Katon korjaus Raahe

Katon korjaus Raahe – hoidata epäkohdat ajoissa kuntoon tehokkaan ja taitavan kattopalvelumme kautta. Korjaustarpeen laajuus sekä luonne vaihtelevat siinä missä kohteena olevat katotkin. Aluksi voi kyse olla tihkuvuodoista tai muista yksittäisistä epäkohdista, jolloin riittää kenties katon tiivistys tai yksittäisen kattovuodon korjaus. Jos ongelmien kuitenkin annetaan muhia pidemmän aikaa itsekseen, syntyy yhä vakavampia vaurioita, ja korjaustenkin kokoluokka kasvaa. Kun katto vuotaa, perinteisiä syitä ovat sään ja ympäristön kulutukset; sammal, kosteus ja lehtiroska sekä paahtava uv-säteily. Jatkuvat lämpötilanvaihtelut pyrkivät haurastamaan läpivientien tiivisteet, ja vuosien varrella pelti ruostuu, tiili murentuu ja huopa halkeilee. Tilannetta pahentaa entisestään, jos katon huolto on heikoissa kantimissa. Tai kenties katon alkuperäiseen asennukseen liittyen on tehty mainittavia virheitä. Toisaalta korjaustarve saattaa päästä käsiksi uuteen ja terveeseenkin kattoon, mikäli paikalle osuvat odottamattomat lumi- tai myrskyvauriot. Ehkä rakenteita rikkoutui, kun puu kaatui myrskyssä talon, mökin tai katon päälle, tai kun lumi irrotti tikkaat, kattoläpiviennin tai lumiesteen, niin että kattoon tuli reikä.

Vuotaako katto siis savupiipun juuresta tai piipun tai läpiviennin kohdalta? Tai onko tarpeen teettää vuotavan kattoikkunan, kattovalokuvun tai kattoluukun korjaus sekä tiivistys? Hoidamme mallikelpoiset katon korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Raahessa, kastuneiden villojen tai laudoituksien vaihdosta myrskyvaurioiden korjauksiin. Teemme jiirien ja läpivientien tiivistykset sekä katon vesivahinkojen ja vuotovaurioiden paikkaukset, kattoturvatuotteiden kunnostukset samoin kuin aluskatteen ja rakenteiden korjaukset. Käsiimme voit jättää luottavaisin mielin kaikenkokoiset ja -tyyppiset kohteet; paikkaamme pelti-, tiili- sekä huopakatteet harjakatosta mansardi- ja aumakattoon. Voit tilata toimestamme niin omakotitalon, kesämökin kuin autotallinkin katon korjaukset, kunnostukset kaikkiin asuin- ja ulkorakennuksiin sekä myös saaresta löytyviin kohteisiin.

Toimialueeseemme kuuluu kattavasti muukin Pohjois-Pohjanmaa; Haapavesi, Pyhäjoki, Siikajoki, Oulainen ja Siikalatva. Kattotöihin sisältyy mahdollisuus rahoitukseen sekä kotitalousvähennyksen hyödyntämiseen, ja tuomme mukanamme kaiken tarvittavan harjatiivisteistä henkilönostimiin. Palvelemme korjauksissa asiakaslähtöisesti ensiluokkaisin tuottein sekä menetelmin, avaimet käteen- periaatteella aina kattosi ehdoilla ja parhaaksi. Vesitiivis ja kaikin puolin varmatoiminen katto auttaa turvaamaan koko talon hyvinvoinnin – ota siksi yhteyttä ja pyydä tarjouksemme katon korjauksesta Raahessa!

Kattavat kattotyöt katon korjauksesta katon huoltoon ja remonttiin Raahessa

Kokeneet kattoammattilaisemme korjaavat Raahessa kaikki katot huopa- ja palahuopakatoista tiilikattoihin sekä peltikattoihin. Jos katto vuotaa, kattoikkuna falskaa tai aluskate kaipaa paikkausta, löytyy meiltä kattava tietotaito ongelman korjaamiseksi. Kun katon korjaus ei enää riitä, remontoimme huopakattosi, tiilikattosi ja peltikattosi avaimet käteen -palvelulla. Uutta kattoremonttia voidaan lykätä laadukkailla kattohuolloillamme, joilla varmistat kattosi toimivuuden ja pitkäikäisyyden. Puhdistamme katon ja vesikourut, pudotamme lumet, poistamme jääpuikot ja tarjoamme muut katon huoltotyöt kattosi tarpeiden mukaan. Ota yhteyttä missä tahansa kattotyössä Raahen alueella!

Huopakaton korjaus Raahe, korjaus auttaa parantamaan katon käyttövarmuutta

Huopakaton korjaus Raahe – paikkaukset palauttavat katon tiiviiksi ja toimivaksi, kun työt hoitaa kokenut laatupalvelumme. Huopakatolla, eli bitumikatolla haasteita tuottavat muun muassa myrskyvahingot. Kenties huopakatto tai palahuopakatto vaurioitui, kun puu kaatui myrskyssä talon tai katon päälle. Tai sitten myrskytuuli repi katolta huopia irti, tai myrsky vioitti kattotekniikkaa. Huopakattoon pääsevät ajan kanssa iskemään myös monenlaiset ympäristön kulutukset, ja mekaaniset sekä kemialliset rasitukset verottavat etenkin vanhempaa huopaa. Aluksi kermistä löytyvä sirotepinta hiutuu pikkuhiljaa pois, ja kun ikääntyminen sekä uv-säteily kuivattavat kattoa, halkeilua tapahtuu helpommin. Selkeinä merkkeinä korjaustarpeesta toimivat katepinnan vauriot ja muutokset; kulumat, rypyt, kuprut, vekit, reiät, painumat ja repeämät. Lisäksi kermien välinen kosteus saattaa näkyvästi pullistaa huovan, ja pahimmillaan tällainen niin sanottu höyrypussi rikkoo jopa katteen pinnan.

Toteutamme huopakaton sekä palahuopakaton korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Raahessa. Paikkausaineet sekä -menetelmät valitsemme huolella kohteelle sopiviksi. Esimerkiksi pienehköt katepinnan kulumat voimme täsmäkunnostaa massalla, kun taas isompiin vauriokohtiin täytyy kenties asentaa nimenomaiset huopakaton paikkapalat. Tiivistämme halkeilleet saumat ja liimaamme palahuopakaton irronneet bitumipaanut, ja leikkaamme auki sekä tasoitamme kuntoon kuprut eli huopakaton höyrypussit. Hoidamme Raahessa tasakaton korjaukset, tiivistykset sekä paikkaukset, samaten niin ikään huopakaton tulityöt sekä umpilaudoituksen ja katevaneroinnin vaihdot. Lisäksi saat meiltä huopakaton sekä palahuopakaton myrskyvaurioiden korjaukset, sekä kattavat huopakaton kunnostukset kaikissa saarikohteissa.

Peltikaton korjaus Raahe, taitava palvelumme tiivistää kattosi

Peltikaton korjaus Raahe – käsissämme kattosi saa ensiluokkaisen palvelun niin pieniin kuin suuriin haastekohtiin. Peltikatonkin kohtaloksi saattavat koitua myrskyn tai lumen tekemät vauriot. Ehkä lumi pudotti rännit, tikkaat tai lumiesteet, niin että peltiin tuli reikä. Tai sitten tuuli tai myrsky irrotti kattopellit ja peltilistat, tai myrsky kaatoi puun peltikaton tai talon päälle. Peltikaton laittavat niin ikään lujille arkiset sään ja ajan kulutukset, kun toistuvat lämpötilanvaihtelut saavat kattopellit elämään edestakaisin. Tämän johdosta kiinnikkeet antavat periksi ja peltien liitokset alkavat irvistää, jolloin vesitiiveys menetetään, ja katto kaiken lisäksi rämisee tuulella. Jos taas peltikatto vuotaa rakenteisiin, on hyvä tarkistaa yläpohjan tilanne – kenties tarvitaankin peltikaton aluskatteen korjausta, tiivistystä sekä paikkausta. Peltikaton varsinainen arkkivihollinen puolestaan on kattoa nuoleva ruoste, ja erityisen tehokkaasti korroosio tuhoaa hoitamatta jääneet pellit.

Peltikaton korjaus ja tiivistys Raahessa aloitetaan tilannekartoituksella, sekä huolella hoidetuilla pohjatöillä, kuten lian- ja ruosteenpoistolla. Useimmissa tapauksissa järkevin ratkaisu on nykyisen peltikaton reikien paikkaus, sekä toisinaan yksittäisten kattopeltien vaihto, kun vauriot jäävät luonteeltaan paikallisiksi. Mikäli reikä löytyy kattopeltien kiinnikkeen kohdalta, teemme naulojen tai kateruuvien vaihdot uusiin kateruuveihin, sekä suoritamme lisäkiinnitykset kattopelteihin, jos alkuperäinen asennus on tehty liian harvaan. Toteutamme Raahessa niin ikään peltikaton lumi- sekä myrskyvaurioiden korjaukset, sekä peltikaton kunnostukset saarimökillä ja muualla saarikohteissa.

Tiilikaton korjaus Raahe – tarkka työnjälki ja tiivis tulos kauttamme

Tiilikaton korjaus Raahe, tukemassa kattosi kokonaisvaltaista terveyttä, kun jätät työn osaavien ammattilaistemme käsiin. Lujatekoinen tiilikattokaan ei loputtomiin vastusta sään ja ympäristön kulutuksia. Muun muassa sammal ja jäkälä tarraavat juurillaan tiukasti tiileen, ja ne syövät katteesta ravinteita sekä kuljettavat mukanaan kosteutta. Talvella huomattavaa haastetta tuottaa katon päälle kertyvä lumikuorma, sillä lumi saattaa painaa rakenteet notkolle tai työntää vettä sisään saumoista. Ikääntyvälle tiilikatolle tutuksi tulee myös pakkasrapautumisen kierre, jossa huokoiseen tiileen imeytynyt vesi yhä uudelleen jäätyy ja sulaa. Kun tiilikatto vuotaa, voi epäkohtia löytyä niin ikään yläpohjan tienoilta – vaikkapa aluskate saattaa olla vanhuuttaan kulunut, vaurioitunut tai väärin asennettu. Tai ehkä vahinkoa syntyi, kun myrsky kaatoi puun tiilikaton tai talon päälle. Tai sitten tuuli tai myrsky irrotti harjatiilen, kattotiilen, reunatiilen tai tiilikaton pellitykset.

Tiilikaton korjaus, paikkaus ja tiivistys Raahessa ehkäisee vakavammat vauriot, kuten ikävät kosteus- ja lahohaitat sekä turhat, ennenaikaiset remontit. Useimmiten tiilikaton korjaustarve osoittautuu luonteeltaan varsin paikalliseksi, jolloin katolle riittävät yksittäiset toimet, kuten rikkinäisten kattotiilien vaihto. Toteutamme myös tiilikaton aluskatteen korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Raahessa, samoin myrskyvaurioiden korjaukset sekä katon kunnostukset saarikohteissa. Tiilikaton korjauksen ja paikkauksen päätteeksi pintakäsittelemme kuluneet tiilet, niin että katto pystyy jälleen kunnolla hylkimään säätä, likaa sekä sammalta.

Aluskatteen korjaus, paikkaus ja tiivistys Raahe – varmista paras tuki kattosi rakenteille

Aluskatteen korjaus, paikkaus ja tiivistys Raahe, taitavat kunnostuksemme parantavat toimivuutta sekä jatkavat nykykaton käyttöikää. Aluskatetta tarvitaan suojaamaan rakenteet tihkuvan kosteuden vaaroilta. Kun aluskate vuotaa, syy löytyy yleensä sään ja ympäristön kulutuksista, joskus myös alkuperäisen asennuksen virheistä tai äkillisistä mekaanisista vaurioista. Ehkä aluskate on asennettu väärästä suunnasta, väärinpäin tai väärälle kireydelle, tai sitten myrsky on tehnyt katolla tuhojaan rikkoen samalla aluskatteen. Olipa ongelmien syy mikä tahansa, meiltä saat onnistuneet korjaustyöt – teemme peltikaton sekä tiilikaton aluskatteen korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Raahessa.

Hoidamme yksittäisten reikien paikkaukset sekä aluskatteen osittaiset vaihdot, toteuttaen riittävät limitykset ja tiivistykset yksityiskohtia myöten kuntoon. Tärkeä osa aluskatteen toimivuutta on riittävä ilmanvaihto rakenteissa, joten kohennamme myös eristystä tai välikaton tuuletusta, kun sellaiselle ilmenee tarvetta. Saat meiltä aluskatteen korjaukset ja paikkaukset kaikkien katon elementtien suhteen, myös jiiristä ja sisätaitteesta sekä vaikkapa savupiipun kohdalta. Suoritamme aluskatteen ylösnostot sekä toteutamme tiivistämisen savupiippuun, ja asennamme jiireihin oppikirjan mukaiset, kahdensuuntaiset aluskatteet. Lisäksi teemme aluskatteen korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Raahessa läpiviennin kohdalta; kattoikkunan, kattovalokuvun, kattoluukun, ilmanvaihtoputken tai viemärintuuletusputken kohdalta.

Kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Raahe – korjaus on taloudellisesti viisasta huolenpitoa katosta

Kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Raahe – korjaus pitää kattosi parhaassa voinnissa, kun laitat asialle taitavat ammattilaisemme. Läpiviennit ovat kattoon tehtäviä reikiä tai leikkauksia, joten niihin sisältyy selkeä vuotoriski. Kun kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai jokin muu kattoläpivienti vuotaa Raahessa, viisas ratkaisu on kutsua paikalle pätevät kattoasiantuntijamme. Suoritamme katon korjaukset vuotavan savupiipun, kattovalokuvun tai kattoikkunan kohdalta, sekä kattoluukun, ilmanvaihtoputken, viemärintuuletusputken tai muun läpiviennin kohdalta. Vaihdamme haurastuneet tiivistykset sekä kolhuja kokeneet suojapellit. Asennamme myös läpivientien tiivistekappaleet sekä puolitiehen jääneet ylösnostot.

Hoidamme homman, kun kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Raahessa, ja toteutamme taidolla muutkin korjaukset kattosi tarpeiden mukaan. Tuloksena on ehjä ja toimiva kokonaisuus, joka edistää koko talon turvaa – ota siis yhteyttä ja pyydä tarjouksemme katon korjauksesta sekä paikkauksesta!