Rivitalon kattoremontti asukkaita ajatellen Plus Kattopalvelulta

Rivitalon kattoremontti – onko asia suunnitteilla tai ajankohtainen? Ajoissa tehty rivitalon kattoremontti tuo monenlaista hyötyä: katon käyttöikä saadaan maksimoitua, hyväkuntoinen katto varjelee rakenteet varmemmin lialta ja kosteudelta, ja vastaremontoitu katto tekee rivitalon julkisivusta moitteettoman kauniin. Hyväkuntoiselle katolle riittävät ylläpidoksi edullisemmat huoltotoimet ja pienemmät korjaustyöt, joten kattoremontti tuo tulevina vuosina myös selkeää ajan ja muiden resurssien säästöä. Kunnostamaton katto puolestaan luo otollista kasvualustaa homeelle ja mahdollisuuksia vesivuodoille ja muille ongelmille, ja tätä kautta koko talon rakenteiden ja sisäilman terveys on vaarassa. Rivitalon kattoremontti on siis jossain vaiheessa myös puhtaasti turvallisuuskysymys.

Plus Kattopalvelu hoitaa rivitalon kattoremontin laadukkaana avaimet käteen- palveluna ja takuutyönä suunnitteluasteelta viimeistelytöihin ja loppusiivoukseen saakka. Pitkän kattouramme aikana olemme korjanneet katon jos toisenkin kattomuodosta riippumatta, ja olipa katteena tiili, huopa tai pelti, kokeneet kattoammattilaisemme tuntevat materiaalin läpikotaisin. Meillä rivitalon kattoremontti räätälöidään aina rakennuskohtaisesti, jotta palvelemme kutakin kohdetta mahdollisimman hyvin. Tämä tarkoittaa, että ennen remontin alkua kattoasiantuntijamme tulee paikan päälle tekemään perusteellisen kattotarkastuksen, jotta saamme täyden käsityksen kohteena olevan katon tilanteesta. Kuulemme samalla mielellämme myös asiakkaan ajatuksia kattoremonttiin liittyen. Havaintojemme ja asiakkaan tarpeiden ja toiveiden pohjalta teemme suunnitelman rivitalon kattoremontista ja annamme tarjouksemme työstä.

Plus Kattopalvelun suorittamana taloyhtiön kattoremontti sujuu mutkattomasti ja ripeästi. Huolehdimme ajantasaisesta tiedotuksesta remontin etenemiseen liittyen, ja suoritamme työn jokaisen vaiheen huomioiden ympäristön suojauksen ja pihapiirin asukkaiden turvallisuuden. Emme lipsu sovitusta aikataulusta, ja työnjälkemme on poikkeuksetta laadukasta. Koska periaatteemme on tarjota asiakkaalle aina kokonaisvaltainen palvelu, kerromme myös, jos esimerkiksi katon huoltomaalauksen tai rännien puhdistuksen yhteydessä havaitsemme jotain hälyttävää muualla katossa. Kanssamme voi lisäksi sopia maksun suorittamisesta muutamassa erässä, ja sivujemme kautta pystyy hakemaan joustavaa rahoitusta kattoprojektille tarpeen vaatiessa. Tavoitteemme on aina, että käyntimme jälkeen katto on kaikin puolin toimiva kokonaisuus ja valmis kestämään niin säänvaihtelut kuin ajan hampaan nakerruksenkin. Jos siis rivitalon kattoremontti on sinulle ajankohtainen, tee katollesi valtava palvelus ja tilaa meidät laittamaan kattosi kuntoon. Ota yhteyttä ja pyydä tarjous rivitalon kattoremontista!

Rivitalon kattoremontti

Päivitä kattovarustelut nykyaikaan rivitalon kattoremontin yhteydessä

Rivitalon kattoremontin yhteydessä on tavallista päivittää myös kattoturvatuotteet ja muut kattovarustelut ajan tasalle. Voi olla, että jo olemassa olevat kattotuotteet kaipaavat uusimista, tai kenties jokin uusi nykyaikainen kattovarustelu uupuu vielä katolta, mutta puoltaisi siellä paikkaansa. Esimerkiksi omistajalleen hyödyllisten aurinkopaneelien asennus katolle on tullut jatkuvasti yhä suositummaksi. Asennamme tarpeen mukaan myös laadukkaat ja korroosionkestävät lumiesteet, kattosillat sekä palotikkaat. On hyvä muistaa, että osa kattoturvatuotteista on lain puitteissakin pakollisia, jotta turvallisuus katolla ja sen ympäristössä voidaan taata, eikä omaisuus- tai henkilövahinkoja satu.

Plus Kattopalvelu toimittaa asennettuina katollesi kaikki tarvitsemasi kattovarustelut. Kattoturvatuotteiden lisäksi ajankohtaista voi olla esimerkiksi rännien ja vesikourujen uusiminen, pellitysten tekeminen tai kattoläpivientien, muun muassa kattovalokuvun tai kattoluukun, päivittäminen. Myös vesikatteen alapuolisten rakenteiden kuntoa voidaan tarvittaessa kohentaa: asennamme pieneläinesteet, uusimme alusrakenteita ja vaihdamme ja tarvittaessa lisäämme yläpohjan eristeitä. Kattovarustelujen kunto ja tarve kannattaa kartoittaa rivitalon kattoremontin yhteydessä, sillä remonttiprojektin aikana niiden uusiminen on helpointa ja edullisinta toteuttaa. Jos pohdiskelet, mitkä kattotuotteet ovat sinun kattosi kannalta olennaisia tai lain mukaan peräti pakollisia, ei huolta – tarjoamme asiantuntemuksemme käyttöösi, ja etsimme yhdessä juuri sinun katollesi parhaan ratkaisun.

Minkä verran rivitalon kattoremontti voisi maksaa ja mistä hinta koostuu?

Mitä rivitalon kattoremontti maksaa? Millaisissa hintaluokissa ylipäätään liikutaan kustannuksista puhuttaessa? Rivitalon kattoremontin hinnassa täytyy huomioida useita liikkuvia tekijöitä: tietysti remontoitava kokonaispinta-ala ja katteen materiaali vaikuttavat hintaan. Hintaluokka määräytyy myös sen mukaan, onko kyseessä osittainen jonkin tietyn lappeen täsmäkorjaus vai kokonaisvaltainen kattosaneeraus. Hintaa arvioitaessa täytyy tietää paljon kohdekatosta, esimerkiksi sen korkeudesta (tarvitaanko projektissa mahdollisesti henkilönostimia tai telineitä?), jyrkkyydestä sekä kattomuodosta (kuinka nopeaa liikkuminen ja eteneminen katolla on, onko kohde haastava työstää?).

Katolla olevat yksityiskohdat, kuten jiirit, lipat, pellitykset, kattovalokuvut sekä läpiviennit vaikuttavat myös urakan vaativuuteen ja työhön menevään aikaan, ja sitä kautta kattoremontin hintaan. Mitä enemmän katolla on yksityiskohtia, sitä enemmän täytyy siellä tehdä myös purku- ja asennustöitä. Lisäksi esimerkiksi jiirin läheisyydessä työskentely on hitaampaa kuin keskemmällä lapetta. Kuten edellä mainittua, rivitalon kattoremontin yhteydessä tulee usein kannattavaksi uusia myös kattovarustelut ajan tasalle, ja mikäli esimerkiksi palotikkaat, lumiesteet, kulkusillat, aurinkopaneelit tai vesikourut asennetaan remontin lomassa, tulee ne muistaa laskea mukaan rivitalon kattoremontin hintaan. Sama pätee mahdollisiin viimeisteleviin käsittelyihin, esimerkiksi katon maalaukseen ja pinnoitukseen.

Pitkälti rivitalon kattoremontin hinta on tietysti kiinni katon kunnosta, ja niinpä tarkan arvion hinnasta saatkin vasta, kun kattoasiantuntijamme on käynyt paikan päällä kartoittamassa katon tilanteen niin vesikatteen kuin katon alapuolisten rakenteidenkin suhteen. Jos aluskatteessa tai yläpohjassa on selkeää korjaustarvetta, on projekti suurempitöinen ja siten tietysti myös arvokkaampi; jos taas rakenteet ovat hyväkuntoiset, riittää usein pelkkä vesikatteen vaihto, jolloin hintakin jää edullisemmaksi. Tarkkaa hintaa emme siis osaa määritellä ennen kuin olemme tutkineet kohteen perusteellisesti, mutta suuntaa-antavia arvioita rivitalon kattoremontin hinnasta voit selvittää sivustoltamme löytyvän kattolaskurin avulla. Plus Kattopalvelun hinta on aina kokonaishinta, joka sisältää kaiken urakan aikana tehtävän työn suunnittelusta lopputarkastukseen sekä kaikki työssä tarvittavat välineet ja materiaalit. Selvitä siis rivitalon kattoremontin tarkka hinta pyytämällä meiltä ilmainen kartoituskäynti ja tarjous kattoremontista!

Rivitalon kattosaneeraus talvella on varteenotettava vaihtoehto

Tehtäisiinkö teidän taloyhtiönne rivitalon kattosaneeraus sittenkin talvella? Talvikuukausia ei ehkä perinteisesti ole totuttu ajattelemaan kattoremontin kulta-aikana, mutta monesta syystä saneerauksen ajoittaminen talvelle voi jopa kannattaa. Ensiksikin, kuivan pakkaskauden matala ilmankosteus auttaa materiaalien säilymisessä kuivina, ja projektissa päästään vähemmällä suojauksella. Toisekseen, koska maa on jäässä, ei piha ota itseensä esimerkiksi maassa säilytettävistä materiaaleista, tontille tuodusta jätelavasta tai mahdollisista työkoneista. Ja vielä kolmanneksi: talvella kattoremonteissa ei ole vastaavanlaista sesonkiruuhkaa kuin vaikkapa kesällä, joten remontin voi saada katolleen hyvin nopeallakin aikataululla. Talvella tehty kattoremontti myös ennakoi ja ehkäisee katon haasteita ennen kuin ne muuttuvat varsinaisiksi ongelmiksi – kun kevätsateet ovat saapuneet, saattaa esimerkiksi vuoto-ongelmia jo ilmetä käytännössä, jolloin katon tilanne on paljon akuutimpi.

Rivitalon kattosaneeraus talvella ei vaikuta talon asukkaiden asumiseen sen enempää kuin kattoremontti muutenkaan. Remontin aikana talossa voi asua tavalliseen tapaan, sillä huolehdimme koko projektin ajan työmaan turvallisuudesta ja siisteydestä, ja tiedotamme urakan etenemisestä aina, kun siihen on tarvetta. Yksi huolenaihe talvella tehdyssä kattosaneerauksessa voi olla rakennuksen lämpötila remontin aikana, jos menossa on pakkaskausi. Vesikaton puuttuminen ei kuitenkaan poista lämpöä rakennuksesta, joten asumismukavuus ei kärsi tällaisesta saneerauksesta. Silloinkin, jos lämpöön vaikuttavia yläpohjan eristeitä joudutaan vaihtamaan, voimme toteuttaa projektin osissa, jotta vaikutus asumiseen jää mahdollisimman pieneksi. Myöskään sateet eivät pääse hankaloittamaan projektia, sillä muutaman päivän sääennusteen perusteella pystymme laatimaan suunnitelman töistä. Rivitalon kattoremontti talvella on siis kätevä, tehokas ja kaikin puolin varteenotettava vaihtoehto! Plus Kattopalvelu suorittaa laadukkaat rivitalojen kattoremontit ympärivuotisesti, myös talvikuukausina.

Uusi katto pidetään kunnossa säännöllisellä kattohuollolla

Kun rivitalon kattosaneeraus on valmis, siirrytään katon kohdalla korjausvaiheesta ylläpitovaiheeseen. Tämä tarkoittaa säännöllistä ja tunnollista kattohuoltoa. Rivitalon katon huolto on avainasemassa, kun halutaan saavuttaa katolle mahdollisimman pitkä käyttöikä, ja ehkäistä ja välttää turhia, ennenaikaisia kattokorjauksia tulevaisuudessa. Kattohuolto on myös ehdottomasti edullisin tapa pitää katon kunto korkealaatuisena. Plus Kattopalvelu ei jätä sinua yksin uuden kattosi kanssa, vaan meiltä saat jatkossa myös kaikki rivitalon katon huoltotyöt, niin säännölliset vuosihuollot kuin akuutit täsmäkorjauksetkin.

Perustavanlaatuiset katon huoltotyöt, kuten katon sekä rännien pesu ja puhdistus, on hyvä tehdä katolle kaksi kertaa vuodessa – yleensä katon keväthuollon ja syyshuollon yhteydessä. Rivitalon katon keväthuollossa tarkistetaan, miten katto on selviytynyt talven lumikuormasta, sulamisvesistä ja muista rasituksista; syksyllä taas puhdistetaan katto kesän siitepölyistä sekä pudonneista lehdistä ja neulasista, ja varmistetaan, että kate on hyvässä kunnossa seuraavaa talvea varten. Kun käymme katolla vuosihuollon yhteydessä, tarkkailemme kattoa kokonaisuutena, ja mikäli korjaustarvetta katteessa ilmenee, saat meiltä tällaisistakin töistä hyvän tarjouksen ja pystymme hoitamaan homman kuin homman kuntoon.

Katon vuosihuoltojen lisäksi huoltopalveluihimme kuuluvat esimerkiksi katon sammaleenpoistot, lumenpudotukset ja jäänsulatukset, ruosteenpoistot peltikatoille, kyllästyskäsittelyt tiilikatoille, sekä huoltomaalaukset ja uudelleenpinnoitukset katemateriaalista riippumatta. Tiivistämme katon saumaukset, tarkistamme kiinnikkeiden kunnon, teemme pienet katteen täsmäpaikkaukset, ja asennamme ja huollamme läpiviennit sekä kattoturvatuotteet. Tunnollinen, asiantuntevasti tehty kattohuolto säästää vuosien varrella pitkän pennin, ja katto toimii tarkoituksenmukaisesti pitäen kosteuden ulkona ja lämmön sisällä.

Kun etsit rivitalon kattoremontille varmaotteista tekijää, me Plus Kattopalvelulla olemme palveluksessasi. Pidämme kiinni projektin aikataulusta, suoritamme urakan jokaisen vaiheen turvallisesti, ja annamme työllemme aina kattavan laatutakuun. Mikäli katolla on sammalta, jos katto on roskaantunut tai sen pinnoite kulunut, tai mikäli katolla on muuta mahdollista huolto- tai korjaustarvetta, on aika tarttua toimeen. Tilaa meiltä ilmainen kuntotarkastus katollesi, niin otetaan selville, mistä lähdetään liikkeelle. Katon kunnossapysyminen on rakennukselle elinehto. Varmista katolle laadukas kattosaneeraus ja kattohuolto tuleviksi vuosiksi – ota yhteyttä ja pyydä meiltä tarjous rivitalon kattotöistä!