Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Katon korjaus Salla

Katon korjaus Salla – paikkaukset tukevat kattosi hyvinvointia, kun asialla ovat taitavat ammattilaisemme. Korjaustarve yhyttää kohteen kuin kohteen katon mallista tai materiaalista riippumatta. Aluksi voi kyse olla tihkuvuodoista tai muista yksittäisistä epäkohdista, mutta jos ongelmat ehtivät äityä pahemmiksi, myös korjausten kokoluokka kasvaa. Ajoissa tehdyillä kunnostuksilla sitä vastoin vältetään kosteus- ja lahohaitat, ja nykyinen katto saa pidemmän käyttöiän sekä paremman toimintavarmuuden. Kun katto vuotaa, syyksi voivat paljastua arkiset ympäristön kulutukset, kuten sammal, kosteus ja lehtiroska sekä paahtava uv-säteily. Toistuvat lämpötilanvaihtelut iskevät etenkin läpivientien tiivistyksiin, ja vuosien saatossa pelti ruostuu, huopa haurastuu ja tiili halkeilee. Korjaustarvetta edistää entisestään, jos katon huolto on heikolla tolalla, tai jos katon alkuperäiseen asennukseen liittyen on tehty mainittavia virheitä. Toisaalta uusi ja tervekin katto voi hetkessä joutua korjauskuntoon, mikäli kohdalle sattuvat varoittamatta myrsky- tai lumivahingot. Ehkä tuhoja syntyi, kun puu kaatui myrskyssä talon, mökin tai katon päälle, tai kun lumi irrotti kattoläpiviennin, lumiesteen tai tikkaat, niin että kattoon tuli reikä.

Vuotaako katto siis savupiipun juuresta tai piipun tai läpiviennin kohdalta? Tai onko tarpeen toteuttaa vuotavan kattoikkunan, kattovalokuvun tai kattoluukun korjaus sekä tiivistys? Meiltä saat tasokkaat katon korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Sallassa, yksittäisen kattovuodon kunnostuksesta vesivahinkojen ja vuotovaurioiden korjauksiin. Teemme kastuneiden villojen tai laudoituksien vaihdot sekä aluskatteen ja rakenteiden paikkaukset, kattoturvatuotteiden kunnostukset samoin kuin myrskyvaurioiden korjaukset. Paikkaamme ja tiivistämme kaikenlaiset kohteet riippumatta katon mallista tai materiaalista – huopa-, pelti- sekä tiilikatteet harjakatosta pulpetti- ja taitekattoon. Voit tilata toimestamme niin omakotitalon, autotallin, -katoksen kuin mökin katon korjaukset, kunnostukset kaikkiin asuin- ja ulkorakennuksiin sekä myös saaressa sijaitseviin kohteisiin.

Toimialueeseemme kuuluu Sallan ohella muukin Lappi: Sodankylä, Savukoski, Pelkosenniemi, Kemijärvi sekä Posio. Kattotöihin sisältyy mahdollisuus rahoitukseen sekä kotitalousvähennyksen hyödyntämiseen, ja tuomme mukanamme kaiken tarvittavan tiivisteistä telineisiin sekä työkoneisiin. Toteutamme korjaukset laatutuottein ja asiakaslähtöisellä palvelulla, avaimet käteen- periaatteella aina kattosi tarpeiden mukaan. Tuloksena on kaunis ja kestävä katto, joka turvaa talosi rakenteet – ota siis yhteyttä ja pyydä tarjouksemme katon korjauksesta Sallassa!

Kattavat kattotyöt katon korjauksesta katon huoltoon ja remonttiin Sallassa

Kokeneet kattoammattilaisemme korjaavat Sallassa kaikki katot huopa- ja palahuopakatoista tiilikattoihin sekä peltikattoihin. Jos katto vuotaa, kattoikkuna falskaa tai aluskate kaipaa paikkausta, löytyy meiltä kattava tietotaito ongelman korjaamiseksi. Kun katon korjaus ei enää riitä, remontoimme huopakattosi, tiilikattosi ja peltikattosi avaimet käteen -palvelulla. Uutta kattoremonttia voidaan lykätä laadukkailla kattohuolloillamme, joilla varmistat kattosi toimivuuden ja pitkäikäisyyden. Puhdistamme katon ja vesikourut, pudotamme lumet, poistamme jääpuikot ja tarjoamme muut katon huoltotyöt kattosi tarpeiden mukaan. Ota yhteyttä missä tahansa kattotyössä Sallan alueella!

Huopakaton korjaus Salla, pienimuotoisista paikkauksista myrskyvaurioiden korjauksiin

Huopakaton korjaus Salla – toteutamme katollesi täydellä taidolla niin pienet kuin suuretkin paikkaukset. Yleisimpiin huopakaton haasteisiin kuuluvat katepinnan kuprut ja kulumat. Mekaaniset sekä kemialliset rasitukset iskevät etenkin vanhempaan huopaan, ja kun suojaava sirote hiipuu pinnasta pois, kate joutuu vaurioille alttiiksi. Lisäksi kermejä kuivattavat osaltaan ikääntyminen sekä uv-säteily, jolloin huovan elastisuus heikentyy, ja riski halkeilulle kasvaa. Kattoon saattaa ilmestyä reikiä, kulumia, painumia, repeämiä ja kupruja, joskus jopa suoranaisia pullistumia eli niin kutsuttuja huopakaton höyrypusseja. Tai sitten huopakatto tai palahuopakatto vuotaa saumojen ja läpivientien kohdalta, sammaleen juurten sekä lumikuorman vuoksi tai myrskyvaurioiden toimesta. Ehkä huopakatto tai palahuopakatto vaurioitui, kun puu kaatui myrskyssä talon tai katon päälle. Tai sitten myrskytuuli riepotteli kattohuopia, tai myrsky irrotti huopakaton pellitykset.

Toteutamme huopakaton sekä palahuopakaton korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Sallassa, katollesi sopivilla käsittelyaineilla ja vaurioiden mukaisin menetelmin. Samakin ongelma saattaa eri kohteissa edellyttää tyystin erityyppisiä ratkaisuja, joten yksilöllinen toteutuksemme pitää huolen, että lopputulos on katollesi optimaalinen. Esimerkiksi pienehköille katepinnan kulumille voi riittää kunnostus massalla, kun taas isompiin vauriokohtiin täytyy kenties asentaa erityiset huopakaton paikkapalat. Tiivistämme aukeilleet saumat ja liimaamme irronneet bitumipaanut palahuopakatolta, ja viillämme auki sekä tasoitamme kuntoon kuprut eli huopakaton höyrypussit. Hoidamme Sallassa huopakaton tulityöt sekä umpilaudoituksen ja katevaneroinnin vaihdot, samoin taitoa vaativat tasakaton korjaukset, tiivistykset sekä paikkaukset. Lisäksi saat meiltä huopakaton sekä palahuopakaton myrskyvaurioiden korjaustyöt, sekä huopakaton kunnostukset saarimökillä ja muualla saarikohteissa.

Peltikaton korjaus Salla – tehokas ja luotettava korjaustiimimme paikantaa kattosi haastekohdat

Peltikaton korjaus Salla, paikkaus edistää kattosi täyttä hyvinvointia, kun jätät työn taitavien ammattilaistemme käsiin. Peltikatonkin saattavat äkisti rikkoa myrskyn aiheuttamat vauriot. Kenties rakenteita rikkoutui, kun myrsky kaatoi puun peltikaton tai talon päälle. Tai sitten tuuli tai myrsky irrotti kattopellit ja peltilistat, tai myrsky muulla tavoin vioitti kattoa. Peltikaton laittavat kuitenkin lujille myös huomattavasti arkisemmat kulutukset, kun aurinko, vesi, pakkanen ja jää saavat kattopellit elämään edestakaisin. Tämän myötä kiinnikkeet höllentyvät ja peltien liitokset alkavat irvistää, jolloin vesitiiveys menetetään, ja katto lisäksi rämisee tuulella. Jos taas peltikatto vuotaa rakenteisiin, on hyvä tarkistaa yläpohjan tilanne – kenties tarvitaankin peltikaton aluskatteen korjausta, tiivistystä sekä paikkausta. Vielä eräs perinteinen peltikaton uhka on kattoa reikiinnyttävä ruoste, ja erityisen helposti korroosio valtaa hoitamatta jääneet pellit.

Peltikaton korjaus ja tiivistys Sallassa aloitetaan tilannekartoituksella, sekä huolella hoidetuilla pohjatöillä, kuten lian- ja ruosteenpoistolla. Yleisimmin riittäväksi korjaustoimeksi osoittautuu peltikaton reikien paikkaus, sekä toisinaan yksittäisten kattopeltien vaihto, kun vauriot jäävät luonteeltaan paikallisiksi. Mikäli reikä löytyy kattopeltien kiinnikkeen tuntumasta, teemme naulojen tai kateruuvien vaihdot uusiin kateruuveihin, sekä tarvittaessa lisäkiinnitykset kattopelteihin, jos alkuperäinen asennus on tehty liian harvaan. Kattopeltiseppämme hoitavat niin ikään peltikaton myrskyvaurioiden korjaukset Sallassa, sekä kattavat peltikaton kunnostukset kaikissa saarikohteissa.

Tiilikaton korjaus Salla, sujuva palvelumme varmistaa katollesi parhaat eväät jatkoon

Tiilikaton korjaus Salla – vahvistamme kattosi vesitiiveyttä varmoin ja osaavin ammattiottein. Lujatekoinen tiilikattokin joutuu kohtaamaan sään ja ympäristön kulutukset. Esimerkiksi sammal ja jäkälä tarraavat juurillaan tiukasti tiileen, ja ne syövät katteesta ravinteita sekä tuovat tullessaan kosteutta. Talvella omat haasteensa tuottaa katon päälle kertyvä lumikuorma, sillä lumi saattaa painaa rakenteet notkolle tai työntää vettä sisään saumoista. Ikääntyvän tiilikaton kohtaloksi voi koitua pakkasrapautumisen kierre, kun haurastunut kate imee kosteutta, joka vuoroin jäätyy ja sulaa. Kun tiilikatto vuotaa, voi olla tarpeen katsastaa myös yläpohjan ja aluskatteen tilanne – vaikkapa aluskate saattaa olla loppuunsa kulunut tai kärsinyt mekaanisen vaurion. Tai ehkä vahinkoa syntyi, kun myrsky kaatoi puun tiilikaton tai talon päälle.  Tai sitten tuuli tai myrsky irrotti harjatiilen, kattotiilen, reunatiilen tai tiilikaton pellitykset.

Tiilikaton korjaus, paikkaus ja tiivistys Sallassa tarkoittaa tavallisesti täsmätoimia, kuten irronneiden peltien kiinnitystä sekä rikkinäisten kattotiilien vaihtoa. Olennaista on, että korjauksiin ryhdytään riittävän hyvissä ajoin – näin vältetään vakavammat kattovauriot sekä turhat, ennenaikaiset remontit. Saat meiltä myös tiilikaton aluskatteen korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Sallassa, samoin myrskyvaurioiden korjaustyöt sekä katon saneeraukset saarikohteissa. Tiilikaton korjauksen ja paikkauksen lopuksi pintakäsittelemme kuluneet tiilet, jotta katto pystyy jälleen kunnolla hylkimään säätä, likaa ja sammalta.

Aluskatteen korjaus, paikkaus ja tiivistys Salla – kunnostamme asiantuntevasti kaikenlaiset kohteet

Aluskatteen korjaus, paikkaus ja tiivistys Salla, meiltä saat sujuvat ja siistit kunnostukset, jotka elvyttävät kattosi toimintakyvyn. Aluskatteen tehtävä on poistaa rakenteista sekä ulkoa että sisältä tuleva kosteus. Pienikin vuoto saattaa yläpohjassa aiheuttaa varsin mittavia haasteita, joten kunnostukset on syytä toteuttaa ensi tilassa vaurioiden havaitsemisen jälkeen. Kun aluskate vuotaa, syynä ovat tyypillisesti sään ja iän tuomat kulumat, joskus myös asennukseen liittyvät virheet tai äkilliset mekaaniset vauriot. Hoidamme ensiluokkaisella palvelulla kaikki aluskatteen kunnostukset – niin peltikaton kuin tiilikatonkin aluskatteen korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Sallassa.

Paikkaamme aluskatteen yksittäiset reiät sekä vaihdamme reikiintyneet vuodat, ja purkutöiden yhteydessä katsastamme läpi myös yläpohjan kunnon sekä tilanteen. Korjaamme katolta kastuneet villat, valumajäljet sekä lahovauriot, ja kohennamme eristystä sekä yläpohjan tuuletusta kattosi tarpeiden mukaan. Suoritamme aluskatteen korjaukset ja paikkaukset haastavienkin elementtien osalta, kuten jiiristä ja sisätaitteesta sekä vaikkapa savupiipun kohdalta. Asennamme jiireihin oikeaoppiset, kahdensuuntaiset aluskatteet, sekä toteutamme aluskatteen ylösnostot ja huolehdimme tiivistämisen savupiippuun. Lisäksi teemme aluskatteen korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Sallassa läpiviennin kohdalta – kattoikkunan, kattovalokuvun, kattoluukun, ilmanvaihtoputken ja viemärintuuletusputken kohdalta.

Kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Salla – korjaus pitää rakenteiden terveydestä huolta ja lunastaa katolle lisävuosia

Kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Salla – korjaus parantaa kattosi tiiveyttä ja suojaa, kun laitat asialle pätevät ja kokeneet ammattilaisemme. Läpiviennit muodostavat merkittävän vuotoriskin puhkaistessaan vesikatteen sekä aluskatteen. Kun huomaat, että kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Sallassa, turvallinen ratkaisu on kutsua paikalle osaavat asiantuntijamme. Hoidamme katon korjaukset vuotavan kattoikkunan, kattovalokuvun tai kattoluukun kohdalta, samoin savupiipun, ilmanvaihtoputken, viemärintuuletusputken tai muun vuotavan läpiviennin kohdalta. Vaihdamme virttyneet tiivistykset ja falskaavat, kuluneet suojapellit. Lisäksi asennamme läpivientien tiivistekappaleet sekä puuttuvat aluskatteen ylösnostot.

Meiltä löydät avun, kun kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Sallassa – ota siis yhteyttä ja pyydä tarjouksemme katon korjauksesta sekä paikkauksesta!

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt