Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Katon korjaus Rääkkylä

Katon korjaus Rääkkylä – kokeneet tekijämme huolehtivat katostasi varmoin ottein ja vesitiivein tuloksin. Korjaustarvetta syntyy jokaiselle katolle jossakin vaiheessa elinkaarta. Aluksi voi kyse olla tihkuvuodoista tai muista paikallisista epäkohdista, jolloin riittää tavallisesti katon tiivistys tai yksittäisen kattovuodon korjaus. Jos ongelmien kuitenkin annetaan kehittyä katolla pidempään itsekseen, syntyy yhä vakavampia vaurioita, ja korjaustenkin kokoluokka kasvaa. Kun katto vuotaa, syynä ovat tavallisesti sään ja ympäristön kulutukset; sammal, kosteus ja lehtiroska sekä paahtava uv-säteily. Toistuvat lämpötilanvaihtelut pyrkivät hapertamaan läpivientien tiivisteet, ja aikaa myöten huopa haurastuu, pelti ruostuu ja huopa halkeilee. Tilannetta pahentaa entisestään, jos katon huolto on huonoissa kantimissa, tai jos katon alkuperäiseen asennukseen liittyen on tehty kohtalokkaita virheitä. Toisaalta korjaustarve voi päästä käsiksi uuteen ja terveeseenkin kattoon, mikäli siihen iskevät odottamattomat lumi- tai myrskyvahingot. Ehkä vaurioita syntyi, kun puu kaatui myrskyssä talon, mökin tai katon päälle, tai kun lumi irrotti lumiesteen, kattoläpiviennin tai tikkaat, niin että kattoon tuli reikä.

Vuotaako katto siis savupiipun juuresta tai piipun tai läpiviennin kohdalta? Tai onko tarpeen teettää vuotavan kattoikkunan, kattovalokuvun tai kattoluukun korjaus sekä tiivistys? Meiltä saat sujuvat katon korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Rääkkylässä, katepinnan paikallisista kunnostuksista aluskatteen ja rakenteiden korjauksiin. Teemme jiirien ja läpivientien tiivistykset sekä katon vesivahinkojen ja vuotovaurioiden paikkaukset, kastuneiden villojen tai laudoitusten vaihdot samoin kuin myrskyvaurioiden korjaukset. Paikkaamme ja tiivistämme kaikenlaiset kohteet katon mallista tai materiaalista riippumatta – pelti-, tiili- sekä huopakatteet harjakatosta auma- ja taitekattoon. Voit tilata toimestamme omakotitalon, kesämökin ja autotallin katon korjaukset, kunnostukset kaikkiin asuin- tai ulkorakennuksiin sekä myös saaresta löytyviin kohteisiin.

Kattotöihin sisältyy mahdollisuus rahoitukseen sekä kotitalousvähennyksen hyödyntämiseen, ja tuomme mukanamme osaavan työvoiman sekä ensiluokkaiset tuotteet. Toteutamme korjaukset ammattiottein ja asiakaslähtöisellä palvelulla, avaimet käteen- periaatteella aina kattosi ehdoilla ja parhaaksi. Toimialueeseemme kuuluu kattavasti muukin Pohjois-Karjala; Kitee, Tohmajärvi, Joensuu, Liperi ja Heinävesi. Tue kattosi täyttä toimivuutta teettämällä kunnostukset ajoissa – ota yhteyttä ja pyydä tarjouksemme katon korjauksesta Rääkkylässä!

Kattavat kattotyöt katon korjauksesta katon huoltoon ja remonttiin Rääkkylässä

Kokeneet kattoammattilaisemme korjaavat Rääkkylässä kaikki katot huopa- ja palahuopakatoista tiilikattoihin sekä peltikattoihin. Jos katto vuotaa, kattoikkuna falskaa tai aluskate kaipaa paikkausta, löytyy meiltä kattava tietotaito ongelman korjaamiseksi. Kun katon korjaus ei enää riitä, remontoimme huopakattosi, tiilikattosi ja peltikattosi avaimet käteen -palvelulla. Uutta kattoremonttia voidaan lykätä laadukkailla kattohuolloillamme, joilla varmistat kattosi toimivuuden ja pitkäikäisyyden. Puhdistamme katon ja vesikourut, pudotamme lumet, poistamme jääpuikot ja tarjoamme muut katon huoltotyöt kattosi tarpeiden mukaan. Ota yhteyttä missä tahansa kattotyössä Rääkkylän alueella!

Huopakaton korjaus Rääkkylä, varmistamassa toimivuuden ja vesitiiveyden kuntoon

Huopakaton korjaus Rääkkylä – tiivistykset hoituvat tyylipuhtaasti, kun asialla on taitava ammattitiimimme. Huopakattoa, eli bitumikattoa verottavat muun muassa monenlaiset ympäristön kulutukset. Mekaaniset sekä kemialliset rasitukset iskevät etenkin vanhempaan huopaan, ja kun suojaava sirote hiipuu pinnasta pois, kate joutuu vaurioille alttiiksi. Kermejä pääsevät osaltaan kuivattamaan myös ikääntyminen sekä uv-säteily, mikä heikentää huovan elastisuutta ja kasvattaa halkeilun riskiä. Kattoon saattaa ilmestyä kulumia, kupruja, reikiä, painumia tai repeämiä, joskus jopa suoranaisia pullistumia eli niin kutsuttuja huopakaton höyrypusseja. Tai sitten huopakatto tai palahuopakatto vuotaa liitosten ja läpivientien kohdalta, sammaleen ja lumikuorman jättämien jälkien tai myrskyvaurioiden vuoksi. Ehkä myrskytuuli riepotteli huopavuotia tai myrsky irrotti pellitykset katolta. Tai kenties huopakatto tai palahuopakatto vaurioitui, kun puu kaatui myrskyssä talon tai katon päälle.

Hoidamme huopakaton sekä palahuopakaton korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Rääkkylässä. Katsastamme vaurioiden laajuuden sekä luonteen, ja mitoitamme korjaustyöt sen mukaan. Käsittelemme sammaleesta kärsineet saumat ja liimaamme irronneet bitumipaanut palahuopakatolta, ja täsmäkunnostamme massalla pienehköt katepinnan kulumat. Isompiin vauriokohtiin puolestaan asennamme erityiset huopakaton paikkapalat, ja kuprut eli höyrypussit viillämme auki, jotta kate saadaan tasoitettua kuntoon. Saat meiltä Rääkkylässä huopakaton tulityöt sekä umpilaudoituksen ja katevaneroinnin vaihdot, samoin taitoa vaativat tasakaton korjaukset, tiivistykset sekä paikkaukset. Lisäksi suoritamme huopakaton sekä palahuopakaton myrskyvaurioiden korjaustyöt, sekä huopakaton kunnostukset saarimökillä ja muualla saarikohteissa.

Peltikaton korjaus Rääkkylä – kattosi saa osaajiltamme parhaan palvelun

Peltikaton korjaus Rääkkylä, luotettavan palvelun tilanteeseen kuin tilanteeseen saat osaavien ja kokeneiden tekijöidemme kautta. Peltikaton saattavat hetkessä rikkoa myrskyn tai lumen tekemät vauriot. Ehkä tuuli tai myrsky irrotti kattopellit ja peltilistat, tai myrsky kaatoi puun peltikaton tai talon päälle. Tai sitten lumi pudotti rännit, tikkaat tai lumiesteet, niin että peltiin tuli reikiä. Peltikaton laittavat kuitenkin lujille myös astetta arkisemmat kulutukset, kun sään- ja lämpötilanvaihtelut saavat kattopellit elämään edestakaisin. Tämän johdosta kiinnikkeet antavat periksi ja peltien liitokset alkavat irvistää, jolloin vesitiiveys menetetään, ja katto kaiken lisäksi rämisee tuulella. Kun peltikatto vuotaa, voi haasteita paikantua vesikatteen ohella myös yläpohjaan – vaikkapa aluskate saattaa olla mekaanisesti vaurioitunut tai alun perin virheellisesti asennettu. Peltikaton perinteinen arkkivihollinen puolestaan on kattoa nuoleva ruoste, ja erityisen hanakasti korroosio iskee hoitamatta jääneisiin pelteihin.

Peltikaton korjaus ja tiivistys Rääkkylässä aloitetaan tilannekartoituksesta, sekä huolella hoidetuista pohjatöistä, kuten lian- ja ruosteenpoistosta. Useimmissa tapauksissa korjaustoimiksi riittää nykyisen peltikaton reikien paikkaus, sekä toisinaan yksittäisten kattopeltien vaihto, kun vauriot jäävät luonteeltaan paikallisiksi. Toteutamme kattopeltien lisäkiinnitykset sekä naulojen tai kateruuvien vaihdot uusiin kateruuveihin, samoin peltikaton aluskatteen ja yläpohjan korjaukset, paikkaukset sekä tiivistykset Rääkkylässä. Lisäksi saat meiltä peltikaton lumi- sekä myrskyvaurioiden korjaustyöt, sekä kattavat peltikaton kunnostukset kaikissa saarikohteissa.

Tiilikaton korjaus Rääkkylä – uudistamme kuluneet tai halkeilleet tiilet

Tiilikaton korjaus Rääkkylä, rapautunut kattosi saa uuden elämän, kun delegoit kunnostukset laatutiimimme käsiin. Tiilikatonkin kohtaloksi saattavat koitua äkilliset myrskyvahingot. Kenties tuuli tai myrsky irrotti ja vei mukanaan harjatiilen, kattotiilen tai reunatiilen. Tai sitten rakenteita rikkoutui, kun myrsky kaatoi puun tiilikaton tai talon päälle. Yleisimmin korjaustarve on kuitenkin tulosta arkisista ympäristön kulutuksista, kun kattoa jäytävät sammal ja lumikuorma sekä jatkuva pakkasrapautuminen. Sammal syö tiilestä mineraaleja ja ujuttaa juurensa katteeseen, kun taas lumi voi painaa rakenteet notkolle tai synnyttää liitoksiin saumavuotoja. Ikääntyessään tiilikatto myös huokoistuu lisää sitoen itseensä kosteutta, ja kun vesi tiilten sisällä vuoroin jäätyy ja sulaa, kate haurastuu kerta kerralta. Jos taas tiilikatto vuotaa rakenteisiin, on hyvä tarkistaa yläpohjan tilanne – ehkäpä tarvitaankin tiilikaton aluskatteen korjausta, tiivistystä sekä paikkausta.

Tiilikaton korjaus, paikkaus ja tiivistys Rääkkylässä kannattaa toteuttaa ajoissa, ennen kuin katto ehtii tarpeettomasti vaipua vaihtokuntoon. Tyypillisesti tiilikaton korjaustarve osoittautuu hyvinkin paikalliseksi, niin että katolle riittävät yksittäiset toimet, kuten rikkinäisten kattotiilien vaihto. Toteutamme myös tiilikaton yläpohjan paikkaukset ja myrskyvaurioiden korjaukset, painuneen rakenteen oikaisut sekä katon kunnostukset saarikohteissa. Tiilikaton korjaus Rääkkylässä viimeistellään kattotiilten pintakäsittelyllä, niin että huokoistunut kate saadaan jälleen suojattua sään ja sammaleen vaaroilta.

Aluskatteen korjaus, paikkaus ja tiivistys Rääkkylä, kunnostukset pidentävät katon elinkaarta

Aluskatteen korjaus, paikkaus ja tiivistys Rääkkylä – toteutamme korjaustyöt alusta loppuun räätälöitynä palveluna kattosi mukaan. Aluskate on välttämätön osa toimivaa kattoa varsinkin maamme vaihtuvissa sääoloissa. Laadukas ja oikein asennettu aluskate poistaa sekä ulkoa että sisältä tulevan kosteuden, ennen kuin se tiivistyy eristeisiin tai muihin yläpohjan rakenteisiin. Aluskatteen haasteet juontavat usein juurensa sään ja ympäristön kulutuksiin, joskus myös alkuperäisen asennuksen virheisiin tai muihin mekaanisiin vaurioihin. Olipa ongelmien syy mikä tahansa, meiltä saat tyylipuhtaat paikkaustyöt – niin peltikaton kuin tiilikatonkin aluskatteen korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Rääkkylässä.

Paikkaamme aluskatteen yksittäiset reiät sekä vaihdamme reikiintyneet vuodat, huolehtien riittävistä limityksistä ja tiivistyksistä jokaista yksityiskohtaa myöten. Tärkeässä roolissa aluskatteen kannalta on toimiva ilmanvaihto, joten toteutamme myös kohennukset eristykseen sekä tuuletukseen, jos kohdekaton tilanne niin vaatii. Saat meiltä aluskatteen korjaukset ja paikkaukset haastavienkin elementtien osalta, kuten jiiristä ja sisätaitteesta sekä vaikkapa savupiipun kohdalta. Suoritamme aluskatteen ylösnostot sekä hoidamme tiivistämisen savupiippuun, ja asennamme jiireihin oppikirjan mukaiset, kahdensuuntaiset aluskatteet. Lisäksi teemme aluskatteen korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Rääkkylässä läpiviennin kohdalta – kattoikkunan, ilmanvaihtoputken, kattoluukun, viemärintuuletusputken ja kattovalokuvun kohdalta.

Kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Rääkkylä – korjaus kohentaa koko katon toimintakykyä

Kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Rääkkylä – korjaus pidentää kattosi käyttökaarta, kun laitat asialle kokeneet ja taitavat tekijämme. Läpiviennit muodostavat merkittävän vuotoriskin, sillä ne puhkaisevat vesikatteen sekä aluskatteen. Kun huomaat, että kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Rääkkylässä, kutsu paikalle pätevät korjaajamme palauttamaan kattosi tiiveys. Saat meiltä katon korjaukset vuotavan ilmanvaihtoputken ja viemärintuuletusputken kohdalta, sekä savupiipun, kattoluukun, kattoikkunan, kattovalokuvun tai muun vuotavan läpiviennin kohdalta. Vaihdamme virttyneet tiivistykset ja kovia kokeneet suojapellit. Lisäksi asennamme läpivientien tiivistekappaleet sekä puuttuvat aluskatteen ylösnostot.

Tiedämme mitä tehdä, kun kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Rääkkylässä, ja repertuaariimme kuuluvat muutkin kunnostukset kattosi tueksi ja turvaksi. Kunnostus jatkaa katon käyttöikää sekä tukee talosi toimivuutta – ota siis yhteyttä ja pyydä tarjouksemme katon korjauspalvelusta!

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt