Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Katon korjaus Iitti

Katon korjaus Iitti – katollesi räätälöity kunnostuspalvelu kauttamme. Korjaustarpeen luonne ja laajuus vaihtelevat siinä missä kohteena olevat katotkin. Ehkä katto vuotaa esimerkiksi savupiipun juuresta tai piipun tai läpiviennin kohdalta, tai kenties tarvitaan vuotavan kattoikkunan, kattovalokuvun tai kattoluukun korjaus sekä tiivistys. Uudemmassa kohteessa saattaa hyvin riittää yksittäisen kattovuodon korjaus, kun taas vanhempi kohde voi vaatia osakseen jo astetta kattavampia toimia. Kun katto vuotaa, syynä ovat yleensä sään- ja lämpötilanvaihtelut; sadevedet, uv-säteily, sammal, lumi, lehtiroska, jää sekä pakkanen. Ajan saatossa pelti ruostuu, tiili hapertuu ja huopa halkeilee, ja tilannetta pahentavat kattohuollon laiminlyönti sekä alkuperäisen asennuksen virheet. Toisaalta korjaustarve saattaa yllättää uuden ja terveenkin katon, mikäli siihen iskevät äkkiarvaamatta myrsky- tai lumivauriot. Kenties katto kärsi vahinkoa, kun puu kaatui talon, mökin tai katon päälle myrskyssä, tai kun lumi irrotti kattoläpiviennin, lumiesteen tai tikkaat, niin että kattoon tuli reikä.

Kattokorjauspalvelumme suorittaa katon korjaukset, tiivistykset ja paikkaukset Iitissä, tarvittiinpa aluskatteen vuotopaikkauksia tai lumi- tai myrskyvaurioiden korjausta. Teemme kattoturvatuotteiden kunnostukset ja katon vesivahinkojen sekä vuotovaurioiden paikkaukset, kastuneiden villojen ja laudoitusten vaihdot sekä yläpohjan rakenteiden korjaukset. Hoidamme kuntoon kaikenlaiset kohteet katon mallista tai materiaalista riippumatta – harja-, auma-, pulpetti- ja taitekatot tiilestä peltiin sekä palahuopaan. Toteutamme siististi niin omakotitalon, autotallin kuin mökinkin katon korjaukset, kunnostukset kaikkiin asuin- ja ulkorakennuksiin sekä myös saaresta löytyviin kohteisiin. Ammattilaistemme kattotöitä voit niin ikään hyödyntää kotitalousvähennyksessä verotuksessa, ja sivujemme kautta on kuluihin haettavissa joustavaa, luotettavaa rahoitusta. Palvelemme korjauksissa laadukkain tuottein ja avaimet käteen- periaatteella, asiantuntevin menetelmin aina kattosi ehdoilla ja parhaaksi. Toimialueeseemme sisältyy Iitin ohessa muukin Päijät-Häme; Heinola, Asikkala, Hollola, Lahti ja Orimattila. Varmista kattosi täysi toimivuus sekä rakenteiden kattava hyvinvointi – ota yhteyttä ja pyydä tarjouksemme katon korjauksesta Iitissä!

Kattavat kattotyöt katon korjauksesta katon huoltoon ja remonttiin Iitissä

Kokeneet kattoammattilaisemme korjaavat Iitissä kaikki katot huopa- ja palahuopakatoista tiilikattoihin sekä peltikattoihin. Jos katto vuotaa, kattoikkuna falskaa tai aluskate kaipaa paikkausta, löytyy meiltä kattava tietotaito ongelman korjaamiseksi. Kun katon korjaus ei enää riitä, remontoimme huopakattosi, tiilikattosi ja peltikattosi avaimet käteen -palvelulla. Uutta kattoremonttia voidaan lykätä laadukkailla kattohuolloillamme, joilla varmistat kattosi toimivuuden ja pitkäikäisyyden. Puhdistamme katon ja vesikourut, pudotamme lumet, poistamme jääpuikot ja tarjoamme muut katon huoltotyöt kattosi tarpeiden mukaan. Ota yhteyttä missä tahansa kattotyössä Iitin alueella!

Huopakaton korjaus Iitti, tavoitteena kattosi tiiveys ja hyvinvointi

Huopakaton korjaus Iitti – vankalla osaamisella ja kokemuksella kauttamme. Huopakaton, eli bitumikaton saattavat rikkoa vaikkapa myrskyvahingot. Ehkä huopakatto tai palahuopakatto vaurioitui, kun puu kaatui myrskyssä talon tai katon päälle. Tai sitten myrskytuuli riepotteli huopavuotia, tai myrsky irrotti huopakaton pellitykset. Useimmiten huopakaton vauriot syntyvät kuitenkin ajan saatossa, kun monenlaiset mekaaniset ja kemialliset rasitukset vaativat katosta veronsa. Huopakatto tai palahuopakatto saattaa vuotaa sammaleen syömistä saumoista, ja kermejä kiusaavat myös uv-säteily sekä talvella lumikuorman paine. Selkeinä merkkeinä korjaustarpeesta toimivat katepinnan vauriot ja muutokset: reiät, repeämät, kuprut, vekit, rypyt, painumat ja kulumat. Lisäksi kermien välinen kosteus voi aiheuttaa huopaan näkyvän pullistuman, ja pahimmillaan tällainen huopakaton höyrypussi rikkoo jopa katteen pinnan.

Meiltä sujuvat huopakaton sekä palahuopakaton korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Iitissä, kattosi mukaisilla paikkausaineilla ja vaurioille sopivin menetelmin. Samakin ongelma voi eri kohteissa vaatia tyystin erityyppiset ratkaisut, joten yksilöllisesti räätälöity toteutuksemme varmistaa katollesi parhaan tuloksen. Kun kyse on pienehköistä katepinnan kulumista, riittää kenties kunnostus massalla, kun taas isompiin vauriokohtiin täytyy ehkä asentaa nimenomaiset huopakaton paikkapalat. Käsittelemme sammaleesta kärsineet saumat ja liimaamme irronneet bitumipaanut palahuopakatolta, sekä viillämme auki kuprut eli höyrypussit katepinnan tasoittamista varten. Toteutamme Iitissä huopakaton tulityöt ja alushuovan sekä umpilaudoituksen vaihdot, samoin taitoa vaativat tasakaton korjaukset, tiivistykset sekä paikkaukset. Lisäksi saat meiltä huopakaton sekä palahuopakaton myrskyvaurioiden korjaustyöt, sekä kattavat huopakaton kunnostukset myös kaikissa saarikohteissa.

Peltikaton korjaus Iitti, lähetämme paikalle rautaiset ammattilaisemme

Peltikaton korjaus Iitti – hoidamme ruosteenpoiston ja reikien paikkaukset. Korroosio pyrkii iskemään etenkin hoitamatta jääneisiin pelteihin. Muihin peltikaton uhkiin kuuluvat sään- ja lämpötilanvaihtelut, kun vesi, uv-säteily, pakkanen ja jää saavat kattopellit elämään edestakaisin. Lämpöliikkeen vaikutuksesta kiinnikkeet höltyvät ja peltien liitokset alkavat irvistää, jolloin vesitiiveys menetetään, ja katto kaiken lisäksi rämisee tuulella. Jos taas peltikatto vuotaa rakenteisiin, saattaa ongelma löytyä yläpohjasta – ehkäpä aluskate on vaurioitunut tai vanhuuttaan kulunut, tai asennettu väärälle kireydelle. Tai sitten peltikatto rikkoutui, kun tuuli tai myrsky irrotti kattopellit ja peltilistat, tai kun myrsky kaatoi puun peltikaton tai talon päälle, tai myrsky vioitti kattoa.

Peltikaton korjaus ja tiivistys Iitissä on toimestamme kattokohtainen palvelu, joten ensiksi kartoitamme haasteiden luonteen ja tutkimme mahdolliset vahingot. Toteutamme huolella myös pohjatyöt, kuten lian sekä ruosteen poiston alustasta. Kun vauriot jäävät lieviksi ja paikallisiksi, riittää nykyisen peltikaton reikien paikkaus, sekä toisinaan yksittäisten kattopeltien vaihto, jos se kohteelle on kätevämpi ratkaisu. Suoritamme Iitissä peltikaton aluskatteen korjaukset, tiivistykset sekä paikkaukset, samoin tarvittaessa kattopeltien lisäkiinnitykset sekä naulojen tai kateruuvien vaihdot uusiin kateruuveihin. Kattopeltisepiltämme hoituvat myös peltikaton myrskyvaurioiden korjaukset, sekä peltikaton paikkaukset saarimökillä ja muualla saarikohteissa.

Tiilikaton korjaus Iitti – asiantuntevaa apua katon haastekohtiin

Tiilikaton korjaus Iitti, hoitamassa kattotiilien suojan kohdilleen. Myös tiilikaton tapauksessa katteen voivat rikkoa äkilliset myrskyvauriot. Kenties tuuli tai myrsky irrotti ja vei mennessään harjatiilen, kattotiilen tai reunatiilen, tai sitten tiilikatto rikkoutui yhdessä hetkessä, kun myrsky kaatoi puun tiilikaton tai talon päälle. Yleisimmin korjaustarve kuitenkin kehittyy pidemmän ajanjakson kuluessa, kun kattoa nakertavat sammal ja lumikuorma sekä jatkuvat lämpötilanvaihtelut. Sammal syö katteesta mineraaleja ja tarraa juurillaan tiileen, kun taas lumi saattaa painaa rakenteet notkolle tai työntää vettä sisään saumoista. Ikääntyvä tiilikatto joutuu kohtaamaan myös pakkasrapautumisen ilmiön, kun huokoinen tiili imee itseensä kosteutta, joka vuoroin jäätyy ja sulaa. Kun tiilikatto vuotaa, voi olla syytä tarkistaa myös yläpohjan ja aluskatteen tilanne – ehkä kohteessa tarvitaankin tiilikaton aluskatteen korjausta, tiivistystä tai paikkausta. Tiilikatto ei ole itsessään vesitiivis eikä edes sellaiseksi suunniteltu, vaan avukseen se tarvitsee kaikissa tapauksissa laadukkaan ja luotettavan aluskatteen.

Tiilikaton korjaus, paikkaus ja tiivistys Iitissä ehkäisee vakavammat vauriot, kuten ikävät kosteus- ja homehaitat sekä turhat, ennenaikaiset remontit. Ajoissa tehtynä katolle riittävät yleensä yksittäiset korjaustoimet, kuten irronneiden peltien kiinnitykset sekä rikkinäisten kattotiilien vaihto. Hoidamme Iitissä myös yläpohjan paikkaukset ja painuneen rakenteen oikaisut, tiilikaton myrskyvaurioiden korjaukset sekä katon kunnostukset saarikohteissa. Tiilikaton korjauksen ja paikkauksen lopuksi pintakäsittelemme kuluneet tiilet, niin että kate voi taas pitää puolensa kosteutta ja kasvustoa vastaan.

Aluskatteen korjaus, paikkaus ja tiivistys Iitti – kauttamme laatutuotteet ja turvallinen toteutus

Aluskatteen korjaus, paikkaus ja tiivistys Iitti, kattavin taidoin korjaajiemme käsissä. Aluskatteen tehtävä on suojella rakenteita tihkuvalta kosteudelta. Pienikin vuoto voi käydä kohtalokkaaksi veden päätyessä yläpohjaan, joten teettämällä kunnostukset ajoissa vältät katalat kosteusvauriot. Kun aluskate vuotaa, syy löytyy yleensä ajan sekä sään rasituksista, joskus myös asennukseen liittyvistä virheistä tai äkillisistä mekaanisista vaurioista. Kattopalvelumme hoitaa turvallisesti ja taidokkaasti kaikki aluskatteen korjaustyöt – sekä peltikaton että tiilikaton aluskatteen korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Iitissä.

Suoritamme aluskatteen reikien paikkaukset ja yksittäisten aluskatevuotien vaihdot, sekä katsastamme yläpohjan rakenteiden kunnon, kun toteutamme tarvittavat purkutyöt. Hoidamme kuntoon valumajäljet, kastuneet villat ja lahovaurioiset rakenteet, sekä kohennamme eristystä ja välikaton tuuletusta riittävän ilmanvaihdon takaamiseksi. Saat meiltä aluskatteen korjaukset ja paikkaukset kaikkien elementtien osalta, kuten jiiristä ja sisätaitteesta sekä vaikkapa savupiipun kohdalta. Huolehdimme jiireihin saumaukset, pellitykset ja laudoitukset viimeisen päälle, sekä toteutamme aluskatteen ylösnostot ja tarkan tiivistämisen savupiippuun. Lisäksi teemme Iitissä aluskatteen korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset läpiviennin kohdalta; ilmanvaihtoputken, kattoluukun, kattovalokuvun, viemärintuuletusputken ja kattoikkunan kohdalta.

Kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Iitti – korjaus auttaa hankkimaan katolle lisäaikaa

Kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Iitti – korjaus tehostaa kattosi toimintavarmuutta. Läpivienteihin sisältyy merkittävä vuotoriski niiden puhkaistessa aluskatteen ja vesikatteen. Pahimmillaan kosteus voi läpiviennistä päätyä huonetilaan tai rakenteisiin, jolloin seurauksena kehittyy ennen pitkää kattavampi vesivahinko. Kun huomaat, että kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Iitissä, paras ratkaisu on pyytää paikalle kokeneet kattoammattilaisemme. Suoritamme katon korjaukset vuotavan savupiipun, kattovalokuvun ja kattoluukun kohdalta, samoin kattoikkunan, ilmanvaihtoputken, viemärintuuletusputken tai muun vuotavan läpiviennin kohdalta. Uusimme aikansa eläneet suojapellit ja vaihdamme hapertuneet tiivisteet, sekä asennamme puuttuvat tiivistekappaleet ja puolitiehen jätetyt ylösnostot.

Hoidamme homman, kun kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Iitissä, ja samalla saat meiltä muutkin korjaukset kattosi tueksi ja parhaaksi. Turvaa siis kattosi tulevat käyttövuodet luotettavalla laatupalvelulla – ota yhteyttä ja pyydä tarjouksemme katon korjauksesta sekä paikkauksesta!

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt