Huopakattoremontti Mikkeli

Huopakattoremontti Mikkeli, meiltä saat käyttöösi koko joukon toinen toistaan pätevämpiä huopakate-eksperttejä! Tiimillämme on runsain mitoin aiempaa kokemusta huopakatteiden saneerauksesta, joten meidän puoleemme voit kääntyä huolettomin mielin.

  • Käsittelemme tottunein ottein kaikkia huopa- ja bitumikattoja tiivissaumasta palahuopaan ja kolmiorimaan.
  • Remontoimme taitaen monimutkaisetkin kattomuodot (esim. mansardi- ja säterikatot), mutta toisaalta uusimme hartaudella myös yksinkertaiset pulpetti- ja harjakatot. Saneeraamme osaavin ottein jopa tasakatot!
  • Otamme mielellämme uusittavaksi kaikenkokoiset kattopinta-alat pienestä suureen. Pitkän uramme aikana olemme toteuttaneet huopakattoremontteja menestyksekkäästi esimerkiksi omakotitaloille, kesämökeille, autotalleille, autokatoksille, piha- ja rantasaunoille, aitoille ja liitereille.
  • Suoriudumme sujuvasti myös välikaton korjaustöistä. Mikäli kattosi uusiminen edellyttää esimerkiksi kastuneiden eristeiden vaihtoa, lahovaurioiden korjausta tai vaikkapa notkahtaneiden kattopalkkien oikaisua, ei tämä ole meille ongelma.

Kuulostaako hyvältä? Ota siis yhteyttä, ja tilaa huopakattoremontti Mikkelissä sijaitsevaan kohteeseesi meiltä! Tavoitat meidät näppärästi esimerkiksi alla olevaa painiketta klikkaamalla.

Huom. myös muu Etelä-Savo kuuluu toimialueeseemme. Mikkelin ohella palvelemme sinua esimerkiksi näillä paikkakunnilla Etelä-Savon alueella: Mäntyharju, Hirvensalmi, Pertunmaa, Kangasniemi ja Puumala – jopa saarikohteissa.

Kattavat kattotyöt katon korjauksesta katon huoltoon ja remonttiin Mikkelissä

Kokeneet kattoammattilaisemme korjaavat Mikkelissä kaikki katot huopa- ja palahuopakatoista tiilikattoihin sekä peltikattoihin. Jos katto vuotaa, kattoikkuna falskaa tai aluskate kaipaa paikkausta, löytyy meiltä kattava tietotaito ongelman korjaamiseksi. Kun katon korjaus ei enää riitä, remontoimme huopakattosi, tiilikattosi ja peltikattosi avaimet käteen -palvelulla. Uutta kattoremonttia voidaan lykätä laadukkailla kattohuolloillamme, joilla varmistat kattosi toimivuuden ja pitkäikäisyyden. Puhdistamme katon ja vesikourut, pudotamme lumet, poistamme jääpuikot ja tarjoamme muut katon huoltotyöt kattosi tarpeiden mukaan. Ota yhteyttä missä tahansa kattotyössä Mikkelin alueella!

Palahuopakattoremontti Mikkeli – millaisia toimenpiteitä se vaatii, ja kuinka urakka käytännössä etenee?

Palahuopakattoremontti Mikkeli, suunnitellaan ja toteutetaan meillä kattokohtaisesti. Yksilöllisellä palvelulla varmistamme, että kattosi saa kaiken kaipaamansa huomion – ja toisaalta, että uusi katto on varmasti kaikin puolin odotustesi mukainen.

Pääpiirteittäin jokainen huopa- ja palahuopakattoremontti Mikkelissä etenee silti suunnilleen samoilla urilla. Käytännössä urakka pitää sisällään viisi isompaa työvaihetta:

  1. Eksperttimme tulevat tutustumaan kohteeseesi ja arvioimaan vanhan katon kunnon. Heti kättelyssä kuuntelemme tietenkin myös oman visiosi korvat höröllä.
  2. Esityövaihe – esim. materiaalihankinnat, rakennustelineiden pystytys, ympäristön suojaus.
  3. Puramme pois vanhaa kattoa niiltä osin kuin tämä on tarpeen.
  4. Uuden katon ja kattotuotteiden asennus. Asennamme uudet kattohuovat/kattolaatat vanhojen tilalle, ja kruunaamme kokonaisuuden upouusilla kattotuotteilla.
  5. Loppusiivous ja -tarkastus. Siistimme paikat, ja toivotamme katollesi pitkää ikää.

Tämän tarkemmin ei aihetta kuitenkaan kannata spekuloida teoriatasolla. Ota yhteyttä, niin ryhdytään suunnittelemaan huopa- tai palahuopakattoremonttia Mikkelissä sijaitsevassa kohteessasi vaikkapa ihan tässä lähipäivinä!

Huopakaton uusiminen Mikkeli – voitaisiinko (tai kannattaako) se toteuttaa vanhaa kattoa purkamatta?

Huopakaton uusiminen Mikkeli, voidaan toteuttaa monella tavalla. Mutta… onnistuisiko tiivissaumakaton, palahuopakaton tai kolmiorimakaton uusiminen vanhaa kattoa purkamatta?

Periaatteessa tämä ei ole ihan mahdoton ajatus. Pari päällekkäistä huopakattoa ei vielä ole niin raskas lasti, että se saisi kattoristikon romahtamaan taakkansa alla. Esimerkiksi tiileen verrattuna huopa ts. bitumi on suorastaan höyhenenkevyttä!

Käytännössä huopakaton uusiminen on kuitenkin yleensä parempi toteuttaa niin, että vanha katto puretaan aluksi pois uuden tieltä. Vain tällä tavoin alempien kattorakenteiden kunnosta voidaan mennä takuuseen, sillä muutoin katon väliin saattaisi jäädä vaikkapa homeisia eristeitä tai lahoja vanereita.

Paras taktiikka huopakaton uusimiseksi Mikkelissä sijaitsevassa kohteessasi selviää joka tapauksessa vasta sitten, kun olemme nähneet kattosi omin silmin. Jos annat luvan, voimme käväistä arvioimassa kattosi kunnon ja kunnostustarpeet vaikkapa työpäiväsi aikana!

Älä pihistele kattoremontin laajuudessa edes Matti kukkarossa. Jos urakan budjetti ylittää kipukynnyksesi (hintojemme kilpailukykyisyydestä ja työmme kotitalousvähennyskelpoisuudesta huolimatta), hae rahoitusta ja maksele kattosi saneeraus rennosti erissä.  

Palahuopakaton uusiminen Mikkeli, mahtava tilaisuus päivittää katon ilme 2020-luvulle – poimi talteen 3 vinkkiä!

Palahuopakaton uusiminen Mikkeli, mahtava tilaisuus viilata katon ominaisuuksia enemmän oman maun mukaiseksi. Jos esimerkiksi katon vanhanaikainen ilme tympii, nyt jos koskaan se kannattaa päivittää 2020-luvulle. Kun huopa- tai palahuopakaton uusiminen Mikkelissä sijaitsevassa kohteessasi on meillä muutenkin työn alla, kaikki muutokset katon ulkonäköön onnistuvat helposti ja edulliseen hintaan!

Kaipaisiko kattosi esimerkiksi uutta väriä? Nykypäivänä kattohuopia ja bitumilaattoja on saatavilla huikaisevan laajassa värikirjossa mustasta punaiseen, ruskeasta siniseen ja vihreästä harmaaseen. Palahuopaa on olemassa myös kaksivärisenä.

Samalla tietysti myös katon varusteet kannattaa stailata uuteen uskoon. Tänä päivänä niin sadevesijärjestelmiä, kattoluukkuja, kattoikkunoita kuin lumiesteitä on markkinoilla monen mallisia ja värisiä. Löydät valikoimasta takuulla mieleisesi.

Huomaa, että kauttamme järjestyvät myös täysin uniikit, mittatilaustyönä valmistetut piipunhatut. Räätälöity piipunhattu viimeistelee uuden huopa- tai palahuopakattosi kuin kirsikka täytekakun.

Ota yhteyttä, niin suunnitellaan yhdessä uusi, entistä parempi huopakatto vanhan kattorähjäsi tilalle. Pian huopa- tai palahuopakaton uusiminen Mikkelissä sijaitsevassa kohteessasi onkin jo pulkassa, ja kiinteistösi lakea kruunaa uudenkarhea, kestävä ja vastustamattoman komea bitumikruunu!

Mikkeliläinen, muista hakea lupa huopakattosi remontointiin!

Tiesitkö, että toisinaan huopakaton uusiminen tai remontointi Mikkelissä voi vaatia luvan? Talon, mökin tai piharakennuksen kattoa ei välttämättä saa laittaa uusiksi omin lupineen, vaikka remonttikohteen osoite ei olisikaan Mikkelin keskustassa tai taajamassa ylipäätään.

Huopakaton uusiminen Mikkelissä voi edellyttää lupaa esimerkiksi siinä tapauksessa, että urakka vaikuttaa tavalla tai toisella kiinteistön ulkonäköön. Mm. katon värin vaihtaminen, kattomuodon muuttaminen (vaikkapa tasakatosta harjakatoksi) ja jopa räystäslautojen maalaus uudella värillä voi vaatia luvan.

Samoin rakennuksen asuinpinta-alaa muuttavat toimenpiteet ovat tavallisesti luvanvaraisia. Mikäli haluat esimerkiksi muuttaa kylmän käyttöullakon talviasuttavaksi, luultavasti tarvitset siihen luvan.

Myös kiinteistön energiatehokkuuteen vaikuttavat muutostoimenpiteet edellyttävät usein rakennusvalvonnan hyväksyntää. Esimerkiksi katon energiaremontti voi kiinnostaa viranomaisia.

Jos huopakaton uusiminen Mikkelissä sijaitsevassa kohteessasi vaatii luvan, hoida lupa-asiat kuntoon hyvissä ajoin ennen urakan starttia. Näin vältät ikävät selkkaukset rakennusvalvonnan kanssa sekä mahdolliset taloudelliset tappiot, joita luvatta remontoinnista voi joskus seurata. Tarvittaessa autamme sinua mielellämme lupa-asioiden selvittelyssä!