Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Katon korjaus Kauhajoki

Katon korjaus Kauhajoki, taidokkaalla ja huolellisella kädenjäljellä kauttamme. Korjaustarve voi käsittää töitä laidasta laitaan ja täsmäpaikkauksista myrskyvaurioiden korjauksiin. Kun katto vuotaa, yleisin syy ovat ympäristön monenlaiset rasitukset; sammal, kosteus, lumi, lehtiroska sekä auringon paahtava uv-säteily. Lämpötilanvaihtelut pyrkivät hapertamaan katon ja sen läpivientien tiivisteet, ja tutuiksi tulevat myös ilmansaasteet sekä talven jää ja pakkanen. Vuosien vieriessä pelti ruostuu, tiili murentuu ja huopa halkeilee. Tilannetta pahentavat kattohuollon laiminlyönti sekä alkuperäisen asennuksen virheet. Toisaalta uusi ja tervekin kattoa voi hetkessä päätyä korjauskuntoon, mikäli kohdalle osuvat äkkiarvaamatta myrsky- tai lumivauriot. Kenties rakenteita rikkoutui, kun puu kaatui myrskyssä talon, mökin tai katon päälle, tai kun lumi irrotti kattoläpiviennin, tikkaat tai lumiesteen, niin että kattoon tuli reikä. Ajoissa toteutettu kunnostus auttaa välttämään monet vauriot, kuten kavalat kosteus- ja lahohaitat sekä vaaralliset sisäilmaongelmat. Katto saa pidemmän käyttöiän ja paremman toimintavarmuuden, mikä osaltaan vaikuttaa myönteisesti myös koko talon turvaan ja hyvinvointiin.

Vuotaako katto vaikkapa savupiipun juuresta tai piipun tai läpiviennin kohdalta? Tai kaivataanko vuotavan kattoikkunan, kattovalokuvun tai kattoluukun korjaus sekä tiivistys? Hoidamme mallikkaat katon korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Kauhajoella, olipa kyseessä kattovuodon paikkaus tai kattava rakenteiden korjaus. Teemme aluskatteen ja läpivientien tiivistykset sekä katon vesivahinkojen ja vuotovaurioiden paikkaukset, kastuneiden villojen tai laudoituksien vaihdot samoin kuin kattoturvatuotteiden korjaukset. Käsiimme voit uskoa kaikki kohteet riippumatta katon mallista tai materiaalista – paikkaamme harja-, auma-, tasa- sekä taitekatot tiilestä peltiin ja palahuopaan. Suoritamme siististi niin omakotitalon, kesämökin kuin autotallin katon korjaukset, kunnostukset pihakatokseen ja rantasaunaan sekä muihin asuin- tai ulkorakennuksiin. Lisäksi saat meiltä katon korjaukset saaressa sijaitsevissa kohteissa. Kattotöihin sisältyy mahdollisuus rahoitukseen ja kotitalousvähennyksen hyödyntämiseen, ja palvelemme korjauksissa laatutuottein sekä kattavan kokemuksen pohjalta. Toimialueeseemme kuuluu niin ikään muukin Etelä-Pohjanmaa; Isojoki, Karijoki, Teuva, Ilmajoki sekä Kurikka. Korjaamme kattosi luotettavana ammattityönä ja avaimet käteen- periaatteella – ota siis yhteyttä ja pyydä tarjouksemme katon korjauksesta Kauhajoella!

Kattavat kattotyöt katon korjauksesta katon huoltoon ja remonttiin Kauhajoella

Kokeneet kattoammattilaisemme korjaavat Kauhajoella kaikki katot huopa- ja palahuopakatoista tiilikattoihin sekä peltikattoihin. Jos katto vuotaa, kattoikkuna falskaa tai aluskate kaipaa paikkausta, löytyy meiltä kattava tietotaito ongelman korjaamiseksi. Kun katon korjaus ei enää riitä, remontoimme huopakattosi, tiilikattosi ja peltikattosi avaimet käteen -palvelulla. Uutta kattoremonttia voidaan lykätä laadukkailla kattohuolloillamme, joilla varmistat kattosi toimivuuden ja pitkäikäisyyden. Puhdistamme katon ja vesikourut, pudotamme lumet, poistamme jääpuikot ja tarjoamme muut katon huoltotyöt kattosi tarpeiden mukaan. Ota yhteyttä missä tahansa kattotyössä Kauhajoen alueella!

Huopakaton korjaus Kauhajoki – hoitoa ja huolenpitoa kattosi tarpeisiin

Huopakaton korjaus Kauhajoki, meiltä löytyy tietotaito kaikkiin kattohaasteisiin. Huopakaton, eli bitumikaton saattavat rikkoa muun muassa myrskyvauriot. Ehkä myrskytuuli riepotteli huopavuotia, tai myrsky vioitti katon muita osia. Tai sitten huopakatto tai palahuopakatto vaurioitui, kun puu kaatui talon tai katon päälle myrskyssä. Useimmiten korjaustarve kuitenkin syntyy vähitellen arkisissa kulutuksissa, ja mekaaniset sekä kemialliset rasitukset iskevät etenkin vanhempaan huopaan. Kermistä aluksi löytyvä sirotepinta hiutuu pikkuhiljaa pois, ja kun ikääntyminen sekä uv-säteily kuivattavat huopaa, riski halkeilulle kasvaa. Katosta voi löytyä reikiä, painumia, kupruja, kulumia ja repeämiä, joskus jopa suoranaisia pullistumia eli niin sanottuja huopakaton höyrypusseja. Tai sitten huopakatto tai palahuopakatto vuotaa liitosten tai läpivientien kohdalta. Saumoja jäytävät sammaleen juuret sekä talvella lumikuorman paine.

Toteutamme huopakaton sekä palahuopakaton korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Kauhajoella. Käsittelyaineet ja korjaustavat valitsemme tarkasti vaurioiden mukaan. Kun kyse on pienehköistä katepinnan kulumista, voi riittää kunnostus massalla, kun taas isompiin vauriokohtiin asennamme tarpeen tullen erityiset huopakaton paikkapalat. Tiivistämme sammaleesta kärsineet saumat ja liimaamme irronneet bitumipaanut palahuopakatolta, ja leikkaamme auki kuprut eli höyrypussit katepinnan tasoitusta varten. Hoidamme niin ikään tasakaton korjaukset, tiivistykset ja paikkaukset Kauhajoella, samoin kaikki huopakaton tulityöt sekä alushuovan ja umpilaudoituksen vaihdot. Lisäksi saat meiltä huopakaton sekä palahuopakaton myrskyvaurioiden korjaustyöt, sekä huopakaton kunnostukset saarimökillä ja muualla saarikohteissa.

Peltikaton korjaus Kauhajoki – hoidamme kunnostukset purkutöistä paikkauksiin

Peltikaton korjaus Kauhajoki, käsittelemme kuntoon kaikenlaiset kohteet. Paikkaamme muun muassa korroosion jäljet, kuten reiät ja ruostekohdat katteesta. Muihin peltikaton haasteisiin kuuluvat sään- ja lämpötilanvaihtelut, kun aurinko, vesi, pakkanen ja jää saavat kattopellit elämään edestakaisin. Lämpöliikkeen voimasta kiinnikkeet löystyvät ja peltien liitokset alkavat irvistää, jolloin vesitiiveys menetetään, ja katto kaiken lisäksi rämisee tuulella. Jos taas peltikatto vuotaa rakenteisiin, on hyvä tarkistaa yläpohjan tilanne – ehkä kaivataankin peltikaton aluskatteen korjausta, tiivistystä sekä paikkausta. Tai sitten syynä peltikaton haasteisiin ovat äkilliset myrskyvauriot, joiden tuhot voivat vaihdella katepinnan naarmuista rikkinäisiin välikaton rakenteisiin. Kenties katto kärsi vahinkoa, kun myrsky kaatoi puun peltikaton tai talon päälle. Tai sitten tuuli tai myrsky irrotti kattopellit ja peltilistat, tai myrsky muulla tavoin vioitti kattoa.

Peltikaton korjaus ja tiivistys Kauhajoella aloitetaan tilannekartoituksesta, sekä huolella hoidetuista pohjatöistä, kuten lian- sekä ruosteenpoistosta. Useimmissa kohteissa paras tapa edetä on nykyisen peltikaton reikien paikkaus, sekä toisinaan yksittäisten kattopeltien vaihto, kun vauriot osoittautuvat luonteeltaan paikallisiksi. Jos reikä paikantuu kattopeltien kiinnikkeen tuntumaan, teemme naulojen tai kateruuvien vaihdot uusiin kateruuveihin, sekä tarvittaessa kattopeltien lisäkiinnitykset, mikäli pellit on alkujaan asennettu liian harvaan. Kattopeltiseppämme hoitavat taidolla myös peltikaton yläpohjan paikkaukset, huonokuntoisten eristeiden uusimiset sekä rakenteiden lahovauriokorjaukset. Lisäksi teemme Kauhajoella asiantuntevat peltikaton lumi- sekä myrskyvaurioiden korjaukset, sekä kattavat peltikaton kunnostukset myös kaikissa saarikohteissa.

Tiilikaton korjaus Kauhajoki, osaavilta tekijöiltämme paikkaus luonnistuu

Tiilikaton korjaus Kauhajoki – tuemme kattosi turvaa sekä tiiveyttä. Tiilikatonkin kohtaloksi saattavat koitua myrskyn aiheuttamat vauriot. Ehkä tuuli tai myrsky irrotti ja vei mukanaan harjatiilen, kattotiilen tai reunatiilen. Tai sitten tiilikatto rikkoutui yhdessä hetkessä, kun myrsky kaatoi puun tiilikaton tai talon päälle. Tavallisimmin korjaustarve kuitenkin kehittyy pikkuhiljaa pidemmän ajan kuluessa, kun kattoa rapauttavat sammal ja lumikuorma sekä toistuvat lämpötilanvaihtelut. Sammal syö tiilestä ravinteita ja upottaa juurensa katteeseen, kun taas lumi saattaa painaa rakenteet notkolle tai työntää vettä sisään saumoista. Ikääntyessään tiilikatto huokoistuu lisää ja sitoo itseensä kosteutta, ja kun vesi tiilten sisällä vuoroin jäätyy ja sulaa, syntyy tuhoisa pakkasrapautumisen kierre. Kun tiilikatto vuotaa, voi haasteita paikantua myös yläpohjan ja aluskatteen tienoille – esimerkiksi aluskate voi olla vanhuuttaan kulunut tai asennettu väärälle kireydelle.

Tiilikaton korjaus, paikkaus ja tiivistys Kauhajoella ehkäisee isommat ongelmat, kuten ikävät kosteus- ja lahohaitat sekä turhat, ennenaikaiset remontit. Ajoissa tehtyinä riittävät yleensä yksittäiset, paikalliset korjaukset, esimerkiksi irronneiden peltien kiinnitys tai rikkinäisten kattotiilien vaihto. Toteutamme myös tiilikaton aluskatteen korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Kauhajoella, samoin myrskyvaurioiden korjaukset sekä katon kunnostukset saarikohteissa. Tiilikaton korjauksen ja paikkauksen lopuksi pintakäsittelemme kärsineet tiilet, jotta kate pystyy jälleen pitämään puolensa säätä ja sammalta vastaan.

Aluskatteen korjaus, paikkaus ja tiivistys Kauhajoki, katollesi kattavampaa turvaa ja hyvinvointia

Aluskatteen korjaus, paikkaus ja tiivistys Kauhajoki – ammattilaisemme hoitavat tiiveyden kohdilleen. Aluskatteen tehtävänä on suojata rakenteet tihkuvan kosteuden vaaroilta. Pienikin vuoto voi yläpohjassa johtaa vakaviin kosteusongelmiin, joten nopeaa reagointia tarvitaan, jotta vauriot saadaan minimoitua. Aluskatteen tiiveys voi vaarantua pikkuhiljaa sään ja iän kulumien toimesta, joskus taas syynä ovat asennusvirheet tai äkilliset mekaaniset vauriot. Meiltä saat peltikaton sekä tiilikaton aluskatteen korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Kauhajoella, katollesi turvallisin tuottein ja menetelmin jokaista yksityiskohtaa myöten.

Paikkaamme aluskatteen yksittäiset reiät ja vaihdamme reikiintyneet vuodat, ja purkutöitä tehtäessä tarkastamme samalla yläpohjan kunnon sekä tilanteen. Hoidamme kuntoon valumajäljet, kastuneet villat sekä lahovauriot, ja parannamme eristystä sekä välikaton tuuletusta ilmanvaihdon toimivuutta ajatellen. Toteutamme aluskatteen korjaukset ja paikkaukset minkä tahansa elementin osalta, myös jiiristä ja sisätaitteesta sekä vaikkapa savupiipun kohdalta. Asennamme aluskatteen ylösnostot sekä huolehdimme tiivistämisen savupiippuun, ja varmistamme jiirien laudoitukset, saumaukset sekä pellitykset viimeisen päälle. Lisäksi teemme aluskatteen korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Kauhajoella läpiviennin kohdalta, kuten kattoluukun, kattoikkunan, kattovalokuvun, ilmanvaihtoputken ja viemärintuuletusputken kohdalta.

Kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Kauhajoki – korjaus pitää tiiveyden ja toimivuuden mallillaan

Kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Kauhajoki – korjaus tekee katostasi entistä ehomman. Läpiviennit puhkaisevat vesikatteen ja aluskatteen, joten niihin sisältyy merkittävä vuotoriski. Kun huomaat, että kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Kauhajoella, sujuva ja siisti korjaus luonnistuu osaavien ammattilaistemme toimesta. Teemme katon korjaukset vuotavan savupiipun, ilmanvaihtoputken ja viemärintuuletusputken kohdalta, sekä kattoluukun, kattoikkunan, kattovalokuvun tai muun vuotavan läpiviennin kohdalta. Vaihdamme haurastuneet tiivistykset ja aikansa eläneet suojapellit. Asennamme myös aluskatteen ylösnostot sekä puuttuvat tiivistekappaleet.

Kattopalvelumme auttaa, kun kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Kauhajoella, ja toteutamme tyylipuhtaasti muutkin korjaukset kattosi tarpeiden mukaan. Kunnostuksilla jatkat katon käyttöikää ja turvaat rakenteiden hyvinvoinnin – ota siksi yhteyttä ja pyydä tarjouksemme katon korjauksesta sekä paikkauksesta!

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt