Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Katon korjaus Vaala

Katon korjaus Vaala, asiantuntevaa palvelua vakuuttavin tuloksin kokeneiden osaajiemme toimesta. Korjaustarvetta tuottavat niin sään ja ajan rasitukset kuin äkilliset mekaaniset vauriotkin. Ehkä katto vuotaa vaikkapa savupiipun juuresta tai piipun tai läpiviennin kohdalta, tai kenties täytyy teettää vuotavan kattoikkunan, kattovalokuvun tai kattoluukun korjaus sekä tiivistys. Ajoissa toteutetut kunnostukset auttavat välttämään isommat murheet, kuten kosteus-, home- sekä lahohaitat ja turhat, ennenaikaiset remontit. Katepintaan iskevät vuosien varrella sään- ja lämpötilanvaihtelut, kosteus, sammal ja lehtiroska sekä auringon paahtava uv-säteily. Vähä vähältä tiili murentuu, huopa halkeilee ja pelti ruostuu, ja tilannetta pahentavat vielä kattohuollon laiminlyönti sekä alkuperäisen asennuksen virheet. Toisaalta korjaustarve voi hyvin yhyttää uuden ja terveenkin katon, mikäli paikalle osuvat odottamattomat lumi- tai myrskyvahingot. Ehkä katto joutui kärsimään, kun puu kaatui myrskyssä talon, mökin tai katon päälle, tai kun lumi irrotti tikkaat, kattoläpiviennin tai lumiesteen, niin että kattoon tuli reikä.

Toteutamme tehokkaat katon korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Vaalassa, yksittäisen kattovuodon kunnostuksesta lumi- sekä myrskyvaurioiden korjauksiin. Teemme jiirien ja läpivientien tiivistykset sekä katon vesivahinkojen ja vuotovaurioiden paikkaukset, kastuneiden villojen tai laudoituksien vaihdot samoin kuin aluskatteen ja rakenteiden korjaukset. Käsissämme taipuvat kunnostukset kohteen mallista tai materiaalista riippumatta – paikkaamme tiili-, pelti- sekä huopakatteet harjakatosta tasa- ja taitekattoon. Suoritamme sujuvasti omakotitalon, autotallin ja kesämökin katon korjaukset, kunnostukset kaikkiin asuin- tai ulkorakennuksiin sekä myös saaressa sijaitseviin kohteisiin. Ammattilaistemme kattotöitä voit hyödyntää verotuksessa kotitalousvähennyksen kohdalla, ja sivujemme kautta on kuluihin haettavissa joustavaa rahoitusta tarpeen mukaan. Toimialueeseemme sisältyy kattavasti muukin Pohjois-Pohjanmaa; Liminka, Muhos, Siikalatva, Utajärvi ja Pyhäntä. Hoidamme korjaukset laatutuottein sekä asiakaslähtöisellä palvelulla, avaimet käteen- periaatteella aina kattosi ehdoilla ja parhaaksi. Kunnostuksilla säästät aikaa ja rahaa sekä säilytät rakenteet turvassa – ota siis yhteyttä ja pyydä tarjouksemme katon korjauksesta Vaalassa!

Kattavat kattotyöt katon korjauksesta katon huoltoon ja remonttiin Vaalassa

Kokeneet kattoammattilaisemme korjaavat Vaalassa kaikki katot huopa- ja palahuopakatoista tiilikattoihin sekä peltikattoihin. Jos katto vuotaa, kattoikkuna falskaa tai aluskate kaipaa paikkausta, löytyy meiltä kattava tietotaito ongelman korjaamiseksi. Kun katon korjaus ei enää riitä, remontoimme huopakattosi, tiilikattosi ja peltikattosi avaimet käteen -palvelulla. Uutta kattoremonttia voidaan lykätä laadukkailla kattohuolloillamme, joilla varmistat kattosi toimivuuden ja pitkäikäisyyden. Puhdistamme katon ja vesikourut, pudotamme lumet, poistamme jääpuikot ja tarjoamme muut katon huoltotyöt kattosi tarpeiden mukaan. Ota yhteyttä missä tahansa kattotyössä Vaalan alueella!

Huopakaton korjaus Vaala – hoidamme kunnostukset huolellisin ottein sekä kattavan kokemuksen turvin

Huopakaton korjaus Vaala, suoritamme paikkaukset siististi ja sujuvasti sekä kattosi tilanteen mukaan. Huopakattoa, eli bitumikattoa saattavat vaivata muun muassa katepinnan kulumat. Mekaaniset sekä kemialliset rasitukset iskevät etenkin vanhempaan huopaan, ja kun suojaava sirote hiipuu pinnasta pois, kate joutuu vaurioille alttiiksi. Lisäksi kermejä kuivattavat osaltaan ikääntyminen sekä uv-säteily, mikä heikentää huovan elastisuutta ja kasvattaa halkeilun riskiä. Kattoon saattaa ilmestyä kulumia, kupruja, reikiä, painumia ja repeämiä, joskus jopa silminnähtäviä pullistumia eli niin sanottuja huopakaton höyrypusseja. Tai sitten huopakatto tai palahuopakatto vuotaa liitosten ja läpivientien kohdalta, sammaleen juurten sekä lumikuorman syömänä tai myrskyvaurioiden toimesta. Ehkä myrskytuuli riepotteli huopavuotia tai myrsky vioitti kattotekniikkaa. Tai sitten huopakatto tai palahuopakatto vaurioitui, kun puu kaatui myrskyssä talon tai katon päälle.

Hoidamme huopakaton sekä palahuopakaton korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Vaalassa. Katsastamme vaurioiden laajuuden sekä luonteen, ja suhteutamme korjaustyöt sen mukaan. Käsittelemme sammaleesta kärsineet saumat ja liimaamme irronneet bitumipaanut palahuopakatolta, ja täsmäkunnostamme massalla pienehköt katepinnan kulumat. Isompiin vauriokohtiin puolestaan kiinnitämme erityiset huopakaton paikkapalat, ja kuprut eli höyrypussit leikkaamme auki katepinnan tasoitusta varten. Saat meiltä Vaalassa huopakaton tulityöt sekä alushuovan ja umpilaudoituksen vaihdot, samoin taitoa kysyvät tasakaton korjaukset, tiivistykset sekä paikkaukset. Lisäksi toteutamme huopakaton sekä palahuopakaton myrskyvaurioiden korjaustyöt, sekä huopakaton kunnostukset saarimökillä ja muualla saarikohteissa.

Peltikaton korjaus Vaala – parannamme peltien toimivuutta sekä turvaa

Peltikaton korjaus Vaala, varmaotteinen toteutuksemme järjestää katollesi parhaan turvan ja tiiveyden. Paikkaamme muun muassa korroosion jäljet, kuten reiät ja ruostekohdat katteesta. Muihin peltikaton uhkiin lukeutuvat sään- ja lämpötilanvaihtelut, kun aurinko, vesi, pakkanen ja jää saavat kattopellit elämään edestakaisin. Lämpöliikkeen vaikutuksesta kiinnikkeet löystyvät ja peltikaton naulat pumppautuvat ylös, jolloin peltien liitokset alkavat irvistää, ja vesitiiveys on katolta mennyttä. Kun peltikatto vuotaa, voi vaurioita löytyä myös yläpohjan ja aluskatteen tienoilta – vaikkapa aluskate saattaa olla vanhuuttaan kulunut ja sitä kautta kosteuden hapertama. Tai sitten katon ovat hetkessä rikkoneet lumi- tai myrskyvauriot, jotka voivat olla kaikkea katepinnan naarmuista rikkinäisiin välikaton rakenteisiin. Ehkä tuuli tai myrsky irrotti kattopellit ja peltilistat, tai myrsky kaatoi puun peltikaton tai talon päälle. Tai sitten lumi pudotti rännit tai repi mukanaan alas kattotuotteet, niin että peltiin tuli reikiä.

Peltikaton korjaus ja tiivistys Vaalassa lähtee liikkeelle tilannekartoituksella, sekä huolella hoidetuilla pohjatöillä, kuten lian- ja ruosteenpoistolla. Useimmissa kohteissa paras tapa edetä on nykyisen peltikaton reikien paikkaus, sekä toisinaan yksittäisten kattopeltien vaihto, kun vauriot osoittautuvat luonteeltaan paikallisiksi. Saat meiltä kattopeltien lisäkiinnitykset sekä naulojen tai kateruuvien vaihdot uusiin kateruuveihin, samoin peltikaton aluskatteen sekä yläpohjan korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Vaalassa. Lisäksi toteutamme peltikaton lumi- sekä myrskyvaurioiden korjaukset, sekä pienet ja suuret peltikaton kunnostukset kaikissa saarikohteissa.

Tiilikaton korjaus Vaala, paikkaamassa sammaleen ja lumikuorman jäljet

Tiilikaton korjaus Vaala – meiltä saat kattotöihin taitavat osaajat sekä turvallisen ja laadukkaan toteutuksen. Tiilikatonkin kohtaloksi saattavat koitua myrskyn aikaansaamat vauriot. Kenties tuuli tai myrsky irrotti ja vei mukanaan harjatiilen, kattotiilen tai reunatiilen. Tai sitten rakenteita rikkoutui, kun myrsky kaatoi puun tiilikaton tai talon päälle. Useimmiten korjaustarve on kuitenkin seurausta pidemmän aikavälin rasituksista, kun tiiliä jäytävät sammal ja lumikuorma sekä jatkuvat lämpötilanvaihtelut. Sammal syö tiilestä mineraaleja ja ujuttaa juuriaan katteeseen, ja lumi taas voi painaa rakenteet notkolle tai synnyttää liitoksiin saumavuotoja. Ikääntyessään tiilikatto myös huokoistuu lisää sitoen itseensä kosteutta, ja kun vesi tiilten sisällä vuoroin jäätyy ja sulaa, syntyy tuhoisa pakkasrapautumisen kierre. Jos taas tiilikatto vuotaa rakenteisiin, on hyvä katsastaa yläpohjan tilanne – kenties tarvitaankin tiilikaton aluskatteen korjausta, tiivistystä sekä paikkausta.

Tiilikaton korjaus, paikkaus ja tiivistys Vaalassa ehkäisee isommat vauriot, kuten ikävät kosteus- ja homehaitat sekä turhat, ennenaikaiset remontit. Tyypillisesti tiilikaton korjaustarve osoittautuu luonteeltaan varsin paikalliseksi, niin että katolle riittävät täsmätoimet, kuten rikkinäisten kattotiilien vaihto. Suoritamme myös tiilikaton yläpohjan paikkaukset ja myrskyvaurioiden korjaukset, painuneen rakenteen oikaisut sekä katon kunnostukset saarikohteissa. Tiilikaton korjaus Vaalassa viimeistellään pintakäsittelemällä kuluneet tiilet, jotta rapautunut kate saa taas pidettyä puolensa säätä ja sammalta vastaan.

Aluskatteen korjaus, paikkaus ja tiivistys Vaala, yksittäisistä paikkauksista rakennekorjauksiin

Aluskatteen korjaus, paikkaus ja tiivistys Vaala – tehokasta huolenpitoa kattosi parhaaksi osaavien ja kokeneiden ammattilaistemme kautta. Aluskatetta tarvitaan suojaamaan rakenteet tihkuvan kosteuden vaaroilta. Kun aluskate vuotaa, saattaa se johtua sään ja iän tuomista kulumista, joskus myös alkuperäisen asennuksen virheistä tai äkillisistä mekaanisista vaurioista. Pienikin vuoto saattaa yläpohjassa aiheuttaa mittavan kokoluokan ongelmia, joten kunnostukset on syytä toteuttaa ensi tilassa epäkohtien havaitsemisen jälkeen. Palvelemme taidolla aluskatteen korjauksissa niin täsmäpaikkausten kuin rakennevaurioiden osalta – teemme peltikaton sekä tiilikaton aluskatteen korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Vaalassa.

Paikkaamme aluskatteen yksittäiset reiät sekä vaihdamme reikiintyneet vuodat, aina katollesi turvallisin ottein sekä menetelmin jokaista yksityiskohtaa myöten. Olennainen asia toimivuuden kannalta on riittävä ilmanvaihto rakenteissa, joten toteutamme myös parannukset eristykseen ja tuuletukseen, jos se kohdekaton tapauksessa on tarpeen. Saat meiltä aluskatteen korjaukset ja paikkaukset haastavienkin elementtien osalta, kuten jiiristä ja sisätaitteesta sekä vaikkapa savupiipun kohdalta. Suoritamme aluskatteen ylösnostot ja tarkan tiivistämisen savupiippuun, ja asennamme jiireihin laudoitukset, saumaukset sekä pellitykset viimeisen päälle. Aluskatteen korjaus, paikkaus ja tiivistys Vaalassa hoituu meiltä myös läpivientien kohdalta, kuten kattoikkunan, ilmanvaihtoputken, kattoluukun, viemärintuuletusputken tai kattovalokuvun kohdalta.

Kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Vaala – korjaus tukee kattosi turvaa ja hyvinvointia

Kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Vaala – korjaus pidentää käyttöikää ja parantaa toimivuutta, kun laitat asialle ansioituneet ammattilaisemme. Läpiviennit muodostavat rakenteensa puolesta kattovuodon ja kosteusvaurion riskin. Kun kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai jokin muu kattoläpivienti vuotaa Vaalassa, turvallinen ratkaisu on pyytää paikalle pätevät asiantuntijamme. Toteutamme katon korjaukset vuotavan ilmanvaihtoputken ja viemärintuuletusputken kohdalta, sekä savupiipun, kattoluukun, kattoikkunan, kattovalokuvun tai muun vuotavan läpiviennin kohdalta. Vaihdamme hapertuneet tiivistykset ja kovia kokeneet suojapellit. Lisäksi asennamme läpivientien tiivistekappaleet sekä puuttuvat aluskatteen ylösnostot.

Hoidamme homman, kun kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Vaalassa, ja suoritamme sujuvasti muutkin korjaukset kattosi tarpeiden mukaan. Ajoissa teetetyillä kunnostuksilla pidät katon ja talon priimakunnossa – ota siis yhteyttä ja pyydä meiltä tarjous katon korjauksesta sekä paikkauksesta!

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt