Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Huopakattoremontti ja palahuopakattoremontti Rovaniemi – Katon vaihto on monipuolinen urakka

Huopakaton uusiminen on monipuolinen urakka, vaikka kyseessä olisi vain pieni ja suhteellisen yksinkertainen bitumikatto. Huopakattoremontin tai palahuopakattoremontin yhteydessä on toteutettava monta työvaihetta, eikä mikään työvaihe saa jäädä vähemmälle huomiolle. Kokonaisuus on aina yksityiskohtiensa summa, joten jokaisella työvaiheella on merkitystä sille, millainen lopputuloksesta tulee.

Tilaa omakotitalon, paritalon tai vaikkapa autotallin huopakattoremontti Rovaniemelle meiltä. Me olemme huolellisia ja perusteellisia huopakaton uusimisen jokaisessa vaiheessa. Suhtaudumme huolellisuudella ja tarkkaavaisuudella jo alkutarkastukseen, mikä onkin olennaisen tärkeä työvaihe: sen perusteella tehdään kattoremontin suunnittelu sekä tarjouksen laskeminen. Jotta suunnitteluvaihe olisi ylipäätään mahdollinen, on meidän tiedettävä tarkasti muun muassa katon pinta-ala sekä se, missä kunnossa kattorakenteet ovat. Myös tarjous on laskettava sen perusteella, mikä on esimerkiksi huopakatteen todellinen menekki, ja paljonko työtunteja huopakatto- tai palahuopakattoremontti avaimet käteen -periaatteella toteutettuna vie.

Huopakattoremontti tai palahuopakattoremontti voi tapahtua purkamatta vanhaa kattoa, sillä tietyissä tilanteissa – kuten silloin, kun kattoa aletaan uusia ennen sen kunnon totaalista romahtamista – uusi vesikate voidaan asentaa vanhan huopakaton päälle. Ehkä vanha vesikate pitää purkaa? Silloinkaan ei ole itsestäänselvää, että katon alla on kosteusvaurioita. Kattorakenteet voivat olla niin hyvässä kunnossa, että uusi tiivissaumakatto, kolmiorimahuopakatto tai palahuopakatto voidaan asentaa vanhojen rakenteiden varaan niitä suuremmin korjailematta. Eristeitäkään ei tarvitse vaihtaa, jos vanha katto on ollut tiivis loppuun saakka, eikä eristevilloissa ole kosteutta ja homekasvustoja.

Kattoremonttiin kuuluu todennäköisesti myös kattoturvatuotteiden, sadevesijärjestelmän, kattoikkunoiden ja kattoluukun uusiminen. Osaamme asentaa kaikki kattotarvikkeet lapetikkaista lumiesteisiin ja ilmanvaihtohormeista alipainetuulettimiin. Asentamamme läpiviennit ovat tiiviitä ja hyvin eristettyjä. Voit luottaa meihin ja huolellisuuteemme myös huopakattoremontin tai palahuopakattoremontin viimeisissä vaiheissa, joita ovat loppusiivous ja lopputarkastus. Asiakkaan tehtäväksi ei jää muuta kuin yhteydenotto – siitä ei kulu kauaa siihen, kun hän pääsee nauttimaan elämästä uuden ja tiiviin bitumikaton alla!

Pyydä mainio tarjous huopakatto- tai palahuopakattoremontista Rovaniemellä, Kittilässä, Sodankylässä, Kolarissa, Pellossa, Ylitorniolla, Tervolassa, Ranualla, Posiolla, Kemijärvellä tai Pelkosenniemellä! Hintamme ovat kotitalousvähennyskelpoisia ja urakat voi maksaa luotolla, mitä yhteistyökumppanimme tarjoaa. Kyseiseen rahoitukseen pääsee tutustumaan nettisivujemme kautta, ja sen hakeminen onnistuu missä tahansa sopivassa välissä.

Kattavat kattotyöt katon korjauksesta katon huoltoon ja remonttiin Rovaniemellä

Kokeneet kattoammattilaisemme korjaavat Rovaniemellä kaikki katot huopa- ja palahuopakatoista tiilikattoihin sekä peltikattoihin. Jos katto vuotaa, kattoikkuna falskaa tai aluskate kaipaa paikkausta, löytyy meiltä kattava tietotaito ongelman korjaamiseksi. Kun katon korjaus ei enää riitä, remontoimme huopakattosi, tiilikattosi ja peltikattosi avaimet käteen -palvelulla. Uutta kattoremonttia voidaan lykätä laadukkailla kattohuolloillamme, joilla varmistat kattosi toimivuuden ja pitkäikäisyyden. Puhdistamme katon ja vesikourut, pudotamme lumet, poistamme jääpuikot ja tarjoamme muut katon huoltotyöt kattosi tarpeiden mukaan. Ota yhteyttä missä tahansa kattotyössä Rovaniemen alueella!

Huopakaton, palahuopakaton uusiminen Rovaniemellä on fiksu päätös

Miksi kannattaa valita huopakatto? Huopakatolla on monia hyviä puolia, joten moniin rakennuksiin vaihdetaan aina vain uusi bitumikatto, vaikka muitakin vaihtoehtoja olisi tarjolla. Huopakatto on hyvin tiivis, mikä on luonnollisestikin iso plussa. Huopakatto on kaunis ja tyylikäs, joten sen ulkonäkö miellyttää monia. Lisäksi huopakatto kestää hyvin talven rasituksia, mikä onkin tärkeää Rovaniemellä, missä talvet voivat olla hyvin ankaria. Huopakatto kestää lyhyen ajan sisällä tapahtuvia suuria ulkolämpötilavaihteluita ja lumen painoa. Lumet pysyvät hyvin paikoillaan bitumikaton karhealla pinnalla, eikä kondensio-ongelmakaan ole niin todennäköinen kuin pelti- ja tiilikattojen kohdalla.

Kun annat meidän uusia huopakattosi tai palahuopakattosi, saat katon, mikä on juuri sellainen kuin sen pitää olla. Osaamme asentaa sekä tiivissaumakatot, kolmiorimahuopakatot että laattakatot, joita kutsutaan myös paanu- tai palahuopakatoiksi. Teemme myös kaikki muut huopakattotyöt, joilla omakotitalon, autotallin tai esimerkiksi mökin bitumikatto saadaan kestämään mahdollisimman pitkään. Meihin voi luottaa niin huopakattohuolloissa kuin kaikissa huopakaton korjauksissa ja paikkauksissakin.

Koska on aika tehdä omakotitalon, kesämökin, paritalon tai autotallin huopakattoremontti Rovaniemellä?

Missä vaiheessa tarvitaan omakotitalon, paritalon, kesämökin tai vaikkapa autotallin huopakattoremonttia Rovaniemellä? Jos tuijotetaan vain sitä, kuinka kauan huopakatto saattaa kestää, olisi esimerkiksi kesämökin huopakattoremontti edessä vain joka 40. vuosi. Jos kyseessä olisi bitumipaanukatto, tarvittaisiin mökin huopakattoremonttia kenties 30 vuoden välein.

Teoria ja käytäntö voivat kuitenkin erota toisistaan. Aina huopakatto ei saavuta maksimikäyttöikäänsä, joten esimerkiksi saunarakennuksen huopakattoremontti voi koittaa jo noin 20 vuoden kuluttua huopakaton asentamisesta.

Jos bitumikattoa ei huolleta (eli esimerkiksi sammaleiden annetaan rehottaa), voi huopakate kulua loppuun ennen aikojaan. Myös poikkeukselliset tapahtumat, kuten erityisen pahat myrskyt, voivat johtaa ennenaikaiseen huopakattoremonttiin Rovaniemellä tai missä tahansa muualla. Jos vaikkapa iso puu kaatuu katon päälle, voi olla parasta uusia koko katto.

Katto kuin katto kannattaa tarkastaa kaksi kertaa vuodessa, jotta kaikkiin huoltotarpeisiin voitaisiin tarttua nopeasti, ja ettei mikään kattokorjaus – kuten revenneen huopavuodan paikkaus tai irronneen paanun liimaus – jäisi tekemättä. Säännöllisten kattotarkastusten avulla huopakaton yleiskunto pysyy hyvänä mahdollisimman pitkään. Kattotarkastus kertoo myös sen, koska bitumikattosaneeraus on aika tehdä, eikä katon vaihtoa enää siinä vaiheessa kannata lykätä – jos katto on uusimiskunnossa, se voi vuotaa koska tahansa, ja kattovuoto voi johtaa katon alla olevien rakenteiden kastumiseen sekä vaurioitumiseen.

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt