Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Katon korjaus Isokyrö

Katon korjaus Isokyrö, tärkeä panostus koko talon kunnossapitoon. Korjaustarve yhyttää kohteen kuin kohteen jossakin vaiheessa elinkaarta. Ehkä katto vuotaa esimerkiksi savupiipun juuresta tai piipun tai läpiviennin kohdalta, tai kenties tarvitaan vuotavan kattoikkunan, kattovalokuvun tai kattoluukun korjaus sekä tiivistys. Haasteiden ollessa yksittäisiä epäkohtia voi riittää kattovuodon paikkaus, kun taas toisinaan kyseeseen tulevat kattavammat toimet, kuten aluskatteen tai rakenteiden korjaus. Kun katto vuotaa, ovat juurisyynä yleensä sään- ja lämpötilanvaihtelut; sadevedet, uv-säteily, lehtiroska, lika sekä sammal rapauttavat kattoa. Tilannetta pahentaa entisestään, jos katon huolto on heikolla tolalla, tai jos katon alkuperäiseen asennukseen liittyen on tehty kohtalokkaita virheitä. Toisaalta uusi ja tervekin katto voi nopeasti joutua korjauskuntoon, mikäli paikalle sattuvat odottamattomat lumi- tai myrskyvauriot. Kenties katto kärsi vahinkoa, kun puu kaatui myrskyssä talon, mökin tai katon päälle, tai kun lumi irrotti tikkaat, lumiesteen tai kattoläpiviennin, niin että kattoon tuli reikä. Kattokorjauspalvelumme kunnostaa taidolla kohteet laidasta laitaan; huopa-, tiili- sekä peltikatteet harjakatosta pulpetti- ja taitekattoon.

Käsiimme voit uskoa kaikki katon korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Isokyrössä, yksittäisistä katepinnan tiivistyksistä kattaviin rakennemuutoksiin. Teemme katon jiiri- ja läpivientityöt sekä vesivahinkojen ja vuotovaurioiden paikkaukset, kastuneiden villojen ja laudoitusten vaihdot sekä lumi- ja myrskyvaurioiden korjaukset. Voit tilata toimestamme omakotitalon, kesämökin ja autotallin katon korjaukset, kunnostukset pihakatokseen ja rantasaunaan sekä saaressa sijaitseviin kohteisiin. Ammattilaistemme kattotyöt kuuluvat niin ikään kotitalousvähennyksen piiriin verotuksessa, ja sivujemme kautta kuluihin on haettavissa joustavaa, luotettavaa rahoitusta. Toteutamme korjaukset laatuvarmasti ja asiakasystävällisenä palveluna, avaimet käteen- periaatteella aina kattosi ehdoilla ja parhaaksi. Toimialueeseemme sisältyy kattavasti muukin Etelä-Pohjanmaa; Ilmajoki, Kauhava, Kurikka, Lapua ja Seinäjoki. Meiltä saat katolle kunnostukset turvallisin ja tyylikkäin ottein – ota siis yhteyttä ja pyydä tarjouksemme katon korjauksesta Isokyrössä!

Kattavat kattotyöt katon korjauksesta katon huoltoon ja remonttiin Isokyrössä

Kokeneet kattoammattilaisemme korjaavat Isokyrössä kaikki katot huopa- ja palahuopakatoista tiilikattoihin sekä peltikattoihin. Jos katto vuotaa, kattoikkuna falskaa tai aluskate kaipaa paikkausta, löytyy meiltä kattava tietotaito ongelman korjaamiseksi. Kun katon korjaus ei enää riitä, remontoimme huopakattosi, tiilikattosi ja peltikattosi avaimet käteen -palvelulla. Uutta kattoremonttia voidaan lykätä laadukkailla kattohuolloillamme, joilla varmistat kattosi toimivuuden ja pitkäikäisyyden. Puhdistamme katon ja vesikourut, pudotamme lumet, poistamme jääpuikot ja tarjoamme muut katon huoltotyöt kattosi tarpeiden mukaan. Ota yhteyttä missä tahansa kattotyössä Isokyrön alueella!

Huopakaton korjaus Isokyrö – huollamme kattosi kaikin puolin kuntoon

Huopakaton korjaus Isokyrö, kattosi kokonaisvaltaisen tiiveyden tueksi. Huopakatto, eli bitumikatto kärsii osansa sään ja ympäristön kulutuksista. Mekaaniset ja kemialliset rasitukset iskevät etenkin vanhempaan huopaan, ja kun suojaava sirote hiutuu pinnasta pois, kate joutuu vaurioille alttiiksi. Kermiä kuivattavat myös ikääntyminen sekä auringon paahtava uv-säteily, niin että huovan elastisten ominaisuuksien heiketessä riski halkeilulle kasvaa. Katosta voi löytyä reikiä, painumia, kupruja, vekkejä ja repeämiä, joskus jopa suoranaisia pullistumia eli niin kutsuttuja huopakaton höyrypusseja. Tai sitten huopakatto tai palahuopakatto vuotaa liitosten ja läpivientien kohdalta – saumoihin iskevät sammaleen juuret, sekä talvella lumikuorman paino. Poissuljettu vaihtoehto eivät ole myöskään äkilliset myrskyvauriot, joiden tuhot voivat vaihdella katepinnan naarmuista rikkinäisiin kattorakenteisiin. Ehkä huopakatto tai palahuopakatto vaurioitui, kun puu kaatui talon tai katon päälle myrskyssä, tai kun myrskytuuli riepotteli huopavuotia tai myrsky irrotti huopakaton pellitykset.

Meiltä luonnistuu huopakaton sekä palahuopakaton korjaus, tiivistys ja paikkaus Isokyrössä. Valitsemme korjaustavat ja käsittelyaineet aina tarkasti vaurioiden mukaan. Esimerkiksi pienehköille katepinnan kulumille voi riittää kunnostus massalla, kun taas isompiin vauriokohtiin kiinnitämme tarpeen tullen erityiset huopakaton paikkapalat. Tiivistämme halkeilleet tai aukeilleet saumat ja liimaamme irronneet bitumipaanut palahuopakatolta, ja viillämme auki kuprut eli höyrypussit pullistumien tasoitusta varten. Meiltä saat Isokyrössä tasakaton korjaukset, tiivistykset sekä paikkaukset, samoin myös kaikki huopakaton tulityöt ja alushuovan sekä umpilaudoituksen vaihdot. Lisäksi hoidamme huopakaton sekä palahuopakaton myrskyvaurioiden korjaustyöt, sekä kattavat huopakaton kunnostukset myös saaressa sijaitsevissa kohteissa.

Peltikaton korjaus Isokyrö, pitämässä kattosi priimakunnossa

Peltikaton korjaus Isokyrö – paikkaamme kattosi reiät ja ruostekohdat. Korroosio iskee hampaansa etenkin hoitamatta jääneisiin pelteihin. Hyvin huollettu kattokin joutuu kohtaamaan sään- ja lämpötilanvaihtelut, kun uv-säteily, sadevedet, pakkanen ja jää saavat kattopellit elämään edestakaisin. Tämän johdosta kiinnikkeet antavat periksi ja peltien liitokset alkavat irvistää, jolloin vesitiiveys menetetään, ja katto kaiken lisäksi rämisee tuulella. Jos peltikatto vuotaa rakenteisiin, saattaa ongelma löytyä myös yläpohjasta – esimerkiksi aluskate voi olla vanhuuttaan kulunut ja sitä kautta kosteuden hapertama. Peltikaton saattavat niin ikään rikkoa myrskyn tai lumen tekemät tuhot, jotka eivät katso katon ikää eivätkä kuntoa, kun sattuvat osumaan kohdalle. Kenties tuuli tai myrsky irrotti kattopellit ja peltilistat, tai myrsky kaatoi puun peltikaton tai talon päälle. Tai sitten lumi riuhtoi mukanaan alas tikkaat sekä lumiesteet, niin että kattoon tuli reikä.

Peltikaton korjaus ja tiivistys Isokyrössä edellyttää huolellisia pohjatöitä, kuten lian- ja ruosteenpoistoa, niin että lopputulos on siisti ja kestävä. Useimmissa kohteissa paras tapa edetä on nykyisen peltikaton reikien paikkaus, sekä toisinaan lisäksi yksittäisten kattopeltien vaihto, kun vauriot jäävät luonteeltaan paikallisiksi. Meiltä sujuvat peltikaton aluskatteen korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Isokyrössä, samoin kattopeltien lisäkiinnitykset ja naulojen tai kateruuvien vaihdot uusiin kateruuveihin. Kattopeltiseppämme hoitavat myös peltikaton  myrskyvaurioiden korjaukset, sekä peltikaton kunnostukset saarimökillä ja muualla saarikohteissa.

Tiilikaton korjaus Isokyrö – uudistamme kattosi elinvoiman

Tiilikaton korjaus Isokyrö, huolehtimassa kattosi tiiveyden kuntoon. Tiilikatonkin saattavat yllättää vaikkapa myrskyn aikaansaamat vauriot. Ehkä rakenteita rikkoutui, kun myrsky kaatoi puun tiilikaton tai talon päälle, tai kun tuuli tai myrsky irrotti ja vei mennessään harjatiilen, kattotiilen tai reunatiilen. Useimmiten korjaustarve kuitenkin kehittyy pikkuhiljaa ympäristön kulutuksissa, kun kattoa nakertavat sammal ja lumi sekä toistuvat lämpötilanvaihtelut. Sammal syö tiilestä mineraaleja ja ujuttaa juurensa katteeseen, kun taas lumi saattaa painaa rakenteet notkolle tai synnyttää liitoksiin saumavuotoja. Ikääntynyt tiilikatto tuntee nahoissaan myös pakkasrapautumisen kierteen, kun huokoinen tiili imee itseensä vettä, joka vuoroin jäätyy ja sulaa. Kun tiilikatto vuotaa, voi olla syytä tarkistaa myös yläpohjan ja aluskatteen tilanne – ehkäpä tarvitaankin tiilikaton aluskatteen korjausta, tiivistystä sekä paikkausta. Tiilikatto ei ole itsessään vesitiivis eikä edes sellaiseksi suunniteltu, vaan avukseen se tarvitsee kaikissa tapauksissa luotettavan, laadukkaan aluskatteen.

Tiilikaton korjaus, paikkaus ja tiivistys Isokyrössä kannattaa tehdä ajoissa, niin ettei katto pääse tarpeettomasti ränsistymään remonttikuntoon. Tyypillistä on, että korjaustarve osoittautuu hyvinkin paikalliseksi, jolloin katolle riittävät yksittäiset toimet, kuten rikkinäisten kattotiilien vaihto. Toteutamme myös yläpohjan kunnostukset ja painuneen rakenteen oikaisut, myrskyvaurioiden korjaukset sekä katon saneeraukset saarikohteissa. Tiilikaton korjaus Isokyrössä viimeistellään pintakäsittelemällä kuluneet tiilet, niin että haurastunut kate saadaan jälleen hylkimään kosteuden ja kasvuston vaaroja.

Aluskatteen korjaus, paikkaus ja tiivistys Isokyrö, tukemassa katon täyttä käyttövarmuutta

Aluskatteen korjaus, paikkaus ja tiivistys Isokyrö – taitavaa huolenpitoa kattosi parhaaksi. Aluskatetta tarvitaan pelastamaan rakenteet tihkuvan kosteuden vaaroilta. Ilman aluskatteen apua vesi päätyisi eristeisiin tai muihin kattorakenteisiin, jolloin seurauksena syntyisi kosteusvaurioita ja ikäviä lahohaittoja. Kun aluskate vuotaa, johtuu se yleensä sään ja ajan rasituksista, joskus myös alkuperäisen asennuksen virheistä tai äkillisistä mekaanisista vaurioista. Kattopalvelumme hoitaa myös aluskatteen suhteen turvalliset, takuuvarmat korjaukset – sekä peltikaton että tiilikaton aluskatteen korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Isokyrössä.

Huolehdimme kuntoon riittävät saumaukset, tiivistykset ja muut yksityiskohdat, ja teemme sekä yksittäisten reikien paikkaukset että aluskatteen osittaiset vaihdot. Korjaamme katolta valumajäljet, kastuneet villat ja lahovauriot, sekä kohennamme eristystä ja välikaton tuuletusta, jos se kattosi kohdalla on tarpeen. Suoritamme aluskatteen korjaukset ja paikkaukset sujuvasti kaikista kohteista, myös jiiristä ja sisätaitteesta sekä vaikkapa savupiipun kohdalta. Hoidamme aluskatteen ylösnostot sekä huolellisen tiivistämisen savupiippuun, ja asennamme jiireihin oikeaoppiset, kahdensuuntaiset aluskatteet. Aluskatteen korjaus, paikkaus ja tiivistys Isokyrössä sujuu meiltä myös läpiviennin kohdalta; kattoluukun, ilmanvaihtoputken, viemärintuuletusputken, kattoluukun ja kattovalokuvun kohdalta.

Kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Isokyrö – korjaus hoituu mallikkaasti taitajiemme toimesta

Kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Isokyrö – korjaus tehdään katollesi tilannekohtaisesti. Läpiviennit muodostavat varteenotettavan vuotoriskin puhkaistessaan vesikatteen ja aluskatteen. Falskaava tai vioittunut läpivienti voi päästää vedet huonetilaan tai rakenteisiin, jolloin tilanne äityy ennen pitkää kattavaksi kosteusvaurioksi. Kun huomaat, että kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Isokyrössä, pelasta kattosi pahemmilta ongelmilta teettämällä kunnostukset kauttamme. Toteutamme katon korjaukset vuotavan savupiipun, kattoluukun ja ilmanvaihtoputken kohdalta, sekä kattoikkunan, kattovalokuvun, viemärintuuletusputken tai muun läpiviennin kohdalta. Vaihdamme virttyneet tiivistykset ja uusimme kuluneet suojapellit. Asennamme aluskatteen ylösnostot sekä puuttuvat tiivistekappaleet.

Hoidamme homman, kun kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Isokyrössä, ja samalla toteutamme muutkin korjaukset kattosi terveyden tueksi. Kunnostus säästää aikaa ja rahaa sekä turvaa talosi hyvinvoinnin – ota siis yhteyttä ja pyydä tarjouksemme katon korjauksesta sekä paikkauksesta!

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt