Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Katon korjaus Kannus

Katon korjaus Kannus – laadukkaat kunnostukset pelastavat kattosi. Korjaustarvetta löytyy jokaiselta katolta jossakin vaiheessa elinkaarta. Välillä riittää katon tiivistys tai yksittäisen kattovuodon paikkaus, joskus taas vaaditaan kattavampia töitä, kuten yläpohjan rakenteiden korjausta. Ajoissa toteutetut kattotyöt säästävät sekä rahaa että kattoa, kun ne pitävät poissa kosteushaitat ja turhat, ennenaikaiset remontit. Kun katto vuotaa, yleinen syy ovat ympäristön monenlaiset kulutukset; sade- ja sulamisvedet, kosteus, uv-säteily sekä talven pakkanen ja jää. Lämpötilanvaihtelut iskevät etenkin läpivientien tiivistyksiin, ja tutuiksi tulevat myös lika, lehtiroska, sammal, noki sekä tuhka. Vuosien varrella pelti ruostuu, tiili haurastuu ja huopa halkeilee. Tilannetta pahentavat kattohuollon laiminlyönti sekä alkuperäisen asennuksen virheet. Toisaalta korjaustarve voi tulla eteen uudella ja terveelläkin katolla, mikäli kohdalle osuvat odottamattomat myrsky- tai lumivahingot. Ehkä katto joutui koville, kun puu kaatui myrskyssä talon, mökin tai katon päälle, tai kun lumi irrotti kattoläpiviennin, lumiesteen tai tikkaat, niin että peltiin tuli reikä.

Vuotaako katto esimerkiksi savupiipun juuresta tai piipun tai läpiviennin kohdalta? Tai onko tarpeen tehdä vuotavan kattoikkunan, kattovalokuvun tai kattoluukun korjaus sekä tiivistys? Kattopalvelumme hoitaa katon korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Kannuksessa, jiirien ja läpivientien tiivistyksistä myrskyvaurioiden korjauksiin. Teemme kastuneiden villojen tai laudoitusten vaihdot sekä kattoturvatuotteiden paikkaukset, katon vesivahinkojen ja vuotovaurioiden kunnostukset sekä aluskatteen ja rakenteiden korjaukset. Käsiimme voit uskoa kohteen kuin kohteen katon mallista tai materiaalista riippumatta – paikkaamme tiili-, pelti-, huopa- sekä palahuopakatot harjakatosta tasa- ja taitekattoon. Suoritamme sujuvasti omakotitalon, kesämökin ja autotallin katon korjaukset, kunnostukset varastoon ja piharakennukseen sekä myös saaresta löytyviin kohteisiin. Kattotöihimme sisältyy mahdollisuus rahoitukseen sekä kotitalousvähennyksen hyödyntämiseen, ja toteutamme korjaukset avaimet käteen- palveluna laatutuottein sekä -menetelmin. Toimialueeseemme kuuluu kattavasti muukin Keski-Pohjanmaa; Halsua, Toholampi, Lestijärvi, Kokkola sekä Kaustinen. Varmista katollesi parhaat oltavat tiiveyden ja toimivuuden suhteen – ota yhteyttä ja pyydä tarjouksemme katon korjauksesta Kannuksessa!

Kattavat kattotyöt katon korjauksesta katon huoltoon ja remonttiin Kannuksessa

Kokeneet kattoammattilaisemme korjaavat Kannuksessa kaikki katot huopa- ja palahuopakatoista tiilikattoihin sekä peltikattoihin. Jos katto vuotaa, kattoikkuna falskaa tai aluskate kaipaa paikkausta, löytyy meiltä kattava tietotaito ongelman korjaamiseksi. Kun katon korjaus ei enää riitä, remontoimme huopakattosi, tiilikattosi ja peltikattosi avaimet käteen -palvelulla. Uutta kattoremonttia voidaan lykätä laadukkailla kattohuolloillamme, joilla varmistat kattosi toimivuuden ja pitkäikäisyyden. Puhdistamme katon ja vesikourut, pudotamme lumet, poistamme jääpuikot ja tarjoamme muut katon huoltotyöt kattosi tarpeiden mukaan. Ota yhteyttä missä tahansa kattotyössä Kannuksen alueella!

Huopakaton korjaus Kannus, meiltä löytyy tarvittava kokemus ja tietotaito

Huopakaton korjaus Kannus – hallittu ja pätevä kattopalvelu kauttamme. Huopakatto, eli bitumikatto kohtaa muun muassa myrskyn aikaansaamat vauriot. Kenties myrskytuuli repi katolta huopia irti, tai myrsky vahingoitti kattoa. Tai sitten huopakatto tai palahuopakatto vaurioitui, kun puu kaatui myrskyssä talon tai katon päälle. Haasteita huopakatolle syntyy kuitenkin myös huomattavasti arkisemmissa rasituksissa, kun huopa kuivuu ikääntymisen ja uv-säteilyn myötä, ja suojaava sirote hiipuu pois. Kermiin saattaa muodostua reikiä, repeämiä, kulumia, painumia tai kupruja, joskus jopa suoranaisia pullistumia eli niin kutsuttuja huopakaton höyrypusseja. Tai sitten huopakatto tai palahuopakatto vuotaa saumojen tai läpivientien kohdalta. Liitoksia rikkovat sammaleen juuret sekä talvella lumikuorman paine.

Hoidamme huopakaton sekä palahuopakaton korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Kannuksessa. Valitsemme kaikki paikkausaineet ja -menetelmät huolella vaurioille sopiviksi. Käsittelemme sammaleesta kärsineet saumat ja liimaamme irronneet bitumipaanut palahuopakatolta, ja täsmäkunnostamme massalla pienehköt katepinnan kulumat. Isompiin vauriokohtiin sen sijaan asennamme nimenomaiset huopakaton paikkapalat, ja leikkaamme auki sekä tasoitamme kuntoon kuprut eli huopakaton höyrypussit. Toteutamme Kannuksessa tasakaton korjaukset, tiivistykset sekä paikkaukset, samoin myös kaikki huopakaton tulityöt ja alushuovan sekä umpilaudoituksen vaihdot. Lisäksi saat meiltä huopakaton sekä palahuopakaton myrskyvaurioiden korjaustyöt, sekä huopakaton kunnostukset saarimökillä ja muualla saarikohteissa.

Peltikaton korjaus Kannus – tiiviimpi katto edistää koko talon turvaa

Peltikaton korjaus Kannus, vahvalla taidolla ja kokemuksella kauttamme. Myös peltikaton saattavat päästä rikkomaan myrskyn tai lumen tekemät tuhot. Ehkä tuuli tai myrsky irrotti kattopellit ja peltilistat, tai myrsky kaatoi puun peltikaton tai talon päälle. Tai sitten lumi riuhtoi katolta irti tikkaat sekä lumiesteet, niin että peltiin tuli reikä. Peltikaton laittavat niin ikään lujille arkiset ympäristön kulutukset, kun toistuvat lämpötilanvaihtelut saavat kattopellit elämään edestakaisin. Tämän johdosta kiinnikkeet höllentyvät ja peltikaton naulat pumppautuvat ylös, jolloin peltien liitokset alkavat irvistää, ja tuloksena vesitiiveys on tiessään. Kun peltikatto vuotaa, voi ongelma paikantua myös yläpohjan ja aluskatteen tienoille – vaikkapa aluskate saattaa olla kärsinyt ja kulunut, tai jo alkujaan väärin asennettu. Vielä eräs perinteinen peltikaton uhka on kattoa nuoleva ruoste, ja korroosio turmelee tehokkaasti varsinkin hoitamatta jääneet pellit.

Peltikaton korjaus ja tiivistys Kannuksessa toteutetaan yksilöllisesti toimestamme, joten ensiksi kartoitamme ongelman luonteen ja syntyneiden vahinkojen laajuuden. Useimmiten järkeväksi ratkaisuksi osoittautuu peltikaton reikien paikkaus, sekä toisinaan lisäksi yksittäisten kattopeltien vaihto, kun vauriot jäävät lieviksi ja paikallisiksi. Toteutamme kattopeltien naulojen tai kateruuvien vaihdot uusiin kateruuveihin, sekä tarvittaessa lisäkiinnitykset pelteihin, jos alkuperäinen asennus on tehty liian harvaan. Saat meiltä Kannuksessa myös peltikaton aluskatteen korjaukset, tiivistykset ja paikkaukset, kastuneiden eristeiden uusimiset sekä rakenteiden lahovauriokorjaukset. Lisäksi kattopeltisepiltämme hoituvat peltikaton myrskyvaurioiden paikkaukset, sekä pienet ja suuret peltikaton korjaukset kaikissa saarikohteissa.

Tiilikaton korjaus Kannus – räätälöity palvelu kokeneiden ammattilaistemme toimesta

Tiilikaton korjaus Kannus, lunastamassa katollesi jatkoaikaa. Vuosien mittaan tiilikattokin kärsii sään ja ympäristön kulutuksista. Muun muassa sammal ja jäkälä tarraavat juurillaan tiukasti tiileen, ja ne syövät katteesta mineraaleja sekä kuljettavat mukanaan kosteutta. Talvella omat haasteensa tuottaa katon päälle kertyvä lumikuorma, sillä lumi saattaa painaa rakenteita notkolle tai synnyttää liitoksiin saumavuotoja. Ikääntyvän tiilikaton kohtaloksi voi koitua pakkasrapautumisen kierre, kun huokoinen tiili imee itseensä vettä, joka vuoroin jäätyy ja sulaa. Jos taas tiilikatto vuotaa rakenteisiin, on hyvä katsastaa yläpohjan tilanne – kenties kaivataankin tiilikaton aluskatteen korjausta, tiivistystä sekä paikkausta. Tiilikaton uhkiin lukeutuvat niin ikään myrskyn aiheuttamat vauriot, joiden tuhot voivat vaihdella katepinnan naarmuista rikkinäisiin välikaton rakenteisiin. Ehkä tuuli tai myrsky irrotti harjatiilen, kattotiilen, reunatiilen tai tiilikaton pellitykset, tai sitten tiilikatto rikkoutui, kun myrsky kaatoi puun tiilikaton tai talon päälle.

Tiilikaton korjaus, paikkaus ja tiivistys Kannuksessa ehkäisee vakavammat vauriot, kunhan korjauksiin tartutaan hyvissä ajoin, ennen katon vaipumista vaihtokuntoon. Tyypillisesti tiilikaton korjaustarve osoittautuu luonteeltaan varsin paikalliseksi, niin että katolle riittävät täsmätoimet, kuten rikkinäisten kattotiilien vaihto. Hoidamme myös yläpohjan kunnostukset ja painuneen rakenteen oikaisut, tiilikaton myrskyvaurioiden korjaukset sekä katon saneeraukset saarikohteissa. Tiilikaton korjaus Kannuksessa päätetään pintakäsittelemällä kärsineet tiilet, niin että kulunut kate saadaan takaisin turvaan sään ja sammaleen vaaroilta.

Aluskatteen korjaus, paikkaus ja tiivistys Kannus, huomioimme kattosi tarpeet sekä tilanteen

Aluskatteen korjaus, paikkaus ja tiivistys Kannus – räätälöity toteutuksemme on kattosi parhaaksi. Aluskatteen tehtävä on varjella rakenteita tihkuvan kosteuden vaaroilta. Pienikin vuoto saattaa päästä aiheuttamaan kohtalokasta vahinkoa yläpohjaan, sillä seurauksena on ennen pitkää valumajälkiä, lahovaurioita tai kastuneita villoja. Kun aluskate vuotaa, syy löytyy tavallisesti sään ja ympäristön kulutuksista, joskus myös asennukseen liittyvistä virheistä tai äkillisistä mekaanisista vaurioista. Meiltä saat aluskatteen kunnostukset laadukkain ammattiottein, katolle ja rakenteille turvallisin menetelmin sekä ensiluokkaisin tuottein. Teemme peltikaton sekä tiilikaton aluskatteen korjaukset, tiivistykset ja paikkaukset Kannuksessa, riittävillä limityksillä ja tiivistyksillä sekä jokaista yksityiskohtaa myöten.

Paikkaamme aluskatteen yksittäiset reiät sekä vaihdamme reikiintyneet vuodat, ja kattotöiden yhteydessä katsastamme läpi myös yläpohjan kunnon ja tilanteen. Aluskatteen toimivuutta ajatellen tärkeää on kunnollinen ilmanvaihto, joten parannamme myös eristystä tai välikaton tuuletusta, jos se kohdekaton tapauksessa on tarpeen. Saat meiltä aluskatteen korjaukset ja paikkaukset kaikkien elementtien suhteen, kuten jiiristä ja sisätaitteesta sekä vaikkapa savupiipun kohdalta. Asennamme jiireihin saumaukset, laudoitukset ja pellitykset viimeisen päälle, sekä huolehdimme kuntoon aluskatteen ylösnostot ja tarkan tiivistämisen savupiippuun. Aluskatteen korjaus, paikkaus ja tiivistys Kannuksessa hoituu meiltä myös läpiviennin kohdalta – kattoluukun, ilmanvaihtoputken, viemärintuuletusputken, kattoikkunan ja kattovalokuvun kohdalta.

Kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Kannus – korjaus palauttaa kattosi tiiveyden ja suojan

Kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Kannus – korjaus on viisas sijoitus katon kunnossapitoon. Läpiviennit muodostavat merkittävän vuotoriskin puhkaistessaan vesikatteen sekä aluskatteen. Kun huomaat, että kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Kannuksessa, kutsu paikalle pätevät osaajamme palauttamaan kattosi tiiveys. Toteutamme katon korjaukset vuotavan savupiipun, kattovalokuvun ja kattoikkunan kohdalta, samoin kattoluukun, ilmanvaihtoputken, viemärintuuletusputken tai muun läpiviennin kohdalta. Vaihdamme hapertuneet tiivistykset sekä aikansa eläneet suojapellit. Samoin asennamme puuttuvat tiivistekappaleet ja puolitiehen jätetyt ylösnostot.

Kattopalvelumme auttaa, kun kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Kannuksessa, ja repertuaariimme kuuluvat muutkin korjaukset kattosi hyvinvoinnin tueksi. Tuloksena on ehjä ja energiatehokas katto, joka turvaa talosi rakenteet – ota siis yhteyttä ja pyydä tarjouksemme katon korjauksesta sekä paikkauksesta!

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt