Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Katon korjaus Rautalampi

Katon korjaus Rautalampi – pätevät tekijämme toteuttavat katollesi laatukunnostukset laidasta laitaan. Korjaustarvetta voivat tuottaa niin sään ja ajan rasitukset kuin äkilliset mekaaniset vauriotkin. Alussa kyse voi olla tihkuvuodoista tai muista yksittäisistä epäkohdista, mutta jos haasteet pääsevät muhimaan itsekseen, ongelmien kokoluokka kasvaa. Ajoissa tehty katon kunnostus sen sijaan taklaa vakavammat vauriot, jolloin katto välttää kosteus- ja lahohaitat sekä turhat, ennenaikaiset remontit. Kun katto vuotaa, syynä voivat olla sään ja ympäristön kulutukset; sammal, kosteus, lika ja lehtiroska sekä paahtava uv-säteily. Toistuvat lämpötilanvaihtelut iskevät etenkin läpivientien tiivistyksiin, ja vuosien mittaan tiili murentuu, huopa halkeilee ja pelti ruostuu. Tilannetta pahentaa entisestään, jos katon huolto on heikoissa kantimissa, tai jos katon alkuperäiseen asennukseen liittyen on tehty kohtalokkaita virheitä. Toisaalta korjaustarve saattaa hyvin yllättää uuden ja terveenkin katon, mikäli paikalle osuvat odottamattomat lumi- tai myrskyvauriot. Kenties katto kärsi vahinkoa, kun puu kaatui myrskyssä talon, mökin tai katon päälle, tai kun lumi irrotti tikkaat, lumiesteen tai kattoläpiviennin, niin että kattoon tuli reikä.

Vuotaako katto esimerkiksi savupiipun juuresta tai piipun tai läpiviennin kohdalta? Tai onko tarpeen teettää vuotavan kattoikkunan, kattovalokuvun tai kattoluukun korjaus sekä tiivistys? Toteutamme ensiluokkaiset katon korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Rautalammilla, tarvitsitpa yksittäisen kattovuodon paikkausta tai laajempaa rakenteiden korjausta. Teemme aluskatteen ja läpivientien tiivistykset sekä katon vesivahinkojen ja vuotovaurioiden paikkaukset, kastuneiden villojen tai laudoitusten vaihdot samoin kuin myrskyvaurioiden korjaukset. Käsiimme voit jättää kaikenlaiset kohteet katon mallista tai materiaalista riippumatta – harja-, auma-, pulpetti- ja taitekatot pellistä tiileen sekä palahuopaan. Suoritamme sujuvasti niin omakotitalon, kesämökin kuin autotallinkin katon korjaukset, kunnostukset kaikkiin asuin- ja ulkorakennuksiin sekä myös saaressa sijaitseviin kohteisiin.

Toimialueeseemme kuuluu kattavasti muukin Pohjois-Savo; Vesanto, Tervo, Suonenjoki, Kuopio ja Leppävirta. Kattotöihin sisältyy mahdollisuus rahoitukseen sekä kotitalousvähennyksen hyödyntämiseen, ja tuomme mukanamme kaiken tarvittavan suojapressuista henkilönostimiin. Palvelemme korjauksissa asiakaslähtöisesti avaimet käteen- periaatteella, laadukkain tuottein sekä menetelmin aina kattosi tarpeiden mukaan. Sijoita katon pitkäaikaiseen hyvinvointiin teettämällä kunnostukset kauttamme – ota yhteyttä ja pyydä tarjouksemme katon korjauksesta Rautalammilla!

Kattavat kattotyöt katon korjauksesta katon huoltoon ja remonttiin Rautalammella

Kokeneet kattoammattilaisemme korjaavat Rautalammella kaikki katot huopa- ja palahuopakatoista tiilikattoihin sekä peltikattoihin. Jos katto vuotaa, kattoikkuna falskaa tai aluskate kaipaa paikkausta, löytyy meiltä kattava tietotaito ongelman korjaamiseksi. Kun katon korjaus ei enää riitä, remontoimme huopakattosi, tiilikattosi ja peltikattosi avaimet käteen -palvelulla. Uutta kattoremonttia voidaan lykätä laadukkailla kattohuolloillamme, joilla varmistat kattosi toimivuuden ja pitkäikäisyyden. Puhdistamme katon ja vesikourut, pudotamme lumet, poistamme jääpuikot ja tarjoamme muut katon huoltotyöt kattosi tarpeiden mukaan. Ota yhteyttä missä tahansa kattotyössä Rautalammen alueella!

Huopakaton korjaus Rautalampi, hallituin ottein ja huolellisella työnjäljellä

Huopakaton korjaus Rautalampi – toteutamme laatupaikkaukset vahvalla taidolla ja kattavan kokemuksen turvin. Huopakatolla, eli bitumikatolla kyse voi olla vaikkapa myrskytuhoista. Kenties myrskytuuli riepotteli huopavuotia tai myrsky irrotti huopakaton pellitykset. Tai sitten huopakatto tai palahuopakatto vaurioitui, kun puu kaatui myrskyssä talon tai katon päälle. Tavallisimmin korjaustarpeen takaa löytyy kuitenkin mekaanisia ja kemiallisia rasituksia, jotka vähitellen vievät veronsa etenkin vanhemmanpuoleisesta huovasta. Kermistä aluksi löytyvä sirotekerros hiutuu pikkuhiljaa pois, ja kun ikääntyminen sekä uv-säteily kuivattavat huopaa, halkeilun riski kasvaa. Kattoon saattaa ilmestyä reikiä, repeämiä, kulumia, painumia tai kupruja, joskus jopa silminnähtäviä pullistumia eli niin sanottuja huopakaton höyrypusseja. Tai sitten huopakatto tai palahuopakatto vuotaa saumojen ja läpivientien kohdalta – liitoksia järsivät sammaleen juuret sekä talvella lumikuorman paine.

Hoidamme huopakaton sekä palahuopakaton korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Rautalammilla, aina laadukkain ja turvallisin tuottein sekä menetelmin räätälöidysti kattosi mukaan. Samakin ongelma voi eri kohteissa vaatia tyystin erilaiset ratkaisut, joten yksilöllinen toteutuksemme varmistaa katollesi parhaan mahdollisen tuloksen. Esimerkiksi pienehköille katepinnan kulumille voi riittää kunnostus massalla, kun taas isompiin vauriokohtiin mitoitamme ja asennamme nimenomaiset huopakaton paikkapalat. Tiivistämme halkeilleet saumat ja liimaamme irronneet bitumipaanut palahuopakatolta, ja leikkaamme auki kuprut eli höyrypussit, jotta kate saadaan tasoitettua kuntoon. Suoritamme Rautalammilla huopakaton tulityöt sekä umpilaudoituksen ja katevaneroinnin vaihdot, samoin taitoa kysyvät tasakaton korjaukset, tiivistykset sekä paikkaukset. Lisäksi saat meiltä huopakaton sekä palahuopakaton myrskyvaurioiden korjaustyöt, sekä huopakaton kunnostukset saarimökillä ja muualla saarikohteissa.

Peltikaton korjaus Rautalampi, parantamassa toimivuutta ja rakenteiden suojaa

Peltikaton korjaus Rautalampi – kokenut kattotiimimme kunnostaa taidolla kaikenlaiset katot sekä kohteet. Peltikaton saattavat yllättää esimerkiksi myrskyn tai lumen tekemät vauriot. Ehkä tuuli tai myrsky irrotti kattopellit ja peltilistat, tai myrsky kaatoi puun peltikaton tai talon päälle. Tai sitten lumi riuhtoi mukanaan alas rännit sekä kattotuotteet, niin että peltiin tuli reikiä. Arkisempiin peltikaton haasteisiin kuuluvat sään ja ympäristön kulutukset, kun toistuvat lämpötilanvaihtelut aiheuttavat kattopeltien elämistä edestakaisin. Seurauksena tästä kiinnikkeet löystyvät ja peltikaton naulat pumppautuvat ylös, jolloin peltien liitokset alkavat irvistää, ja vesitiiveys on katolta tiessään. Kun peltikatto vuotaa, voi vaurioita paikantua vesikatteen ohella myös yläpohjaan – vaikkapa aluskate voi olla vanhuuttaan kulunut tai kärsinyt mekaanisen vaurion. Peltikaton perinteinen arkkivihollinen puolestaan on kattoa syövyttävä ruoste, ja erityisen helposti korroosio tuhoaa hoitamatta jääneet pellit.

Peltikaton korjaus ja tiivistys Rautalammilla aloitetaan tilannekartoituksella, sekä huolella hoidetuilla pohjatöillä, kuten lian- ja ruosteenpoistolla. Useimmissa tapauksissa riittävä korjaustoimi on nykyisen peltikaton reikien paikkaus, sekä toisinaan yksittäisten kattopeltien vaihto, kun vauriot osoittautuvat luonteeltaan paikallisiksi. Saat meiltä kattopeltien lisäkiinnitykset sekä naulojen tai kateruuvien vaihdot uusiin kateruuveihin, samoin peltikaton aluskatteen korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Rautalammilla. Kattopeltiseppämme hoitavat myös peltikaton lumi- sekä myrskyvaurioiden korjaukset, sekä kattavat peltikaton kunnostukset kaikissa saarikohteissa.

Tiilikaton korjaus Rautalampi – katollesi suunniteltu laatupalvelu korjaa sään ja iän kulutukset

Tiilikaton korjaus Rautalampi, kunnostukset tukevat katon hyvinvointia, kun työt tehdään pätevien ammattilaistemme kautta. Vankkatekoinen tiilikään ei loputtomiin vastusta sään ja ympäristön kulutuksia. Muun muassa sammal ja jäkälä tarttuvat juurillaan huokoiseen katteeseen, ja ne syövät tiilestä ravinteita sekä tuovat tullessaan kosteutta. Talvella haastekerrointa kasvattaa katon päälle kasautuva lumikuorma, sillä lumi saattaa painaa rakenteet notkolle tai synnyttää liitoksiin saumavuotoja. Ikääntyessään tiilikatto myös vähitellen haurastuu sitoen itseensä kosteutta, ja kun vesi tiilten sisällä vuoroin jäätyy ja sulaa, syntyy tuhoisa pakkasrapautumisen kierre. Jos taas tiilikatto vuotaa rakenteisiin, on hyvä tarkistaa yläpohjan tilanne – vaikkapa aluskatteesta voi löytyä epäkohtia, kuten vaurioita tai asennusvirheitä. Tai kenties tiilikatto rikkoutui yhdessä hetkessä, kun myrsky kaatoi puun tiilikaton tai talon päälle. Tai sitten tuuli tai myrsky irrotti harjatiilen, kattotiilen, reunatiilen tai tiilikaton pellitykset.

Tiilikaton korjaus, paikkaus ja tiivistys Rautalammilla tarkoittaa useimmiten täsmätoimia, kuten irronneiden peltien kiinnitystä sekä rikkinäisten kattotiilien vaihtoa. Olennaista on, että kunnostuksiin ryhdytään riittävän hyvissä ajoin, niin ettei katto pääse ennen aikojaan vaipumaan vaihtokuntoon. Toteutamme Rautalammilla tiilikaton aluskatteen korjaukset, tiivistykset ja paikkaukset, samoin myrskyvaurioiden korjaustyöt sekä katon saneeraukset saarikohteissa. Viimeistelemme tiilikaton korjauksen ja paikkauksen pintakäsittelemällä kuluneet tiilet, niin että kulunut kate saadaan jälleen suojattua sään ja sammaleen vaaroilta.

Aluskatteen korjaus, paikkaus ja tiivistys Rautalampi – tuloksena vesitiiveyttä ja varmatoimisuutta katolle

Aluskatteen korjaus, paikkaus ja tiivistys Rautalampi, katollesi tehokas turva järjestyy osaajiemme kokeneissa käsissä. Aluskatetta tarvitaan poistamaan rakenteista sekä ulkoa että sisältä tuleva kosteus. Kun aluskate vuotaa, syyksi paljastuvat yleensä sään ja iän tuomat kulumat, joskus myös asennukseen liittyvät virheet tai äkilliset mekaaniset vauriot. Kenties jiiripuiden väliin on jäänyt rakoa tai aluskate asennettu väärälle kireydelle, tai sitten myrsky on päässyt yllättämään katon ja rikkonut samalla aluskatteen. Johtuivatpa ongelmat mistä tahansa, meiltä saat mallikkaat korjaustyöt – teemme peltikaton sekä tiilikaton aluskatteen korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Rautalammilla.

Toteutamme yksittäisten reikien paikkaukset sekä aluskatteen osittaiset vaihdot, varmistaen riittävät limitykset ja tiivistykset viimeistä piirtoa myöten. Paikkaamme katolta kastuneet villat, valumajäljet sekä lahovauriot, ja kohennamme myös eristystä tai välikaton tuuletusta, jos se ilmanvaihdon puolesta on tarpeen. Hoidamme aluskatteen korjaukset ja paikkaukset kaikkien katon elementtien suhteen, myös jiiristä ja sisätaitteesta sekä vaikkapa savupiipun kohdalta. Asennamme jiireihin oikeaoppiset, kahdensuuntaiset aluskatteet, sekä suoritamme aluskatteen ylösnostot ja huolellisen tiivistämisen savupiippuun. Lisäksi teemme aluskatteen korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Rautalammilla läpiviennin kohdalta – kattoluukun, kattovalokuvun, kattoikkunan, ilmanvaihtoputken ja viemärintuuletusputken kohdalta.

Kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Rautalampi – korjaus maksaa itsensä takaisin moninkertaisina hyötyinä

Kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Rautalampi – korjaus parantaa tuntuvasti toimintavarmuutta ja jatkaa nykykaton käyttöikää. Läpiviennit muodostavat merkittävän vuotoriskin, kun ne puhkaisevat vesikatteen sekä aluskatteen. Kun huomaat, että kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Rautalammilla, pelasta katto pahemmilta vaurioilta teettämällä kunnostukset kauttamme. Toteutamme katon korjaukset vuotavan savupiipun, kattoikkunan ja kattovalokuvun kohdalta, sekä kattoluukun, ilmanvaihtoputken, viemärintuuletusputken tai muun läpiviennin kohdalta. Uusimme aikansa eläneet pellitykset sekä falskaavat ja hapertuneet tiivisteet. Lisäksi asennamme aluskatteen ylösnostot sekä läpivientien tiivistekappaleet.

Tiedämme mitä tehdä, kun kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Rautalammilla – ota siis yhteyttä ja pyydä meiltä tarjous katon korjauksesta sekä paikkauksesta!

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt