Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Huopakattoremontti Ilmajoki

Huopakattoremontti Ilmajoki – sana vain, niin saneeraamme kattosi hippulat vinkuen! Kattoremonttipalvelumme kautta saat käyttöösi kokeneet huopakatemestarit, jotka laittavat kattosi uusiksi ”niin kuin olisi jo”.

  • Voit tilata huopakattoremontin Ilmajoella sijaitsevaan kohteeseesi meiltä, olipa kattosi sitten tiivissaumakatto (bitumikermikatto), palahuopakatto (bitumilaattakatto/bitumipaanukatto) tai kolmiorimakate. Meillä on roppakaupalla kokemusta kaikista huopakattotyypeistä!
  • Otamme mielellämme käsittelyyn kaikenkokoiset kattopinta alat pienen pienestä suuren suureen.
  • Urakan yhteydessä uusimme katolta ja yläpohjasta kaiken huonokuntoisen. Annamme lähtöpassit reikäisille, halkeilleille ja sammaleen jäytämille kattohuoville tai -laatoille ja kiikutamme jätelavalle myös lahot puurakenteet sekä kastuneet/huonokuntoiset eristeet ym. Samalla uusimme aikansa eläneet kattotuotteet.

Ota siis rohkeasti yhteyttä, kun huopakattoremontti Ilmajoella sijaitsevassa kohteessasi tulee jostain syystä ajankohtaiseksi. Pian koko Etelä-Pohjanmaa katselee kattoasi kateudesta vihreänä!

Huomaa, että myös Ilmajoen ympäryskunnat kuuluvat toimialueeseemme. Tarpeen vaatiessa voimme karauttaa avuksesi esimerkiksi näille paikkakunnille Ilmajoen lähistöllä: Isokyrö, Kurikka, Laihia ja Seinäjoki – niin taajamiin kuin maaseudulle.

Kattavat kattotyöt katon korjauksesta katon huoltoon ja remonttiin Ilmajoella

Kokeneet kattoammattilaisemme korjaavat Ilmajoella kaikki katot huopa- ja palahuopakatoista tiilikattoihin sekä peltikattoihin. Jos katto vuotaa, kattoikkuna falskaa tai aluskate kaipaa paikkausta, löytyy meiltä kattava tietotaito ongelman korjaamiseksi. Kun katon korjaus ei enää riitä, remontoimme huopakattosi, tiilikattosi ja peltikattosi avaimet käteen -palvelulla. Uutta kattoremonttia voidaan lykätä laadukkailla kattohuolloillamme, joilla varmistat kattosi toimivuuden ja pitkäikäisyyden. Puhdistamme katon ja vesikourut, pudotamme lumet, poistamme jääpuikot ja tarjoamme muut katon huoltotyöt kattosi tarpeiden mukaan. Ota yhteyttä missä tahansa kattotyössä Ilmajoen alueella!

Palahuopakattoremontti Ilmajoki, paljonko maksaa ja mistä hinta koostuu?

Palahuopakattoremontti Ilmajoki, paljonko siitä saa maksaa? Entä mistä hintalapun lukema koostuu eli mitkä asiat huopakattoremontin hintaan vaikuttavat?

Hinta huopa- tai palahuopakattoremontille Ilmajoella vaihtelee kohteesta toiseen. Eroja on sekä kokonais- että neliöhinnoissa, ja hintaerot voivat olla suuriakin.

Huopakattoremontin hintaan vaikuttavat esimerkiksi nämä asiat:

  • Katon kunto
  • Katon koko
  • Katon muoto (tasakatto, pulpettikatto, mansardikatto, harjakatto, aumakatto, säterikatto…)
  • Katon varusteet ja läpiviennit
  • Remonttikohteen korkeus (vaikuttaa kalustotarpeisiin)
  • Remonttikohteen sijainti (olennainen lähinnä matka- ja kuljetuskustannusten kannalta)

Lisäksi huopakattoremontin lopullisiin kustannuksiin vaikuttaa kotitalousvähennys. Kaikki tekemämme työ on kotitalousvähennyskelpoista kulua, ja kyseisestä verovähennyksestä voi olla joskus huomattavaakin taloudellista etua.

Raha-asioihin liittyen on hyvä pitää mielessä myös kauttamme saatavilla oleva rahoitus. Jos huopakattoremontin hinta ylittää budjettisi hintojemme kilpailukykyisyydestä ja kotitalousvähennyksestä huolimatta, voit siis maksaa huopa- tai palahuopakattoremontin Ilmajoella sijaitsevassa kohteessasi myös osissa yhteistyökumppanimme tarjoaman rahoituksen avulla.

Huopakaton uusiminen Ilmajoki – näistä syistä se kannattaa!

Huopakaton uusiminen Ilmajoki, kannattaa monista syistä. Vaikka huopakaton vaihto pelti- tai tiilikatoksi on toki mahdollista, yleensä huopakatteen uusiminen on erittäin hyvä ratkaisu.

Ensinnäkin huopakaton uusiminen Ilmajoella sijaitsevassa kohteessasi tulee todennäköisesti edullisemmaksi kuin vaihtaa katto peltikatoksi tai tiilikatoksi. Varsinkin katemateriaalin vaihto huovasta tiileen voi edellyttää lisätyötä, sillä tiili on painavaa ja vaatii alleen paljon vankemmat kattorakenteet kuin huopa. Useimmat pelti- ja tiilikatot vaativat alleen myös huopakattoa jyrkemmän kattoristikon.

Toisaalta huovassa on pelti- ja tiilikatteisiin nähden myös paljon hyviä ominaisuuksia, joista ei kannata luopua ihan heppoisin perustein. Huopa on esimerkiksi luonnostaan hyvin hiljainen katemateriaali, ja huopakatto maastoutuu hienosti maisemaan kuin maisemaan. Lisäksi huopa taipuu helposti monimutkaisiinkin kattomuotoihin ja rakenteellisiin yksityiskohtiin (esim. kattolyhdyt).

Kun omakotitalon, mökin tai piharakennuksen vanha huopakate tulee tiensä päähän, kannattaakin ensisijaisesti tehdä huopakaton uusiminen. Olisiko huopakaton uusiminen Ilmajoella sijaitsevassa kohteessasi jo paikallaan? Ota yhteyttä, niin startataan suunnittelu vaikkapa ihan tässä lähipäivinä!

Palahuopakaton uusiminen Ilmajoki – onko uusi kate mahdollista asentaa vanhan päälle?

Palahuopakaton uusiminen Ilmajoki, voidaanko se tehdä vanhaa kattoa purkamatta? Eli onko uusi kate mahdollista asentaa vanhan päälle?

Periaatteessa huopa- tai palahuopakaton uusiminen Ilmajoella sijaitsevassa kohteessasi voi hyvinkin onnistua asentamalla uusi katto vanhan päälle. Uuden lisähuopakerroksen asennus vanhan katteen päälle ei todennäköisesti aiheuta katon kantaville rakenteille niin kovaa kuormitusta, että katto olisi vaarassa romahtaa.

Käytännössä ratkaisussa piilee kuitenkin muita riskejä, joita on syytä punnita huolella ennen kuin tuumasta tartutaan toimeen. Jos uusi kate asennetaan vanhan päälle, esimerkiksi alempien kattorakenteiden kunnosta ei välttämättä voida mennä takuuseen. Syvempien kattorakenteiden terveys olisi kuitenkin tärkeää varmistaa tavalla tai toisella, sillä muuten uuden katon käyttöikä on suoraan sanottuna täysi mysteeri.

Vaikka huopa- tai palahuopakaton uusiminen Ilmajoella sijaitsevassa kohteessasi voi olla mahdollista toteuttaa vanhaa kattoa purkamatta, ratkaisun kannattavuudesta emme siis vielä osaa sanoa ”juuta tai jaata”. Aluksi meidän on nähtävä kohteesi omin silmin.

Laita viestiä tai pirauta, ja kutsu asiantuntijamme käymään! Luvallasi voimme käväistä arvioimassa kattosi tarpeet myös poissa ollessasi.

Tiesitkö, että kesämökin huopakattoremontti voi olla tarpeen jopa normaalia useammin?

Kesämökit, hirsimökit ja muut vapaa-ajan asunnot ovat tyypillisimpiä saneerauskohteitamme. Tämä ei ole mikään ihme, sillä hiljainen ja luonnonläheinen huopa on monen mielestä ”se ainoa oikea” kesämökin katemateriaali.

Taustalla voi kuitenkin olla myös eräs toinen syy. Nimittäin se, että metsäisellä mökkitontilla huopakatteen uusiminen on tyypillisesti tarpeen hieman useammin kuin taajamakohteissa.

Metsän keskellä kattohuovat tuppaavat esimerkiksi sammaloitumaan vielä tavallistakin hanakammin. Puista tippuvat roskat edesauttavat huopakaton sammaloitumista. Sammal puolestaan syö katemateriaalia juurillaan, mikä voi lyhentää huopakaton elinkaarta vuosikausilla – joskus jopa vuosikymmenillä.

Runsas puusto altistaa huopakaton myös myrskyvaurioille. Jos esimerkiksi puu kaatuu katon päälle tai iso oksa tippuu katon niskaan, ei vaurioita välttämättä saada korjattua muuten kuin kattoremontilla.

Kun seuraavan kerran käyt mökilläsi, vilkaise siis mökin kattoa kriittisin silmin. Jos huomaat katteen olevan syystä tai toisesta uusimisen tarpeessa, ota yhteyttä kattoremonttipalveluumme. Meiltä voit tilata huopakattoremontit Ilmajoen seudulla jopa saarikohteisiin ja muihin vaikeakulkuisiin sijainteihin!

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt