Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Katon korjaus Kemi

Katon korjaus Kemi, paranna kattosi kuntoa ja käyttökaarta kokeneiden kattoammattilaistemme avulla. Korjaustarvetta syntyy jokaisella katolla ennemmin tai myöhemmin. Ehkä katto vuotaa esimerkiksi savupiipun juuresta tai piipun tai läpiviennin kohdalta, tai kenties katolla on muita tiiveysongelmia tai yksittäisiä epäkohtia toimivuudessa. Aluksi voi riittää katon tiivistys tai yksittäisen kattovuodon korjaus, mutta jos haasteiden annetaan kehittyä itsekseen, myös vaurioiden kokoluokka kasvaa. Katon ongelmat liittyvät yleensä ympäristön arkisiin rasituksiin; katepintaa verottavat sammal, lehtiroska, siitepöly, kosteus sekä lumi. Lämpötilanvaihtelut iskevät etenkin katon ja sen läpivientien tiivistyksiin, ja tutuiksi tulevat niin uv-säteily kuin talven jää ja pakkanen. Vuosien mittaan tiili murentuu, pelti ruostuu ja huopa halkeilee. Tilannetta pahentavat kattohuollon laiminlyönti sekä alkuperäisen asennuksen virheet. Toisaalta korjaustarve saattaa yhyttää uuden ja terveenkin katon, mikäli kohdalle osuvat odottamattomat myrsky- tai lumivauriot. Kenties katto kärsi vahinkoa, kun puu kaatui myrskyssä talon, mökin tai katon päälle, tai kun lumi irrotti lumiesteen, tikkaat tai kattoläpiviennin, niin että kattoon tuli reikä.

Kattopalvelumme hoitaa katon korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Kemissä, katepinnan pienistä kunnostuksista vesivahinkojen ja vuotovaurioiden korjauksiin. Teemme vuotavan kattoikkunan, kattovalokuvun tai kattoluukun paikkaukset sekä tiivistykset, kastuneiden villojen ja laudoitusten vaihdot sekä myrskyvaurioiden korjaukset. Paikkaamme ja tiivistämme kaikenlaiset kohteet, oli katon malli tai materiaali mikä tahansa – tiili-, huopa- sekä peltikatteet harjakatosta pulpetti- ja taitekattoon. Voit tilata toimestamme omakotitalon, kesämökin ja autotallin katon korjaukset, kunnostukset pihakatokseen ja rantasaunaan sekä muihin asuin- tai ulkorakennuksiin. Lisäksi suoritamme katon korjaustyöt saaressa sijaitsevissa kohteissa. Kattotöihin sisältyy mahdollisuus rahoitukseen ja kotitalousvähennyksen hyödyntämiseen, ja palvelemme korjauksissa laadukkain tuottein sekä katollesi turvallisin menetelmin. Toimialueeseemme kuuluu Kemin ohessa kattavasti muukin Lappi; Tornio, Tervola, Keminmaa, Ranua sekä Simo. Kunnostamme kattosi avaimet käteen- palveluna loistavin, luotettavin lopputuloksin – ota siis yhteyttä ja pyydä tarjouksemme katon korjauksesta Kemissä!

Kattavat kattotyöt katon korjauksesta katon huoltoon ja remonttiin Kemissä

Kokeneet kattoammattilaisemme korjaavat Kemissä kaikki katot huopa- ja palahuopakatoista tiilikattoihin sekä peltikattoihin. Jos katto vuotaa, kattoikkuna falskaa tai aluskate kaipaa paikkausta, löytyy meiltä kattava tietotaito ongelman korjaamiseksi. Kun katon korjaus ei enää riitä, remontoimme huopakattosi, tiilikattosi ja peltikattosi avaimet käteen -palvelulla. Uutta kattoremonttia voidaan lykätä laadukkailla kattohuolloillamme, joilla varmistat kattosi toimivuuden ja pitkäikäisyyden. Puhdistamme katon ja vesikourut, pudotamme lumet, poistamme jääpuikot ja tarjoamme muut katon huoltotyöt kattosi tarpeiden mukaan. Ota yhteyttä missä tahansa kattotyössä Kemin alueella!

Huopakaton korjaus Kemi – tuloksena turvaa ja toimivuutta katollesi

Huopakaton korjaus Kemi, paikkaamme kulumat ja katepinnan vauriot. Huopakaton, eli bitumikaton korjaustarve syntyy yleensä ajan mittaan. Mekaaniset sekä kemialliset rasitukset iskevät etenkin vanhempaan huopaan, ja kun suojaava sirote hiutuu pinnasta pois, kate joutuu vaurioille alttiiksi. Kermiä kuivattavat osaltaan ikääntyminen ja auringon paahtava uv-säteily, jolloin huovan elastisuus heikkenee, ja riski halkeilulle kasvaa. Selkeitä merkkejä korjaustarpeesta ovat katepinnan vauriot ja muutokset: reiät, repeämät, kulumat, rypyt, vekit, kuprut ja painumat. Kermien väliin päässyt kosteus voi lisäksi näkyvästi pullistaa huovan, ja pahimmillaan tällainen huopakaton höyrypussi rikkoo jopa katteen pinnan. Tai sitten huopakatto tai palahuopakatto vuotaa sammaleen tai lumikuorman takia, tai jos katto on joutunut yllättäen kohtaamaan tuhoisan myrskyvahingon. Ehkä huopakatto tai palahuopakatto vaurioitui, kun puu kaatui talon tai katon päälle myrskyssä, tai kun myrskytuuli repi katolta huopia irti tai myrsky muutoin vioitti kattoa.

Meiltä saat huopakaton sekä palahuopakaton korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Kemissä. Kaikki paikkausaineet ja -menetelmät valitsemme tarkasti vaurioiden mukaan. Samakin ongelma voi eri kohteissa vaatia tyystin erilaiset ratkaisut, joten yksilöllinen toteutuksemme pitää huolen, että lopputulos on katollesi optimaalinen. Esimerkiksi pienehköt katepinnan kulumat täsmäkunnostamme massalla, kun taas isompiin vauriokohtiin täytyy kenties asentaa nimenomaiset huopakaton paikkapalat. Käsittelemme sammaleesta kärsineet saumat ja liimaamme irronneet bitumipaanut palahuopakatolta, ja viillämme auki kuprut eli höyrypussit pullistumien tasoitusta varten. Toteutamme Kemissä myös huopakaton tulityöt ja tarvittaessa alushuovan vaihdot, samoin taitoa kysyvät tasakaton korjaukset, tiivistykset sekä paikkaukset. Lisäksi hoidamme huopakaton sekä palahuopakaton myrskyvaurioiden korjaustyöt, sekä huopakaton paikkaukset saarimökillä ja muualla saarikohteissa.

Peltikaton korjaus Kemi – järkevä panostus kattosi parhaaksi

Peltikaton korjaus Kemi, tuloksena tiivis ja toimiva katto. Myös peltikaton haasteisiin saattavat kuulua lumi- tai myrskyvauriot. Ehkä tuuli tai myrsky irrotti kattopellit ja peltilistat, tai myrsky kaatoi puun peltikaton tai talon päälle. Tai sitten lumi pudotti rännit tai repi mukanaan alas kattotuotteet, niin että peltiin tuli reikiä. Peltikaton laittavat niin ikään lujille arkiset ympäristön kulutukset, sillä toistuvat lämpötilanvaihtelut saavat kattopellit elämään edestakaisin. Tämän myötä kiinnikkeet höllentyvät ja peltien liitokset alkavat irvistää, jolloin vesitiiveys menetetään, ja katto kaiken lisäksi rämisee tuulella. Kun peltikatto vuotaa, voi haasteita löytyä vesikatteen ohella myös yläpohjasta – ehkä kaivataankin peltikaton aluskatteen korjausta, tiivistystä sekä paikkausta. Peltikaton perinteinen arkkivihollinen puolestaan on kattoa syövyttävä ruoste, ja korroosio kuluttaa tehokkaasti etenkin hoitamatta jätetyt pellit.

Peltikaton korjaus ja tiivistys Kemissä aloitetaan tilannekartoituksella. Etsimme ongelmien tarkan syyn ja sijainnin sekä tutkimme syntyneet vahingot. Kun vauriot osoittautuvat luonteeltaan paikallisiksi, riittää nykyisen peltikaton reikien paikkaus, sekä toisinaan yksittäisten kattopeltien vaihto, jos se kohdekaton tapauksessa on tarpeen. Suoritamme tunnolliset pohjatyöt, kuten lian sekä ruosteen poiston alustasta, niin että massaukset ja tiivistykset tarttuvat hyvin, ja lopputulos on siisti sekä kestävä. Toteutamme kattopeltien lisäkiinnitykset sekä naulojen tai kateruuvien vaihdot uusiin kateruuveihin, samoin yläpohjan eristeiden uusimiset sekä lahonneiden rakenteiden vaihdot. Lisäksi hoidamme peltikaton lumi- sekä myrskyvaurioiden korjaukset Kemissä, sekä pienet ja suuret peltikaton kunnostukset kaikissa saarikohteissa.

Tiilikaton korjaus Kemi, tukemassa kattosi täyttä hyvinvointia

Tiilikaton korjaus Kemi – kunnostuksilla jatkat katon käyttöikää. Tiilikattokaan ei pysty loputtomiin vastustamaan ympäristön lukuisia kulutuksia. Esimerkiksi sammal ja jäkälä tarttuvat juurillaan huokoiseen tiileen, ja ne syövät katteesta mineraaleja sekä tuovat tullessaan kosteutta. Talvella omat haasteensa lisää katon päälle kasautuva lumikuorma, sillä lumi saattaa painaa rakenteet notkolle tai työntää vettä sisään saumoista. Ikääntyvä tiilikatto tuntee nahoissaan myös pakkasrapautumisen kierteen, kun haurastunut kate imee itseensä kosteutta, joka vuoroin jäätyy ja sulaa. Jos taas tiilikatto vuotaa rakenteisiin, on syytä katsastaa yläpohjan tilanne – vaikkapa aluskate saattaa olla loppuunsa kulunut tai alun perin virheellisesti asennettu. Tai ehkä tiilikatto rikkoutui äkillisesti, kun myrsky kaatoi puun tiilikaton tai talon päälle. Tai sitten tuuli tai myrsky irrotti harjatiilen, kattotiilen, reunatiilen tai tiilikaton pellitykset.

Tiilikaton korjaus, paikkaus ja tiivistys Kemissä ehkäisee vakavammat vauriot, kunhan kunnostukset tehdään hyvissä ajoin ennen katon vaipumista vaihtokuntoon. Useimmissa tapauksissa korjaustarve osoittautuu varsin paikalliseksi, niin että katolle riittävät yksittäiset toimet, kuten rikkinäisten kattotiilien vaihto. Hoidamme myös tiilikaton aluskatteen korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Kemissä, samoin myrskyvaurioiden korjaukset sekä katon saneeraukset saarikohteissa. Tiilikaton korjauksen ja paikkauksen päätteeksi pintakäsittelemme kuluneet tiilet, jotta katto pystyy jälleen kunnolla hylkimään säätä, likaa ja sammalta.

Aluskatteen korjaus, paikkaus ja tiivistys Kemi, taidokkain ottein toimestamme

Aluskatteen korjaus, paikkaus ja tiivistys Kemi – tiivis katto pitää rakenteet turvassa. Aluskatteella on tärkeä tehtävä poistaa sekä ulkoa että sisältä tulevaa kosteutta. Pienikin vuoto saattaa yläpohjassa aiheuttaa mittavan kokoluokan vahinkoja, kuten valumajälkiä, kastuneita villoja ja lahovaurioita rakenteisiin. Kun aluskate vuotaa, syy saattaa löytyä sään ja iän tuomasta kulumasta, joskus myös alkuperäisen asennuksen virheistä tai yllättävistä mekaanisista vaurioista. Kokeneet korjaajamme hoitavat aluskatteen kunnostukset laajalla skaalalla – niin peltikaton kuin tiilikatonkin aluskatteen korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Kemissä.

Toteutamme aluskatteen reikien paikkaukset ja reikiintyneiden vuotien vaihdot, samoin myös yläpohjan kunnostukset, kun sellaisille ilmenee tarvetta. Toimiva ilmanvaihto rakenteiden osalta on aluskatteelle erittäin tärkeää, joten parannamme myös eristystä ja välikaton tuuletusta, jos katto kaipaa tällaisia toimia. Meiltä saat aluskatteen korjaukset ja paikkaukset haastavimmistakin kohteista, kuten jiiristä ja sisätaitteesta sekä vaikkapa savupiipun kohdalta. Asennamme aluskatteen ylösnostot ja suoritamme tiivistämisen savupiippuun, sekä huolehdimme jiireihin laudoitukset, saumaukset ja pellitykset viimeisen päälle. Lisäksi teemme aluskatteen korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Kemissä myös läpiviennin kohdalta; kattoikkunan, kattovalokuvun, ilmanvaihtoputken, viemärintuuletusputken ja kattoluukun kohdalta.

Kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Kemi – korjaus pitää tiiviinä niin vesikatteen kuin rakenteet

Kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Kemi – korjaus takaa rakenteille vahvan turvan. Läpiviennit puhkaisevat vesikatteen ja aluskatteen, joten niihin liittyy merkittävä vuotoriski. Kun huomaat, että kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Kemissä, paras ratkaisu on pyytää paikalle kokeneet kattoasiantuntijamme. Hoidamme katon korjaukset vuotavan savupiipun, kattoluukun ja ilmanvaihtoputken kohdalta, sekä viemärintuuletusputken, kattovalokuvun, kattoikkunan tai muun läpiviennin kohdalta. Vaihdamme hapertuneet tiivistykset ja kuluneet, kärsineet tiivisteet. Asennamme myös aluskatteen ylösnostot sekä läpivientien tiivistekappaleet.

Kattopalvelumme auttaa, kun kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Kemissä, ja kauttamme saat kätevästi muutkin korjaukset kattosi ehdoilla ja parhaaksi. Laadukas kunnostus säästää rahaa ja turvaa rakenteiden hyvinvoinnin – ota siksi yhteyttä ja pyydä tarjouksemme katon korjauksesta ja paikkauksesta!

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt