sattuvat osumaan kohdalle. Ehkä huopakatto tai palahuopakatto vaurioitui, kun puu kaatui talon tai katon päälle myrskyssä, tai kun myrskytuuli riepotteli huopavuotia tai myrsky irrotti huopakaton pellitykset.

Toteutamme huopakaton sekä palahuopakaton korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Pyhäjärvellä, tasakaton kunnostuksista huopakaton tulitöihin sekä myrskyvaurioiden korjauksiin. Käsittelyaineet ja korjaustavat valitsemme huolella kohteelle sopiviksi, mikä varmistaa pitävän korjausjäljen sekä parhaan mahdollisen tuloksen. Vaikkapa pienehköille katepinnan kulumille voi riittää kunnostus massalla, kun taas isompiin vauriokohtiin mitoitamme ja asennamme erityiset huopakaton paikkapalat. Tiivistämme aukeilleet tai halkeilleet saumat ja liimaamme irronneet bitumipaanut palahuopakatolta, ja viillämme auki sekä tasoitamme kuntoon kuprut eli huopakaton höyrypussit. Meiltä saat Pyhäjärvellä sujuvin ottein myös kokonaisvaltaisemmat kattotyöt, kuten alushuovan, umpilaudoituksen sekä katevaneroinnin vaihdot. Lisäksi teemme huopakaton sekä palahuopakaton korjaustyöt saarikohteissa – katto kuin katto ja työ kuin työ, meiltä homma luonnistuu!

Peltikaton korjaus Pyhäjärvi – korjaus tekee katostasi entistä ehomman

Peltikaton korjaus Pyhäjärvi, meiltä saat paikkaukset vahvalla osaamisella ja ensiluokkaisin tuottein. Peltikatonkin saattavat päästä rikkomaan myrskyn tai lumen tekemät vauriot. Ehkä tuuli tai myrsky irrotti kattopellit ja peltilistat, tai myrsky kaatoi puun peltikaton tai talon päälle. Tai sitten lumi irrotti rännit, tikkaat tai kattosillat, niin että peltiin tuli reikiä. Arkisempiin peltikaton haasteisiin lukeutuvat sään- ja lämpötilanvaihtelut, kun aurinko, vesi, pakkanen ja jää saavat kattopellit elämään edestakaisin. Tämän myötä kiinnikkeet antavat periksi ja peltikaton naulat pumppautuvat ylös, jolloin peltien liitokset alkavat irvistää, ja tuloksena vesitiiveys on tiessään. Kun peltikatto vuotaa, voi vaurioita paikantua aluskatteen ohella myös yläpohjaan – vaikkapa aluskate saattaa olla vanhuuttaan kulunut ja sitä myötä kosteuden hapertama. Peltikaton perinteinen arkkivihollinen puolestaan on kattoa syövyttävä ruoste, ja erityisen tehokkaasti korroosio tuhoaa hoitamatta jätetyt pellit.

Peltikaton korjaus ja tiivistys Pyhäjärvellä edellyttää onnistuneet pohjatyöt, kuten lian sekä ruosteen poiston alustasta, niin että paikkauksesta saadaan kestävä. Useimmissa tapauksissa riittävä korjaustoimi on nykyisen peltikaton reikien paikkaus, sekä toisinaan yksittäisten kattopeltien vaihto, kun vauriot jäävät luonteeltaan paikallisiksi. Toteutamme kattopelteihin lisäkiinnitykset sekä naulojen tai kateruuvien vaihdot uusiin kateruuveihin, samoin peltikaton aluskatteen korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Pyhäjärvellä. Kattopeltisepiltämme sujuvat myös peltikaton lumi- sekä myrskyvaurioiden korjaukset, sekä peltikaton kunnostukset saarimökillä ja muualla saarikohteissa.

Tiilikaton korjaus Pyhäjärvi, paikkaamme reiät ja kunnostamme rakenteet

Tiilikaton korjaus Pyhäjärvi – asiantunteva tiimimme ratkaisee menestyksellä niin pienet kuin suuretkin haasteet. Lujatekoinen tiilikattokaan ei ole immuuni sään ja ympäristön kulutuksille. Esimerkiksi sammal ja jäkälä ujuttavat juurensa huokoiseen tiileen, ja ne syövät katteesta ravinteita sekä kuljettavat mukanaan kosteutta. Talvella merkittävää haastetta tuottaa katon päälle kasautuva lumikuorma, sillä lumi saattaa painaa rakenteet notkolle tai synnyttää liitoksiin saumavuotoja. Ikääntyvän tiilikaton kohtaloksi voi koitua pakkasrapautumisen kierre, kun kate imee itseensä kosteutta, joka säänvaihteluissa jäätyy ja sulaa. Jos taas tiilikatto vuotaa rakenteisiin, saattaa ongelma löytyä yläpohjasta – vaikkapa aluskate saattaa olla väärin asennettu tai kärsinyt mekaanisen vaurion. Tai ehkäpä katon ovat äkisti rikkoneet yllättävät myrskyvauriot, jotka voivat olla kaikkea katepinnan naarmuista rikkinäisiin välikaton rakenteisiin. Kenties tuuli tai myrsky irrotti ja vei mennessään harjatiilen, kattotiilen tai reunatiilen, tai sitten vahinkoa syntyi, kun myrsky kaatoi puun tiilikaton tai talon päälle.

Tiilikaton korjaus, paikkaus ja tiivistys Pyhäjärvellä tarkoittaa yleensä täsmätoimia, kuten irronneiden peltien kiinnitystä sekä rikkinäisten kattotiilien vaihtoa. Olennaista on, että kunnostukset toteutetaan riittävän hyvissä ajoin, niin ettei katto ehdi syyttä suotta vaipua vaihtokuntoon. Saat meiltä myös tiilikaton aluskatteen korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Pyhäjärvellä, samoin myrskyvaurioiden korjaukset sekä katon saneeraukset saarikohteissa. Tiilikaton korjauksen ja paikkauksen lopuksi pintakäsittelemme kärsineet tiilet, jotta kate saa jälleen toimivan suojauksen kosteutta ja kasvustoa vastaan.

Aluskatteen korjaus, paikkaus ja tiivistys Pyhäjärvi – meillä jätät kattosi osaaviin käsiin

Aluskatteen korjaus, paikkaus ja tiivistys Pyhäjärvi, tiivistämme kattosi taitavin ottein ja kunnostamme rakenteiden haastekohdat. Aluskatteen tehtävä on poistaa rakenteista sekä ulkoa että sisältä tuleva kosteus. Kun aluskate vuotaa, syyksi paljastuvat yleensä sään ja iän tuomat kulumat, joskus myös alkuperäisen asennuksen virheet tai äkilliset mekaaniset vauriot. Ehkä jiiripuiden väliin on jäänyt rakoa tai aluskate asennettu väärälle kireydelle, tai sitten myrsky on tehdyt katolla tuhojaan ja rikkonut samalla aluskatteen. Johtuivatpa ongelmat sitten mistä tahansa, meiltä saat laatuvarmat kattotyöt – niin peltikaton kuin tiilikatonkin aluskatteen korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Pyhäjärvellä.

Hoidamme yksittäisten reikien paikkaukset sekä aluskatteen osittaiset vaihdot, ja kunnostamme katolta valumajäljet, lahovauriot ja kastuneet villat. Tärkeässä osassa aluskatteen kannalta on toimiva ilmanvaihto, joten kohennamme myös eristystä sekä välikaton tuuletusta, jos se kohdekaton tapauksessa on tarpeen. Saat meiltä aluskatteen korjaukset ja paikkaukset minkä tahansa elementin suhteen, myös jiiristä ja sisätaitteesta sekä vaikkapa savupiipun kohdalta. Asennamme jiireihin oikeaoppiset, kahdensuuntaiset aluskatteet, sekä suoritamme aluskatteen ylösnostot ja huolellisen tiivistämisen savupiippuun. Toteutamme aluskatteen korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Pyhäjärvellä myös läpiviennin kohdalta: kattovalokuvun, kattoluukun, kattoikkunan, ilmanvaihtoputken ja viemärintuuletusputken kohdalta.

Kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Pyhäjärvi – korjaus on toimestamme laatuvarma tiivistys kohteeseen kuin kohteeseen

Kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Pyhäjärvi – korjaus on toimestamme ensiluokkainen palvelu, jolla jatketaan kattosi käyttökaarta. Läpiviennit sisältävät rakenteensa puolesta kattovuodon ja kosteusvaurion riskin. Kun kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai jokin muu kattoläpivienti vuotaa Pyhäjärvellä, kannattavin ratkaisu on pyytää paikalle pätevät asiantuntijamme. Hoidamme katon korjaukset vuotavan kattoikkunan, kattovalokuvun tai kattoluukun kohdalta, sekä savupiipun, ilmanvaihtoputken, viemärintuuletusputken tai muun vuotavan läpiviennin kohdalta.

Tarjoamme avun, kun kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Pyhäjärvellä – ota siis yhteyttä ja pyydä tarjouksemme katon korjauspalvelusta!

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt