Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Kattoremontti, kattotyöt Sipoo – Katon vaihto pitkän aikavälin ratkaisu

Jos katto vuotaa tai rajuilma on rikkonut kattoa, ei ainut vastaus ole katon vaihto. Katon voi saada kuntoon myös korjaamalla sen osittain. Kattopaikkausten tarpeet huomataan tarpeeksi aikaisessa vaiheessa, jos huopakatto, palahuopakatto, tiilikatto tai peltikatto tarkastetaan usein. Katto kannattaa tarkastaa puolivuosittain, jotta myös huoltotarpeisiin voitaisiin havahtua ajoissa. Kattohuollot pitävät huolta katon elastisuudesta, lianhylkivyydestä ja yleisestä rasituksenkestävyydestä.

Tekemämme kattokorjaus poistaa ongelmat kerralla, ja katto voi saada vuosia tai jopa vuosikymmeniä lisää käyttöaikaa. Jos katto on kovin vanha tai ongelmat ovat päässeet leviämään ja pahenemaan, voi olla aika toteuttaa omakotitalon, kesämökin, paritalon tai autotallin kattoremontti Sipoossa. Ulkokaton uusiminen on pitkän aikavälin ratkaisu, sillä uusi katto voi kestää jopa 50–70 vuotta (riippuen katemateriaalista ja sen huolto-ohjelman noudattamisesta).

Tilaa vesikaton remontti Sipoossa, Helsingissä, Vantaalla, Keravalla, Tuusulassa, Järvenpäässä, Porvoossa, Pornaisissa sekä Mäntsälässä meiltä, niin saat sujuvasti etenevän kattourakan, minkä lopputulos on paras mahdollinen. Pyydä tarjous katon uusimisesta siinäkin tapauksessa, että mielessäsi on jotain tavallisuudesta poikkeavaa (kuten katon korotus tai tasakaton vaihto harjakatoksi).

Katon uusimisen yhteydessä tehdään monia työvaiheita, emmekä pane pahaksemme, vaikka niitä tulisi muutama lisää mukaan. Kattoremonttiin voidaan liittää vaikkapa peltisepäntöitä, kuten piipunpellitys, piipunhatun asentaminen ja kattoturvatuotteiden toteuttaminen peltisepäntyönä. Vaikka kattoturvatuotteet olisivat perusmallistosta, huolehdimme siitä, että katolle asennettavat kattoturvatuotteet (kuten lumiesteet, kattotikkaat ja kattosillat) ovat laadukkaita ja CE-merkittyjä.

Asennamme niin kattoturvatuotteet, läpiviennit, sadevesijärjestelmät kuin pieneläinesteetkin mestarillisella tavalla. Ennen kuin ollaan uuden katon varusteluvaiheessa, olemme voineet toteuttaa katon ja yläpohjan lisäeristyksen sekä katon tuuletuksen parantamisen.

Mistä tiedämme, mitä pitää ja mitä ei pidä tehdä? Kattoremontin suunnittelu (ja kattourakasta annettu kilpailukykyinen tarjous) perustuvat paikan päällä tehtyyn alkukatselmukseen. Lisäksi juttelemme asiakkaan kanssa ja laitamme muistiin tämän toiveet uuden katon suhteen. Saamasi tarjous koskettaa täyden palvelun pakettina tehtävää kattourakkaa, ja sen töiden osuus on yksityisasiakkaalle kotitalousvähennyskelpoinen. Kattoremontille saa näppärästi rahoituksenkin, sillä yhteistyökumppanimme myöntää lainoja kaikenlaisia kattotöitämme varten.

Kattavat kattotyöt katon korjauksesta katon huoltoon ja remonttiin

Kokeneet kattoammattilaisemme korjaavat kaikki katot huopa- ja palahuopakatoista tiilikattoihin sekä peltikattoihin. Jos katto vuotaa, kattoikkuna falskaa tai aluskate kaipaa paikkausta, löytyy meiltä kattava tietotaito ongelman korjaamiseksi. Kun katon korjaus ei enää riitä, remontoimme huopakattosi, tiilikattosi ja peltikattosi avaimet käteen -palvelulla. Uutta kattoremonttia voidaan lykätä laadukkailla kattohuolloillamme, joilla varmistat kattosi toimivuuden ja pitkäikäisyyden. Puhdistamme katon ja vesikourut, pudotamme lumet, poistamme jääpuikot ja tarjoamme muut katon huoltotyöt kattosi tarpeiden mukaan. Ota yhteyttä missä tahansa kattotyössä!

Katon asentamisen ja uusimisen väliin mahtuu monenlaisia toimenpiteitä Sipoossa

Kattoa kannattaa huoltaa, sillä oman onnensa nojaan jätetty katto ei ole lainkaan niin kestävä kuin säännöllisesti huollettu kaverinsa. Meiltä kuulet parhaista tavoista huoltaa juuri sinun omakotitalosi, autotallisi tai vaikka kesämökkisi kattoa. Avullamme katon asentamisen ja katon uusimisen väliin mahtuu mahdollisimman monta vuosikymmentä. Seuraavaksi kerromme joitain esimerkkejä toimenpiteistä, joilla katon uusimista saadaan lykättyä niin Sipoossa kuin muuallakin Suomessa.

Huopakaton asentamisen ja huopakaton uusimiseen väliin voi mahtua peräti 40 vuotta, jos huopakatto pidetään puhtaana ja joustavana. Puolivuosittaiset ilmapuhallukset, kemialliset sammaleenpoistot ja suojapinnoitteen kertaluontoinen uusiminen pitävät katon kuntoa yllä. Kun katto alkaa vaurioitua ja kuivua kiihtyvällä tahdilla, on aika tilata bitumikaton uusiminen.

Palahuopakaton asentamisen ja uusimisen väliin mahtuu jonkun verran vähemmän aikaa, vaikka kattoa olisi säännöllisesti huollettu, ja kaikki tarvittavat paikkaukset (kuten irronneiden paanujen liimaaminen) olisi tehty aikoinaan. Palahuopakaton eli laattakaton käyttöikä voi olla esimerkiksi 30 vuotta.

Peltikaton asentamisen ja uusimisen väliin voi sopia puoli vuosisataa, mutta tämä edellyttää roskien poistoa, huoltomaalauksista huolehtimista sekä peltikaton kiinnikkeiden kunnon tarkkailua siltä varalta, että katolle tarvittaisiin uusia ruuveja. Kaikki muutkin katot tulee säännöllisesti tarkastaa, eikä vain kiinnikkeiden osalta, vaan ihan joka kohdasta.

Tiilikaton asentamisen jälkeen voit odotella jopa 70 vuotta tiilikaton uusimista, onhan kyseessä yksi pitkäikäisimmistä katoista. Tiilikaton kuntoa ylläpidetään säännöllisillä harjauksilla, sammaleentuhokäsittelyillä sekä uusimalla keski-ikäisten tiilien pinnoite. Puolivuosittaiset tarkastukset kertovat, onko katolla rikkinäisiä tiiliä, tai pitäisikö aluskate paikata.

Kuntotarkastusten suhteen meillä on sinulle hyviä uutisia. Aina kun tilaat jonkin kattotyön Sipooseen, saat ilmaisen kattotarkastuksen kaupan päälle, ja sen myötä saat tiedon esimerkiksi tarpeesta huoltaa tai uusia kattoläpivientejä. Kattotarkastajamme antavat tarjouksen myös mahdollisesti tarvituista kattohuolloista tai kattoremontista, jos se on paras tapa puuttua katon kunnossa esiintyviin puutteisiin ja muutoksiin.

Huopakattoremontti, palahuopakattoremontti, peltikattoremontti ja tiilikattoremontti Sipoossa – Miten laskemme hinnan katon vaihdolle?

Tiilikattoremontin, peltikattoremontin, palahuopakattoremontin tai tiilikattoremontin hinta kiinnostaa kaikkia, joiden katto on tullut tiensä päähän. Tiedämme, että asiakas haluaa (hyvän) tarjouksen mahdollisimman nopeasti, ja siksi kiirehdimme paikan päälle tekemään alkukatselmusta. Tuon alkukatselmuksen aikana kerättyjen tietojen ja mittojen avulla voimme laskea esimerkiksi tiilikattoremontille tiukan tarjouksen.

Moni asia vaikuttaa siihen, mitä katon vaihto Sipoossa maksaa. Sanomattakin on selvää, että katon pinta-ala vaikuttaa kattoremontin hintaan. Myös se, miten hidasta tai nopeaa katon uusiminen on, vaikuttaa peltikattoremontista tai esimerkiksi palahuopakattoremontista annettavaan tarjoukseen. Jos talo on matala, katto pieni ja loiva eikä katolla ole runsaasti erilaisia yksityiskohtia, voidaan katto uusia melko nopeasti. Emme silti hosu suotta, sillä turha kiire voisi johtaa virheisiin. Etenemme suoraviivaisesti, suunnitelmallisesti ja tottunein ottein, joten huopakattoremontti tai muu kattosaneeraus etenee nopealla tahdilla ilman turhaa hosumistakin.

Joissain tapauksissa uusi katto voidaan asentaa suoraan vanhan huopakaton päälle, ja tämä jouduttaa kattoremonttia entisestään. Koska vanhan katon purkamisesta koituvat kustannukset jäävät toteutumatta, on kattojen päällekkäin asentaminen kustannustehokastakin – jos se siis on mahdollista. Jos vanhan katon rakenteet ovat ajan ja kosteuden pilaamat, ei niiden varaan kannata asentaa uutta kattoa.

Kattorakenteiden kunto onkin yksi eniten kiinnostavista asioista, kun tulemme tarkastamaan kattoa ja laskemaan kattoremontille tarjousta. Nyrkkisääntönä voidaan pitää sitä, että mitä enemmän kattorakenteita on kunnostettava, sitä enemmän kattoremontille tulee hintaa (toki pidämme hinnan kohtuullisena, vaikka kattorakenteissa olisikin laho- ynnä muita vaurioita. Paras tapa säästää kattoremontin kustannuksissa onkin tilata katon uusiminen, ennen kuin vanha katto vuotaa ja sitä kannattelevat rakenteet menevät pilalle.

Huopakatot ja palahuopakatot suojaavat rakennuksesi lyömättömällä tavalla

Jos pohdit vielä sitä, millaisen katon valitset omakotitaloon, autotalliin, paritaloon tai kesämökkiin Sipoossa, suosittelemme huopakattoa. Nykyaikaiset huopakatot ja palahuopakatot ovat huippukestäviä, eikä huopakaton asentaminen ole kallista. Laadukkaat huopakatteet ja palahuopapaanut ovat hyvin kohtuuhintaisia, eikä niiden asentamiseen mene ammattilaisiltamme kovin kauaa. Vaikka huopakaton asentaminen etenee sutjakkaasti, on lopputulos luotettavan tiivis ja pitkäikäinen.

Huopakatto suojaa rakennuksesi suorastaan lyömättömällä tavalla, koska saat hyvällä hinnalla kestävän ja tyylikkään katon. Huopakaton hyviin puoliin kuuluu muun muassa sen helppohoitoisuus. Kun talossasi on huopakatto (tai palahuopakatto), ei sinun tarvitse käyttää aikaasi tai rahojasi sen jatkuvaan kunnossapitoon. Useimpina vuosina riittää, että katto huolletaan keväällä ja syksyllä puhdistamalla sekä tarkastamalla se.

Huopakatto on hiljainen, mikä vaikuttaa asumismukavuuteen – sade ei pidä sinua hereillä, eikä huopakatto pauku ulkolämpötilojen vaihdellessa. Sekin on hienoa, että lumimassat pysyvät hyvin paikoillaan huopakaton karhealla pinnalla. Huopakatto eroaa tiili- ja peltikatoista siinäkin suhteessa, ettei sen alle muodostu kondenssivettä lainkaan niin helposti kuin noiden kahden edellä mainitun katon alle.

Meiltä saat parhaat ammattilaiset paitsi huopakaton asentamiseen ja uusimiseen, myös kaikkiin muihin huopakattotöihin Sipoossa. Pyydä oivallinen tarjous vaikka palahuopakaton paikkaamisesta tai jostain kolmiorimahuopakaton huollosta!

Alushuovan asennus

Ennen uusien kattohuopakerrosten asentamista, tulee katon aluslaudoitus tarkastaa ja korjata tarpeen mukaan. Aluslaudoituksen kunto saadaan selville, kun vanha kate puretaan. Usein aluslaudoitusta joudutaan korjaamaan paikallisesti, jos vanhalla katolla on ollut vesivuoto. Kun aluslaudoitus on korjattu ja kaikki vanhat huopanaulat on poistettu alusrakenteista, asennetaan koko katon alalle vesitiivis alushuopa. Alushuoparakenteesta tulee tiivis, kun aluskermit limitetään ja kiinnitetään kattoon kumibitumiliimalla. Katon savupiipun läpivienti tehdään vesitiiviiksi nostamalla alushuopaa piipun juuresta vähintään 30 cm korkeudelle savupiippua vasten. Muiden kattoläpivientien osalta vesitiiviys varmistetaan käyttämällä kullekin kattotuotteelle tarkoitettua läpivientitiivistettä.

Palahuopakatto

Palahuopakatot kootaan kattolaatoista, jotka ovat muodoltaan monikulmaisia, suorakaiteen muotoisia tai aaltojen muotoisia. Latomalla bitumikattolaattoja limittäin kattopinnalle, saadaan aikaan näyttäviä geometrisiä kuvioita toistava kattopinta. Palahuopakatot sopivat katoille, joiden kaltevuus on 1:5 tai jyrkempi. Jyrkillä katoilla palahuopakaton näyttävät kuviot tulevat parhaiten esille. Bitumikattolaatoissa on liimapinta, jonka ansiosta kattolaattojen latominen on helppoa. Kattobitumilaatat kiinnitetään kuitenkin kumibitumiliimaa ja huopanauloja käyttäen.

Tiivissaumakatto

Tiivissaumakatot valmistetaan rullatavarana toimitettavista bitumikermilaaduista joko kaksikerroskatteena tai yksikerroskatteena. Yksikerroskatetta ei suositella muihin, kuin erittäin jyrkille katoille, joista vesi valuu varmuudelta pois nopeasti. Kaksikerroskatteen kaksi kattohuopakerrosta asennetaan niin, että ylemmän ja alemman bitumikermin saumat osuvat eri kohtiin. Näin katteesta tulee mahdollisimman tiivis. Kattohuovat voivat olla itseliimautuvia, jolloin kiinnitys varmistetaan myös bitumikermien limityksien alle jäävillä huopanauloilla. Bitumikermeillä on useita tuoteluokkia. Kattohuovan tuoteluokka valitaan remontoitavan katon kaltevuuden mukaan. Kiinnitystavat voivat olla kylmäliimaus kumibitumiliimalla, kuumaliimaus bitumiliimalla ja hitsaus. Kattohuopien kuumaliimaus ja hitsaus tehdään kaasuliekin avulla. Tällaisia kattohuopia asennettaessa, kattoasentajalla tulee olla kattotulityökoulutus ja voimassa oleva tulityökortti.

Profiilipeltikattoremontti – Eri muotoiset kattoprofiilit

Profiilipeltikatot tehdään muotoilluista kattopelleistä. Eri muotoisia kattopeltejä on useita. Nykyisin suosittuja ovat tiilikattoja jäljittelevät tiilikuvioinen profiilipeltikatto ja kruunupoimullinen peltikatto. Saatavana on myös esimerkiksi erilaisia poimukattoja, joissa kulkee eräänlaiset urat koko kattopellin pituudelta. Aaltopeltikatoilla poimut ovat yleensä pyöristettyjä. Pystysaumakatossa on käytetty profiilikattopeltejä, joissa suorien peltilevyjen reunoilla on pystymalliset lukkopontit. Pystysaumakatot muistuttavat ulkonäöltään hieman konesaumattuja rivipeltikattoja. Profiilipeltikattojen kattopellit liitetään toisiinsa yleensä lukkosaumapontilla. Profiilikattopellit ovat yleensä myös valmiiksi pinnoitettuja, joten profiilipeltikattojen asentaminen on suhteellisen nopeaa.

Konesaumakatto- eli saumattu rivipeltikattoremontti

Saumakattoja kutsutaan nykyisin useimmiten konesaumakatoiksi, koska kattopeltien saumat tehdään nykyisin yleensä saumauskoneella. Konesaumakatot tehdään liittämällä noin 50 cm leveitä kattopeltejä toisiinsa kaksinkertaisella saumalla eli tuplasaumalla. Konesaumakaton saumat ovat täysin vesitiiviitä. Konesaumakaton etuna on se, että katon asentamiseen ei tarvitse tehdä yhtään reikää, vaan kattopellit kiinnitetään kattoruoteisiin saumojen sisään jäävillä kiinnikkeillä. Katon läpiviennitkin, kuten savupiippu ja ilmastointihormit pellitetään kiinteäksi osaksi muuta kattoa. Konesaumakaton vesitiiviys onkin omaa luokkaansa verrattuna muihin peltikattotyyppeihin. Konesaumakatot tehdään yleensä galvanoidusta teräspellistä, joka kestää erittäin hyvin korroosiota. Galvanoidun eli kuumasinkityn kattopellin voi maalata vasta 2-3 vuoden päästä asennuksesta, kun kattopelti on hapettunut riittävästi ulkoilmassa. Konesaumatut rivipeltikatot ovat erittäin pitkäikäisiä.

Tiilikattoremontit

Tiilikatto on hyvin maisemaan sopiva klassisen kaunis kattotyyppi. Tiilikatot ovat pitkäikäisiä ja hiljaisia katteita. Hyvin hoidetun tiilikaton käyttöiäksi muodostuu helposti 50-60 vuotta. Tiilikattoihin käytetään sekä perinteisiä savikattotiiliä, että nykyaikaisia betonikattotiiliä.

Betonikattotiili vai savikattotiili?

Muodoiltaan savikattotiilet ja betonikattotiilet ovat samanlaisia. Eroja löytyy kuitenkin savitiilen ja betonitiilen ulkonäössä ja ominaisuuksissa. Betonikattotiiliä on saatavana monen värisinä. Läpivärjättyjä betonikattotiiliä valmistetaan lisäämällä betonimassaan väripigmenttejä. Usein betonikattotiilet myös pinnoitetaan jo tehtaalla. Betonitiilikatot kuitenkin haalistuvat vääjäämättä auringon uv-säteilyn vaikutuksesta. Betonitiilikatot voidaan kuitenkin huoltomaalata useammankin kerran elinkaarensa aikana. Savikattotiiliä pidetään hieman kestävämpinä betonitiiliin verrattuna. Savikattotiilet valmistetaan polttamalla luonnon savesta puristettu kattotiili korkeassa lämpötilassa. Savikattotiilet ovatkin oikeastaan terrakottakeramiikkaa. Savitiili saa terrakotanpunaisen värinsä polttoprosessin aikana. Värisävyyn voidaan vaikuttaa ruiskuttamalla savitiiliaihion pintaan mineraalioksideja ennen kattotiilen polttoa. Savitiilikaton väri säilyy haalistumatta koko elinkaarensa ajan. Savitiilen luontainen väri vain syvenee kattotiilien vanhetessa. Savitiilikattoa ei tarvitse huoltomaalata elinkaarensa aikana, mutta sen voi käsitellä värittömällä suoja-aineella, joka suojaa kattotiiliä rapautumiselta ja kasvustoilta.

Milloin on tiilikattoremontin aika?

Elinkaarensa loppupuolella kattotiilet haurastuvat ja rapautuvat. Syynä on kattotiilien huokoisuus. Kattotiilien huokosiin pääsee kulkeutumaan vettä, joka vuoroin jäätyy ja sulaa tiilen rakenteessa. Vuosikymmenten aikana kattotiili rapautuu hiljalleen. Jos haljenneita tai lohjenneita kattotiiliä tavataan katolla säännönmukaisesti, on merkki tiilikattoremontin tarpeesta. Tiilikattoremonttia ei kannata lykätä liikaa, sillä rikkoutuvat kattotiilet aiheuttavat kattovuotoriskin vesikatolla. Kysy arvio Plus Kattopalvelun tiilikattoremontista juuri sinun katollasi.

Katon elinkaari ja käyttöikä

Itse katemateriaalin laatu on tärkeä tekijä katon käyttöiän kannalta. Kattohuollot ja paikalliset olosuhteet vaikuttavat kuitenkin myös olennaisesti katon elinkaaren pituuteen. Hyvin ja ajallaan huollettu katto voi kestää jopa vuosikymmeniä pidempään, kuin huoltamatta jätetty katto. Esimerkiksi katon huoltomaalaus voi lisätä katon käyttöikää useilla vuosilla. Pohjoisen vaihtelevissa sääolosuhteissa katot joutuvat koville. Metsäisellä tontilla olevan rakennuksen katolle kertyy helposti lehtiä ja neulasia, jotka estävät veden virtausta. Jos kattoa ei harjata riittävän usein, voi kosteus katolla aiheuttaa ruostumista tai kattotiilien rapautumista ja näin lyhentää katon käyttöikää. Kun vanhan katon kattorakenteet ja vesikate alkavat olla niin huonossa kunnossa, että kattokorjauksilla ja kattohuolloilla ei enää saavuteta katon käyttöiän kasvua, alkaa olla kattoremontin aika. Silloin kannattaa muistaa, että kattoremontti lisää asumisviihtyisyyttä, kun tietää, että katto toimii taas huolettomasti vuosikymmeniä. Myös asunnon arvo nousee kattoremontissa.

Kattovauriokorjaukset

Vesivuotoriskin vuoksi kattovauriot olisi syytä korjauttaa mahdollisimman nopeasti, jotta lisävahingoilta vältytään. Äkillisiä kattovaurioita syntyy tavallisimmin talvella liian suurten lumikuormien vaurioittaessa kattorakenteita tai kattotuotteita. Myös myrskyt aiheuttavat kattovaurioita. Myrskyvauriot voivat syntyä kovien tuulten irrottaessa kattopeltejä, kattotiiliä tai kattohuopia. Myös myrskyjen kaatamat puut ja pudottamat oksat voivat tehdä pahaa jälkeä katolla. Hitaasti syntyviä kattovuotoja aiheuttavia kattovaurioita ilmenee esimerkiksi katon läpivientitiivisteiden tai kateruuvien tiivisteiden hapertuessa. Jos kattotarkastuksia ei tehdä huolellisesti, voivat tällaiset pienet kattovuodot jäädä huomaamatta pitkäksi aikaa. Silloin kosteuden aiheuttamat kattorakenteiden vauriot voivat olla mittavia. Kattoturvatuotteiden kiinnikkeet, kateruuvien tiivisteet ja läpivientitiivisteet olisivatkin ensiarvoisen tärkeitä kattotarkastuksen tarkastuskohteita. Kattovauriotilanteissa ota nopeasti yhteys Plus Kattopalveluun.

Rikkinäisten kattotiilien vaihto Sipoo

Kattotiilien rikkoutumisia tapahtuu yleensä vanhoilla katoilla. Kattotiilet nimittäin haurastuvat ja rapaantuvat vuosikymmenten jälkeen. Rapautuminen aiheutuu veden kulkeutuessa kattotiilen huokoiseen rakenteeseen. Veden vuoroin jäätyessä ja sulaessa kattotiili hiljalleen rapautuu. Koska rikkoutunut kattotiili voi aiheuttaa kattovuodon, kannattaa rikkinäiset tiilet vaihtaa uusiin mahdollisimman nopeasti. Plus Kattopalvelun kattokorjaajat tekevät rikkoutuneiden kattotiilien vaihtotyöt Sipoon alueella nopeasti ja ammattitaitoisesti.

Hyvin huollettu katto kestää pidempään

Oikein huolletun ja hyvin hoidetun katon ja huoltamattoman katon käyttöiässä voi olla kymmenien vuosien ero. Säännöllisesti huollettu katto on myös huoleton koko elinkaarensa ajan. Kattopalvelumme Sipoossa sisältävät kaikki kattohuoltotyöt.

Katon huoltomaalaus Sipoossa

Huoltomaalaus suojaa peltikattoa ruostumiselta. Tiilikatoilla huoltomaalauksena tehty uusi pinnoite suojaa kattotiiliä rapautumiselta ja uv-säteilyltä. Huoltomaalaus suojaa myös huopakattoa mm. kasvustojen muodostumiselta. Eri kattotyypeille käytetään kullekin katteelle tarkoitettuja kattomaaleja. Huoltomaalaamalla katto säännöllisesti, voidaan katon käyttöikää pidentää jopa kymmenillä vuosilla.

Katon harjaus ja kattopesu

Varsinkin jos tontilla on paljon puita, muodostuu katolle helposti paksu kerros lehtiä, neulasia ja muuta roskaa. Biomassa sitoo sadevettä itseensä ja estää veden poistumisen katolta. Katolle sitoutunut kosteus aiheuttaa peltikatoilla ruostumista tai maalipinnan kulumista. Tiilikatoilla kattotiiliin imeytyvä kosteus taas edistää kattotiilien rapautumista. Kosteus edistää myös kasvustojen kasvamista kaikilla kattopinnoilla. Lehdet ja neulaset kannattaisikin harjata pois katolta säännöllisesti. Kattohuoltajamme tekevät Sipoossa kattojen harjauksia käyttäen mm. tehokkaita moottoroituja harjakoneita. Näin katon harjaus on nopeaa ja tehokasta. Kattopesulla katolta saadaan puhdistettua myös levät, noki ja muu lika. Kattopesuaineet myös suojaavat kattoa uusien kasvustojen muodostumiselta kuihduttamalla itiöt myös katemateriaalien huokosista.

Sammaleet pois katolta sammaleentuhokäsittelyllä

Jos kattopesut ja katon harjaukset ovat unohtuneet ja katolle on muodostunut sammalpeite, voidaan kasvustot poistaa tehokkaalla kasvustontuhokäsittelyllä. Sammaleenpoistokäsittely aloitetaan irrottamalla katolta kaikki mekaanisesti irtoava kasviaines harjaamalla. Sammaleenpoistoaine levitetään sen jälkeen katolle. Luonto hoitaakin sitten loput. Kasvustot kuihtuvat ja putoavat seuraavina kuukausina pois katolta sateiden ja tuulten mukana. Sammaleentuhokäsittelyssä käytettävät kasvustonestoaineet ovat ympäristölle vaarattomia ja ne biohajoavat täydellisesti. Sammaleentuhokäsittelyn voi tehdä kaikille katetyypeille. Kasvustonestokäsittely pitää sammalet ja muut kasvit poissa katolta useiden vuosien ajan.

Vesikourujen puhdistus Sipoossa

Syksyiseen katon harjaukseen kannattaa yhdistää myös vesikourujen puhdistus. Tukkiutuneet räystäskourut ovat vakava uhka talon rakenteille. Jos sadevesi ei pääse kulkemaan tukkeutuneita vesikouruja pitkin syöksytorviin ja pihakaivoon, on uhkana veden päätyminen rakennuksen seinärakenteisiin. Seinärakenteisiin voi muodostua hometta tai tulla muita kosteusvaurioita. Plus Kattopalvelu tekee räystäskourujen puhdistuksia ja kattoharjauksia koko Sipoon alussa.

Lumenpudotukset Sipoossa

Runsaslumisina talvina kattorakenteet voivat joutua koville lumipeitteen painosta. Katolta pudotessaan lumi- ja jäämassat voivat vaurioittaa kattoturvatuotteita ja vesikattoa. Myös ihmiset talon vierillä ovat vaarassa lumen ja jään pudotessa hallitsemattomasti katolta. Liukkaalla katolla työskentely on riskialtista ja väärin tehdyt lumenpudotukset voivat vaurioittaa vesikattoa. Siksi lumenpudotus kannattaa jättää mieluiten alan ammattilaisten tehtäväksi. Plus Kattopalvelun kokeneet kattohuoltajat tekevät lumenpudotukset Sipoossa nopeasti ja turvallisesti.

Kattotuotteiden ja sadevesijärjestelmän huolto

Tärkeitä tarkastus- ja huoltokohteita katolla ovat läpivientitiivisteet ja kateruuvien tiivisteet. Tiivisteet hapertuvat ajan saatossa. Hapertuneet tiivisteet voivat aiheuttaa vesivuotoja katolle. Siksi tiivisteet tulee vaihtaa riittävän ajoissa. Kattoturvatuotteiden kiinnitykset tulee myös tarkastaa ja kiristää säännöllisesti. Löystyneet kattotuotteiden kiinnitykset voivat aiheuttaa kattoturvatuotteen irtoamisen lumimassojen painosta. Silloin myös vesikate todennäköisesti vaurioituu. Vesikourujen kiinnikkeiden tarkastus ja huolto sekä räystäskourujen kaatojen säätäminen kuuluu katon perushuoltoihin.

Kattotuoteasennukset Sipoossa

Plus Kattopalvelu myy ja asentaa kaikkia kattoturvatuotteita varusteineen Sipoossa. Teemme myös katon läpivientejä vaativat kattotuoteasennukset, kuten ilmastointiputkien, huippuimurien, antennien, kattoluukkujen ja kattoikkunoiden asennukset pellityksineen.

Muut kattotyöt Sipoo

Edellä mainittujen kattoremonttien, kattokorjausten ja kattohuoltojen lisäksi, katoilla tehdään monia muitakin kattotöitä. Plus Kattopalvelun kattopalvelukokonaisuus pitää sisällään kaikki mahdolliset kattotyöt. Soita ja kysy lisää kattoasiantuntijoiltamme. Löydämme varmasti ratkaisun kaikkiin eteen tuleviin katto-ongelmiin.

Katon korotus ja kattomuodon muutos

Plus Kattopalvelu tekee Sipoossa myös vaativia katon korotuksia ja kattomuodon muutostöitä. Kattoa voidaan korottaa kattoremontin yhteydessä jopa kokonaisen kerroksen verran. Tyypillisesti kattoa korotetaan, kun talon ullakkokerros halutaan ottaa hyötykäyttöön. Huonekorkeuden kasvaessa ullakolla, voidaan ullakolle rakentaa esimerkiksi asuintiloja. Kattoremontissa voidaan myös kattomuotoa muuttaa. Esimerkiksi tasakatto voidaan muuttaa harjakatoksi.

Yläpohjan lisälämmöneristysremontti

Yläpohjan lämmöneristeitä lisäämällä voidaan asunnon energiankulutusta pienentää huomattavasti. Lämpö haihtuu rakennuksesta suurimmaksi osaksi juuri yläpohjan läpi vesikatolle. Siksi lisälämmöneristys yläpohjassa on tehokas keino vähentää lämpöhävikkiä asunnossa. Yläpohjassa tulee kuitenkin olla riittävästi tilaa, jotta myös yläpohjan tuuletus toimii kunnolla lisälämmöneristyksen jälkeenkin.

Peltisepäntyöt katolla

Kattopeltiseppämme tekevät kaikki kattojen pellitystyöt, kuten esimerkiksi piipunpellitykset, kattoikkunoiden pellitykset sekä muiden muassa harjapeltien, tippapeltien, myrskypeltien ja jiiripeltien asennukset.

Katon, räystäiden ja ulkoverhoilun laudoitustyöt

Kattoremontissa vaihdetaan yleensä myös räystäslaudat, räystäiden aluslaudat ja katon päätylaudoitukset. Plus Kattopalvelu tekee Sipoossa kaikkia katon, räystäiden ja myös ulkoverhoilun laudoitusten uusimisia, korjauksia ja huoltomaalauksia myös erillispalveluna.

Kattotarkastus erillispalveluna

Kattotarkastuksia tehdään aina kattoremonttien, kattokorjausten ja kattohuoltojen yhteydessä. Kattotarkastuksen voi tilata myös erillisenä palveluna Plus Kattopalvelusta. Kattoasiantuntijan tekemän kattotarkastuksen perusteella voidaan tehdä katon huoltosuunnitelma ja ajoittaa kattoremontit. Kattotarkastuksessa selviää kaikki katolla olevat viat, puutteet ja riskitekijät.

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt