Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Katon korjaus Iisalmi

Katon korjaus Iisalmi – kannattava panostus kattosi tarpeisiin. Korjaustarvetta tuovat niin ajan hammas kuin sään ja ympäristön rasitukset. Kosteus, lehtiroska, lika, sammal ja sadevedet vaivaavat kattoa, samoin auringon paahtava uv-säteily sekä toistuvat lämpötilanvaihtelut. Tilannetta pahentaa entisestään, jos katon huolto on heikoissa kantimissa, tai jos katon alkuperäiseen asennukseen liittyen on tehty mainittavia virheitä. Toisaalta uusi ja tervekin katto voi kärsiä mittavaa vahinkoa, mikäli kohdalle osuvat odottamattomat myrsky- tai lumivauriot. Ehkä rakenteita rikkoutui, kun puu kaatui myrskyssä talon, mökin tai katon päälle, tai sitten lumi irrotti tikkaat, kattoläpiviennin tai lumiesteen, niin että kattoon tuli reikä. Kun katto vuotaa, tilaa paikalle pätevä kattokorjauspalvelumme, joka hoitaa korjaustoimet kattovuodon paikkauksista myrskyvaurioiden korjauksiin. Kunnostamme taidolla kaikenlaiset kohteet katon mallista tai materiaalista riippumatta – pelti-, huopa- sekä tiilikatteet harjakatosta tasa- ja taitekattoon.

Vuotaako katto vaikkapa savupiipun juuresta tai piipun tai läpiviennin kohdalta? Tai onko tarpeen teettää vuotavan kattoikkunan, kattovalokuvun tai kattoluukun korjaus ja tiivistys? Meiltä saat sujuvasti katon korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Iisalmessa; palvelemme korjaustöissä vuoden ympäri ja avaimet käteen- periaatteella. Teemme falskaavien läpivientien tiivistykset ja katon vesivahinkojen sekä vuotovaurioiden korjaukset, kastuneiden villojen ja laudoitusten vaihdot sekä aluskatteen ja rakenteiden korjaukset. Voit tilata toimestamme omakotitalon, kesämökin ja autotallin katon korjaukset, kunnostukset pihakatokseen ja rantasaunaan sekä muihin asuin- tai ulkorakennuksiin. Lisäksi hoidamme katon korjaustyöt saaressa sijaitsevissa kohteissa. Kuluihin voi hakea joustavaa rahoitusta, ja ne kuuluvat kotitalousvähennyksen piiriin. Käytämme ammattitason laatutuotteita sekä kattoystävällisiä menetelmiä. Toimialueeseemme sisältyy kattavasti muukin Pohjois-Savo; Kiuruvesi, Vieremä, Sonkajärvi, Pielavesi ja Lapinlahti. Hanki katollesi parhaat edellytykset pitkään ja laadukkaaseen käyttökaareen – ota yhteyttä ja pyydä tarjouksemme katon korjauksesta Iisalmessa!

Kattavat kattotyöt katon korjauksesta katon huoltoon ja remonttiin Iisalmessa

Kokeneet kattoammattilaisemme korjaavat Iisalmessa kaikki katot huopa- ja palahuopakatoista tiilikattoihin sekä peltikattoihin. Jos katto vuotaa, kattoikkuna falskaa tai aluskate kaipaa paikkausta, löytyy meiltä kattava tietotaito ongelman korjaamiseksi. Kun katon korjaus ei enää riitä, remontoimme huopakattosi, tiilikattosi ja peltikattosi avaimet käteen -palvelulla. Uutta kattoremonttia voidaan lykätä laadukkailla kattohuolloillamme, joilla varmistat kattosi toimivuuden ja pitkäikäisyyden. Puhdistamme katon ja vesikourut, pudotamme lumet, poistamme jääpuikot ja tarjoamme muut katon huoltotyöt kattosi tarpeiden mukaan. Ota yhteyttä missä tahansa kattotyössä Iisalmen alueella!

Huopakaton korjaus Iisalmi, tuloksena pidempi ja parempilaatuinen elinkaari

Huopakaton korjaus Iisalmi – kärsinyt kattohuopa takaisin kuntoon. Huopakatto, eli bitumikatto kohtaa monenlaista kulutusta ajan saatossa. Mekaaniset ja kemialliset rasitukset iskevät etenkin vanhempaan kattohuopaan, ja kun suojaava sirote hiutuu pinnasta pois, kate joutuu vaurioille alttiiksi. Kermejä kuivattaa uv-säteily, ja saumoja nakertaa sammal. Usein huopakatto tai palahuopakatto vuotaakin juuri liitosten tai läpivientien kohdalta. Katteeseen voi ilmestyä reikiä, repeämiä, kulumia, painumia tai kupruja, joskus jopa suoranaisia pullistumia eli niin kutsuttuja huopakaton höyrypusseja. Tai sitten haasteeksi saattavat muodostua yhtäkkiset myrskyvahingot, jotka eivät katso katon ikää eivätkä kuntoa, kun sattuvat osumaan kohdalle. Kenties huopakatto tai palahuopakatto vaurioitui, kun puu kaatui talon tai katon päälle myrskyssä. Tai sitten myrskytuuli riepotteli huopavuotia, tai myrsky vioitti kattoa.

Toteutamme huopakaton sekä palahuopakaton korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Iisalmessa. Valitsemme käsittelyaineet ja korjaustavat aina tarkasti kohteelle sopiviksi. Tiivistämme aukeilleet tai halkeilleet saumat ja liimaamme irronneet bitumipaanut palahuopakatolta, ja täsmäkunnostamme massalla pienehköt katepinnan kulumat. Isompiin vauriokohtiin puolestaan asennamme erityiset huopakaton paikkapalat, ja kuprut eli höyrypussit leikkaamme auki, jotta kate saadaan tasoitettua kuntoon. Hoidamme Iisalmessa tasakaton korjaukset, tiivistykset ja paikkaukset, samoin myös haastavat huopakaton tulityöt sekä alushuovan ja umpilaudoituksen vaihdot. Lisäksi suoritamme huopakaton sekä palahuopakaton myrskyvaurioiden korjaustyöt, sekä huopakaton paikkaukset saarimökillä ja muualla saarikohteissa.

Peltikaton korjaus Iisalmi – talosi rakenteille kattava suoja

Peltikaton korjaus Iisalmi, paikkaamassa kuntoon kaikentyyppiset vauriot. Peltikaton saattavat yllättää muun muassa myrskyn tai lumen tekemät tuhot. Ehkä tuuli tai myrsky irrotti kattopellit ja peltilistat, tai myrsky kaatoi puun peltikaton tai talon päälle. Tai sitten lumi riuhtoi pudotessaan irti rännit sekä lumiesteet, niin että peltiin tuli reikiä. Peltikaton haasteisiin kuuluvat astetta arkisemmatkin säänmuutokset, kun uv-säteily, sadevedet, pakkanen ja jää pääsevät vuoroin vierailemaan katolla. Toistuvat lämpötilanvaihtelut saavat kattopellit elämään edestakaisin, jolloin kiinnikkeet löystyvät ja liitokset alkavat irvistää, ja tuloksena vesitiiveys on mennyttä. Kun peltikatto vuotaa, voi haasteita löytyä myös yläpohjan ja aluskatteen tienoilta – kenties tarvitaankin peltikaton aluskatteen korjausta, tiivistystä sekä paikkausta. Peltikaton perinteisiin vaaroihin lukeutuu myös kattoa kuluttava ruoste, ja erityisen tehokkaasti korroosio iskee hoitamatta jääneisiin pelteihin.

Peltikaton korjaus ja tiivistys Iisalmessa aloitetaan tilannekartoituksella. Selvitämme ongelmien luonteen sekä laajuuden, ja tutkimme syntyneet vahingot. Vaurioiden jäädessä lieviksi ja paikallisiksi riittää nykyisen peltikaton reikien paikkaus, sekä toisinaan yksittäisten kattopeltien vaihto, jos se kohdekaton kannalta on kätevämpää. Saat meiltä kattopeltien lisäkiinnitykset sekä naulojen tai kateruuvien vaihdot uusiin kateruuveihin, mikäli vuoto paikantuu peltikaton kiinnikkeen tuntumaan, tai kiinnitykset on tehty liian harvaan. Kattopeltisepiltämme sujuvat taidolla myös peltikaton yläpohjan paikkaukset, huonokuntoisten eristeiden uusimiset sekä kastuneiden rakenteiden vaihdot. Lisäksi toteutamme peltikaton lumi- sekä myrskyvaurioiden korjaukset Iisalmessa, sekä niin ikään kattavat kunnostukset myös kaikissa saarikohteissa.

Tiilikaton korjaus Iisalmi, vahvalla taidolla kohteeseen kuin kohteeseen

Tiilikaton korjaus Iisalmi – timanttiset tekijämme hoitavat homman. Myös tiilikaton kohtaloksi saattavat koitua myrskyn aikaansaamat vauriot. Ehkä tuuli tai myrsky irrotti ja vei mukanaan harjatiilen, kattotiilen tai reunatiilen. Tai sitten tiilikatto rikkoutui yhdessä hetkessä, kun myrsky kaatoi puun tiilikaton tai talon päälle. Useimmiten korjaustarve kuitenkin kehittyy vähitellen sään ja ajan rasituksissa, kun kattoa jäytävät sammal ja lumi sekä jatkuvat lämpötilanvaihtelut. Sammal syö tiilestä ravinteita sekä ujuttaa juuriaan katteeseen, kun taas lumi saattaa painaa rakenteet notkolle tai synnyttää liitoksiin saumavuotoja. Ikääntyvä tiilikatto tuntee nahoissaan myös pakkasrapautumisen kierteen, kun huokoinen tiili imee itseensä kosteutta, joka vuoroin jäätyy ja sulaa. Kun tiilikatto vuotaa, voi olla syytä tarkistaa myös yläpohjan ja aluskatteen tilanne – ehkäpä aluskate on vaurioitunut tai loppuun kulunut, tai jo alkujaan virheellisesti asennettu.

Tiilikaton korjaus, paikkaus ja tiivistys Iisalmessa tulee tehdä hyvissä ajoin, ennen kuin katto ehtii syyttä suotta ränsistyä remonttikuntoon. Tyypillisesti tiilikaton korjaustarve osoittautuu luonteeltaan hyvinkin paikalliseksi, niin että katolle riittävät yksittäiset toimet, kuten rikkinäisten kattotiilien vaihto. Saat meiltä myös tiilikaton aluskatteen korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Iisalmessa, samoin myrskyvaurioiden korjaustyöt sekä katon saneeraukset saarikohteissa. Tiilikaton korjaus Iisalmessa viimeistellään kuluneiden tiilten pintakäsittelyllä, niin että rapautunut kate pystyy jälleen hylkimään säätä, likaa ja sammalta.

Aluskatteen korjaus, paikkaus ja tiivistys Iisalmi, pikkupaikkauksista yläpohjan lahovauriokorjauksiin

Aluskatteen korjaus, paikkaus ja tiivistys Iisalmi – täysi kunnostus osaavilta tekijöiltämme. Aluskatteella on tärkeä tehtävä poistaa rakenteista sekä ulkoa että sisältä tulevaa kosteutta. Kun aluskate vuotaa, ongelma voi liittyä arkisiin ympäristön kulutuksiin, joskus myös alkuperäisen asennuksen virheisiin tai äkillisiin mekaanisiin vaurioihin. Ehkä aluskate on asennettu väärälle kireydelle, tai jiiripuiden väliin on jäänyt rakoa, tai sitten kattotöiden yhteydessä on syntynyt vaurioita, tai myrsky on rikkonut aluskatteen. Hoidamme Iisalmessa aluskatteen korjaustyöt kaikentyyppisissä kohteissa – niin peltikaton kuin tiilikatonkin aluskatteen korjaukset, tiivistykset sekä paikkaukset.

Meiltä saat aluskatteen reikien paikkaukset ja reikiintyneiden vuotien vaihdot, kattoystävällisin menetelmin sekä ensiluokkaisilla tuotteilla. Suoritamme aluskatteen korjaukset ja paikkaukset haastavistakin kohteista, kuten jiiristä ja sisätaitteesta sekä esimerkiksi savupiipun kohdalta. Asennamme jiireihin oikeaoppiset kahdensuuntaiset aluskatteet, ja hoidamme kuntoon aluskatteen ylösnostot sekä huolellisen tiivistämisen savupiippuun. Kattotöiden yhteydessä kartoitamme myös mahdolliset yläpohjan kosteusvauriot, kuten valumajäljet, kastuneet villat sekä lahonneet rakenteiden puuosat. Lisäksi teemme Iisalmessa aluskatteen korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset läpiviennin kohdalta; kattovalokuvun, kattoikkunan, ilmanvaihtoputken, viemärintuuletusputken ja kattoluukun kohdalta.

Kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Iisalmi – korjaus on katollesi edullinen ja tehokas ratkaisu

Kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Iisalmi – korjaus hoitaa kattosi tiivistykset kuntoon. Läpiviennit muodostavat rakenteensa puolesta kattovuodon ja vesivahingon riskin. Pahimmillaan falskaava läpivienti päästää vedet sisätiloihin tai rakenteisiin, jolloin tilanteesta kehittyy ennen pitkää kattava kosteusvaurio. Kun huomaat, että kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Iisalmessa, kutsu paikalle pätevät korjaajamme kattosi tiiveyttä palauttamaan. Meiltä saat katon korjaukset vuotavan kattoikkunan, kattoluukun ja kattovalokuvun kohdalta, samoin savupiipun, ilmanvaihtoputken, viemärintuuletusputken sekä muun läpiviennin kohdalta. Hoidamme kärsineiden tiivisteiden vaihdot ja kuluneiden suojapeltien uusimiset, sekä asennamme aluskatteen ylösnostot ja läpivientien tiivistekappaleet.

Kattopalvelumme auttaa, kun kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Iisalmessa. Samalla hoidamme muutkin korjaukset kattosi hyvinvoinnin tueksi. Meiltä saat katolle laatupalvelun sekä loistavan, tyylikkään työnjäljen – ota siis yhteyttä ja pyydä tarjouksemme katon korjauksesta ja paikkauksesta!

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt