Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Vesikourujen puhdistus Pori – rännien puhdistustekniikka kohdillaan!

Vesikourujen puhdistusta Porissa ei kannata antaa kenen tahansa tehtäväksi. Rännien puhdistuksessa on oltava tekniikka kohdillaan, jos työstä haluaa saada irti parhaan mahdollisen hyödyn.

Amatöörin jäljiltä kouruihin jää yleensä roskaa ja likaa harmillisen paljon. Kun työt tekee maasta käsin, puhdistustulosta ei voi kuin arvailla ja manata mielessään ”älä tule paha kakku, tule hyvä kakku”.

Voi olla, että sadevesijärjestelmä myös naarmuuntuu operaation yhteydessä. Kokematon kisälli käyttää usein aivan liikaa voimaa rännien puhdistukseen, eivätkä työkalutkaan ole välttämättä tarkoitukseen sopivat.

Myös sadevesijärjestelmän tarkastus jää suurpiirteiseksi silmäilyksi – edes niillä ”paremmilla” silmälaseilla ei erota kaikkia mahdollisia vikoja maasta käsin.

Siksi suosittelemmekin, että tilaat vesikourujen puhdistustyöt Porissa meiltä Plus Kattopalvelusta. Me puhdistamme rännit Porissa ja Porin lähialueilla (esimerkiksi Eurajoella, Kankaanpäässä, Kokemäellä, Merikarviassa ja Nakkilassa) kokenein käsin ja tinkimättömällä ammattiylpeydellä!

Kaikesta huolimatta hintamme eivät huimaa päätä. Pitkän kokemuksen ansiosta pystymme tekemään työt erittäin kustannustehokkaasti, ja lisäksi työmme kelpaa kotitalousvähennykseen.

Odotamme yhteydenottoasi viimeistään ensi keväänä tai syksynä, kun rännien puhdistus on jälleen ajankohtaista. Samalla arvioimme sadevesijärjestelmän ja katon yleiskunnon täysin veloituksetta!

Kattavat kattotyöt katon korjauksesta katon huoltoon ja remonttiin Porissa

Kokeneet kattoammattilaisemme korjaavat Porissa kaikki katot huopa- ja palahuopakatoista tiilikattoihin sekä peltikattoihin. Jos katto vuotaa, kattoikkuna falskaa tai aluskate kaipaa paikkausta, löytyy meiltä kattava tietotaito ongelman korjaamiseksi. Kun katon korjaus ei enää riitä, remontoimme huopakattosi, tiilikattosi ja peltikattosi avaimet käteen -palvelulla. Uutta kattoremonttia voidaan lykätä laadukkailla kattohuolloillamme, joilla varmistat kattosi toimivuuden ja pitkäikäisyyden. Puhdistamme katon ja vesikourut, pudotamme lumet, poistamme jääpuikot ja tarjoamme muut katon huoltotyöt kattosi tarpeiden mukaan. Ota yhteyttä missä tahansa kattotyössä Porin alueella!

Rännien puhdistus Porissa ehkäisee meri-ilmaston aiheuttamaa korroosiota

Rännien puhdistus Porissa pidentää sadevesijärjestelmän käyttöikää merkittävästi. Tämä johtuu pitkälti ilmiöstä nimeltä korroosio.

Korroosio tarkoittaa metallin syöpymistä ympäristötekijöiden vaikutuksesta. Käytännössä se ilmenee hapettumisena ja ruostumisena.

Kourujen pinnoilla olevat epäpuhtaudet kiihdyttävät korroosiota. Korroosio edellyttää melko korkeaa ilmankosteutta (suhteellisen ilmankosteuden on oltava yleensä yli 60 %), ja lika varastoi vettä. Näin ollen pinnat pysyvät hieman kosteana jopa silloin, kun suhteellinen ilmankosteus on matala.

Ilman suolapitoisuuskin vaikuttaa korroosion nopeuteen. Suola kiihdyttää korroosiota, ja rannikon tuntumassa ilman suolapitoisuus on korkea. Puhdistus pitää kourut kuivana ja poistaa samalla suolakertymät niiden pinnoilta.

Miksi korroosio sitten on huono asia sadevesijärjestelmän kannalta? Siksi, että se heikentää kourujen materiaalia. Ruoste voi syödä teräskouruihin jopa reikiä samaan tapaan kuin auton helmoihin.

Edellä mainituista syistä rännien puhdistus Porissa kannattaa tehdä tunnollisesti puolivuosittain. Me Plus Kattopalvelussa pidämme huolen, ettei korroosio koidu kouruparkojen kohtaloksi!

Myös sadevesijärjestelmän korjaus on meidän heiniämme. Jos ruoste on jo ehtinyt tehdä ränneille tepposet, onnistuu meiltä esimerkiksi vuotavien rännien korjaus. Tarpeen mukaan voimme jopa uusia ruostuneet osat sadevesijärjestelmästä.

Tukkeutuneiden syöksyputkien ja alastuloputkien avaus – tukokset todennäköisiä, jos sadevesijärjestelmän puhdistus laiminlyödään

Rännien puhdistus Porissa ehkäisee korroosiota, mutta myös tukoksia. Kun rännien puhdistus tehdään säännöllisesti ja suositusten mukaisesti, tukkeutuneiden syöksyputkien ja alastuloputkien avaukselle ei välttämättä tule koskaan tarvetta.

Korroosion tavoin tukoksia kannattaa vältellä kuin ruttoa. Esimerkiksi jäätukokset voivat väännellä sadevesijärjestelmää ikävällä tavalla. Jää saattaa painaa peräti 900 kiloa kuutiolta!

Tukokset kylvävät tuhoa myös sadevesijärjestelmän ulkopuolelle. Kun katolta virtaava vesi ei pääse kulkemaan sille tarkoitettuja reittejä pitkin, saattaa se päätyä epäsopiviin paikkoihin – kuten katon väliin. Usein olemme törmänneet myös kohteisiin, joissa räystäs ja julkisivu ovat alkaneet homehtua ja lahota hyvää vauhtia niiltä main, jossa tukos sijaitsee.

Vaikka tukkeutuneiden syöksyputkien ja alastuloputkien avaus ei ole kallista, säästää vesikourujen puhdistus pitkässä juoksussa paljon rahaa. Esimerkiksi julkisivun homepesuun ja maalaukseen verrattuna vesikourujen puhdistus on suorastaan mitätön menoerä.

Mikäli tukoksia kuitenkin pääsee syntymään, me Plus Kattopalvelussa olemme silloinkin apunasi. Ensisijaisesti pyrimme ehkäisemään tukosten syntyä, mutta tietenkin myös tukkeutuneiden vesikourujen ja syöksyputkien avaus kuuluu rännimestareidemme repertuaariin.

Ota siis yhteyttä, kun kaipaat sadevesijärjestelmiin erikoistuneita eksperttejä Porissa tai Porin lähiseudulla! Lähetämme rännimestarimme mielellämme avuksesi jopa saarikohteeseen.

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt