Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Katon korjaus Pyhäntä

Katon korjaus Pyhäntä – katollesi tyylipuhtaan ammattipalvelun saat osaavien ja kokeneiden ammattilaistemme kautta. Korjaustarve saavuttaa jokaisen katon jossakin vaiheessa elinkaarta. Ehkä katto vuotaa esimerkiksi savupiipun juuresta tai piipun tai läpiviennin kohdalta, niin että täytyy toteuttaa katon tiivistys tai yksittäisen kattovuodon korjaus. Toisissa kohteissa puolestaan tarvitaan astetta kattavampia toimia, kuten painavan lumikuorman tekemien tuhojen tai myrskyvaurioiden korjausta. Kenties rakenteita rikkoutui, kun puu kaatui myrskyssä talon, mökin tai katon päälle. Tai sitten lumi irrotti tikkaat, lumiesteen tai kattoläpiviennin, niin että kattoon tuli reikä. Kattoa verottavat vuosien mittaan myös sään- ja lämpötilanvaihtelut, sammal, kosteus ja lehtiroska sekä auringon paahtava uv-säteily. Ajan saatossa pelti ruostuu, tiili murentuu ja huopa halkeilee, ja tilannetta pahentavat vielä kattohuollon laiminlyönti sekä alkuperäisen asennuksen virheet. Katon paikkaus ja kunnostus sitä vastoin säästää monelta murheelta. Katto välttää ikävät kosteushaitat sekä turhat, ennenaikaiset remontit.

Toteutamme laatuvarmat katon korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Pyhännällä, katepinnan paikallisista kunnostuksista vesivahinkojen ja vuotovaurioiden korjauksiin. Teemme vuotavan aluskatteen, kattoikkunan, kattovalokuvun tai kattoluukun paikkaukset sekä tiivistykset, kastuneiden villojen tai laudoituksien vaihdot samoin kuin kattoturvatuotteiden korjaukset. Paikkaamme ja kunnostamme kaikenlaiset kohteet, oli katon malli tai materiaali mikä tahansa – harja-, auma-, tasa- sekä taitekatot tiilestä peltiin ja palahuopaan. Voit tilata toimestamme omakotitalon, autotallin, varaston ja mökin katon korjaukset, kunnostukset kaikkiin asuin- tai ulkorakennuksiin sekä myös saaresta löytyviin kohteisiin. Kattotöihimme sisältyy mahdollisuus rahoitukseen sekä kotitalousvähennyksen hyödyntämiseen, ja tuomme mukanamme osaavan työvoiman sekä ensiluokkaiset tuotteet. Toteutamme korjaukset tyylipuhtaasti ja asiakaslähtöisellä palvelulla, avaimet käteen- periaatteella aina kattosi tarpeiden mukaan. Toimialueeseemme kuuluu kattavasti muukin Pohjois-Pohjanmaa; Kärsämäki, Pyhäjärvi, Siikalatva, Haapavesi ja Vaala. Palkintona kattosi saa pidemmän käyttöiän ja paremman toimintavarmuuden – ota siis yhteyttä ja pyydä tarjouksemme katon korjauksesta Pyhännällä!

Kattavat kattotyöt katon korjauksesta katon huoltoon ja remonttiin Pyhännällä

Kokeneet kattoammattilaisemme korjaavat Pyhännällä kaikki katot huopa- ja palahuopakatoista tiilikattoihin sekä peltikattoihin. Jos katto vuotaa, kattoikkuna falskaa tai aluskate kaipaa paikkausta, löytyy meiltä kattava tietotaito ongelman korjaamiseksi. Kun katon korjaus ei enää riitä, remontoimme huopakattosi, tiilikattosi ja peltikattosi avaimet käteen -palvelulla. Uutta kattoremonttia voidaan lykätä laadukkailla kattohuolloillamme, joilla varmistat kattosi toimivuuden ja pitkäikäisyyden. Puhdistamme katon ja vesikourut, pudotamme lumet, poistamme jääpuikot ja tarjoamme muut katon huoltotyöt kattosi tarpeiden mukaan. Ota yhteyttä missä tahansa kattotyössä Pyhännän alueella!

Huopakaton korjaus Pyhäntä, varmistamassa kattosi teknisen toimivuuden

Huopakaton korjaus Pyhäntä – kokeneet osaajamme suunnittelevat paikkaukset kattosi tarpeiden ja tilanteen mukaan. Huopakatolla, eli bitumikatolla vaikeuksia tuottavat muun muassa katepinnan kulumat. Mekaaniset sekä kemialliset rasitukset iskevät etenkin vanhempaan huopaan, ja kun suojaava sirote hiutuu pinnasta pois, kate joutuu vaurioille alttiiksi. Lisäksi kermejä pääsevät kuivattamaan ikääntyminen sekä uv-säteily, mikä heikentää huovan elastisuutta ja kasvattaa halkeilun riskiä. Kattoon saattaa syntyä kulumia, reikiä, painumia, kupruja ja repeämiä, joskus jopa suoranaisia pullistumia eli niin sanottuja huopakaton höyrypusseja. Tai sitten huopakatto tai palahuopakatto vuotaa liitosten tai läpivientien kohdalta, sammaleen juurten ja lumikuorman syömänä tai myrskytuhojen toimesta. Kenties huopakatto tai palahuopakatto vaurioitui, kun puu kaatui talon tai katon päälle myrskyssä. Tai sitten myrskytuuli riepotteli kattohuopia tai myrsky muulla tavoin vioitti kattoa.

Hoidamme huopakaton sekä palahuopakaton korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Pyhännällä, katollesi räätälöidyin tuottein sekä menetelmin viimeistä piirtoa myöten. Samakin ongelma voi eri kohteissa vaatia tyystin erilaiset ratkaisut, joten yksilöllinen toteutuksemme pitää huolen, että lopputulos on mahdollisimman kestävä. Esimerkiksi pienehköille katepinnan kulumille voi riittää kunnostus massalla, kun taas isompiin vauriokohtiin mitoitamme ja asennamme erityiset huopakaton paikkapalat. Tiivistämme aukeilleet saumat ja liimaamme irronneet bitumipaanut palahuopakatolta, ja leikkaamme auki sekä tasoitamme kuntoon kuprut eli huopakaton höyrypussit. Saat meiltä Pyhännällä tasakaton korjaukset, tiivistykset sekä paikkaukset, samaten myös kaikki huopakaton tulityöt sekä umpilaudoituksen ja katevaneroinnin vaihdot. Lisäksi toteutamme huopakaton sekä palahuopakaton myrskyvaurioiden korjaustyöt, sekä huopakaton kunnostukset saarimökillä ja muualla saarikohteissa.

Peltikaton korjaus Pyhäntä, paikkaus tehostaa katon täyttä toimintakykyä

Peltikaton korjaus Pyhäntä – paikkausjälki on siisti sekä pitävä, kun työn hoitaa huipputaitoinen ammattitiimimme. Peltikatonkin saattavat hetkessä rikkoa vaikkapa myrskyvauriot. Ehkä katto joutui kärsimään, kun myrsky kaatoi puun peltikaton tai talon päälle. Tai sitten tuuli tai myrsky irrotti kattopellit ja peltilistat, tai myrsky vahingoitti kattotekniikkaa. Peltikaton haasteisiin lukeutuvat kuitenkin myös huomattavasti arkisemmat rasitukset, kun sadevedet, uv-säteily, pakkanen ja jää saavat kattopellit elämään edestakaisin. Tämän johdosta kiinnikkeet antavat periksi ja peltien liitokset alkavat irvistää, jolloin vesitiiveys menetetään, ja katto kaiken lisäksi rämisee tuulella. Jos taas peltikatto vuotaa rakenteisiin, on syytä katsastaa yläpohjan tilanne – kenties kaivataankin peltikaton aluskatteen korjausta, tiivistystä sekä paikkausta. Vielä eräs merkittävä vaaranpaikka on kattoa riipivä ruoste, ja korroosio valloittaa herkästi etenkin hoitamatta jääneet pellit.

Peltikaton korjaus ja tiivistys Pyhännällä aloitetaan tilannekartoituksella. Selvitämme ongelmien tarkan syyn ja sijainnin, ja tutkimme syntyneet vahingot. Useimmissa kohteissa korjaustoimiksi riittää nykyisen peltikaton reikien paikkaus, sekä toisinaan yksittäisten kattopeltien vaihto, kun vauriot jäävät luonteeltaan paikallisiksi. Toteutamme huolelliset pohjatyöt, kuten lian sekä ruosteen poiston alustasta, niin että massaukset saadaan tarttumaan hyvin, ja korjaustulos on mahdollisimman pitkäikäinen. Mikäli reikä löytyy kattopeltien kiinnikkeen kohdalta, teemme naulojen tai kateruuvien vaihdot uusiin kateruuveihin, sekä tarvittaessa lisäkiinnitykset kattopelteihin, jos alkuperäinen asennus on tehty liian harvaan. Kattopeltiseppämme hoitavat Pyhännällä myös peltikaton myrskyvaurioiden korjaukset, sekä pienet ja suuret peltikaton kunnostukset kaikissa saarikohteissa.

Tiilikaton korjaus Pyhäntä – kuluneet ja rikkoutuneet kattotiilet kuntoon

Tiilikaton korjaus Pyhäntä, tehokas ja taitava korjaustulos luonnistuu sujuvasti taitajiemme toimesta. Tiilikatonkin kohtaloksi saattavat koitua myrskyn aikaansaamat vauriot. Ehkä tuuli tai myrsky irrotti ja vei mennessään harjatiilen, kattotiilen tai reunatiilen. Tai sitten tiilikatto rikkoutui yhdessä hetkessä, kun myrsky kaatoi puun tiilikaton tai talon päälle. Useimmiten korjaustarve kuitenkin kehittyy pikkuhiljaa ympäristön kulutuksissa, kun tiiliä jäytävät sammal ja lumikuorma sekä jatkuvat lämpötilanvaihtelut. Sammal syö tiilestä mineraaleja ja ujuttaa juurensa katteeseen, kun taas lumi saattaa painaa rakenteet notkolle tai työntää vettä sisään saumoista. Ikääntyessään tiilikatto myös huokoistuu lisää ja sitoo itseensä kosteutta, ja kun vesi tiilten sisällä vuoroin jäätyy ja sulaa, syntyy tuhoisa pakkasrapautumisen kierre. Kun tiilikatto vuotaa, voi vaurioita löytyä niin ikään yläpohjan tienoilta – vaikkapa aluskate saattaa olla vanhuuttaan kulunut, vaurioitunut tai väärin asennettu.

Tiilikaton korjaus, paikkaus ja tiivistys Pyhännällä ehkäisee vakavammat vauriot. Katto välttää kosteus- ja lahohaitat sekä turhat, ennenaikaiset remontit. Tyypillistä on, että korjaustarve osoittautuu hyvinkin paikalliseksi, niin että katolle riittävät yksittäiset toimet, kuten rikkinäisten kattotiilien vaihto. Suoritamme myös tiilikaton aluskatteen korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Pyhännällä, samoin myrskyvaurioiden korjaustyöt sekä katon kunnostukset saarikohteissa. Tiilikaton korjauksen ja paikkauksen päätteeksi pintakäsittelemme kärsineet tiilet. Näin kulunut kate saadaan jälleen hylkimään kosteuden ja kasvuston uhkia.

Aluskatteen korjaus, paikkaus ja tiivistys Pyhäntä – kunnostuksilla ehkäistään kosteusvauriot

Aluskatteen korjaus, paikkaus ja tiivistys Pyhäntä, tasokkaat ja tunnolliset korjaustoimemme tekevät katostasi entistä ehomman. Aluskate on välttämätön osa toimivaa kattoa varsinkin maamme vaihtuvissa sääoloissa. Laadukas ja oikein asennettu aluskate poistaa sekä ulkoa että sisältä tulevan kosteuden, ennen kuin se tiivistyy eristeisiin tai muihin yläpohjan rakenteisiin. Kun aluskate vuotaa, selitys löytyy yleensä sään ja iän tuomista kulumista, joskus myös asennukseen liittyvistä virheistä tai muista mekaanisista vaurioista. Varmaotteiset tekijämme toimittavat tyylillä kaikki aluskatteen korjaustyöt – niin peltikaton kuin tiilikatonkin aluskatteen korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Pyhännällä.

Toteutamme yksittäisten reikien paikkaukset ja aluskatteen osittaiset vaihdot, huolehtien aina kaikki limitykset sekä tiivistykset yksityiskohtia myöten kuntoon. Tärkeässä roolissa aluskatteen kannalta on toimiva ilmanvaihto, joten parannamme myös eristystä tai välikaton tuuletusta, jos se kohdekaton tapauksessa on tarpeen. Hoidamme aluskatteen korjaukset ja paikkaukset kaikkien elementtien suhteen, myös jiiristä ja sisätaitteesta sekä muun muassa savupiipun kohdalta. Suoritamme aluskatteen ylösnostot sekä tarkan tiivistämisen savupiippuun, ja asennamme jiireihin oppikirjan mukaiset, kahdensuuntaiset aluskatteet. Meiltä sujuvat aluskatteen korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Pyhännällä myös läpiviennin kohdalta, kuten kattoikkunan, ilmanvaihtoputken, viemärintuuletusputken, kattoluukun ja kattovalokuvun kohdalta.

Kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Pyhäntä – korjaus on laadukas ja edullinen ratkaisu

Kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Pyhäntä – korjaus pitää kattosi priimakunnossa, kun delegoit työn ahkerien asiantuntijoidemme käsiin. Läpiviennit muodostavat huomattavan vuotoriskin, kun ne puhkaisevat vesikatteen sekä aluskatteen. Kun kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai jokin muu kattoläpivienti vuotaa Pyhännällä, palauta katollesi paras toimivuus teettämällä kunnostukset kauttamme. Meiltä saat katon korjaukset vuotavan savupiipun, kattoikkunan ja kattovalokuvun kohdalta, sekä kattoluukun, ilmanvaihtoputken, viemärintuuletusputken tai muun läpiviennin kohdalta. Vaihdamme kärsineet suojapellit sekä loppuunsa kuluneet tiivisteet. Lisäksi asennamme aluskatteen ylösnostot sekä läpivientien tiivistekappaleet.

Kattopalvelumme auttaa, kun kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Pyhännällä, ja toteutamme mallikkaasti muutkin korjaukset kattosi tiiveyden tueksi. Kaikin puolin toimiva ja tyylikäs katto tarjoaa rakenteille ylivertaisen suojan – ota siis yhteyttä ja pyydä tarjouksemme katon korjauksesta sekä paikkauksesta!

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt