Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Katon korjaus Veteli

Katon korjaus Veteli, varmaotteinen palvelumme tiivistää kattosi ja ehkäisee isommat ongelmat. Jokaisella katolla korjaustarve tulee vastaan ennemmin tai myöhemmin. Katto saattaa vuotaa savupiipun juuresta tai piipun tai läpiviennin kohdalta, tai kenties täytyy teettää vuotavan kattoikkunan, kattovalokuvun tai kattoluukun korjaus sekä tiivistys. Tällaiset haastekohdat johtuvat yleensä ympäristön ja ajan tekemistä vaurioista, ja kunnostukseen tepsivät laatutyönä toteutetut pienet, paikalliset korjaukset. Kattoa kuluttavat kosteus ja sammal sekä sään- ja lämpötilanvaihtelut; auringon paahtava uv-säteily, lumi, jää sekä pakkanen. Vuosien saatossa pelti ruostuu, tiili murentuu ja huopa halkeilee, ja tilannetta pahentavat vielä kattohuollon laiminlyönti sekä alkuperäisen asennuksen virheet. Toisaalta uusi ja tervekin katto voi hetkessä ajautua korjauskuntoon, mikäli kohdalle sattuvat odottamattomat lumi- tai myrskyvauriot. Kenties ongelmia syntyi, kun puu kaatui myrskyssä talon, mökin tai katon päälle, tai kun lumi irrotti tikkaat, lumiesteen tai kattoläpiviennin, niin että kattoon tuli reikä.

Meiltä saat sujuvaotteiset katon korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Vetelissä, tarvitsitpa yksittäisen kattovuodon paikkausta tai laajempaa rakenteiden korjausta. Teemme aluskatteen ja läpivientien tiivistykset sekä katon vesivahinkojen ja vuotovaurioiden paikkaukset, kastuneiden villojen tai laudoituksien vaihdot samoin kuin myrskyvaurioiden korjaukset. Käsissämme kunnostuu kohde kuin kohde katon mallista tai materiaalista riippumatta – paikkaamme huopa-, tiili- sekä peltikatteet harjakatosta tasa- ja taitekattoon. Voit tilata kauttamme niin omakotitalon, kesämökin kuin autotallinkin katon korjaukset, kunnostukset kaikkiin asuin- ja ulkorakennuksiin sekä myös saaressa sijaitseviin kohteisiin.

Ammattilaistemme kattotöihin sisältyy mahdollisuus kotitalousvähennyksen hyödyntämiseen, ja sivujemme kautta voi kuluihin hakea joustavaa, luotettavaa rahoitusta. Toteutamme korjaukset viimeisen päälle asiakaslähtöisellä palvelulla, avaimet käteen- periaatteella aina kattosi ehdoilla ja parhaaksi. Toimialueeseemme kuuluu kattavasti muukin Keski-Pohjanmaa, kuten Kokkola, Kaustinen, Halsua, Lestijärvi sekä Perho. Tuomme mukanamme laadukkaat tuotteet sekä osaavan ja kokeneen työvoiman – ota siksi yhteyttä ja pyydä tarjouksemme katon korjauksesta Vetelissä!

Kattavat kattotyöt katon korjauksesta katon huoltoon ja remonttiin Vetelissä

Kokeneet kattoammattilaisemme korjaavat Vetelissä kaikki katot huopa- ja palahuopakatoista tiilikattoihin sekä peltikattoihin. Jos katto vuotaa, kattoikkuna falskaa tai aluskate kaipaa paikkausta, löytyy meiltä kattava tietotaito ongelman korjaamiseksi. Kun katon korjaus ei enää riitä, remontoimme huopakattosi, tiilikattosi ja peltikattosi avaimet käteen -palvelulla. Uutta kattoremonttia voidaan lykätä laadukkailla kattohuolloillamme, joilla varmistat kattosi toimivuuden ja pitkäikäisyyden. Puhdistamme katon ja vesikourut, pudotamme lumet, poistamme jääpuikot ja tarjoamme muut katon huoltotyöt kattosi tarpeiden mukaan. Ota yhteyttä missä tahansa kattotyössä Vetelin alueella!

Huopakaton korjaus Veteli – vesitiivis katto pitää rakenteista huolta

Huopakaton korjaus Veteli, toteutamme katollesi laatupaikkaukset niin pieniin kuin suuriinkin haasteisiin. Huopakatolla, eli bitumikatolla tyypillinen vaiva ovat katepinnan kuprut sekä kulumat. Mekaaniset sekä kemialliset rasitukset iskevät etenkin vanhempaan huopaan, ja kun suojaava sirote hiipuu pinnasta pois, kate joutuu vaurioille alttiiksi. Lisäksi kermejä pääsevät kuivattamaan ikääntyminen sekä uv-säteily, mikä heikentää huovan elastisuutta ja kasvattaa halkeilun riskiä. Katosta voi löytyä reikiä, repeämiä, kupruja, kulumia ja painumia, joskus jopa silminnähtäviä pullistumia eli niin kutsuttuja huopakaton höyrypusseja. Tai sitten huopakatto tai palahuopakatto vuotaa liitosten ja läpivientien kohdalta, kun saumoja nakertavat sammaleen juuret sekä talvella lumikuorman paine. Vielä eräs ikävä mahdollisuus ovat äkilliset myrskyvauriot, jotka eivät katso katon ikää eivätkä kuntoa, kun sattuvat osumaan kohdalle. Kenties myrskytuuli riepotteli huopavuotia tai myrsky vahingoitti kattotekniikkaa, tai sitten huopakatto tai palahuopakatto vaurioitui, kun puu kaatui myrskyssä talon tai katon päälle.

Hoidamme huopakaton sekä palahuopakaton korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Vetelissä, ja valitsemme kaikki tarveaineet sekä työkalut tarkasti vaurioiden mukaan. Samakin ongelma voi eri kohteissa vaatia tyystin erityyppiset ratkaisut, joten räätälöity toteutuksemme pitää huolen, että lopputulos on kattosi kannalta optimaalinen. Esimerkiksi pienehköille katepinnan kulumille voi riittää kunnostus massalla, kun taas isompiin vauriokohtiin mitoitamme ja asennamme nimenomaiset huopakaton paikkapalat. Tiivistämme aukeilleet saumat ja liimaamme irronneet bitumipaanut palahuopakatolta, ja viillämme auki kuprut eli höyrypussit katepinnan tasoitusta varten. Toteutamme Vetelissä tasakaton korjaukset, tiivistykset sekä paikkaukset, samaten myös kaikki huopakaton tulityöt sekä alushuovan ja umpilaudoituksen vaihdot. Lisäksi saat meiltä huopakaton sekä palahuopakaton myrskyvaurioiden korjaustyöt, sekä huopakaton kunnostukset saarimökillä ja muualla saarikohteissa.

Peltikaton korjaus Veteli – kauttamme hoituu toimiva ja tyylikäs katto

Peltikaton korjaus Veteli, käsittelemme taitavasti ja laatutuotteilla kuntoon katepinnan reiät sekä ruostekohdat. Korroosio iskee hanakasti etenkin hoitamatta jääneisiin pelteihin. Hyvin huollettu peltikattokin kohtaa ajan kanssa sään- ja lämpötilanvaihtelut, kun aurinko, vesi, pakkanen ja jää saavat kattopellit elämään edestakaisin. Lämpöliikkeen voimasta kiinnikkeet löystyvät ja peltikaton naulat pumppautuvat ylös, jolloin peltien liitokset alkavat irvistää, ja tuloksena vesitiiveys on tiessään. Kun peltikatto vuotaa, voi haasteita paikantua myös yläpohjan ja aluskatteen tienoille – vaikkapa aluskate voi olla vanhuuttaan kulunut, vaurioitunut tai väärin asennettu. Tai sitten katon ovat päässeet yllättämään lumi- tai myrskyvauriot, jotka voivat tarkoittaa kaikkea katepinnan naarmuista rikkinäisiin välikaton rakenteisiin. Ehkä tuuli tai myrsky irrotti kattopellit ja peltilistat, tai myrsky kaatoi puun peltikaton tai talon päälle. Tai sitten lumi pudotti rännit, lumiesteet tai tikkaat, niin että peltiin tuli reikiä.

Peltikaton korjaus ja tiivistys Vetelissä aloitetaan tilannekartoituksella, sekä huolella hoidetuilla pohjatöillä, kuten lian- ja ruosteenpoistolla. Tavallisesti järkevimmäksi ratkaisuksi osoittautuu peltikaton reikien paikkaus, sekä toisinaan yksittäisten kattopeltien vaihto, kun vauriot jäävät luonteeltaan paikallisiksi. Mikäli reikä paikantuu kattopeltien kiinnikkeen tuntumaan, teemme naulojen tai kateruuvien vaihdot uusiin kateruuveihin, sekä tarvittaessa lisäkiinnitykset kattopelteihin, jos pellit on alun alkaen asennettu liian harvaan. Taitavat peltiseppämme hoitavat Vetelissä myös kokonaisvaltaisemmat korjaukset, kuten peltikaton aluskatteen ja yläpohjan korjaukset, tiivistykset sekä paikkaukset. Käsiimme voit jättää niin ikään peltikaton myrskyvaurioiden korjaukset, sekä kattavat peltikaton kunnostukset kaikissa saarikohteissa.

Tiilikaton korjaus Veteli, huolehtimassa kattosi haastekohdat kuntoon

Tiilikaton korjaus Veteli – tehokas kunnostus kattosi parhaaksi kokeneiden osaajiemme kautta. Tiilikatonkin kohtaloksi saattavat koitua myrskyn aiheuttamat vauriot. Kenties tuuli tai myrsky irrotti ja vei mennessään harjatiilen, kattotiilen tai reunatiilen. Tai sitten rakenteita rikkoutui, kun myrsky kaatoi puun tiilikaton tai talon päälle. Useimmiten korjaustarpeen kuitenkin aiheuttavat arkiset ympäristön rasitukset, kun kattoa jäytävät sammal ja lumikuorma sekä toistuvat lämpötilanvaihtelut. Sammal syö tiilestä mineraaleja ja ujuttaa juurensa katteeseen, kun taas lumi saattaa painaa rakenteet notkolle tai työntää vettä sisään saumoista. Ikääntyvä tiilikatto tuntee nahoissaan myös pakkasrapautumisen kierteen, kun haurastunut kate sitoo kosteutta, joka vuoroin jäätyy ja sulaa. Jos taas tiilikatto vuotaa rakenteisiin, on syytä tarkistaa yläpohjan tilanne – vaikkapa aluskatteesta voi löytyä epäkohtia, kuten vaurioita tai asennusvirheitä.

Tiilikaton korjaus, paikkaus ja tiivistys Vetelissä kannattaa toteuttaa ajoissa, ennen kuin katto ehtii tarpeettomasti ränsistyä remonttikuntoon. Tyypillisesti korjaustarve tiilikatolla osoittautuu luonteeltaan varsin paikalliseksi, niin että kunnostukseen riittävät yksittäiset toimet, kuten rikkinäisten kattotiilien vaihto. Saat meiltä myös tiilikaton aluskatteen korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Vetelissä, samoin myrskyvaurioiden korjaustyöt sekä katon saneeraukset saarikohteissa. Tiilikaton korjauksen ja paikkauksen päätteeksi pintakäsittelemme kärsineet tiilet, niin että kate saa jälleen pitävän suojan kosteutta ja kasvustoa vastaan.

Aluskatteen korjaus, paikkaus ja tiivistys Veteli – kunnostuksilla ehkäiset rakennevauriot

Aluskatteen korjaus, paikkaus ja tiivistys Veteli, kattosi saa tekijöiltämme loistavan palvelun ja laadukkaan, kestävän työnjäljen. Aluskatteen tehtävä on poistaa rakenteista sekä ulkoa että sisältä tuleva kosteus. Kun aluskate vuotaa, syyksi voivat paljastua sään ja iän tuomat kulumat, joskus myös alkuperäisen asennuksen virheet tai äkilliset mekaaniset vauriot. Kenties jiiripuiden väliin on jäänyt rakoa tai aluskate asennettu väärälle kireydelle, tai sitten myrsky on tehnyt katolla tuhojaan ja rikkonut samalla aluskatteen. Johtuivatpa haasteet sitten mistä tahansa, meiltä saat laatuvarmat korjaustyöt – niin peltikaton kuin tiilikatonkin aluskatteen korjaukset, tiivistykset ja paikkaukset Vetelissä.

Paikkaamme aluskatteen yksittäiset reiät sekä vaihdamme reikiintyneet vuodat, ja purkutöitä tehtäessä katsastamme läpi myös yläpohjan kunnon sekä tilanteen. Korjaamme katolta kastuneet villat, lahovauriot sekä valumajäljet, ja kohennamme eristystä tai välikaton tuuletusta, mikäli ilmanvaihdon toimivuus niin vaatii. Suoritamme aluskatteen korjaukset ja paikkaukset kaikkien kattoelementtien osalta, myös jiiristä ja sisätaitteesta sekä vaikkapa savupiipun kohdalta. Asennamme jiireihin laudoitukset, saumaukset sekä pellitykset viimeisen päälle, ja toteutamme aluskatteen ylösnostot sekä huolehdimme tiivistämisen savupiippuun. Lisäksi teemme aluskatteen korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Vetelissä läpiviennin kohdalta, kuten kattoikkunan, ilmanvaihtoputken, viemärintuuletusputken, kattoluukun ja kattovalokuvun kohdalta.

Kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Veteli – korjaus pienentää kosteus- ja lahohaittojen riskiä

Kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Veteli – korjaus varmistaa katollesi parhaan toimivuuden, kun työt hoitaa asiantunteva ammattitiimimme. Läpiviennit muodostavat rakenteensa puolesta kattovuodon ja kosteusvaurion riskin. Kun kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai jokin muu kattoläpivienti vuotaa Vetelissä, meiltä saat paikalle pätevät tekijät ja ensiluokkaiset tuotteet. Hoidamme katon korjaukset vuotavan kattoikkunan, kattovalokuvun tai kattoluukun kohdalta, samoin savupiipun, ilmanvaihtoputken, viemärintuuletusputken tai muun läpiviennin kohdalta. Uusimme kuluneet suojapellit ja vanhuuttaan falskaavat tiivisteet. Lisäksi asennamme aluskatteen ylösnostot sekä läpivientien tiivistekappaleet.

Kattopalvelumme auttaa, kun kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Vetelissä – ota siis yhteyttä ja pyydä tarjouksemme katon korjauksesta sekä paikkauksesta!

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt