Katon korjaus Inari

Katon korjaus Inari, paikkaamme taidolla kaikenlaiset kohteet ja katemateriaalit. Korjaustarvetta tuovat niin ajan hampaan nakerrus kuin sään ja ympäristön kulutuksetkin. Ehkä katto vuotaa esimerkiksi savupiipun juuresta tai piipun tai läpiviennin kohdalta, tai kenties kaivataan vuotavan kattoikkunan, kattovalokuvun tai kattoluukun korjausta ja tiivistystä. Uudemmalla katolla saattaa riittää yksittäisen kattovuodon korjaus, kun taas vanhemmassa kohteessa vaaditaan ehkä jo astetta kattavampia toimia. Kun katto vuotaa, yleisin syy ovat arkiset sään ja ajan kulutukset; sammal, lehtiroska, kosteus, lumi, uv-säteily ja lämpötilanvaihtelut. Tilannetta pahentaa entisestään, jos katon huolto on heikoissa kantimissa, tai jos katon alkuperäiseen asennukseen liittyen on tehty mittavia virheitä. Toisaalta uusi ja tervekin katto voi hetkessä päätyä korjauskuntoon, mikäli kohdalle sattuvat odottamattomat myrsky- tai lumivahingot. Kenties rakenteita rikkoutui, kun puu kaatui myrskyssä talon, mökin tai katon päälle, tai kun lumi irrotti tikkaat, kattoläpiviennin tai lumiesteen, niin että kattoon tuli reikä. Ajoissa tehty katon korjaus säästää sekä rahaa että kattoa, ja se auttaa välttämään lahovauriot sekä turhat, ennenaikaiset remontit.

Katon korjaus, paikkaus ja tiivistys Inarissa hoituu toimestamme, tarvitsitpa sitten täsmäpaikkauksia tai laajempaa rakenteiden korjausta. Teemme aluskatteen ja läpivientien tiivistykset sekä katon vesivahinkojen ja vuotovaurioiden paikkaukset, kastuneiden villojen tai laudoitusten vaihdot sekä lumi- ja myrskyvaurioiden korjaukset. Käsiimme voit uskoa luottavaisin mielin kaikkien kohteiden kattotyöt – paikkaamme harja-, auma-, mansardi- ja tasakatot tiilestä peltiin sekä palahuopaan. Toteutamme tyylipuhtaat omakotitalon, autotallin, -katoksen ja mökin katon korjaukset, kunnostukset asuin- sekä ulkorakennuksiin ja myös saaresta löytyviin kohteisiin. Kattotöihin on haettavissa joustavaa rahoitusta, ja ne kuuluvat kotitalousvähennyksen piiriin. Toimialueeseemme sisältyy muukin Lappi; Savukoski, Sodankylä, Kittilä, Enontekiö ja Utsjoki. Suoritamme korjaukset taitavin ottein ja avaimet käteen- periaatteella, ensiluokkaisena laatupalveluna kattosi tarpeiden mukaan. Tuloksena on katolle kattava tiiveys sekä kokonaisvaltainen toimivuus – ota yhteyttä ja pyydä tarjouksemme katon korjauksesta Inarissa!

Kattavat kattotyöt katon korjauksesta katon huoltoon ja remonttiin Inarissa

Kokeneet kattoammattilaisemme korjaavat Inarissa kaikki katot huopa- ja palahuopakatoista tiilikattoihin sekä peltikattoihin. Jos katto vuotaa, kattoikkuna falskaa tai aluskate kaipaa paikkausta, löytyy meiltä kattava tietotaito ongelman korjaamiseksi. Kun katon korjaus ei enää riitä, remontoimme huopakattosi, tiilikattosi ja peltikattosi avaimet käteen -palvelulla. Uutta kattoremonttia voidaan lykätä laadukkailla kattohuolloillamme, joilla varmistat kattosi toimivuuden ja pitkäikäisyyden. Puhdistamme katon ja vesikourut, pudotamme lumet, poistamme jääpuikot ja tarjoamme muut katon huoltotyöt kattosi tarpeiden mukaan. Ota yhteyttä missä tahansa kattotyössä Inarin alueella!

Huopakaton korjaus Inari – ihanteellinen tulos syntyy taitavissa käsissämme

Huopakaton korjaus Inari, pelastamassa kattosi kosteushaitoilta. Huopakaton, eli bitumikaton vaaroihin lukeutuvat muun muassa myrskyvahingot. Ehkä huopakatto tai palahuopakatto vaurioitui, kun puu kaatui talon tai katon päälle myrskyssä. Tai sitten myrskytuuli riepotteli huopavuotia muuten vioitti kattoa. Yleensä huopakaton korjaustarve syntyy silti pidemmän ajan kuluessa, ja mekaaniset sekä kemialliset rasitukset verottavat varsinkin vanhempaa kattohuopaa. Suojaava sirotekerros kuluu pois, ja huopa halkeilee kuivumisen myötä. Tai sitten huopakatto tai palahuopakatto vuotaa vaikkapa sammaleen järsimistä saumoista. Näkyvinä merkkeinä korjaustarpeesta toimivat katepinnan vauriot ja muutokset: reiät, repeämät, rypyt, vekit, kuprut, kulumat ja painumat. Kermien väliin päässyt kosteus voi synnyttää huopaan myös suoranaisen pullistuman, ja pahimmillaan tällainen huopakaton höyrypussi rikkoo jopa katteen pinnan.

Meiltä sujuu huopakaton sekä palahuopakaton korjaus, paikkaus ja tiivistys Inarissa. Kartoitamme vaurioiden laajuuden ja luonteen, sekä suhteutamme korjaustyöt sen mukaan. Kun kyse on pienehköistä katepinnan kulumista, voi riittää kunnostus massalla, kun taas isompiin vauriokohtiin mitoitamme ja asennamme erityiset huopakaton paikkapalat. Tiivistämme aukeilleet saumat ja liimaamme irronneet bitumipaanut palahuopakatolta, ja leikkaamme auki kuprut eli höyrypussit, jotta kate saadaan tasoitettua kuntoon. Hoidamme Inarissa myös tasakaton korjaukset, tiivistykset sekä paikkaukset, samoin niin ikään huopakaton tulityöt ja alushuovan sekä umpilaudoituksen vaihdot. Lisäksi teemme huopakaton sekä palahuopakaton myrskyvaurioiden korjaustyöt, sekä huopakaton paikkaukset saarimökillä ja muualla saarikohteissa.

Peltikaton korjaus Inari, parhaalla palvelulla ja laadukkain ottein

Peltikaton korjaus Inari – edistämme kattosi käyttövarmuutta. Paikkaamme muun muassa korroosion jäljet, kuten reiät ja ruostekohdat katteesta. Muihin peltikaton uhkiin lukeutuvat sään- ja lämpötilanvaihtelut, kun aurinko, vesi, pakkanen ja jää saavat kattopellit elämään edestakaisin. Tämän johdosta kiinnikkeet höllentyvät ja peltien liitokset alkavat irvistää, jolloin vesitiiveys vuorostaan menetetään, ja katto kaiken lisäksi rämisee tuulella. Kun peltikatto vuotaa, haasteita voi löytyä myös yläpohjan ja aluskatteen tienoilta – vaikkapa aluskate saattaa olla vanhuuttaan kulunut ja sitä myötä kosteuden hapertama. Vielä eräs valitettava vaaranpaikka ovat peltikaton myrsky- ja lumivauriot, joiden tuhot vaihtelevat katepinnan naarmuista rikkinäisiin välikaton rakenteisiin. Ehkä tuuli tai myrsky irrotti kattopellit ja peltilistat, tai myrsky kaatoi puun peltikaton tai talon päälle. Tai sitten lumi pudotti rännit, tikkaat tai lumiesteet, niin että kattoon tuli reikä.

Peltikaton korjaus ja tiivistys Inarissa on toimestamme räätälöity palvelu, joten ensiksi kartoitamme kattosi tilanteen ja tutkimme syntyneet vahingot. Useimmissa kohteissa paras tapa edetä on nykyisen peltikaton reikien paikkaus, sekä toisinaan yksittäisten kattopeltien vaihto, kun vauriot jäävät luonteeltaan paikallisiksi. Toteutamme huolella myös pohjatyöt, kuten lian sekä ruosteen poiston alustasta, niin että massaukset ja tiivistykset tarttuvat hyvin, ja korjauksesta saadaan kestävä. Saat meiltä peltikaton aluskatteen korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Inarissa, samoin kattopeltien lisäkiinnitykset sekä naulojen tai kateruuvien vaihdot uusiin kateruuveihin. Kattopeltisepiltämme sujuvat myös peltikaton myrskyvaurioiden korjaukset, sekä pienet ja suuret peltikaton paikkaukset kaikissa saarikohteissa.

Tiilikaton korjaus Inari, tuloksena parempi turva ja tiiveys

Tiilikaton korjaus Inari – täsmätiivistyksistä myrskyvauriokorjauksiin. Tiilikatonkin kohtaloksi saattavat koitua myrskyn aikaansaamat tuhot. Ehkä tuuli tai myrsky irrotti ja vei mukanaan harjatiilen, kattotiilen tai reunatiilen, tai sitten katto kärsi vahinkoa, kun myrsky kaatoi puun tiilikaton tai talon päälle. Tyypillisesti tiilikaton korjaustarve kehittyy kuitenkin sään ja ympäristön kulutuksissa, kun kattoa jäytävät sammal ja lumikuorma sekä jatkuvat lämpötilanvaihtelut. Sammal ja jäkälä käyttävät ravinnokseen tiilestä löytyviä mineraaleja, ja lumi taas voi painaa rakenteet notkolle tai synnyttää saumavuotoja liitoksiin. Ikääntyvällä katolla haasteeksi muodostuu pakkasrapautumisen kierre, kun huokoistunut tiili imee itseensä vettä, joka vuoroin jäätyy ja sulaa. Jos tiilikatto vuotaa rakenteisiin, on syytä katsastaa yläpohjan tilanne – vaikkapa aluskate voi olla virheellisesti asennettu, tai kärsinyt mekaanisen vaurion. Tiilikatto pitää kyllä juoksevaa vettä, muttei itsessään ole vesitiiviiksi suunniteltu, vaan avukseen se tarvitsee poikkeuksetta aina laadukkaan ja toimivan aluskatteen.

Tiilikaton korjaus, paikkaus ja tiivistys Inarissa on tärkeää toteuttaa ajoissa, niin että vältetään vakavammat vauriot sekä turhat, ennenaikaiset remontit. Yleensä tiilikaton korjaustarve osoittautuu hyvinkin paikalliseksi, jolloin katolle riittävät täsmätoimet, kuten rikkinäisten kattotiilien vaihto. Hoidamme myös tiilikaton aluskatteen korjaukset, tiivistykset sekä paikkaukset, myrskyvaurioiden korjaustyöt ja katon kunnostukset saarikohteissa. Tiilikaton korjaus Inarissa viimeistellään pintakäsittelemällä kuluneet tiilet, niin että rapautunut kate saadaan jälleen hylkimään säätä, likaa ja sammalta.

Aluskatteen korjaus, paikkaus ja tiivistys Inari – pohjoisen olosuhteet vaativat veronsa

Aluskatteen korjaus, paikkaus ja tiivistys Inari, kattosi tiiveyttä turvaamassa. Aluskatetta tarvitaan suojaamaan rakenteet sekä ulkoa että sisältä tulevalta kosteudelta. Yläpohjassa pienikin vuoto voi aiheuttaa mittavan kosteusvaurion, joten korjaustoimiin kannattaa ryhtyä heti, kun ongelmia tiiveydessä havaitaan. Kun aluskate vuotaa, syynä voivat olla iän sekä sään tuomat kulumat, joskus myös alkuperäisen asennuksen virheet tai äkilliset mekaaniset vauriot. Meiltä saat kaikki aluskatteen kunnostukset, tiivistykset ja paikkaukset – sekä peltikaton että tiilikaton aluskatteen korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Inarissa.

Suoritamme aluskatteen reikien paikkaukset sekä reikiintyneiden vuotien vaihdot, ja tarkistamme purkutöiden yhteydessä myös yläpohjan rakenteiden tilanteen. Vaihdamme kastuneet laudoitukset ja huonokuntoiset villat, sekä lisäämme eristystä tai välikaton tuuletusta, jos kattosi hyvinvointi sitä vaatii. Toteutamme aluskatteen korjaukset ja paikkaukset jokaisen elementin osalta, kuten jiiristä ja sisätaitteesta sekä vaikkapa savupiipun kohdalta. Hoidamme aluskatteen ylösnostot sekä huolellisen tiivistämisen savupiippuun, ja asennamme jiirien saumaukset, laudoitukset ja pellitykset viimeisen päälle. Teemme Inarissa aluskatteen korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset myös läpiviennin kohdalta; kattovalokuvun, kattoikkunan, viemärintuuletusputken, kattoluukun ja ilmanvaihtoputken kohdalta.

Kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Inari – korjaus jatkaa kattosi käyttökaarta

Kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Inari – korjaus pitää rakenteet kuivina ja turvassa. Läpiviennit muodostavat rakenteensa puolesta riskin kattovuodoille ja kosteusvaurioille. Kun huomaat, että kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Inarissa, turvallinen ja laadukas korjauspalvelu löytyy kokeneilta ammattilaisiltamme. Teemme katon korjaukset vuotavan savupiipun, kattovalokuvun ja kattoikkunan kohdalta, sekä kattoluukun, ilmanvaihtoputken, viemärintuuletusputken tai muun läpiviennin kohdalta. Vaihdamme hapertuneet tiivistykset ja aikansa eläneet suojapellit. Asennamme myös aluskatteen ylösnostot sekä läpivientien tiivistekappaleet.

Meiltä löydät avun, kun kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Inarissa. Samalla suoritamme muutkin korjaukset kattosi tarpeiden mukaan. Panosta siis kattosi pitkään ikään ja parhaaseen mahdolliseen toimivuuteen – ota yhteyttä ja pyydä tarjouksemme katon korjauksesta ja paikkauksesta!