Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Katon korjaus Kihniö

Katon korjaus Kihniö, kouliintunut katonkorjaustiimimme on kuluneen katepinnan pelastus. Katto kohtaa ajan mittaan monenlaisia mekaanisia ja kemiallisia rasituksia. Ehkä katto vuotaa esimerkiksi savupiipun juuresta tai piipun tai läpiviennin kohdalta, tai kenties kaivataan vuotavan kattoikkunan, kattovalokuvun tai kattoluukun korjausta ja tiivistystä. Aluksi voi riittää täsmäpaikkaus, kuten yksittäisen kattovuodon korjaus, kun taas pidempään kehittyneet ongelmat vaativat jo astetta kattavampia toimia. Vaurioita katolle saattaa syntyä sään- ja lämpötilanvaihteluissa, muun muassa sammaleen, kosteuden, lumen, lehtiroskan ja uv-säteilyn toimesta. Tilannetta pahentaa entisestään, jos katon huolto on heikoissa kantimissa, tai jos katon alkuperäiseen asennukseen liittyen on tehty kohtalokkaita virheitä. Toisaalta uusi ja tervekin katto voi hetkessä päätyä korjauskuntoon, mikäli kohdalle osuvat odottamattomat lumi- tai myrskyvahingot. Kenties rakenteita rikkoutui, kun puu kaatui myrskyssä talon, mökin tai katon päälle, tai kun lumi irrotti tikkaat, lumiesteen tai kattoläpiviennin, niin että kattoon tuli reikä. Asiantuntevilta ammattilaisiltamme saat kattokorjaukset kaikkiin kohteisiin – paikkaamme pelti-, tiili- sekä huopakatteet harjakatosta mansardi- ja aumakattoon.

Hoidamme hallitut katon korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Kihniössä, tarvittiinpa sitten täsmäpaikkauksia tai kattavaa rakennekorjausta. Teemme aluskatteen ja läpivientien tiivistykset sekä katon vesivahinkojen ja vuotovaurioiden paikkaukset, kastuneiden villojen tai laudoituksien vaihdot samoin kuin myrskyvaurioiden korjaukset. Voit tilata toimestamme niin omakotitalon, autotallin, -katoksen kuin mökin katon korjaukset, kunnostukset kaikkiin asuin- ja ulkorakennuksiin sekä myös saaressa sijaitseviin kohteisiin. Kattotöihin sisältyy mahdollisuus rahoitukseen ja kotitalousvähennyksen hyödyntämiseen, ja toteutamme korjaukset avaimet käteen- periaatteella laatutuottein sekä -menetelmin. Toimialueeseemme kuuluu Kihniön ohella muukin Pirkanmaa; Ruovesi, Virrat, Ylöjärvi, Ikaalinen ja Parkano. Hanki siis katollesi parasta palvelua ja luotettavat, laadukkaat paikkaukset – ota yhteyttä ja pyydä meiltä tarjous katon korjauksesta Kihniössä!

Kattavat kattotyöt katon korjauksesta katon huoltoon ja remonttiin Kihniössä

Kokeneet kattoammattilaisemme korjaavat Kihniössä kaikki katot huopa- ja palahuopakatoista tiilikattoihin sekä peltikattoihin. Jos katto vuotaa, kattoikkuna falskaa tai aluskate kaipaa paikkausta, löytyy meiltä kattava tietotaito ongelman korjaamiseksi. Kun katon korjaus ei enää riitä, remontoimme huopakattosi, tiilikattosi ja peltikattosi avaimet käteen -palvelulla. Uutta kattoremonttia voidaan lykätä laadukkailla kattohuolloillamme, joilla varmistat kattosi toimivuuden ja pitkäikäisyyden. Puhdistamme katon ja vesikourut, pudotamme lumet, poistamme jääpuikot ja tarjoamme muut katon huoltotyöt kattosi tarpeiden mukaan. Ota yhteyttä missä tahansa kattotyössä Kihniön alueella!

Huopakaton korjaus Kihniö – paikkaus tukee talosi täyttä hyvinvointia

Huopakaton korjaus Kihniö, mallikkaalla toteutuksella kaikkiin tilanteisiin. Huopakaton, eli bitumikaton saattavat rikkoa muun muassa myrskyvauriot. Ehkä myrskytuuli riepotteli huopavuotia, tai myrsky irrotti huopakaton pellitykset. Tai sitten huopakatto tai palahuopakatto vaurioitui, kun puu kaatui myrskyssä talon tai katon päälle. Tavallisimmin huopakaton korjaustarve kehittyy kuitenkin pikkuhiljaa, kun mekaaniset sekä kemialliset rasitukset iskevät varsinkin vanhempaan huopaan. Kermistä aluksi löytyvä suojaava sirote hiutuu vähä vähältä pois, ja kun ikääntyminen sekä uv-säteily kuivattavat huopaa, riski halkeilulle kasvaa. Selkeinä merkkeinä korjaustarpeesta toimivat katepinnan vauriot ja muutokset: reiät, repeämät, rypyt, vekit, kuprut, kulumat ja painumat. Kermien väliin päässyt kosteus voi lisäksi näkyvästi pullistaa huovan, ja pahimmillaan tällainen niin sanottu höyrypussi rikkoo jopa katteen pinnan. Tai sitten huopakatto tai palahuopakatto vuotaa liitosten tai läpivientien kohdalta. Saumoja nakertavat sammaleen juuret sekä talvella lumikuorman paine.

Toteutamme huopakaton sekä palahuopakaton korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Kihniössä, pienistä katepinnan tiivistyksistä myrskyvaurioiden korjauksiin. Käsittelyaineet ja korjaustavat valitsemme tarkasti vaurioiden mukaan, ja niinpä yksilöllinen toteutuksemme pitää huolen, että lopputulos on optimaalinen katollesi. Tiivistämme aukeilleet tai halkeilleet saumat ja liimaamme irronneet bitumipaanut palahuopakatolta, ja käsittelemme massalla kuntoon pienehköt katepinnan kulumat. Isompiin vauriokohtiin puolestaan asennamme erityiset huopakaton paikkapalat, ja kuprut eli höyrypussit viillämme auki pullistumien tasoitusta varten. Hoidamme Kihniössä huopakaton tulityöt ja alushuovan sekä umpilaudoituksen vaihdot, samoin taitoa vaativat tasakaton korjaukset, tiivistykset sekä paikkaukset. Lisäksi saat meiltä huopakaton sekä palahuopakaton korjaustyöt saarikohteissa – katto kuin katto ja työ kuin työ, käsissämme homma hoituu!

Peltikaton korjaus Kihniö, taitavasti ja takuuvarmasti kauttamme

Peltikaton korjaus Kihniö – täsmäpalvelu katon ongelmakohtiin. Paikkaamme muun muassa korroosion jäljet, kuten ruostevauriot ja reiät. Peltikaton haasteisiin kuuluvat niin ikään sään ja ympäristön rasitukset, kun toistuvat lämpötilanvaihtelut saavat kattopellit elämään edestakaisin. Lämpöliikkeen voimasta kiinnikkeet höltyvät ja peltien liitokset alkavat irvistää, jolloin vesitiiveys menetetään, ja katto kaiken lisäksi rämisee tuulella. Kun peltikatto vuotaa, haasteita voi löytyä myös aluskatteen ja yläpohjan tienoilta – ehkä tarvitaankin peltikaton aluskatteen korjausta, tiivistystä tai paikkausta. Vielä eräs mahdollinen uhkatekijä ovat peltikaton myrsky- ja lumivauriot, joiden tuhot vaihtelevat katepinnan naarmuista rikkinäisiin välikaton rakenteisiin. Kenties tuuli tai myrsky irrotti kattopellit ja peltilistat, tai myrsky kaatoi puun peltikaton tai talon päälle. Tai sitten lumi riuhtoi alustasta irti tikkaat sekä kattosillat, niin että peltiin tuli reikiä.

Peltikaton korjaus ja tiivistys Kihniössä lähtee liikkeelle tilannekartoituksesta, jossa etsimme ongelmien tarkan syyn ja sijainnin sekä tutkimme syntyneet vauriot. Useimmissa tapauksissa korjaustoimiksi riittää nykyisen peltikaton reikien paikkaus, sekä toisinaan yksittäisten kattopeltien vaihto, kun tuhot jäävät luonteeltaan paikallisiksi. Pohjatyöt, kuten lian- ja ruosteenpoiston, toteutamme aina huolella, niin että massaukset ja tiivistykset tarttuvat hyvin, ja työnjäljestä saadaan kestävä. Mikäli reikä paikantuu kattopeltien kiinnikkeen kohdalle, teemme naulojen tai kateruuvien vaihdot uusiin kateruuveihin, sekä tarvittaessa kattopeltien lisäkiinnitykset, jos pellit on alun pitäen asennettu liian harvaan. Kattopeltiseppämme hoitavat taidolla myös yläpohjan vaurioiden paikkaukset, huonokuntoisten eristeiden uusimiset sekä kastuneiden rakenteiden vaihdot. Lisäksi hoidamme Kihniössä peltikaton lumi- sekä myrskyvaurioiden korjaukset, sekä peltikaton kunnostukset saarimökillä ja muualla saarikohteissa.

Tiilikaton korjaus Kihniö, panostus kattosi pitkään ikään

Tiilikaton korjaus Kihniö – turvallinen toteutus osaajiemme käsissä. Lujatekoinen tiilikattokaan ei loputtomiin säästy sään ja ympäristön kulutuksilta. Esimerkiksi sammal ja jäkälä ujuttavat juuriaan huokoiseen tiileen, ja ne syövät katteesta mineraaleja sekä kuljettavat mukanaan kosteutta. Talvella omat haasteensa tuottaa katon päälle kasautuva lumikuorma, sillä lumi saattaa painaa rakenteet notkolle tai työntää vettä sisään saumoista. Ikääntyvä tiilikatto tuntee nahoissaan myös pakkasrapautumisen kierteen, kun haurastunut kate imee itseensä kosteutta, joka vuoroin jäätyy ja sulaa. Jos taas tiilikatto vuotaa rakenteisiin, on hyvä katsastaa yläpohjan tilanne – vaikkapa aluskatteen suhteen voi löytyä epäkohtia, kuten vaurioita tai asennusvirheitä. Tiilikaton kohtaloksi voivat koitua niin ikään myrskyvauriot, jotka eivät katso katon ikää eivätkä kuntoa, kun sattuvat osumaan kohdalle. Ehkä tuuli tai myrsky irrotti ja vei mukanaan harjatiilen, kattotiilen tai reunatiilen, tai sitten tiilikatto rikkoutui yhdessä hetkessä, kun myrsky kaatoi puun tiilikaton tai talon päälle.

Tiilikaton korjaus, paikkaus ja tiivistys Kihniössä ehkäisee isommat vauriot, kunhan korjauksiin ryhdytään hyvissä ajoin ennen katon vaipumista vaihtokuntoon. Tyypillisesti tiilikaton korjaustarve osoittautuu hyvinkin paikalliseksi, niin että katolle riittävät täsmätoimet, kuten rikkinäisten kattotiilien vaihto. Toteutamme myös tiilikaton aluskatteen korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Kihniössä, samoin myrskyvaurioiden korjaustyöt sekä katon kunnostukset saarikohteissa. Tiilikaton korjauksen ja paikkauksen lopuksi pintakäsittelemme kuluneet tiilet, niin että rapautunut kate pystyy jälleen hylkimään kosteuden ja kasvuston vaaroja.

Aluskatteen korjaus, paikkaus ja tiivistys Kihniö, taitavien ammattilaistemme taidonnäyte

Aluskatteen korjaus, paikkaus ja tiivistys Kihniö – laadukas toteutus säästää rahaa sekä kattoa. Aluskatteen tehtävä on poistaa rakenteista sekä ulkoa että sisältä tulevaa kosteutta. Pienikin vuoto saattaa yläpohjassa johtaa varsin kohtalokkaisiin seurauksiin, vaikkapa valumajälkien, kastuneiden villojen ja lahovaurioisten puuosien muodossa. Kun aluskate vuotaa, syy löytyy useimmiten sään ja iän kulutuksista, joskus myös alkuperäisen asennuksen virheistä tai äkillisistä mekaanisista vaurioista. Ammattilaisemme hoitavat viimeisen päälle kaikki aluskatteen korjaustyöt – niin peltikaton kuin tiilikatonkin aluskatteen korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Kihniössä.

Toteutamme aluskatteen reikien paikkaukset ja reikiintyneiden vuotien vaihdot, aina laadukkain tuottein ja työvälinein sekä katollesi turvallisin menetelmin. Myös riittävä ilmanvaihto rakenteissa on tärkeää aluskatteen toimivuuden kannalta, joten parannamme eristystä ja välikaton tuuletusta, jos kattosi tilanne sitä vaatii. Meiltä saat aluskatteen korjaukset ja paikkaukset kaikkien elementtien osalta, kuten jiiristä ja sisätaitteesta sekä muun muassa savupiipun kohdalta. Asennamme jiireihin oikeaoppisesti kahdensuuntaiset aluskatteet, ja huolehdimme kuntoon aluskatteen ylösnostot sekä tarkan tiivistämisen savupiippuun. Lisäksi teemme aluskatteen korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Kihniössä myös läpiviennin kohdalta – kattoikkunan, kattovalokuvun, ilmanvaihtoputken, viemärintuuletusputken ja kattoluukun kohdalta.

Kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Kihniö – korjaus ehkäisee vakavat kattovauriot

Kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Kihniö – korjaus tekee katosta taas tiiviin ja toimivan. Läpiviennit puhkaisevat vesikatteen ja aluskatteen muodostaen siten selkeän vuotoriskin. Kun kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai jokin muu kattoläpivienti vuotaa Kihniössä, turvallinen ratkaisu on pyytää paikalle pätevät asiantuntijamme. Toteutamme katon korjaukset vuotavan ilmanvaihtoputken ja viemärintuuletusputken kohdalta, samoin savupiipun, kattoluukun, kattoikkunan, kattovalokuvun tai muun läpiviennin kohdalta. Vaihdamme kolhiintuneet suojapellit ja uusimme virttyneet tiivisteet. Samoin asennamme uupuvat ylösnostot sekä läpivientien tiivistekappaleet.

Hoidamme homman, kun kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Kihniössä, ja saat meiltä sujuvasti muutkin korjaukset kattosi tarpeiden mukaan. Teettämällä kunnostukset ajoissa lunastat katolle edullista lisäaikaa – ota siksi yhteyttä ja pyydä tarjouksemme katon korjauspalvelusta!

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt