Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Katon korjaus Rautavaara

Katon korjaus Rautavaara – katollesi suunniteltu täsmäratkaisu, jonka toteuttavat taitavat kattoammattilaisemme. Korjaustarvetta syntyy katolle kuin katolle mallista tai materiaalista riippumatta. Ehkä katto vuotaa esimerkiksi savupiipun juuresta tai piipun tai läpiviennin kohdalta, tai kenties täytyy toteuttaa vuotavan kattoikkunan, kattovalokuvun tai kattoluukun korjaus sekä tiivistys. Toisissa kohteissa puolestaan kaivataan astetta kattavampia toimia, kuten talven lumikuorman tekemien tuhojen tai myrskyvaurioiden korjausta. Kenties rakenteita rikkoutui, kun puu kaatui myrskyssä talon, mökin tai katon päälle. Tai sitten lumi irrotti kattoläpiviennin, lumiesteen tai tikkaat, niin että kattoon tuli reikä. Kattoa verottavat vuosien varrella myös huomattavasti arkisemmat kulutukset, kuten sammal, kosteus, lehtiroska ja uv-säteily sekä toistuvat lämpötilanvaihtelut. Ajan mittaan tiili murentuu, pelti ruostuu ja huopa halkeilee, ja tilannetta pahentavat vielä kattohuollon laiminlyönti sekä alkuperäisen asennuksen virheet. Ajoissa tehty katon kunnostus sitä vastoin säästää monelta murheelta. Katto välttää kosteus- ja homehaitat sekä turhat, ennenaikaiset remontit.

Meiltä saat tyylipuhtaat katon korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Rautavaaralla, yksittäisen kattovuodon kunnostuksesta aluskatteen ja rakenteiden korjauksiin. Teemme kastuneiden villojen tai laudoituksien vaihdot sekä kattoturvatuotteiden paikkaukset, jiirien ja läpivientien tiivistykset sekä katon vesivahinkojen ja vuotovaurioiden korjaukset. Paikkaamme ja tiivistämme kaikki kohteet, oli katon malli tai materiaali mikä tahansa – huopa-, tiili- sekä peltikatteet harjakatosta tasa- ja taitekattoon. Voit tilata toimestamme omakotitalon, autotallin ja kesämökin katon korjaukset, kunnostukset pihakatokseen ja rantasaunaan sekä muihin asuin- tai ulkorakennuksiin. Lisäksi suoritamme katon korjaustyöt saaressa sijaitsevissa kohteissa. Ammattilaistemme kattotöitä voit hyödyntää verotuksessa kotitalousvähennyksen kohdalla, ja sivujemme kautta on kuluihin haettavissa joustavaa, luotettavaa rahoitusta. Toteutamme korjaukset laatutuottein ja asiakaslähtöisellä palvelulla, avaimet käteen- periaatteella aina kattosi ehdoilla ja parhaaksi. Toimialueeseemme sisältyy laajalti muukin Pohjois-Savo; Sonkajärvi, Lapinlahti, Siilinjärvi, Kuopio sekä Kaavi. Meiltä saat kattotöihin parhaan palvelun sekä laadukkaan, luotettavan lopputuloksen – ota siis yhteyttä ja pyydä tarjouksemme katon korjauksesta Rautavaaralla!

Kattavat kattotyöt katon korjauksesta katon huoltoon ja remonttiin Rautavaaralla

Kokeneet kattoammattilaisemme korjaavat Rautavaaralla kaikki katot huopa- ja palahuopakatoista tiilikattoihin sekä peltikattoihin. Jos katto vuotaa, kattoikkuna falskaa tai aluskate kaipaa paikkausta, löytyy meiltä kattava tietotaito ongelman korjaamiseksi. Kun katon korjaus ei enää riitä, remontoimme huopakattosi, tiilikattosi ja peltikattosi avaimet käteen -palvelulla. Uutta kattoremonttia voidaan lykätä laadukkailla kattohuolloillamme, joilla varmistat kattosi toimivuuden ja pitkäikäisyyden. Puhdistamme katon ja vesikourut, pudotamme lumet, poistamme jääpuikot ja tarjoamme muut katon huoltotyöt kattosi tarpeiden mukaan. Ota yhteyttä missä tahansa kattotyössä Rautavaaran alueella!

Huopakaton korjaus Rautavaara – paikkaamme reiät ja kunnostamme rakenteet

Huopakaton korjaus Rautavaara, vahvistamassa kattosi vesitiiveyttä, kun työt hoidetaan kokeneiden osaajiemme toimesta. Huopakatolla, eli bitumikatolla korjaustarve paikantuu yleensä katepinnan kulumiin. Mekaaniset sekä kemialliset rasitukset iskevät etenkin vanhempaan huopaan, ja kun suojaava sirote kuluu pinnasta pois, kate joutuu vaurioille alttiiksi. Lisäksi kermejä kuivattavat osaltaan ikääntyminen sekä uv-säteily, mikä heikentää huovan elastisuutta ja kasvattaa halkeilun riskiä. Selkeinä merkkeinä korjaustarpeesta toimivat katepinnan vauriot ja muutokset: reiät, vekit, rypyt, painumat, kuprut, kulumat ja repeämät. Lisäksi kermien välinen kosteus saattaa näkyvästi pullistaa kattohuovan, ja pahimmillaan tällainen huopakaton höyrypussi rikkoo jopa katteen pinnan. Tai sitten huopakatto tai palahuopakatto vuotaa auenneiden saumojen kohdalta, sammaleen juurten ja lumikuorman syömänä tai myrskyvaurioiden takia. Ehkä huopakatto tai palahuopakatto vaurioitui, kun puu kaatui myrskyssä talon tai katon päälle, tai kun myrskytuuli riepotteli huopavuotia tai myrsky muulla tavoin vioitti kattoa.

Meiltä sujuu huopakaton sekä palahuopakaton korjaus, tiivistys ja paikkaus Rautavaaralla, katepinnan kunnostuksista huopakaton tulitöihin sekä myrskyvaurioiden korjauksiin. Valitsemme käytettävät paikkausaineet ja -menetelmät tarkasti vaurioiden mukaan, mikä varmistaa pitävän korjausjäljen ja parhaan mahdollisen tuloksen. Kun kyse on pienehköistä katepinnan kulumista, voi riittää kunnostus massalla, kun taas isompiin vauriokohtiin mitoitamme ja asennamme erityiset huopakaton paikkapalat. Tiivistämme halkeilleet saumat ja liimaamme irronneet bitumipaanut palahuopakatolta, ja leikkaamme auki sekä tasoitamme kuntoon kuprut eli huopakaton höyrypussit. Toteutamme Rautavaaralla tarpeen mukaan myös alushuovan ja umpilaudoituksen vaihdot, samoin rakenteeltaan poikkeavan tasakaton korjaukset, tiivistykset sekä paikkaukset. Lisäksi hoidamme huopakaton sekä palahuopakaton korjaustyöt saarikohteissa – katto kuin katto ja työ kuin työ, meiltä korjaus luonnistuu!

Peltikaton korjaus Rautavaara – räätälöity kunnostus kattosi mukaan

Peltikaton korjaus Rautavaara, toteutamme kunnostukset vankalla kokemuksella ja ammattitaidolla kattosi kokonaisvaltaiseksi hyödyksi. Paikkaamme muun muassa korroosion jäljet, kuten reiät ja ruostekohdat katteesta. Muihin peltikaton uhkiin lukeutuvat sään- ja lämpötilanvaihtelut, kun sadevedet, uv-säteily, pakkanen ja jää saavat kattopellit elämään edestakaisin. Lämpöliikkeen voimasta kiinnikkeet höltyvät ja peltien liitokset alkavat irvistää, jolloin vesitiiveys menetetään, ja katto kaiken lisäksi rämisee tuulella. Kun peltikatto vuotaa, voi ongelmia paikantua myös yläpohjan ja aluskatteen tienoille – vaikkapa aluskate saattaa olla väärin asennettu tai kärsinyt mekaanisen vaurion. Tai sitten katon ovat äkisti rikkoneet myrsky- tai lumivauriot, jotka voivat saada aikaan tuntuvaa tuhoa uudella ja terveelläkin katolla. Kenties tuuli tai myrsky irrotti kattopellit ja peltilistat, tai myrsky kaatoi puun peltikaton tai talon päälle. Tai sitten lumi irrotti alustasta tikkaat sekä kattosillat, niin että peltiin tuli reikiä.

Peltikaton korjaus ja tiivistys Rautavaaralla edellyttää onnistuneet pohjatyöt, kuten lian ja ruosteen poiston alustasta, niin että paikkauksesta saadaan pitävä. Useimmissa kohteissa paras tapa edetä on nykyisen peltikaton reikien paikkaus, sekä toisinaan yksittäisten kattopeltien vaihto, kun vauriot jäävät luonteeltaan paikallisiksi. Suoritamme kattopeltien lisäkiinnitykset sekä naulojen tai kateruuvien vaihdot uusiin kateruuveihin, samoin peltikaton aluskatteen ja yläpohjan korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Rautavaaralla. Lisäksi saat meiltä peltikaton lumi- sekä myrskyvaurioiden korjaukset, sekä peltikaton kunnostukset saarimökillä ja muualla saarikohteissa.

Tiilikaton korjaus Rautavaara, paikkaus hoituu toimestamme siististi ja sujuvasti

Tiilikaton korjaus Rautavaara – paikkaukset toteutetaan osaajiemme käsissä kaikin puolin sujuvasti ja siististi kuntoon. Tiilikatonkin kohtaloksi saattavat koitua vaikkapa myrskyvahingot. Ehkä tuuli tai myrsky irrotti ja vei mukanaan harjatiilen, kattotiilen tai reunatiilen, tai sitten ongelmia syntyi, kun myrsky kaatoi puun tiilikaton tai talon päälle. Yleisimmin korjaustarve on kuitenkin tulosta arkisista ympäristön kulutuksista, kun kattoa syövät sammal ja lumikuorma sekä jatkuva pakkasrapautuminen. Sammal ja jäkälä käyttävät ravinnokseen tiilen sisältämiä mineraaleja, ja lumi taas voi painaa rakenteet notkolle tai työntää vettä sisään saumoista. Ikääntyvä tiilikatto tuntee nahoissaan myös sään- ja lämpötilanvaihtelut, kun haurastunut kate sitoo kosteutta, joka vuoroin jäätyy ja sulaa. Jos taas tiilikatto vuotaa rakenteisiin, on hyvä katsastaa yläpohjan tilanne. Kenties tarvitaankin tiilikaton aluskatteen korjausta, tiivistystä sekä paikkausta.

Tiilikaton korjaus, paikkaus ja tiivistys Rautavaaralla täytyy toteuttaa ajoissa, ennen kuin katto ehtii tarpeettomasti ränsistyä remonttikuntoon. Tyypillisesti tiilikaton korjaustarve osoittautuu luonteeltaan varsin paikalliseksi, niin että katolle riittävät yksittäiset toimet, kuten rikkinäisten kattotiilien vaihto. Hoidamme myös tiilikaton yläpohjan paikkaukset ja myrskyvaurioiden korjaukset, painuneen rakenteen oikaisut sekä katon kunnostukset saarikohteissa. Tiilikaton korjaus Rautavaaralla viimeistellään pintakäsittelemällä kärsineet tiilet, niin että kate saa takaisin toimivan suojauksen kosteutta ja kasvustoa vastaan.

Aluskatteen korjaus, paikkaus ja tiivistys Rautavaara, vahvistamassa katon turvaa ja toimintakykyä

Aluskatteen korjaus, paikkaus ja tiivistys Rautavaara – palkitse kattosi parhaalla palvelulla teettämällä kunnostukset laatutiimimme kautta. Aluskatteen tehtävä on suojata rakenteet tihkuvan kosteuden vaaroilta. Pienikin vuoto saattaa yläpohjassa aiheuttaa mittavan kokoisia haasteita, kuten vaarallisia kosteus- ja homehaittoja sekä suoranaisia sisäilmaongelmia. Kun aluskate vuotaa, syynä ovat tyypillisesti sään ja ympäristön kulutukset, joskus myös alkuperäisen asennuksen virheet tai äkilliset mekaaniset vauriot. Taitavat tekijämme hoitavat nappiin kaikki aluskatteen kunnostukset – niin peltikaton kuin tiilikatonkin aluskatteen korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Rautavaaralla.

Paikkaamme aluskatteen yksittäiset reiät sekä vaihdamme reikiintyneet vuodat, aina katollesi turvallisin tuottein sekä menetelmin yksityiskohtia myöten. Tärkeässä roolissa aluskatteen kannalta on riittävä ilmanvaihto, joten parannamme myös eristystä tai välikaton tuuletusta kohdekaton tarpeiden mukaan. Suoritamme aluskatteen korjaukset ja paikkaukset minkä tahansa elementin suhteen, myös jiiristä ja sisätaitteesta sekä vaikkapa savupiipun kohdalta. Toteutamme aluskatteen ylösnostot sekä hoidamme tiivistämisen savupiippuun, ja asennamme jiireihin saumaukset, laudoitukset sekä pellitykset viimeisen päälle. Aluskatteen korjaus, paikkaus ja tiivistys Rautavaaralla sujuu meiltä myös läpiviennin kohdalta, kuten kattoikkunan, kattovalokuvun, kattoluukun, ilmanvaihtoputken ja viemärintuuletusputken kohdalta.

Kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Rautavaara – korjaus sujuu takuulla laatuvarmasti, sillä katto-osaajamme ovat valmiina palvelukseen

Kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Rautavaara – korjaus pidentää kattosi elinkaarta ja tuo paremman energiatehokkuuden. Läpiviennit muodostavat merkittävän vuotoriskin puhkaistessaan vesikatteen sekä aluskatteen. Kun kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai jokin muu kattoläpivienti vuotaa Rautavaaralla, turvallinen ratkaisu on kutsua paikalle pätevät asiantuntijamme. Meiltä saat katon korjaukset vuotavan kattoikkunan, kattovalokuvun tai kattoluukun kohdalta, sekä savupiipun, ilmanvaihtoputken, viemärintuuletusputken tai muun läpiviennin kohdalta. Vaihdamme hapertuneet tiivistykset ja kolhuja kokeneet suojapellit. Samoin asennamme puuttuvat ylösnostot sekä läpivientien tiivistekappaleet.

Kattopalvelumme auttaa, kun kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Rautavaaralla, ja suoritamme tasokkaasti muutkin korjaukset kattosi ylläpitoon liittyen. Tuloksena on tiivis ja kestävä katto, joka säilyttää turvassa rakenteet – ota siis yhteyttä ja pyydä tarjouksemme katon korjauksesta sekä paikkauksesta!

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt