Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Katon korjaus Enontekiö

Katon korjaus Enontekiö, yksilöllinen palvelu kattosi haastekohtiin. Korjaustarve voi olla kaikkea kattovuodon paikkauksista laajempiin katon vesivahinkojen korjauksiin. Kun katto vuotaa, myös syyksi voivat paljastua hyvinkin monenlaiset asiat; ajan kuluminen, kattohuollon laiminlyönti sekä päivittäiset ulkoiset rasitukset. Sadevedet, sammal, siitepöly, lehtiroska sekä lämpötilanvaihtelut vievät veronsa, ja joskus myös alkuperäisen asennuksen yhteydessä on tehty kohtalokkaita virheitä. Katto saattaa vuotaa savupiipun juuresta tai piipun tai läpiviennin kohdalta, tai sitten voidaan tarvita isompia töitä, kuten lumi- tai myrskyvaurioiden korjausta. Kenties putoava lumi irrotti lumiesteen, kattoläpiviennin tai tikkaat, niin että kattoon tuli reikä, tai sitten puu kaatui myrskyssä talon, mökin tai katon päälle ja rikkoi vesikatteen tai rakenteet.

Katon korjaus, paikkaus ja tiivistys Enontekiöllä hoituu hienosti kattokorjauspalvelultamme, kattavasti avaimet käteen- periaatteella sekä laadukkain tuottein ja menetelmin. Kohteena voi olla omakotitalo, kesämökki, autotalli, pihasauna tai varasto, ja kunnostamme kaikki katteet harjakatosta tasakattoon sekä tiilestä peltiin ja palahuopaan. Meiltä sujuvat vuotavan aluskatteen, kattoikkunan, kattovalokuvun ja kattoluukun paikkaukset sekä tiivistykset, samoin muiden katon vuotovaurioiden korjaukset sekä kastuneiden villojen tai laudoitusten vaihdot. Toimialueeseemme sisältyy Enontekiön ohessa muukin Lappi; Muonio, Kolari, Kittilä, Sodankylä sekä Inari. Kattotöihin voi sivujemme kautta hakea joustavaa rahoitusta, ja ne kuuluvat kotitalousvähennyksen piiriin. Ajoissa tehdyt korjaukset sekä paikkaukset säästävät myös isommilta ja ikävämmiltä ongelmilta. Kunnostus on siis kaikin puolin viisas ratkaisu, joka tukee kattosi hyvinvointia – ota siksi yhteyttä ja pyydä tarjouksemme katon korjauksesta Enontekiöllä!

Kattavat kattotyöt katon korjauksesta katon huoltoon ja remonttiin Enontekiöllä

Kokeneet kattoammattilaisemme korjaavat Enontekiöllä kaikki katot huopa- ja palahuopakatoista tiilikattoihin sekä peltikattoihin. Jos katto vuotaa, kattoikkuna falskaa tai aluskate kaipaa paikkausta, löytyy meiltä kattava tietotaito ongelman korjaamiseksi. Kun katon korjaus ei enää riitä, remontoimme huopakattosi, tiilikattosi ja peltikattosi avaimet käteen -palvelulla. Uutta kattoremonttia voidaan lykätä laadukkailla kattohuolloillamme, joilla varmistat kattosi toimivuuden ja pitkäikäisyyden. Puhdistamme katon ja vesikourut, pudotamme lumet, poistamme jääpuikot ja tarjoamme muut katon huoltotyöt kattosi tarpeiden mukaan. Ota yhteyttä missä tahansa kattotyössä Enontekiön alueella!

Huopakaton korjaus Enontekiö, korjaamme vauriot ja katepinnan kulumat

Huopakaton korjaus Enontekiö, edesauttamassa kattosi täyttä tiiveyttä. Huopakaton, eli bitumikaton korjaustarve voi syntyä pikkuhiljaa tai yhdessä hetkessä. Ehkä huopakatto tai palahuopakatto vaurioitui, kun puu kaatui talon päälle myrskyssä, tai kun myrskytuuli riepotteli kattohuopia tai myrsky irrotti huopakaton pellitykset. Toisaalta huopakatto tai palahuopakatto voi vuotaa myös arkisten kulutusten toimesta – saumoja vaivaavat sammaleen juuret ja huopia kuivattaa paahtava aurinko. Huopakaton korjaustarpeesta kertovat selvästi katepinnan muutokset ja vauriot; reiät, repeämät, rypyt, vekit, kuprut, kulumat ja painumat. Lisäksi kermien välinen kosteus voi synnyttää huopaan näkyvän pullistuman, ja pahimmillaan tällainen huopakaton höyrypussi rikkoo jopa katteen pinnan.

Huopakaton korjaus, paikkaus ja tiivistys Enontekiöllä toteutetaan tapauskohtaisesti, niin että käsittelyaineet ja korjaustavat on valittu huolella kohteelle sopiviksi. Kunnostamme massalla katepinnan kulumat ja liimaamme irronneet bitumipaanut, tiivistämme aukeilleet saumat ja asennamme tarpeen tullen huopakaton paikkapalat. Huopakaton höyrypussit viillämme auki, jotta katepinta päästään tasoittamaan, ja asiantuntevat tekijämme katsovat kuntoon kattosi teknisen toimivuuden. Hoidamme Enontekiöllä myös huopakaton sekä palahuopakaton myrskyvaurioiden korjaustyöt, ja käsiimme voit uskoa niin ikään huopakaton kunnostukset saarikohteissa. Lisäksi saat meiltä taidokkaat tasakaton korjaukset, tiivistykset ja paikkaukset, haastavatkin huopakaton tulityöt sekä alushuovan ja umpilaudoituksen vaihdot.

Peltikaton korjaus Enontekiö, asiantuntevalla palvelulla alusta loppuun

Peltikaton korjaus Enontekiö – ennakointi säästää aikaa ja rahaa. Kokeneet kattopeltiseppämme selvittävät kattosi huolet ja haastekohdat. Kun peltikatto vuotaa, tapahtuu se useimmiten korroosion ja ruosteen toimesta, mutta tietysti myös hyvin huollettu katto joutuu kohtaamaan sään- ja lämpötilanvaihtelut. Aurinko, vesi, pakkanen ja jää saavat kattopellit elämään edestakaisin, mikä vähitellen höllentää kiinnikkeet ja liitokset, niin että vesitiiveys menetetään. Jos peltikatto vuotaa rakenteisiin, saattaa ongelma piillä yläpohjassa – vaikkapa aluskate saattaa olla väärin asennettu, kulunut tai mekaanisesti vaurioitunut. Eräs merkittävä uhka liittyy myös peltikaton myrskyvaurioihin, jotka saattavat tehdä selvää jälkeä uudella ja terveelläkin katolla. Kenties tuuli tai myrsky irrotti kattopellit ja peltilistat, tai myrsky vahingoitti kattoa. Tai sitten myrsky kaatoi puun peltikaton tai talon päälle ja rikkoi siten vesikatteen tai rakenteet.

Peltikaton korjaus ja tiivistys Enontekiöllä räätälöidään kattosi mukaan, joten ensiksi etsimme ongelmakohdat ja tutkimme syntyneet vahingot. Useimmissa kohteissa paras tapa edetä on nykyisen peltikaton reikien paikkaus, sekä joskus yksittäisten kattopeltien vaihto uusiin, esimerkiksi paikallisten myrskyvaurioiden kohdalla. Meiltä saat kattopeltien lisäkiinnitykset sekä naulojen tai kateruuvien vaihdot uusiin kateruuveihin, ja toteutamme aina tunnollisesti pohjatyöt, kuten lian sekä ruosteen poiston alustasta. Lisäksi teemme Enontekiöllä peltikaton aluskatteen korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset, sekä kastuneiden eristeiden uusimiset ja lahonneiden rakenteiden vaihdot. Toimestamme sujuvat myös peltikaton lumi- sekä myrskyvaurioiden korjaukset, sekä peltikaton paikkaukset saarimökillä ja muualla saarikohteissa.

Tiilikaton korjaus Enontekiö – tehokas toiminta tuo katolle lisäaikaa

Tiilikaton korjaus Enontekiö, kuluneen ja kärsineen katepinnan pelastus. Tiilikatostakin vievät vanhemmiten veronsa sään ja ympäristön kulutukset. Muun muassa sammal ja jäkälä tarttuvat juurillaan tiukasti katteeseen, ja ne syövät tiilestä mineraaleja sekä tuovat tullessaan kosteutta. Talvella omat haasteensa tuottaa katon päälle kertyvä lumikuorma, joka saattaa painaa rakenteet notkolle tai työntää vettä sisään saumoista. Ikääntyessään tiilikatto haurastuu lisää ja sitoo itseensä kosteutta, ja kun tiileen imeytynyt vesi vuoroin jäätyy ja sulaa, syntyy tuhoisa pakkasrapautumisen kierre. Katolta voi löytyä repsottavia peltejä tai yksittäisiä liikkuneita tiiliä, tai joskus asennusvirheiden aiheuttamia murtumia vaikkapa sisätaitteiden tai kattotuotteiden kohdalla. Tarpeeseen saattaa tulla myös tiilikaton aluskatteen korjaus, paikkaus ja tiivistys, mikäli yläpohjassa ilmenee epäkohtia, kuten vaurioita tai asennusvirheitä. Tai ehkä tiilikatto vaurioitui yhtäkkisesti, kun myrsky kaatoi puun tiilikaton tai talon päälle. Tai sitten tuuli tai myrsky irrotti ja vei mennessään harjatiilen, kattotiilen tai reunatiilen.

Tiilikaton korjaus, paikkaus ja tiivistys Enontekiöllä estää vakavammat vauriot, kuten ikävät kosteus- ja homehaitat sekä turhat, ennenaikaiset remontit. Kun tiilikatto vuotaa, korjaustarve osoittautuu yleensä varsin paikalliseksi, niin että katolle riittävät yksittäiset toimet, kuten rikkinäisten kattotiilien vaihto. Toteutamme tiilikaton myrskyvaurioiden korjaukset ja painuneen rakenteen oikaisut, yläpohjan ja aluskatteen paikkaukset sekä katon kunnostukset saarikohteissa. Viimeistelemme tiilikaton korjauksen Enontekiöllä pintakäsittelemällä kuluneet tiilet, niin että katepinta pystyy taas jatkossa hylkimään säätä, likaa ja sammalta.

Aluskatteen korjaus, paikkaus ja tiivistys Enontekiö, ehkäisemässä isommat yläpohjan ongelmat

Aluskatteen korjaus, paikkaus ja tiivistys Enontekiö – viisas sijoitus kattosi turvaan. Aluskate on välttämätön osa toimivaa kattoa maamme vaihtelevissa sääoloissa. Asianmukainen aluskate tiivistää läpiviennit, jiirit sekä muut katon vuotoalttiit elementit, ja se estää sekä ulkoa että sisältä tulevaa kosteutta päätymästä eristeisiin tai rakenteisiin. Kun aluskate vuotaa, syynä voi olla asennusvirhe, kuluminen tai mekaaninen vaurio, ja tarvittavat korjaukset on viipymättä tehtävä isompien vaurioiden välttämiseksi. Meiltä saat Enontekiöllä peltikaton ja tiilikaton aluskatteen korjaukset, tiivistykset sekä paikkaukset, katollesi turvallisin tuottein ja menetelmin sekä huolellisesti yksityiskohtia myöten.

Hoidamme aluskatteen reikien paikkaukset ja aluskatteen osittaiset vaihdot, toteuttaen kaikki tiivistykset ja pellitykset sekä riittävät limitykset saumoihin. Käsiimme voit jättää luottavaisin mielin kaikista haastavimmatkin paikkaustyöt, kuten aluskatteen korjauksen jiiristä ja sisätaitteesta, sekä paikkauksen savupiipun kohdalta. Huolehdimme jiireihin oppikirjan mukaiset kahdensuuntaiset aluskatteet, ja toteutamme aluskatteen ylösnostot sekä tunnollisen tiivistämisen savupiippuun. Emme tee häilyviä hätäpaikkauksia, vaan laadukkaan ja siistin korjausjäljen. Purkutöiden yhteydessä katsastamme kattavasti myös yläpohjan rakenteiden tilanteen. Korjaamme kuntoon kastuneet villat ja lahonneet rakenteiden puuosat, sekä lisäämme eristystä ja välikaton tuuletusta, jos se kondenssiongelmien vuoksi on tarpeen. Lisäksi teemme aluskatteen korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Enontekiöllä kaikkien läpivientien kohdalta, kuten kattovalokuvun, viemärintuuletusputken, ilmanvaihtoputken, kattoikkunan tai kattoluukun kohdalta.

Kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Enontekiö – korjaus hoituu toimestamme taidolla ja tyylillä

Kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Enontekiö – korjaus pitää kattosi toimivuudesta huolta. Läpivienteihin kytkeytyy huomattava vuotoriski niiden puhkaistessa vesikatteen ja aluskatteen. Kun kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai jokin muu kattoläpivienti vuotaa Enontekiöllä, olennaista on reagoida välittömästi, jotta kosteusvauriot voidaan estää. Meiltä luonnistuu katon korjaus vuotavan kattoikkunan, kattovalokuvun tai kattoluukun kohdalta, samoin vuotavan savupiipun, viemärintuuletusputken, ilmanvaihtoputken tai muun läpiviennin kohdalta. Vaihdamme aikansa eläneet pellitykset ja uusimme hapertuneet tiivisteet, suoritamme rakenteiden purkutyöt ja korjaamme läpiviennin höyrynsulun tai eristeet. Huolehdimme paikoilleen tiivistekappaleet ja elintärkeät aluskatteen ylösnostot, sekä toteutamme korjaukset laatupalveluna viimeistä piirtoa myöten. Hoidamme homman, kun kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Enontekiöllä, ja samalla suoritamme muutkin kunnostukset kattosi hyvinvoinnin tueksi. Hanki siis katollesi pätevät tekijät turvaamaan tiiveys sekä toimivuus – ota yhteyttä ja pyydä meiltä tarjous katon korjauksesta ja paikkauksesta!

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt