Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Katon korjaus Ilmajoki

Katon korjaus Ilmajoki – katollesi laadukasta ja luotettavaa palvelua. Korjaustarve yhyttää jokaisen katon jossakin vaiheessa elinkaarta. Uudehko kohde voi hyvinkin selvitä yksittäisillä toimilla, kun taas vanhemmalla katolla saatetaan kaivata jo astetta kattavampaa kunnostusta. Kyseeseen voi tulla katon tiivistys, vesivahinkojen ja vuotovaurioiden paikkaus, kattoturvatuotteiden päivitykset tai vaikka myrskyvaurioiden korjaus. Ehkä katto kärsi vahinkoa, kun puu kaatui myrskyssä talon, mökin tai katon päälle. Tai sitten lumi irrotti lumiesteen, tikkaat tai kattoläpiviennin, niin että kattoon tuli reikä. Kun katto vuotaa, syyt voivat liittyä myös arkisiin sään ja ajan rasituksiin; sammal, kosteus, lehtiroska, uv-säteily sekä lämpötilanvaihtelut vievät veronsa. Vuosien varrella tiili haurastuu, pelti ruostuu ja huopa halkeilee, ja tilannetta pahentavat kattohuollon laiminlyönti sekä alkuperäisen asennuksen virheet. Meiltä saat sujuvat katon korjaukset kohteeseen kuin kohteeseen – paikkaamme harja-, auma-, mansardi- ja tasakatot pellistä tiileen sekä palahuopaan.

Vuotaako katto vaikkapa savupiipun juuresta tai piipun tai läpiviennin kohdalta? Tai onko tarpeen tehdä vuotavan kattoikkunan, kattovalokuvun tai kattoluukun korjaus sekä tiivistys? Hoidamme mallikkaat katon korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Ilmajoella, yksittäisen kattovuodon kunnostuksesta kattavampiin rakenteiden korjauksiin. Teemme jiirien ja läpivientien tiivistykset sekä vuotavan aluskatteen paikkaukset, kastuneiden villojen ja laudoituksien vaihdot samoin kuin kattovarustelujen korjaukset. Käsissämme taipuvat omakotitalon, autotallin ja kesämökin katon korjaukset, kunnostukset pihakatokseen ja rantasaunaan sekä muihin asuin- tai ulkorakennuksiin. Lisäksi hoidamme katon korjaustyöt saaressa saarikohteissa. Ammattilaistemme kattotyöt kuuluvat niin ikään kotitalousvähennyksen piiriin verotuksessa, ja sivujemme kautta voi kuluihin hakea joustavaa, luotettavaa rahoitusta. Toimialueeseemme sisältyy kattavasti muukin Etelä-Pohjanmaa; Isokyrö, Kauhava, Kurikka, Lapua ja Seinäjoki. Palvelemme korjauksissa asiakaslähtöisesti ja laatutuottein sekä -menetelmin, avaimet käteen- periaatteella aina kattosi tarpeiden mukaan. Ajoissa tehty kunnostus säästää rahaa ja turvaa talosi hyvinvoinnin – ota siksi yhteyttä ja pyydä tarjouksemme katon korjauksesta Ilmajoella!

Kattavat kattotyöt katon korjauksesta katon huoltoon ja remonttiin Ilmajoella

Kokeneet kattoammattilaisemme korjaavat Ilmajoella kaikki katot huopa- ja palahuopakatoista tiilikattoihin sekä peltikattoihin. Jos katto vuotaa, kattoikkuna falskaa tai aluskate kaipaa paikkausta, löytyy meiltä kattava tietotaito ongelman korjaamiseksi. Kun katon korjaus ei enää riitä, remontoimme huopakattosi, tiilikattosi ja peltikattosi avaimet käteen -palvelulla. Uutta kattoremonttia voidaan lykätä laadukkailla kattohuolloillamme, joilla varmistat kattosi toimivuuden ja pitkäikäisyyden. Puhdistamme katon ja vesikourut, pudotamme lumet, poistamme jääpuikot ja tarjoamme muut katon huoltotyöt kattosi tarpeiden mukaan. Ota yhteyttä missä tahansa kattotyössä Ilmajoen alueella!

Huopakaton korjaus Ilmajoki, ensiluokkaisilla tuotteilla kattosi parhaaksi

Huopakaton korjaus Ilmajoki – käsittelemme kuntoon kaikenlaiset kohteet. Huopakaton, eli bitumikaton saattavat rikkoa esimerkiksi myrskyvahingot. Kenties myrskytuuli riepotteli huopavuotia tai myrsky irrotti huopakaton pellitykset. Tai sitten huopakatto tai palahuopakatto vaurioitui, kun puu kaatui myrskyssä talon tai katon päälle. Huopakaton haasteita syntyy niin ikään arkisissa ympäristön rasituksissa, kun sammal nakertaa huopien saumoja ja uv-säteily kuivattaa kattoa. Mekaaniset sekä kemialliset kulutukset iskevät etenkin vanhempaan huopaan, ja kun suojaava sirote hiutuu pinnasta pois, kate joutuu vaurioille alttiiksi. Kun huopakatto tai palahuopakatto vuotaa, syynä ovat yleensä katepinnan kulumat: reiät, repeämät, rypyt, vekit, kuprut tai painumat. Lisäksi kermien välinen kosteus voi synnyttää huopaan näkyvän pullistuman, ja pahimmillaan tällainen niin sanottu höyrypussi puhkaisee katteen pinnan.

Meiltä sujuu huopakaton sekä palahuopakaton korjaus, paikkaus ja tiivistys Ilmajoella, katollesi turvallisin menetelmin sekä materiaalille sopivilla aineilla. Samakin ongelma saattaa eri kohteissa vaatia tyystin erilaiset ratkaisut, joten tapauskohtaisesti räätälöity toteutuksemme varmistaa parhaan mahdollisen tuloksen. Esimerkiksi pienehköille katepinnan kulumille voi riittää kunnostus massalla, kun taas isompiin vauriokohtiin mitoitamme ja asennamme nimenomaiset huopakaton paikkapalat. Käsittelemme sammaleesta kärsineet saumat ja liimaamme irronneet bitumipaanut palahuopakatolta, ja leikkaamme auki kuprut eli höyrypussit, jotta katepinta päästään tasoittamaan. Saat meiltä Ilmajoella tasakaton korjaukset, tiivistykset ja paikkaukset, samoin taitoa vaativat huopakaton tulityöt sekä alushuovan ja umpilaudoituksen vaihdot. Hoidamme niin ikään huopakaton sekä palahuopakaton myrskyvaurioiden korjaustyöt, sekä huopakaton paikkaukset saarimökillä ja muualla saarikohteissa.

Peltikaton korjaus Ilmajoki, paikalle saapuvat parhaat kattopeltiseppämme

Peltikaton korjaus Ilmajoki – saat meiltä pikkupaikkaukset ja rakennekorjaukset. Peltikaton uhkiin kuuluvat muun muassa myrsky- ja lumivauriot. Ehkä tuuli tai myrsky irrotti kattopellit ja peltilistat, tai myrsky kaatoi puun peltikaton tai talon päälle. Tai sitten lumi riuhtoi mukanaan alas rännit sekä kattotuotteet, niin että peltiin tuli reikiä. Peltikaton laittavat niin ikään lujille sään- ja lämpötilanvaihtelut, kun sadevedet, uv-säteily, pakkanen ja jää saavat kattopellit elämään edestakaisin. Tämän johdosta kiinnikkeet höllentyvät ja peltikaton naulat pumppautuvat ylös, jolloin peltien liitokset alkavat irvistää, ja tuloksena vesitiiveys on tiessään. Jos taas peltikatto vuotaa rakenteisiin, saattaa ongelma liittyä yläpohjaan – ehkä aluskate on kulunut ja kosteuden hapertama, tai kärsinyt mekaanisen vaurion. Vielä eräs perinteinen vaaratekijä on kattoa nakertava ruoste, ja erityisen tehokkaasti korroosio tuhoaa hoitamatta jääneet pellit.

Peltikaton korjaus ja tiivistys Ilmajoella lähtee liikkeelle tilannekartoituksesta. Etsimme ongelmien tarkan syyn ja sijainnin, ja tutkimme syntyneet vahingot. Useimmissa kohteissa paras tapa edetä on nykyisen peltikaton reikien paikkaus, sekä toisinaan yksittäisten kattopeltien vaihto vaurioiden jäädessä paikallisiksi. Toteutamme huolella myös pohjatyöt, kuten lian ja ruosteen poiston alustasta, niin että massaukset ja tiivistykset tarttuvat hyvin, ja työnjäljestä saadaan kestävä. Suoritamme kattopeltien lisäkiinnitykset sekä naulojen tai kateruuvien vaihdot uusiin kateruuveihin, samoin peltikaton aluskatteen korjaukset, tiivistykset ja paikkaukset Ilmajoella. Kattopeltisepiltämme sujuvat myös peltikaton lumi- sekä myrskyvaurioiden korjaustyöt, sekä pienet ja suuret peltikaton paikkaukset kaikissa saarikohteissa.

Tiilikaton korjaus Ilmajoki – tiivistys edesauttaa kattosi turvaa

Tiilikaton korjaus Ilmajoki, kokeneet ammattilaisemme hoitavat homman. Vankkatekoinen tiilikään ei loputtomiin vastusta sään ja ympäristön kulutuksia. Esimerkiksi sammal ja jäkälä upottavat juurensa huokoiseen tiileen, ja ne syövät katteesta mineraaleja sekä tuovat tullessaan kosteutta. Talvella huomattavaa haastetta aiheuttaa katolle kasaantuva lumikuorma, sillä lumi saattaa painaa rakenteita notkolle tai synnyttää liitoksiin saumavuotoja. Ikääntyessään tiilikatto haurastuu lisää sitoen itseensä kosteutta, ja kun vesi tiilten sisällä vuoroin jäätyy ja sulaa, kate heikentyy kerta kerralta. Tätä tuhoisaa kierrettä kutsutaan tiilikaton pakkasrapautumiseksi, ja lopulta katepinta antaa periksi päästäen vedet lävitseen rakenteisiin. Kun tiilikatto vuotaa, voi haasteita löytyä myös yläpohjan ja aluskatteen tienoilta – kenties tarvitaankin tiilikaton aluskatteen korjausta, tiivistystä sekä paikkausta. Tai sitten tiilikatto rikkoutui yhdessä hetkessä, kun myrsky kaatoi puun tiilikaton tai talon päälle, tai kun tuuli tai myrsky irrotti harjatiilen, kattotiilen, reunatiilen tai tiilikaton pellitykset.

Tiilikaton korjaus, paikkaus ja tiivistys Ilmajoella on syytä toteuttaa ajoissa, ennen kuin katto ehtii tarpeettomasti vaipua vaihtokuntoon. Tyypillisesti tiilikaton korjaustarve osoittautuu hyvinkin paikalliseksi, niin että katolle riittävät yksittäiset toimet, kuten rikkinäisten kattotiilien vaihto. Hoidamme myös tiilikaton yläpohjan paikkaukset ja myrskyvaurioiden korjaukset, painuneen rakenteen oikaisut sekä katon kunnostukset saarikohteissa. Tiilikaton korjaus Ilmajoella viimeistellään pintakäsittelemällä kuluneet tiilet, niin että hapertunut kate saadaan kunnolla suojaan kosteuden ja kasvuston vaaroilta.

Aluskatteen korjaus, paikkaus ja tiivistys Ilmajoki, ehkäisemässä vakavammat kattovauriot

Aluskatteen korjaus, paikkaus ja tiivistys Ilmajoki – tehokasta täsmäapua katon haastekohtiin. Aluskatetta tarvitaan poistamaan rakenteista sekä ulkoa että sisältä tuleva kosteus. Kun aluskate vuotaa, kyseessä saattaa olla iän myötä tapahtunut hapertuminen, tai toisaalta vaikkapa myrskytuhojen yhteydessä syntynyt mekaaninen vaurio. Tai kenties katolta löytyy aluskatteen asennukseen liittyviä virheitä – ehkä jiiripuiden väliin on jäänyt rakoa, tai aluskate asennettu väärälle kireydelle. Meiltä saat laajalla skaalalla aluskatteen kunnostukset Ilmajoella; niin peltikaton kuin tiilikatonkin aluskatteen korjaukset, tiivistykset sekä paikkaukset.

Paikkaamme aluskatteen yksittäiset reiät sekä vaihdamme reikiintyneet vuodat, ja purkutöiden yhteydessä tarkastamme huolella yläpohjan kunnon ja tilanteen. Kunnostamme katolta valumajäljet, lahovauriot ja kastuneet villat, sekä lisäämme eristystä tai välikaton tuuletusta, jos ilmanvaihdon toimivuus sitä vaatii. Toteutamme aluskatteen korjaukset ja paikkaukset haastavistakin elementeistä, kuten jiiristä ja sisätaitteesta sekä muun muassa savupiipun kohdalta. Asennamme jiireihin saumaukset, pellitykset ja laudoitukset viimeisen päälle, sekä huolehdimme aluskatteen ylösnostoista ja huolellisesta tiivistyksestä savupiippuun. Lisäksi teemme Ilmajoella aluskatteen korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset läpiviennin kohdalta; kattoikkunan, kattovalokuvun, kattoluukun, ilmanvaihtoputken ja viemärintuuletusputken kohdalta.

Kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Ilmajoki – korjaus on elinehto kattosi toimivuudelle

Kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Ilmajoki – korjaus vahvistaa kattosi vedenpitävyyttä. Läpivienteihin liittyy aina huomattava vuotoriski, sillä ne puhkaisevat vesikatteen ja aluskatteen. Kun kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai jokin muu kattoläpivienti vuotaa Ilmajoella, turvallinen ratkaisu on pyytää paikalle pätevä kattopalvelumme. Hoidamme katon korjaukset vuotavan savupiipun, kattoluukun ja kattovalokuvun kohdalta, samoin kattoikkunan, ilmanvaihtoputken, viemärintuuletusputken tai muun läpiviennin kohdalta. Uusimme haurastuneet tiivistykset ja aikansa eläneet suojapellit. Asennamme myös puuttuvat ylösnostot sekä läpiviennin tiivistekappaleet.

Kattopalvelumme auttaa, kun kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Ilmajoella, ja toteutamme taidolla muutkin korjaukset kattosi hyvinvoinnin tueksi. Sijoita siis kattosi käyttövarmuuteen ja talosi täyteen hyvinvointiin – ota yhteyttä ja pyydä tarjouksemme katon korjauksesta ja paikkauksesta!

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt