Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Huopakattoremontti ja palahuopakattoremontti Joensuu – Kattoremontti on tehtävä aikoinaan

Omakotitalon, autotallin tai kesämökin huopakattoremonttia ei voida lykätä kovin kauaa. Kun katto alkaa olla sellaisessa kunnossa, että huopakattoremontti tai palahuopakattoremontti on se paras ratkaisu, ota yhteyttä ammattilaisiimme ja anna meidän uusia harjakattosi, tasakattosi, aumakattosi tai vaikkapa pulpettikattosi. Saat meiltä kerrassaan oivallisen tarjouksen avaimet käteen -periaatteella tehtävästä bitumikattoremontista, ja töiden toteuttamisesta vastaavat timanttiset ammattilaisemme.

On tärkeää, että mökin, saunarakennuksen, ulkorakennuksen tai vaikkapa paritalon huopakattoremontti tehdään ammattitaidolla Joensuussa. Kun valitset tämän kattofirman kattoasi uusimaan, tapahtuvat työt taidokkaasti, mutta varsin kilpailukykyisellä hinnalla.

Kun teetät huopakattoremontin tai palahuopakattoremontin ennen katon kunnon romahtamista, säästät sen hinnassa, sillä liian vanhaksi ja hauraaksi päässeen katon alta voi löytyä kosteusvaurioita. Kosteusvaurioiden korjaaminen kasvattaa kattoremontin kokonaiskustannuksia.

Mistä sitten tietää, milloin on oikea aika aloittaa katon uusiminen? Jotta katon uusimis- ja korjaustarpeet tulisivat huomattua (ja täytettyä) ajoissa, on olennaisen tärkeää pitää kiinni katon säännöllisistä kuntotarkastuksista. Puolen vuoden välein tarkastettu katto osataan korjata, paikata, huoltaa ja uusia, ennen kuin tilanne ehtii edetä liian pitkälle. Me autamme sinua pitämään bitumikattosi kunnossa, sillä tarjoamme jokaisen kattotyön yhteydessä ilmaisen kattotarkastuksen. Sen aikana paljastuu katon yleiskunto, joten osaamme suositella esimerkiksi katon IV-töitä, kattoikkunan uusimista, sauman tiivistämistä, rännien korjaamista tai koko paanukaton uusimista.

Remontoimme huopakatot ja palahuopakatot (eli laattakatot tai paanukatot) sekä Joensuussa, Ilomantsissa, Kontiolahdella, Lieksassa, Liperissä, Rääkkylässä että Tohmajärvellä.

Kattavat kattotyöt katon korjauksesta katon huoltoon ja remonttiin

Kokeneet kattoammattilaisemme korjaavat Joensuussa kaikki katot huopa- ja palahuopakatoista tiilikattoihin sekä peltikattoihin. Jos katto vuotaa, kattoikkuna falskaa tai aluskate kaipaa paikkausta, löytyy meiltä kattava tietotaito ongelman korjaamiseksi. Kun katon korjaus ei enää riitä, remontoimme huopakattosi, tiilikattosi ja peltikattosi avaimet käteen -palvelulla. Uutta kattoremonttia voidaan lykätä laadukkailla kattohuolloillamme, joilla varmistat kattosi toimivuuden ja pitkäikäisyyden. Puhdistamme katon ja vesikourut, pudotamme lumet, poistamme jääpuikot ja tarjoamme muut katon huoltotyöt kattosi tarpeiden mukaan. Ota yhteyttä missä tahansa kattotyössä Joensuun alueella!

Huopakaton ja palahuopakaton uusiminen Joensuussa – Laadukkaat huopakatot kattoremontin ammattilaiselta

Saatat miettiä, mitä kaikkea huopakattoremontin tai palahuopakattoremontin yhteydessä uusitaan Joensuussa. Jokainen kattoremontti on oma kokonaisuutensa, joten myös se on yksilöllistä, mitä kattosaneerauksen yhteydessä uusitaan ja mitä jätetään. Vain yksi asia on varma: omakotitaloon, kesämökkiin, paritaloon tai esimerkiksi autokatokseen tullaan asentamaan uusi vesikate. Joskus huomaamme, ettei vesikatetta ole pakko vaihtaa, vaan se voidaan esimerkiksi tiivistää ja pinnoittaa. Tällainen urakka etenee huokeammin, mutta sitä ei tietenkään kutsuta kattoremontiksi, koska vesikate on sama ennen ja jälkeen urakan.

Joidenkin huopakattoremonttien yhteydessä uusi vesikate asennetaan suoraan vanhan vesikatteen päälle. Usein vanha katto puretaan pois tieltä. Riippuu kattorakenteiden kunnosta ja asiakkaiden toiveista, kuinka paljon kattorakenteita on muokattava ja korjattava. Eristeitä ei tarvitse vaihtaa, ellei niissä ole jotain vikaa – kuten kattovuodosta johtunutta kosteutta ja hometta.

Sadevesijärjestelmä uusitaan monien huopakatto- ja palahuopakattoremonttien yhteydessä, sillä vesikourut voivat kestää esimerkiksi 40 vuotta, mikä olisi sama kuin huopakaton maksimikäyttöikä. Tasakaton sadevesijärjestelmä tarkoittaa kattokaivoja, joiden käyttöikä on suurin piirtein 30 vuotta. Kattosaneeraukseen kuuluu usein myös kattoturvatuotteiden uusiminen ja kattoikkunoiden, kattoluukkujen tai kattovalokupujen uusiminen. Jos kattotarvikkeet ovat vielä ihan hyvässä kunnossa, puramme ja välivarastoimme ne, jotta voisimme asentaa ne uudelle katolle. Esimerkiksi rännien hyvän kunnon voi selittää se, että ne on hiljattain uusittu.

Kaikki selviää kattotarkastuksen yhteydessä, joten ota yhteyttä ja kerro tarvitsevasi huopakattoremonttia tai palahuopakattoremonttia Joensuussa. Me riennämme tarkastamaan lähtötilannetta ja suunnittelemaan sitä, mitä on uusittava ja mitä ei. Alkutarkastusta tarvitaan myös kattosaneerauksen hinnan laskemiseksi, joten tätä työvaihetta ei voi jättää väliin.

Huopakaton, palahuopakaton korjaus ja paikkaus – Saamme bitumikaton kestämään säitä ja ajan hammasta

Bitumikatto kestää säitä ja ajan hammasta pitkään, kun sen asentaminen, huoltaminen ja korjaaminen on jätetty taitaville ammattilaisillemme. Huopakattoammattilaisemme tietävät kaiken huopakatoista ja siitä, miten ne saadaan kestämään, joten ole hyvä ja ota yhteyttä kaikenlaisissa huopakattoasioissa. Silloin, kun kattoa ei tarvitse korjata (eli huopakaton läpiviennit eivät vuoda eikä katossa ole esimerkiksi myrskyn aiheuttamia reikiä tai halkeamia), voimme toteuttaa jonkin bitumikattohuollon. Huollettu katto vaurioituu epätodennäköisemmin kuin huollettu, eli puhdas ja siisti (sekä hyväkuntoisella pinnoitteella suojattu) katto.

Vaikka kattoa olisi huollettu säännöllisesti, voidaan silti tarvita omakotitalon, kesämökin, autotallin, saunarakennuksen tai jonkin muun mökin huopakaton tai palahuopakaton korjausta ja paikkausta Joensuussa. Edellä jo viitattiin siihen, että myrsky voi saada katon – vaikka se olisi uusi ja/tai säännöllisesti huollettu – hajoamaan ja vuotamaan. Myös talven aikaiset rasitukset voivat johtaa vaurioihin ja kattovuotoihin. Lumenpudotukset ja lumiesteet saavat katon kestämään paremmin talvea, mutta silti on mahdollista, että huopakatto alkaa vuotaa savupiipun kohdalta ennen kevättä. Myös huopakaton kattoikkuna tai kattoluukku voi vuotaa talven lumien alla. Kevättarkastus saattaa kertoa myös siitä, että huopakatto vuotaa viemärintuuletusputken tai TV-antennin kohdalta. Ota yhteyttä tähän katonkorjauspalveluun, niin moiset ongelmat saadaan mahdollisimman pian pois päiväjärjestyksestä. Mitä tiiviimmässä kunnossa katto ottaa vastaan uuden kesän, sen parempi.

Talon katon on oltava tiivis myös talven alkaessa. Siksi suosittelemme tarkastamaan katon myös syksyllä. Näin mahdolliset epätiiviydet saadaan kunnostettua, ennen kuin uusi talvi alkaa. Syksyllä ehtii hyvin tehdä sisätaitteen tiivistyksen, kattoikkunan vaihdon tai vaikka irronneiden paanujen kiinnityksen.

Kaikki huopakaton ja palahuopakaton korjaukset sekä paikkaukset voi maksaa yhteistyössä kanssamme toimivan rahoituslaitoksen tarjoamalla lainalla, ja yksityisasiakkaalla on mahdollisuus hakea kotitalousvähennystä töiden valmistuttua. Kaikki bitumikaton kuntoa vahvistavat toimenpiteet tehdään avaimet käteen -periaatteella, ja työn laatu on aina yhtä erinomainen. Ota siis yhteyttä ja anna meidän laittaa kattosi kestämään säitä ja ajan hammasta vuosikymmenestä toiseen!

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt