Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Katon korjaus Ilomantsi

Katon korjaus Ilomantsi, viisas panostus kattosi tulevaisuuteen kun kutsut kokeneet kattoammattilaisemme paikalle. Korjaustarvetta syntyy katolle kuin katolle sään ja ajan rasitusten toimesta. Ehkä katto vuotaa vaikkapa savupiipun juuresta tai piipun tai läpiviennin kohdalta, tai kenties täytyy tehdä vuotavan kattoikkunan, kattovalokuvun tai kattoluukun korjaus sekä tiivistys. Uudemmassa kohteessa saattaa hyvin riittää yksittäisen kattovuodon korjaus, kun taas vanhemmalla katolla tarpeeseen voi tulla jo astetta kattavampi kunnostus. Kun katto vuotaa, syynä ovat tavallisimmin sään- ja lämpötilanvaihtelut; sammal, sadevedet, lika, lehtiroska sekä auringon paahtava uv-säteily. Tilannetta pahentaa entisestään, jos katon huolto on heikoissa kantimissa, tai jos katon alkuperäiseen asennukseen liittyen on tehty mainittavia virheitä. Toisaalta korjaustarve saattaa yllättää uuden ja terveenkin katon, mikäli kohdalle osuvat odottamattomat myrsky- tai lumivauriot. Kenties rakenteita rikkoutui, kun puu kaatui myrskyssä talon, mökin tai katon päälle, tai kun lumi irrotti kattoläpiviennin, lumiesteen tai tikkaat, niin että kattoon tuli reikä. Meiltä hoituvat varmoin ottein kaikki katon korjaukset ja paikkaukset, olipa kohteena sitten omakotitalo, mökki tai autotalli. Hoidamme mallikkaat katon paikkaukset kaikissa asuin- ja ulkorakennuksissa, sekä pienet ja suuret kunnostukset myös saaresta löytyvissä kohteissa.

Kattopalvelultamme saat katon korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Ilomantsissa, tarvittiinpa yksittäistä täsmäpaikkausta tai kattavia rakennekorjauksia. Teemme aluskatteen ja läpivientien tiivistykset sekä katon vesivahinkojen ja vuotovaurioiden korjaukset, kastuneiden villojen ja laudoitusten vaihdot sekä lumi- ja myrskyvaurioiden korjaukset. Kunnostamme taidolla kaikki kohteet katon mallista tai materiaalista riippumatta – harja-, auma-, tasa- sekä taitekatot tiilestä peltiin ja palahuopaan. Kuluihin on haettavissa sivujemme kautta joustavaa, luotettavaa rahoitusta, ja korjauksia voi hyödyntää verotuksessa kotitalousvähennyksen kohdalla. Palvelemme kattotöissä laatutuotteilla ja ammattitaitoisin ottein, avaimet käteen- periaatteella aina kattosi parasta ajatellen. Toimialueeseemme kuuluu kattavasti muukin Pohjois-Karjala; Juuka, Lieksa, Kontiolahti, Joensuu ja Tohmajärvi. Laadukas paikkaus tiivistää kattosi ja turvaa talosi rakenteet – ota siis yhteyttä ja pyydä tarjouksemme katon korjauksesta Ilomantsissa!

Kattavat kattotyöt katon korjauksesta katon huoltoon ja remonttiin Ilomantsissa

Kokeneet kattoammattilaisemme korjaavat Ilomantsissa kaikki katot huopa- ja palahuopakatoista tiilikattoihin sekä peltikattoihin. Jos katto vuotaa, kattoikkuna falskaa tai aluskate kaipaa paikkausta, löytyy meiltä kattava tietotaito ongelman korjaamiseksi. Kun katon korjaus ei enää riitä, remontoimme huopakattosi, tiilikattosi ja peltikattosi avaimet käteen -palvelulla. Uutta kattoremonttia voidaan lykätä laadukkailla kattohuolloillamme, joilla varmistat kattosi toimivuuden ja pitkäikäisyyden. Puhdistamme katon ja vesikourut, pudotamme lumet, poistamme jääpuikot ja tarjoamme muut katon huoltotyöt kattosi tarpeiden mukaan. Ota yhteyttä missä tahansa kattotyössä Ilomantsin alueella!

Huopakaton korjaus Ilomantsi – osaava kunnostus ammattilaistemme kautta

Huopakaton korjaus Ilomantsi, käsissämme kattosi saa osaavan palvelun. Huopakaton, eli bitumikaton haasteisiin kuuluu monenlaisia ulkoisia rasituksia. Kermejä kuivattaa ikääntyminen sekä auringon paahtava uv-säteily, ja kun suojaava sirote hiutuu pinnasta pois, kate joutuu vaurioille alttiiksi. Lisäksi huopakatto tai palahuopakatto voi vuotaa liitosten tai läpivientien kohdalta – saumoja rikkovat esimerkiksi sammaleen juuret, sekä talvella lumikuorman paine. Näkyvinä merkkeinä korjaustarpeesta toimivat katepinnan vauriot ja muutokset: reiät, repeämät, vekit ja painumat sekä kuprut eli huopakaton höyrypussit. Eräs varteenotettava vaaratekijä ovat myös huopakaton myrskyvahingot, jotka saattavat tehdä tuhoisaa jälkeä uudella ja terveelläkin katolla. Kenties huopakatto tai palahuopakatto vaurioitui, kun puu kaatui myrskyssä talon tai katon päälle, tai kun myrskytuuli riepotteli huopavuotia tai myrsky vioitti muita katon osia.

Toteutamme huopakaton sekä palahuopakaton korjaukset, tiivistykset ja paikkaukset Ilomantsissa. Kartoitamme vaurioiden luonteen sekä laajuuden, ja suhteutamme korjaustyöt sen mukaan. Tiivistämme sammaleesta kärsineet saumat ja liimaamme irronneet bitumipaanut palahuopakatolta, ja täsmäkunnostamme massalla pienehköt katepinnan kulumat. Isompiin vauriokohtiin kiinnitämme tarpeen tullen erityiset huopakaton paikkapalat, ja kuprut eli höyrypussit viillämme auki, jotta kate saadaan tasoitettua kuntoon. Hoidamme Ilomantsissa huopakaton tulityöt ja alushuovan sekä umpilaudoituksen vaihdot, samoin erityisen haastavat tasakaton korjaukset, tiivistykset sekä paikkaukset. Lisäksi saat meiltä huopakaton sekä palahuopakaton myrskyvaurioiden korjaustyöt, sekä kattavat huopakaton kunnostukset myös kaikissa saarikohteissa.

Peltikaton korjaus Ilomantsi, ruostuneen ja reikiintyneen katepinnan pelastus

Peltikaton korjaus Ilomantsi – tarkka ja taitava paikkaus hoituu kauttamme. Peltikatonkin saattavat rikkoa äkilliset myrsky- tai lumivauriot. Ehkä tuuli tai myrsky irrotti kattopellit ja peltilistat, tai myrsky kaatoi puun peltikaton tai talon päälle. Tai sitten lumi pudotti rännit tai repi alustasta kattotikkaat, niin että peltiin tuli reikiä. Toisaalta peltikaton laittavat lujille myös arkisemmat sääolosuhteet, kun pakkanen, aurinko, vesi sekä jää pääsevät vuoroin käsiksi peltiin. Toistuvat lämpötilanvaihtelut saavat kattopellit elämään edestakaisin, jolloin kiinnikkeet höltyvät ja liitokset alkavat irvistää, ja vesitiiveys on katolta mennyttä. Kun peltikatto vuotaa, täytyy ehkä tarkistaa myös yläpohjan kunto ja tilanne – kenties tarvitaankin peltikaton aluskatteen korjausta, tiivistystä sekä paikkausta. Vielä eräs tyypillinen peltikaton vihollinen on peltejä nuoleva ruoste, ja korroosio iskee kyntensä etenkin hoitamatta jääneeseen kattoon.

Peltikaton korjaus ja tiivistys Ilomantsissa aloitetaan pohjatöillä, kuten lian- ja ruosteenpoistolla, niin että lopputuloksesta saadaan kestävä. Useimmissa kohteissa järkevä ratkaisu on nykyisen peltikaton reikien paikkaus, sekä toisinaan yksittäisten kattopeltien vaihto, kun vauriot jäävät luonteeltaan paikallisiksi. Toteutamme kattopeltien lisäkiinnitykset sekä naulojen tai kateruuvien vaihdot uusiin kateruuveihin, samoin yläpohjan kastuneiden eristeiden vaihdot sekä rakenteiden lahovauriokorjaukset. Lisäksi teemme Ilomantsissa peltikaton lumi- sekä myrskyvaurioiden korjaustyöt, sekä peltikaton paikkaukset saarimökillä ja muualla saarikohteissa.

Tiilikaton korjaus Ilomantsi – turvaamme kattosi tiiveyden ja hyvinvoinnin

Tiilikaton korjaus Ilomantsi, räätälöity kunnostus kattosi haastekohtiin. Lujatekoinen tiilikattokaan ei ole immuuni ympäristön jatkuvalle rasitukselle. Muun muassa sammal ja jäkälä tarttuvat juurillaan tiukasti tiileen, ja ne syövät katteesta mineraaleja sekä kuljettavat mukanaan kosteutta. Talvella merkittävää haastetta syntyy katolle kertyvästä lumikuormasta, sillä lumi saattaa painaa rakenteet notkolle tai synnyttää liitoksiin saumavuotoja. Ikääntyvän tiilikaton kohtaloksi voi koitua pakkasrapautumisen kierre, kun huokoinen tiili imee itseensä vettä, joka vuoroin jäätyy ja sulaa. Kun tiilikatto vuotaa, haasteet voivat paikantua aluskatteen ohella myös yläpohjaan – ehkäpä aluskate on ajan saatossa vaurioitunut, tai jo alkujaan virheellisesti asennettu. Tiilikatto saattaa niin ikään kärsiä äkillisiä myrskytuhoja, jotka eivät katso katon ikää eivätkä kuntoa, kun sattuvat osumaan kohdalle. Kenties tuuli tai myrsky irrotti ja vei mukanaan harjatiilen, kattotiilen tai reunatiilen, tai sitten tiilikatto rikkoutui yhdessä hetkessä, kun myrsky kaatoi puun tiilikaton tai talon päälle.

Tiilikaton korjaus, paikkaus ja tiivistys Ilomantsissa ehkäisee vakavammat vauriot, kunhan korjauksiin ryhdytään hyvissä ajoin, ennen katon vaipumista vaihtokuntoon. Useimmissa tapauksissa korjaustarve osoittautuu varsin paikalliseksi, jolloin katolle riittävät yksittäiset toimet, kuten rikkinäisten kattotiilien vaihto. Hoidamme Ilomantsissa myös tiilikaton aluskatteen korjaukset, tiivistykset ja paikkaukset, myrskyvaurioiden korjaustyöt sekä katon kunnostukset saarikohteissa. Tiilikaton korjauksen ja paikkauksen päätteeksi pintakäsittelemme kuluneet tiilet, niin että rapautunut kate pitää jälleen puolensa säätä ja sammalta vastaan.

Aluskatteen korjaus, paikkaus ja tiivistys Ilomantsi – onnistunut tulos syntyy kokeneissa käsissämme

Aluskatteen korjaus, paikkaus ja tiivistys Ilomantsi, ehkäisemässä kosteus- ja lahohaitat. Laadukas, toimiva aluskate huolehtii rakenteet kosteudelta turvaan. Pienikin vuoto voi tehdä suurta vahinkoa veden päätyessä yläpohjaan, joten korjaustoimet kannattaa teettää välittömästi vaurioiden havaitsemisen jälkeen. Kun aluskate vuotaa, syynä ovat useimmiten sään sekä iän tuomat kulumat, joskus myös alkuperäisen asennuksen virheet tai äkilliset mekaaniset vauriot. Kattokorjaajiltamme saat täyden palvelun aluskatetyöt Ilomantsissa – niin peltikaton kuin tiilikatonkin aluskatteen korjaukset, tiivistykset sekä paikkaukset.

Toteutamme kunnostukset laatutuotteilla ja katollesi turvallisin menetelmin, huolehtien riittävät limitykset, tiivistykset sekä muut yksityiskohdat kuntoon. Paikkaamme aluskatteen yksittäiset reiät ja suoritamme purkutyöt yläpohjaan, sekä kohennamme eristystä ja välikaton tuuletusta, jos se ilmanvaihdon toimivuudelle on tarpeen. Meiltä saat aluskatteen korjaukset ja paikkaukset kaikkien elementtien osalta, kuten jiiristä ja sisätaitteesta sekä vaikkapa savupiipun kohdalta. Hoidamme aluskatteen ylösnostot sekä huolellisen tiivistämisen savupiippuun, ja asennamme jiireihin oikeaoppiset kahdensuuntaiset aluskatteet. Teemme Ilomantsissa aluskatteen korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset myös läpiviennin kohdalta; kattoikkunan, kattovalokuvun, ilmanvaihtoputken, kattoluukun ja viemärintuuletusputken kohdalta.

Kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Ilomantsi – korjaus hoitaa kuntoon kattosi käyttövarmuuden

Kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Ilomantsi – korjaus auttaa kattosi viimeisen päälle kuntoon. Läpiviennit puhkaisevat sekä vesikatteen että aluskatteen, ja muodostavat sillä tavoin vuotoriskin. Kun huomaat, että kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Ilomantsissa, taitava ja turvallinen kunnostus hoituu kokeneiden korjaajiemme toimesta. Suoritamme katon korjaukset vuotavan savupiipun, kattoikkunan ja kattovalokuvun kohdalta, sekä kattoluukun, ilmanvaihtoputken, viemärintuuletusputken tai muun läpiviennin kohdalta. Vaihdamme virttyneet tiivistykset ja uusimme kuluneet suojapellit, sekä suoritamme niin ikään tarvittavissa määrin purkutyöt rakenteisiin. Paikkaamme aluskatteen läpiviennin kohdalta ja kunnostamme yläpohjan lahovauriot, sekä asennamme aluskatteen ylösnostot ja läpiviennin tiivistekappaleet.

Hoidamme homman, kun kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Ilomantsissa, sekä toteutamme samalla muutkin korjaukset kattosi tueksi ja turvaksi. Sijoita siis kattosi tuleviin vuosiin sekä talosi kattavaan hyvinvointiin – ota yhteyttä ja pyydä meiltä tarjous katon korjauksesta ja paikkauksesta!

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt