Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Katon korjaus Suonenjoki

Katon korjaus Suonenjoki – toteutamme kunnostukset laatutuottein, tyylikkäällä otteella ja kestävin tuloksin. Korjaustarvetta tuottavat niin sään ja ajan rasitukset kuin äkilliset mekaaniset vauriotkin. Ehkä katto vuotaa esimerkiksi savupiipun juuresta tai piipun tai läpiviennin kohdalta, niin että tehokas täsmätoimi on katon tiivistys tai yksittäisen kattovuodon korjaus. Toisissa kohteissa puolestaan kaivataan kattavampia paikkaustöitä, kuten talven lumikuorman tekemien tuhojen tai myrskyvaurioiden korjausta. Kenties vahinkoa syntyi, kun puu kaatui myrskyssä talon, mökin tai katon päälle. Tai sitten lumi irrotti tikkaat, lumiesteen tai kattoläpiviennin, niin että kattoon tuli reikä. Arkisempia haasteita tuovat mukanaan sään- ja lämpötilanvaihtelut, kosteus, sammal ja lehtiroska sekä auringon paahtava uv-säteily. Vähä vähältä tiili murentuu, pelti ruostuu ja huopa halkeilee, ja tilannetta pahentavat vielä kattohuollon laiminlyönti sekä alkuperäisen asennuksen virheet.  Ajoissa tehty katon korjaus sen sijaan säästää monelta murheelta. Katto välttää home- sekä kosteushaitat ja turhat, ennenaikaiset remontit.

Suoritamme sujuvasti katon korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Suonenjoella, katepinnan yksittäisistä kunnostuksista vesivahinkojen ja vuotovaurioiden korjauksiin. Hoidamme vuotavan aluskatteen, kattoikkunan, kattovalokuvun tai kattoluukun tiivistykset ja paikkaukset, kastuneiden villojen tai laudoitusten vaihdot samoin kuin kattovarustelujen korjaukset. Käsissämme taipuvat kunnostukset kohteen mallista tai materiaalista riippumatta – paikkaamme tiili-, pelti- sekä huopakatteet harjakatosta tasa- ja taitekattoon. Voit tilata toimestamme omakotitalon, kesämökin ja autotallin katon korjaukset, kunnostukset pihakatokseen ja rantasaunaan sekä muihin asuin- tai ulkorakennuksiin. Lisäksi toteutamme katon korjaustyöt saaressa sijaitsevissa kohteissa.

Kattotöihimme sisältyy mahdollisuus rahoitukseen sekä kotitalousvähennyksen hyödyntämiseen, ja tuomme mukanamme osaavan työvoiman sekä ensiluokkaiset tuotteet. Palvelemme korjauksissa asiakaslähtöisesti ja avaimet käteen- periaatteella, alusta loppuun saakka yksilöllisesti kattosi tarpeiden mukaan. Toimialueeseemme kuuluu Suonenjoen ohella muukin Pohjois-Savo; Rautalampi, Tervo, Kuopio, Varkaus ja Leppävirta. Paikkauksilla saat paremman toimintavarmuuden ja täyden tiiveyden katollesi – ota siis yhteyttä ja pyydä tarjouksemme katon korjauksesta Suonenjoella!

Kattavat kattotyöt katon korjauksesta katon huoltoon ja remonttiin Suonenjoella

Kokeneet kattoammattilaisemme korjaavat Suonenjoella kaikki katot huopa- ja palahuopakatoista tiilikattoihin sekä peltikattoihin. Jos katto vuotaa, kattoikkuna falskaa tai aluskate kaipaa paikkausta, löytyy meiltä kattava tietotaito ongelman korjaamiseksi. Kun katon korjaus ei enää riitä, remontoimme huopakattosi, tiilikattosi ja peltikattosi avaimet käteen -palvelulla. Uutta kattoremonttia voidaan lykätä laadukkailla kattohuolloillamme, joilla varmistat kattosi toimivuuden ja pitkäikäisyyden. Puhdistamme katon ja vesikourut, pudotamme lumet, poistamme jääpuikot ja tarjoamme muut katon huoltotyöt kattosi tarpeiden mukaan. Ota yhteyttä missä tahansa kattotyössä Suonenjoen alueella!

Huopakaton korjaus Suonenjoki, hyvin pidetty katto takaa rakenteiden terveyden

Huopakaton korjaus Suonenjoki – paikkauksilla pidät rakenteet turvassa, kun työt hoitaa taitava ammattitiimimme. Huopakaton, eli bitumikaton saattavat rikkoa vaikkapa myrskyvauriot. Ehkä huopakatto tai palahuopakatto vaurioitui, kun puu kaatui myrskyssä talon tai katon päälle. Tai sitten myrskytuuli repi katolta huopia irti, tai myrsky vioitti kattotekniikkaa. Huopakaton laittavat kuitenkin lujille myös arkiset ympäristön kulutukset, ja mekaaniset sekä kemialliset rasitukset iskevät etenkin vanhempaan huopaan. Kermeistä aluksi löytyvä sirotepinta hiutuu vähä vähältä pois, ja kun ikääntyminen sekä uv-säteily kuivattavat huopaa, riski halkeilulle kasvaa. Kattoon saattaa ilmestyä kulumia, reikiä, painumia, repeämiä tai kupruja, joskus jopa silminnähtäviä pullistumia eli niin sanottuja huopakaton höyrypusseja. Tai sitten huopakatto tai palahuopakatto vuotaa liitosten tai läpivientien kohdalta – saumoja nakertavat sammal ja jäkälä sekä talvella lumikuorman paine.

Hoidamme huopakaton sekä palahuopakaton korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Suonenjoella. Katsastamme vaurioiden laajuuden sekä luonteen, ja suhteutamme korjaustyöt sen mukaan. Kun kyse on pienehköistä katepinnan kulumista, voi riittää kunnostus massalla, kun taas isompiin vauriokohtiin mitoitamme ja asennamme erityiset huopakaton paikkapalat. Tiivistämme halkeilleet saumat ja liimaamme irronneet bitumipaanut palahuopakatolta, ja leikkaamme auki kuprut eli höyrypussit, jotta kate päästään tasoittamaan kuntoon. Toteutamme Suonenjoella tasakaton korjaukset, tiivistykset sekä paikkaukset, samaten myös kaikki huopakaton tulityöt sekä alushuovan ja umpilaudoituksen vaihdot. Lisäksi saat meiltä huopakaton sekä palahuopakaton myrskyvaurioiden korjaustyöt, sekä huopakaton kunnostukset saarimökillä ja muualla saarikohteissa.

Peltikaton korjaus Suonenjoki – paikkauksilla kunnostetaan korroosion jäljet

Peltikaton korjaus Suonenjoki, varmaotteiset osaajamme kunnostavat taidolla katepinnan reiät ja ruostekohdat. Korroosio iskee herkästi etenkin hoitamatta jääneisiin pelteihin. Hyvin huollettu peltikattokin joutuu kohtaamaan sään- ja lämpötilanvaihtelut, kun vesi, aurinko, pakkanen ja jää saavat kattopellit elämään edestakaisin. Lämpöliikkeen vaikutuksesta kiinnikkeet löystyvät ja peltikaton naulat pumppautuvat ylös, jolloin peltien liitokset alkavat irvistää, ja tuloksena vesitiiveys on tiessään. Jos taas peltikatto vuotaa rakenteisiin, on hyvä katsastaa yläpohjan tilanne – kenties tarvitaankin peltikaton aluskatteen korjausta, tiivistystä sekä paikkausta. Tai ehkä rakenteita rikkoutui, kun myrsky kaatoi puun peltikaton tai talon päälle, tai kun tuuli tai myrsky irrotti kattopellit ja peltilistat, tai myrsky muulla tavoin vioitti kattoa.

Peltikaton korjaus ja tiivistys Suonenjoella aloitetaan tilannekartoituksesta. Etsimme ongelmien tarkan syyn ja sijainnin, ja tutkimme mahdolliset vahingot. Kun vauriot jäävät luonteeltaan paikallisiksi, riittää nykyisen peltikaton reikien paikkaus, sekä toisinaan yksittäisten kattopeltien vaihto, jos se kohdekatolle on kätevämpi ratkaisu. Myös pohjatyöt, kuten lian- ja ruosteenpoiston, toteutamme samoin huolella, niin että massaukset ja tiivistykset tarttuvat hyvin, ja paikkausjäljestä saadaan pitävä. Mikäli reikä löytyy kattopeltien kiinnikkeen kohdalta, teemme naulojen tai kateruuvien vaihdot uusiin kateruuveihin, sekä tarvittaessa lisäkiinnitykset kattopelteihin, jos pellit on alkujaan asennettu liian harvaan. Kattopeltisepiltämme hoituvat niin ikään peltikaton myrskyvaurioiden korjaukset Suonenjoella, sekä kattavat peltikaton kunnostukset kaikissa saarikohteissa.

Tiilikaton korjaus Suonenjoki – tyylikäs ja pitävä työnjälki ammattilaistemme kautta

Tiilikaton korjaus Suonenjoki, tehokas ja taloudellinen korjauspalvelu hoituu helposti ja kätevästi kauttamme. Tiilikatonkin kohtaloksi saattavat koitua myrskyn aiheuttamat vauriot. Kenties tuuli tai myrsky irrotti ja vei mennessään harjatiilen, kattotiilen tai reunatiilen, tai sitten vahinkoa syntyi, kun myrsky kaatoi puun tiilikaton tai talon päälle. Useimmiten korjaustarve kuitenkin kehittyy pikkuhiljaa pidemmän ajan kuluessa, kun tiiliä koettelevat sammal ja lumikuorma sekä jatkuvat lämpötilanvaihtelut. Sammal syö tiilestä ravinteita sekä upottaa juurensa katteeseen, ja lumi taas voi painaa rakenteet notkolle tai työntää vettä sisään saumoista. Ikääntyvä tiilikatto joutuu kohtaamaan myös pakkasrapautumisen kierteen, kun haurastunut kate sitoo kosteutta, joka vuoroin jäätyy ja sulaa. Kun tiilikatto vuotaa, voi olla hyvä tarkistaa myös yläpohjan ja aluskatteen tilanne. Vaikkapa aluskate saattaa olla vanhuuttaan kulunut tai kärsinyt mekaanisen vaurion.

Tiilikaton korjaus, paikkaus ja tiivistys Suonenjoella kannattaa toteuttaa ajoissa, ennen kuin katto pääsee syyttä suotta ränsistymään remonttikuntoon. Tyypillisesti tiilikaton korjaustarve osoittautuu luonteeltaan varsin paikalliseksi, niin että katolle riittävät yksittäiset toimet, kuten rikkinäisten kattotiilien vaihto. Saat meiltä myös tiilikaton aluskatteen korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Suonenjoella, samoin myrskyvaurioiden korjaukset sekä katon kunnostukset saarikohteissa. Viimeistelemme tiilikaton korjauksen ja paikkauksen pintakäsittelemällä kuluneet tiilet, niin että katteelle saadaan jälleen asianmukainen suoja säätä ja sammalta vastaan.

Aluskatteen korjaus, paikkaus ja tiivistys Suonenjoki, varmistamassa kattosi vesitiiveyden

Aluskatteen korjaus, paikkaus ja tiivistys Suonenjoki – korjaajamme paikantavat kattosi haastekohdat ja hoitavat vauriot taidolla kuntoon. Aluskatetta tarvitaan poistamaan rakenteista sekä ulkoa että sisältä tuleva kosteus. Kattovuoto yläpohjassa aiheuttaa ennen pitkää kattavia kosteushaittoja, kuten kastuneita villoja, lahovaurioita sekä suoranaisia sisäilmaongelmia. Kun aluskate vuotaa, syy löytyy tavallisesti sään ja iän tuomista kulutuksista, joskus myös asennukseen liittyvistä virheistä tai äkillisistä mekaanisista vaurioista. Olivatpa ongelmat pieniä tai suuria, meiltä saat laatuvarmat korjaustyöt – niin peltikaton kuin tiilikatonkin aluskatteen korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Suonenjoella.

Hoidamme yksittäisten reikien paikkaukset sekä aluskatteen osittaiset vaihdot, katollesi turvallisin tuottein ja menetelmin viimeistä piirtoa myöten. Aluskatteen kannalta olennainen asia on riittävä ilmanvaihto rakenteissa, joten kohennamme myös eristystä tai välikaton tuuletusta, jos se kattosi tapauksessa on tarpeen. Suoritamme aluskatteen korjaukset ja paikkaukset kaikkien katon elementtien suhteen, myös jiiristä ja sisätaitteesta sekä vaikkapa savupiipun kohdalta. Asennamme jiireihin oppikirjan mukaiset, kahdensuuntaiset aluskatteet, sekä toteutamme aluskatteen ylösnostot ja huolellisen tiivistämisen savupiippuun. Lisäksi teemme aluskatteen korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Suonenjoella läpiviennin kohdalta – kattoikkunan, kattovalokuvun, kattoluukun, ilmanvaihtoputken ja viemärintuuletusputken kohdalta.

Kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Suonenjoki – korjaus huolehtii katollesi täyden käyttövarmuuden

Kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Suonenjoki – korjaus pitää katostasi ensiluokkaisen huolen, kun asialla on piinkova ammattitiimimme. Läpiviennit puhkaisevat vesikatteen ja aluskatteen, joten niihin liittyy merkittävä vuotoriski. Kun huomaat, että kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Suonenjoella, kutsu paikalle kokeneet osaajamme palauttamaan kattosi tiiveys. Meiltä saat katon korjaukset vuotavan kattoikkunan, kattovalokuvun tai kattoluukun kohdalta, sekä savupiipun, ilmanvaihtoputken, viemärintuuletusputken tai muun vuotavan läpiviennin kohdalta. Vaihdamme falskaavat tiivistykset ja kuluneet, kärsineet suojapellit. Samoin asennamme puuttuvat tiivistekappaleet ja puolitiehen jätetyt ylösnostot.

Meiltä löydät asiantuntevan avun, kun kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Suonenjoella, ja hoidamme taidolla muutkin korjaukset kattosi tilanteen mukaan. Tuloksena on tiivis ja elinvoimainen katto, joka turvaa talosi terveyden – ota siis yhteyttä ja pyydä tarjouksemme katon korjauspalvelusta!

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt