Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Katon korjaus Tohmajärvi

Katon korjaus Tohmajärvi – paikkaus vaatii kokemusta ja rautaista ammattitaitoa, joten jätä työ osaavien tekijöidemme käsiin. Korjaustarvetta syntyy jokaisella katolla jossakin vaiheessa elinkaarta. Aluksi haasteet voivat olla tihkuvuotoja tai muita yksittäisiä epäkohtia, mutta jos ongelmien annetaan edelleen kehittyä, myös korjausten kokoluokka kasvaa. Ajoissa tehty katon kunnostus sen sijaan ehkäisee kosteus- ja homehaitat, jolloin isommanpuoleisiin remontteihinkaan ei tarvitse lähteä ennen aikojaan. Kun katto vuotaa, tyypillisiä syitä ovat sään- ja lämpötilanvaihtelut, sammal, kosteus ja lehtiroska sekä auringon paahtava uv-säteily. Vähitellen tiili murentuu, huopa halkeilee ja pelti ruostuu, ja tilannetta pahentavat vielä kattohuollon laiminlyönti sekä virheet katon alkuperäisessä asennuksessa. Toisaalta korjaustarve saattaa iskeä uuteen ja terveeseenkin kattoon, mikäli paikalle osuvat odottamattomat lumi- tai myrskyvauriot. Kenties vahinkoa syntyi, kun puu kaatui myrskyssä talon, mökin tai katon päälle, tai kun lumi irrotti kattoläpiviennin, lumiesteen tai tikkaat, niin että kattoon tuli reikä.

Vuotaako katto siis savupiipun juuresta tai piipun tai läpiviennin kohdalta? Tai onko tarpeen teettää vuotavan kattoikkunan, kattovalokuvun tai kattoluukun korjaus sekä tiivistys? Hoidamme ensiluokkaiset katon korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Tohmajärvellä, tarvitsitpa yksittäisen kattovuodon paikkausta tai lumi- sekä myrskyvaurioiden korjausta. Teemme kastuneiden villojen tai laudoitusten vaihdot sekä katon vesivahinkojen ja vuotovaurioiden paikkaukset, kattoturvatuotteiden kunnostukset samoin kuin aluskatteen ja rakenteiden korjaukset. Käsissämme taipuvat kunnostukset kohteen mallista tai materiaalista riippumatta – paikkaamme tiili-, pelti- sekä huopakatteet harjakatosta tasa- ja taitekattoon. Voit tilata toimestamme omakotitalon, kesämökin ja autotallin katon korjaukset, kunnostukset kaikkiin asuin- ja ulkorakennuksiin sekä myös saaressa sijaitseviin kohteisiin.

Kattotöihimme sisältyy mahdollisuus rahoitukseen sekä kotitalousvähennyksen hyödyntämiseen, ja tuomme mukanamme kaiken tarvittavan suojapressuista henkilönostimiin. Palvelemme korjauksissa asiakaslähtöisesti laatutuottein sekä -menetelmin, avaimet käteen- periaatteella aina kattosi tarpeiden mukaan. Toimialueeseemme kuuluu laajalti muukin Pohjois-Karjala, kuten Kitee, Rääkkylä, Joensuu, Liperi ja Ilomantsi. Varmista kattosi vesitiiveys ja rakenteiden täysi hyvinvointi – ota yhteyttä ja pyydä tarjouksemme katon korjauksesta Tohmajärvellä!

Kattavat kattotyöt katon korjauksesta katon huoltoon ja remonttiin Tohmajärvellä

Kokeneet kattoammattilaisemme korjaavat Tohmajärvellä kaikki katot huopa- ja palahuopakatoista tiilikattoihin sekä peltikattoihin. Jos katto vuotaa, kattoikkuna falskaa tai aluskate kaipaa paikkausta, löytyy meiltä kattava tietotaito ongelman korjaamiseksi. Kun katon korjaus ei enää riitä, remontoimme huopakattosi, tiilikattosi ja peltikattosi avaimet käteen -palvelulla. Uutta kattoremonttia voidaan lykätä laadukkailla kattohuolloillamme, joilla varmistat kattosi toimivuuden ja pitkäikäisyyden. Puhdistamme katon ja vesikourut, pudotamme lumet, poistamme jääpuikot ja tarjoamme muut katon huoltotyöt kattosi tarpeiden mukaan. Ota yhteyttä missä tahansa kattotyössä Tohmajärven alueella!

Huopakaton korjaus Tohmajärvi, paikkauksilla vältetään kosteushaitat ja muut isommat vauriot

Huopakaton korjaus Tohmajärvi – katepinta kunnostuu ammattilaistemme käsissä kokemuksen ja tietotaidon turvin. Huopakatolla, eli bitumikatolla tyypillisiä haasteita ovat muun muassa erilaiset kulumat. Mekaaniset sekä kemialliset rasitukset iskevät etenkin vanhempaan huopaan, ja kun suojaava sirote hiipuu pinnasta pois, kate joutuu vaurioille alttiiksi. Lisäksi kermejä kuivattavat osaltaan ikääntyminen sekä uv-säteily, mikä heikentää huovan elastisuutta ja kasvattaa halkeilun riskiä. Kattoon saattaa muodostua reikiä, painumia, kulumia, repeämiä ja kupruja, joskus jopa suoranaisia pullistumia eli niin kutsuttuja huopakaton höyrypusseja. Tai sitten huopakatto tai palahuopakatto vuotaa saumojen ja läpivientien kohdalta, sammaleen juurten sekä lumikuorman syömänä tai myrskyvaurioiden toimesta. Kenties myrskytuuli riepotteli huopavuotia, tai myrsky irrotti huopakaton pellitykset. Tai sitten huopakatto tai palahuopakatto vaurioitui, kun puu kaatui myrskyssä talon tai katon päälle.

Toteutamme huopakaton sekä palahuopakaton korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Tohmajärvellä, valiten aina kaikki tarveaineet sekä työkalut tarkasti kohdekaton mukaan. Samakin ongelma saattaa eri kohteissa vaatia tyystin erityyppiset ratkaisut, joten yksilöllinen toteutuksemme pitää huolen, että lopputulos on optimaalinen katollesi. Kun kyse on pienehköistä katepinnan kulumista, voi riittää kunnostus massalla, kun taas isompiin vauriokohtiin täytyy kenties asentaa nimenomaiset huopakaton paikkapalat. Tiivistämme aukeilleet saumat ja liimaamme irronneet bitumipaanut palahuopakatolta, ja viillämme auki kuprut eli höyrypussit katepinnan tasoitusta varten. Saat meiltä Tohmajärvellä tasakaton korjaukset, tiivistykset sekä paikkaukset, samaten myös kaikki huopakaton tulityöt sekä alushuovan ja umpilaudoituksen vaihdot. Lisäksi hoidamme huopakaton sekä palahuopakaton myrskyvaurioiden korjaustyöt, sekä pienet ja suuret huopakaton paikkaukset kaikissa saarikohteissa.

Peltikaton korjaus Tohmajärvi, meiltä löytyy katollesi laatuosaajat

Peltikaton korjaus Tohmajärvi – huolehdimme kattosi toimivuudesta ja palautamme peltien tiiveyden. Kunnostamme muun muassa korroosion jäljet, kuten reiät sekä ruostekohdat katteesta. Muihin peltikaton haasteisiin lukeutuvat sään- ja lämpötilanvaihtelut, kun uv-säteily, sadevedet, pakkanen ja jää saavat kattopellit elämään edestakaisin. Tämän johdosta kiinnikkeet antavat periksi ja peltien liitokset alkavat irvistää, jolloin vesitiiveys menetetään, ja katto kaiken lisäksi rämisee tuulella. Kun peltikatto vuotaa, voi vaurioita löytyä myös yläpohjan ja aluskatteen tienoilta – vaikkapa aluskate voi olla vanhuuttaan kulunut ja sitä myötä kosteuden hapertama. Tai sitten katon ovat äkisti rikkoneet myrsky- tai lumivahingot, jotka eivät katso katon ikää eivätkä kuntoa, kun sattuvat osumaan kohdalle. Ehkä tuuli tai myrsky irrotti kattopellit ja peltilistat, tai myrsky kaatoi puun peltikaton tai talon päälle. Tai sitten lumi riuhtoi mukanaan alas tikkaat sekä lumiesteet, niin että kattoon tuli reikiä.

Peltikaton korjaus ja tiivistys Tohmajärvellä lähtee liikkeelle tilannekartoituksesta. Etsimme ongelmien tarkan syyn ja sijainnin, ja tutkimme syntyneet vahingot. Useimmissa tapauksissa järkevin ratkaisu on nykyisen peltikaton reikien paikkaus, sekä toisinaan yksittäisten kattopeltien vaihto, kun vauriot osoittautuvat luonteeltaan paikallisiksi. Pohjatyöt, kuten lian- ja ruosteenpoiston, hoidamme samoin aina huolella, niin että massaukset ja tiivistykset tarttuvat hyvin, ja työnjäljestä tulee kestävä. Toteutamme kattopeltien lisäkiinnitykset sekä naulojen tai kateruuvien vaihdot uusiin kateruuveihin, samoin peltikaton aluskatteen korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Tohmajärvellä. Suoritamme niin ikään sujuvasti peltikaton lumi- sekä myrskyvaurioiden korjaukset, sekä peltikaton kunnostukset saarimökillä ja muualla saarikohteissa.

Tiilikaton korjaus Tohmajärvi – toteutamme palvelun mittatilaustyönä

Tiilikaton korjaus Tohmajärvi, kattosi saa tunnollisen ja tyylikkään palvelun, kun laitat asialle pätevät ammattilaisemme. Tiilikatonkin saattavat hetkessä rikkoa myrskyn aiheuttamat vauriot. Ehkä tuuli tai myrsky irrotti ja vei mennessään harjatiilen, kattotiilen tai reunatiilen. Tai sitten katto joutui kärsimään, kun myrsky kaatoi puun tiilikaton tai talon päälle. Useimmiten korjaustarve kuitenkin kehittyy pikkuhiljaa ympäristön rasituksissa, kun tiiliä kuluttavat sammal ja lumikuorma sekä jatkuvat lämpötilanvaihtelut. Sammal syö tiilestä mineraaleja sekä ujuttaa juurensa katteeseen, ja lumi taas voi painaa rakenteet notkolle tai työntää vettä sisään saumoista. Ikääntyvän tiilikaton kohtaloksi voi koitua pakkasrapautumisen kierre, kun haurastunut kate imee kosteutta, joka vuoroin jäätyy ja sulaa. Jos taas tiilikatto vuotaa rakenteisiin, on syytä tarkistaa yläpohjan tilanne – vaikkapa aluskatteesta voi löytyä epäkohtia, kuten vaurioita tai asennusvirheitä.

Tiilikaton korjaus, paikkaus ja tiivistys Tohmajärvellä tarkoittaa yleensä täsmätoimia, kuten irronneiden peltien kiinnitystä sekä rikkinäisten kattotiilien vaihtoa. Olennaista on, että kunnostuksiin ryhdytään riittävän hyvissä ajoin, niin että katto välttää vakavammat kosteushaitat sekä turhat, tarpeettomat remontit. Suoritamme myös tiilikaton aluskatteen korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Tohmajärvellä, samoin myrskyvaurioiden korjaukset sekä katon saneeraukset saarikohteissa. Tiilikaton korjauksen ja paikkauksen lopuksi pintakäsittelemme kuluneet tiilet, jotta kate pystyy jälleen kunnolla suojautumaan kosteuden ja kasvuston vaaroilta.

Aluskatteen korjaus, paikkaus ja tiivistys Tohmajärvi, tasokkaita tiivistyksiä katon toimivuuden tueksi

Aluskatteen korjaus, paikkaus ja tiivistys Tohmajärvi – kunnostamme kattosi aluskatteen ja yläpohjan harjalta räystäille saakka. Aluskate on välttämätön osa toimivaa kattoa etenkin maamme vaihtuvissa sääoloissa. Laadukas, oikein asennettu aluskate poistaa sekä ulkoa että sisältä tulevan kosteuden, ennen kuin se tiivistyy eristeisiin tai muihin yläpohjan rakenteisiin. Aluskatteen haasteissa kyse on tyypillisesti sään ja iän tuomista kulumista, joskus myös asennukseen liittyvistä virheistä tai äkillisistä mekaanisista vaurioista. Meiltä saat laatuvarmat aluskatteen kunnostukset kohteessa kuin kohteessa – niin peltikaton kuin tiilikatonkin aluskatteen korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Tohmajärvellä.

Paikkaamme aluskatteen yksittäiset reiät sekä vaihdamme reikiintyneet vuodat, ja purkutöiden yhteydessä silmäilemme läpi myös yläpohjan kunnon sekä tilanteen. Korjaamme katolta kastuneet villat, valumajäljet sekä lahovauriot, ja toteutamme kohennukset eristykseen tai tuuletukseen kattosi tarpeiden mukaan. Hoidamme aluskatteen korjaukset ja paikkaukset minkä tahansa elementin suhteen, myös jiiristä ja sisätaitteesta sekä vaikkapa savupiipun kohdalta. Suoritamme aluskatteen ylösnostot sekä huolellisen tiivistämisen savupiippuun, ja asennamme jiireihin oikeaoppiset, kahdensuuntaiset aluskatteet. Lisäksi teemme aluskatteen korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Tohmajärvellä läpiviennin kohdalta – kattoikkunan, ilmanvaihtoputken, viemärintuuletusputken, kattoluukun ja kattovalokuvun kohdalta.

Kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Tohmajärvi – korjaus pelastaa kattosi ennenaikaiselta remontilta

Kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Tohmajärvi – korjaus vahvistaa koko katon kuntoa ja elinkaarta, kun työt hoidetaan pätevien ammattilaistemme kautta. Läpiviennit muodostavat merkittävän vuotoriskin puhkaistessaan vesikatteen sekä aluskatteen. Kun kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai jokin muu kattoläpivienti vuotaa Tohmajärvellä, kutsu paikalle osaavat tekijämme palauttamaan kattosi tiiveys. Toteutamme katon korjaukset vuotavan kattoikkunan, kattovalokuvun tai kattoluukun kohdalta, samoin savupiipun, ilmanvaihtoputken, viemärintuuletusputken tai muun vuotavan läpiviennin kohdalta. Vaihdamme kuluneet tiivistykset sekä kovia kokeneet suojapellit. Lisäksi asennamme aluskatteen ylösnostot ja puuttuvat tiivistekappaleet.

Kattopalvelumme auttaa, kun kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Tohmajärvellä – ota siis yhteyttä ja pyydä tarjouksemme katon korjauksesta sekä paikkauksesta!

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt