Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Katon korjaus Rovaniemi

Katon korjaus Rovaniemi – vesitiivis ja toimiva katto hoituu kauttamme varmoin sekä vakuuttavin ammattiottein. Korjaustarpeen luonne sekä laajuus vaihtelevat siinä missä kohteena olevat katotkin. Aluksi voi kyse olla tihkuvuodoista tai muista paikallisista epäkohdista, jolloin riittää tavallisesti katon tiivistys tai yksittäisen kattovuodon korjaus. Jos ongelmien kuitenkin annetaan muhia pidemmän aikaa itsekseen, syntyy yhä vakavampia vaurioita, ja korjaustenkin kokoluokka kasvaa. Kun katto vuotaa, tyypillisiä syitä ovat sään- ja lämpötilanvaihtelut, sammal, kosteus ja lehtiroska sekä kuivattava uv-säteily. Vuosien edetessä tiili murentuu, pelti ruostuu ja huopa halkeilee, ja tilannetta pahentavat vielä kattohuollon laiminlyönti sekä alkuperäisen asennuksen virheet. Toisaalta korjaustarve saattaa päästä käsiksi uuteen ja terveeseenkin kattoon, mikäli kohdalle osuvat odottamattomat lumi- tai myrskyvauriot. Ehkä rakenteita rikkoutui, kun puu kaatui myrskyssä talon, mökin tai katon päälle, tai kun lumi irrotti lumiesteen, tikkaat tai kattoläpiviennin, niin että kattoon tuli reikä.

Vuotaako katto vaikkapa savupiipun juuresta tai piipun tai läpiviennin kohdalta? Tai onko tarpeen toteuttaa vuotavan kattoikkunan, kattovalokuvun tai kattoluukun korjaus sekä tiivistys? Meiltä saat laatuvarmat katon korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Rovaniemellä, tarvitsitpa yksittäistä katepinnan paikkausta tai myrskyvaurioiden korjausta. Teemme aluskatteen ja läpivientien tiivistykset sekä katon vesivahinkojen ja vuotovaurioiden paikkaukset, kastuneiden villojen tai laudoitusten vaihdot samoin kuin kattoturvatuotteiden korjaukset. Paikkaamme ja tiivistämme kaikenlaiset kohteet riippumatta katon mallista tai materiaalista – harja-, auma-, tasa- sekä taitekatot tiilestä peltiin ja palahuopaan. Suoritamme siististi niin omakotitalon, kesämökin kuin autotallinkin katon korjaukset, kunnostukset pihakatokseen ja rantasaunaan sekä muihin asuin- tai ulkorakennuksiin. Lisäksi saat meiltä katon korjaustyöt saaressa sijaitsevissa kohteissa. Ammattilaistemme kattotöitä voit hyödyntää verotuksessa kotitalousvähennyksen kohdalla, ja sivujemme kautta on kuluihin haettavissa joustavaa rahoitusta tarpeen mukaan. Toimialueeseemme sisältyy Rovaniemen ohessa muukin Lappi, esimerkiksi Sodankylä, Kemijärvi, Ranua, Tervola ja Ylitornio. Palvelemme korjauksissa ammattiottein ja avaimet käteen- periaatteella, laadukkain tuottein sekä menetelmin aina kattosi parasta ajatellen. Varustamme kattosi viimeisen päälle säältä ja sammaleelta suojaan – ota siis yhteyttä ja pyydä tarjouksemme katon korjauksesta Rovaniemellä!

Kattavat kattotyöt katon korjauksesta katon huoltoon ja remonttiin Rovaniemellä

Kokeneet kattoammattilaisemme korjaavat Rovaniemellä kaikki katot huopa- ja palahuopakatoista tiilikattoihin sekä peltikattoihin. Jos katto vuotaa, kattoikkuna falskaa tai aluskate kaipaa paikkausta, löytyy meiltä kattava tietotaito ongelman korjaamiseksi. Kun katon korjaus ei enää riitä, remontoimme huopakattosi, tiilikattosi ja peltikattosi avaimet käteen -palvelulla. Uutta kattoremonttia voidaan lykätä laadukkailla kattohuolloillamme, joilla varmistat kattosi toimivuuden ja pitkäikäisyyden. Puhdistamme katon ja vesikourut, pudotamme lumet, poistamme jääpuikot ja tarjoamme muut katon huoltotyöt kattosi tarpeiden mukaan. Ota yhteyttä missä tahansa kattotyössä Rovaniemen alueella!

Huopakaton korjaus Rovaniemi, täsmäapu kattosi tilanteen mukaan

Huopakaton korjaus Rovaniemi – huolellinen kunnostus kattosi hyödyksi hoituu siististi ja sujuvasti osaajiemme kautta. Huopakatolla, eli bitumikatolla haastetta tuottavat muun muassa katepinnan kulumat. Mekaaninen sekä kemiallinen rasitus iskevät etenkin vanhempaan huopaan, ja kun suojaava sirote hiutuu pinnasta pois, kate joutuu vaurioille alttiiksi. Lisäksi kermejä kuivattavat osaltaan ikääntyminen sekä uv-säteily, mikä heikentää huovan elastisuutta ja kasvattaa halkeilun riskiä. Näkyvinä merkkeinä korjaustarpeesta toimivat katepinnan vauriot ja muutokset, kuten reiät, repeämät, rypyt, vekit, kuprut, kulumat ja painumat. Lisäksi kermien väliin päässyt kosteus saattaa pullistaa kattohuovan, ja pahimmillaan tällainen niin sanottu höyrypussi rikkoo jopa katteen pinnan. Tai sitten huopakatto tai palahuopakatto vuotaa liitosten ja läpivientien kohdalta, sammaleen juurten ja lumikuorman toimesta tai myrskyvahinkojen vuoksi. Ehkä huopakatto tai palahuopakatto vaurioitui, kun puu kaatui talon tai katon päälle myrskyssä, tai kun myrskytuuli riepotteli huopavuotia tai myrsky irrotti huopakaton pellitykset.

Toteutamme huopakaton sekä palahuopakaton korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Rovaniemellä. Katsastamme vaurioiden laajuuden sekä luonteen, ja suhteutamme korjaustyöt sen mukaan. Käsittelemme sammaleesta kärsineet saumat ja liimaamme irronneet bitumipaanut palahuopakatolta, ja täsmäkunnostamme massalla pienehköt katepinnan kulumat. Isompiin vauriokohtiin puolestaan kiinnitämme erityiset huopakaton paikkapalat, ja kuprut eli höyrypussit leikkaamme auki katepinnan tasoittamista varten. Suoritamme Rovaniemellä tasakaton korjaukset, tiivistykset sekä paikkaukset, samaten myös kaikki huopakaton tulityöt sekä umpilaudoituksen ja katevaneroinnin vaihdot. Lisäksi saat meiltä huopakaton sekä palahuopakaton myrskyvaurioiden korjaustyöt, sekä huopakaton kunnostukset saarimökillä ja muualla saarikohteissa.

Peltikaton korjaus Rovaniemi – huolenpito pelastaa kuluneen katteen

Peltikaton korjaus Rovaniemi, kattosi saa pitävän ja siistin korjausjäljen, kun työt hoitaa ensiluokkainen ammattitiimimme. Paikkaamme muun muassa korroosion jäljet, kuten reiät ja ruostekohdat katteesta. Muihin peltikaton uhkiin lukeutuvat sään- ja lämpötilanvaihtelut, kun aurinko, vesi, pakkanen ja jää aiheuttavat kattopeltien elämistä edestakaisin. Tämän johdosta kiinnikkeet antavat periksi ja peltikaton naulat pumppautuvat ylös, jolloin peltien liitokset alkavat irvistää, ja tuloksena vesitiiveys on tiessään. Jos taas peltikatto vuotaa rakenteisiin, on syytä katsastaa yläpohjan tilanne – ehkä tarvitaankin peltikaton aluskatteen korjausta, tiivistystä sekä paikkausta. Tai sitten katon ovat äkisti rikkoneet myrskyn aikaansaamat vauriot, jotka voivat olla kaikkea katepinnan naarmuista rikkinäisiin välikaton rakenteisiin. Kenties katto joutui kärsimään, kun myrsky kaatoi puun peltikaton tai talon päälle. Tai sitten tuuli tai myrsky irrotti kattopellit ja peltilistat, tai myrsky muulla tavoin vioitti kattoa.

Peltikaton korjaus ja tiivistys Rovaniemellä edellyttää onnistuneet pohjatyöt, kuten lian sekä ruosteen poiston alustasta, niin että paikkausjälki on mahdollisimman pitävä. Yleensä riittäväksi korjaustoimeksi osoittautuu nykyisen peltikaton reikien paikkaus, sekä toisinaan yksittäisten kattopeltien vaihto, kun vauriot jäävät luonteeltaan paikallisiksi. Mikäli reikä löytyy kattopeltien kiinnikkeen kohdalta, teemme naulojen tai kateruuvien vaihdot uusiin kateruuveihin, sekä suoritamme lisäkiinnitykset kattopelteihin, jos pellit on alun pitäen asennettu liian harvaan. Lisäksi ammattilaisemme hoitavat peltikaton myrskyvaurioiden korjaukset Rovaniemellä, sekä kattavat peltikaton kunnostukset kaikissa saarikohteissa.

Tiilikaton korjaus Rovaniemi, hoidata epäkohdat ajoissa kuntoon

Tiilikaton korjaus Rovaniemi – suoritamme taitavat ja tehokkaat korjaukset kattosi kokonaisvaltaista tiiveyttä turvaamaan. Tiilikatonkin kohtaloksi saattavat koitua myrskyn aiheuttamat tuhot. Ehkä tuuli tai myrsky irrotti ja vei mennessään harjatiilen, kattotiilen tai reunatiilen. Tai sitten vahinkoa syntyi, kun myrsky kaatoi puun tiilikaton tai talon päälle. Tavallisimmin korjaustarve on kuitenkin tulosta arkisista ympäristön kulutuksista, kun tiiliä nakertavat sammal ja lumikuorma sekä jatkuvat lämpötilanvaihtelut. Sammal syö tiilestä mineraaleja ja ujuttaa juurensa katteeseen, kun taas lumi saattaa painaa rakenteet notkolle tai työntää vettä sisään saumoista. Ikääntyvä tiilikatto joutuu kohtaamaan myös pakkasrapautumisen kierteen, kun huokoistunut kate imee kosteutta, joka vuoroin jäätyy ja sulaa. Kun tiilikatto vuotaa, voi haasteita paikantua vesikatteen ohella myös yläpohjaan – vaikkapa aluskatteesta saattaa löytyä epäkohtia, kuten vaurioita tai asennusvirheitä.

Tiilikaton korjaus, paikkaus ja tiivistys Rovaniemellä tarkoittaa yleensä täsmätoimia, kuten irronneiden peltien kiinnitystä sekä rikkinäisten kattotiilien vaihtoa. Olennaista on, että kunnostuksiin ryhdytään riittävän hyvissä ajoin, jotta vältetään vakavammat kattovauriot sekä turhat, ennenaikaiset remontit. Toteutamme myös tiilikaton aluskatteen korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Rovaniemellä, samoin myrskyvaurioiden korjaustyöt sekä katon saneeraukset saarikohteissa. Viimeistelemme tiilikaton korjauksen ja paikkauksen pintakäsittelemällä kuluneet tiilet, niin että kate saadaan jälleen kunnolla suojattua sään ja sammaleen uhkilta.

Aluskatteen korjaus, paikkaus ja tiivistys Rovaniemi, tärkeitä parannuksia kattosi perusterveyteen

Aluskatteen korjaus, paikkaus ja tiivistys Rovaniemi – katollesi tyylikäs ja taitava kunnossapito syntyy kokeneiden korjaajiemme osaavissa käsissä. Aluskatetta tarvitaan suojaamaan rakenteet tihkuvan kosteuden vaaroilta. Kun aluskate vuotaa, syyksi saattavat paljastua sään ja iän tuomat kulumat, joskus myös asennukseen liittyvät virheet tai äkilliset mekaaniset vauriot. Kenties jiiripuiden väliin on jäänyt rakoa tai aluskate asennettu väärälle kireydelle, tai sitten myrsky on näyttänyt katolle voimaansa rikkoen samalla aluskatteen. Meiltä saat sujuvat ja pätevät kunnostukset kohteeseen kuin kohteeseen – teemme peltikaton sekä tiilikaton aluskatteen korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Rovaniemellä.

Hoidamme yksittäisten reikien paikkaukset sekä aluskatteen osittaiset vaihdot, ja purkutöiden yhteydessä silmäilemme läpi myös yläpohjan kunnon sekä tilanteen. Paikkaamme katolta valumajäljet, kastuneet villat sekä lahovauriot, ja kohennamme eristystä tai välikaton tuuletusta kattosi tarpeiden mukaan. Toteutamme aluskatteen korjaukset ja paikkaukset jokaisen elementin osalta, myös jiiristä ja sisätaitteesta sekä vaikkapa savupiipun kohdalta. Suoritamme aluskatteen ylösnostot sekä huolehdimme tiivistämisen savupiippuun, ja asennamme jiireihin laudoitukset, saumaukset sekä pellitykset viimeisen päälle. Aluskatteen korjaus, paikkaus ja tiivistys Rovaniemellä onnistuu meiltä myös läpiviennin kohdalta – kattoikkunan, kattovalokuvun, kattoluukun, ilmanvaihtoputken ja viemärintuuletusputken kohdalta.

Kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Rovaniemi – korjaus tarkoittaa täsmäpaikkauksia, jotka pelastavat kattosi tiiveyden

Kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Rovaniemi – korjaus antaa katollesi laadukasta lisäaikaa, kun jätät työn taitavien ammattilaistemme toimeksi. Läpiviennit muodostavat merkittävän vuotoriskin, sillä ne puhkaisevat aluskatteen sekä vesikatteen. Kun kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai jokin muu kattoläpivienti vuotaa Rovaniemellä, tehokas ratkaisu on pyytää paikalle asiantunteva kattokorjaustiimimme. Hoidamme katon korjaukset vuotavan savupiipun, kattovalokuvun tai kattoikkunan kohdalta, sekä kattoluukun, ilmanvaihtoputken, viemärintuuletusputken tai muun vuotavan läpiviennin kohdalta. Vaihdamme hapertuneet tiivistykset sekä aikansa eläneet suojapellit. Lisäksi asennamme puuttuvat tiivistekappaleet ja puolitiehen jätetyt ylösnostot.

Tiedämme mitä tehdä, kun kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Rovaniemellä – ota siis yhteyttä ja pyydä meiltä tarjous katon korjauksesta sekä paikkauksesta!

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt