Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Katon korjaus Kiuruvesi

Katon korjaus Kiuruvesi, vahvalla kokemuksella ja varmoin ottein. Korjaustarvetta löytyy jokaiselta katolta jossakin vaiheessa elinkaarta. Ehkä katto vuotaa vaikkapa savupiipun juuresta tai piipun tai läpiviennin kohdalta, tai kenties täytyy teettää vuotavan kattoikkunan, kattovalokuvun tai kattoluukun korjaus sekä tiivistys. Toisinaan riittävät täsmätyöt, kuten yksittäisen kattovuodon korjaus, mutta etenkin vanhemmissa kohteissa saatetaan kaivata kattaviakin toimia. Haasteita katolle syntyy esimerkiksi sään- ja lämpötilanvaihteluissa, kun katepintaa verottavat sadevedet, uv-säteily, pakkanen, lumi sekä jää. Tutuiksi tulevat myös lehtiroska, lika, noki, sammal ja siitepöly, ja tilannetta pahentavat vielä kattohuollon laiminlyönti sekä alkuperäisen asennuksen virheet. Vuosien vieriessä tiili murentuu, pelti ruostuu ja huopa halkeilee. Toisaalta korjaustarve saattaa yllättää uuden ja terveenkin katon, mikäli kohdalle osuvat odottamattomat lumi- tai myrskyvahingot. Kenties rakenteita rikkoutui, kun puu kaatui myrskyssä talon, mökin tai katon päälle, tai kun lumi irrotti kattoläpiviennin, lumiesteen tai tikkaat, niin että kattoon tuli reikä.

Meiltä saat tyylipuhtaat katon korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Kiuruvedellä, tarvittiinpa yksittäisiä täsmätoimia tai kattavaa rakenteiden korjausta. Teemme aluskatteen ja läpivientien tiivistykset sekä katon vesivahinkojen ja vuotovaurioiden paikkaukset, kastuneiden villojen tai laudoitusten vaihdot sekä lumi- ja myrskyvaurioiden korjaukset. Käsiimme voit uskoa kaikki kohteet katon mallista tai materiaalista riippumatta – paikkaamme harja-, auma-, tasa- sekä taitekatot tiilestä peltiin ja palahuopaan. Suoritamme sujuvasti niin omakotitalon, kesämökin kuin autotallinkin katon korjaukset, kunnostukset pihakatokseen ja rantasaunaan sekä muihin asuin- tai ulkorakennuksiin. Lisäksi hoidamme katon korjaustyöt saaresta löytyvissä kohteissa. Kattotöihin sisältyy mahdollisuus rahoitukseen ja kotitalousvähennyksen hyödyntämiseen, ja toteutamme korjaukset laatutuottein sekä avaimet käteen- periaatteella. Toimialueeseemme kuuluu kattavasti muukin Pohjois-Savo; Vieremä, Iisalmi, Sonkajärvi, Pielavesi ja Keitele. Huolehdimme katostasi luotettavalla palvelulla ja loistavin lopputuloksin – ota siis yhteyttä ja pyydä tarjouksemme katon korjauksesta Kiuruvedellä!

Kattavat kattotyöt katon korjauksesta katon huoltoon ja remonttiin Kiuruvedellä

Kokeneet kattoammattilaisemme korjaavat Kiuruvedellä kaikki katot huopa- ja palahuopakatoista tiilikattoihin sekä peltikattoihin. Jos katto vuotaa, kattoikkuna falskaa tai aluskate kaipaa paikkausta, löytyy meiltä kattava tietotaito ongelman korjaamiseksi. Kun katon korjaus ei enää riitä, remontoimme huopakattosi, tiilikattosi ja peltikattosi avaimet käteen -palvelulla. Uutta kattoremonttia voidaan lykätä laadukkailla kattohuolloillamme, joilla varmistat kattosi toimivuuden ja pitkäikäisyyden. Puhdistamme katon ja vesikourut, pudotamme lumet, poistamme jääpuikot ja tarjoamme muut katon huoltotyöt kattosi tarpeiden mukaan. Ota yhteyttä missä tahansa kattotyössä Kiuruveden alueella!

Huopakaton korjaus Kiuruvesi – reiät, kuprut ja kulumat kuntoon

Huopakaton korjaus Kiuruvesi, toteutamme tehokkaat ja edulliset kattotyöt. Huopakaton, eli bitumikaton korjaustarve näkyy yleensä katepinnan kulumina. Huopa joutuu kohtaamaan vuosien mittaan monenlaiset ympäristön kulutukset, kuten kermejä kuivattavan uv-säteilyn sekä sammaleen ja jäkälän juuret. Mekaaniset ja kemialliset rasitukset iskevät etenkin vanhempaan huopaan, ja kun suojaava sirote hiutuu pinnasta pois, kate halkeilee entistä helpommin. Huopakaton korjaustarpeesta kertovat näkyvästi reiät, painumat ja repeämät, joskus jopa suoranaiset pullistumat eli niin kutsutut huopakaton höyrypussit. Tai sitten huopakatto tai palahuopakatto vuotaa lumikuorman paineen johdosta, tai jos katto on joutunut yllättäen kärsimään tuhoisan myrskyvahingon. Ehkä huopakatto tai palahuopakatto vaurioitui, kun puu kaatui talon tai katon päälle myrskyssä. Tai sitten myrskytuuli repi katolta huopia irti tai myrsky irrotti huopakaton pellitykset.

Suoritamme huopakaton sekä palahuopakaton korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Kiuruvedellä. Katsastamme vaurioiden laajuuden ja luonteen, ja suhteutamme korjaustyöt sen mukaan. Käsittelemme sammaleesta kärsineet saumat ja liimaamme irronneet bitumipaanut palahuopakatolta, ja täsmäkunnostamme massalla pienehköt katepinnan kulumat. Isompiin vauriokohtiin puolestaan kiinnitämme erityiset huopakaton paikkapalat, ja kuprut eli höyrypussit leikkaamme auki, jotta kate saadaan tasoitettua kuntoon. Toteutamme Kiuruvedellä huopakaton tulityöt ja alushuovan sekä umpilaudoituksen vaihdot, samoin taitoa edellyttävät tasakaton korjaukset, tiivistykset sekä paikkaukset. Lisäksi hoidamme huopakaton sekä palahuopakaton myrskyvaurioiden korjaustyöt, sekä kattavat huopakaton kunnostukset kaikissa saarikohteissa.

Peltikaton korjaus Kiuruvesi, laatupaikkauksin ja kattavalla kokemuksella

Peltikaton korjaus Kiuruvesi – ratkaisemme kattopulmat pienistä suuriin. Peltikaton kohtaloksi saattavat koitua muun muassa myrskyvauriot. Ehkä katto kärsi vahinkoa, kun myrsky kaatoi puun peltikaton tai talon päälle. Tai sitten tuuli tai myrsky irrotti kattopellit ja peltilistat, tai myrsky muulla tavoin vaurioitti kattoa. Peltikaton laittavat kuitenkin lujille myös astetta arkisemmat rasitukset, kun katepintaan iskevät vesi, uv-säteily, pakkanen, lumi sekä jää. Toistuvat lämpötilanvaihtelut aiheuttavat kattopeltien elämistä edestakaisin, jolloin kiinnikkeet löystyvät ja liitokset alkavat irvistää, ja tuloksena vesitiiveys on tiessään. Kun peltikatto vuotaa, voi ongelmia paikantua vesikatteen ohella myös yläpohjaan – vaikkapa aluskate saattaa olla väärin asennettu, kulunut tai mekaanisesti vaurioitunut. Peltikaton perinteisiin uhkiin lukeutuu myös kattoa nakertava ruoste, ja erityisen hanakasti korroosio valtaa hoitamatta jääneet pellit.

Peltikaton korjaus ja tiivistys Kiuruvedellä aloitetaan tilannekartoituksella. Etsimme ongelmien tarkan syyn ja sijainnin, ja tutkimme syntyneet vahingot. Useimmissa kohteissa paras tapa edetä on nykyisen peltikaton reikien paikkaus, sekä toisinaan yksittäisten kattopeltien vaihto, kun vauriot jäävät luonteeltaan paikallisiksi. Pohjatyöt, kuten lian- ja ruosteenpoiston, toteutamme samoin aina huolella, niin että massaukset ja tiivistykset tarttuvat hyvin, ja työnjäljestä saadaan kestävä. Mikäli reikä paikantuu kattopeltien kiinnikkeen kohdalle, teemme naulojen tai kateruuvien vaihdot uusiin kateruuveihin, sekä tarvittaessa kattopeltien lisäkiinnitykset, jos alkuperäinen asennus on tehty liian harvaan. Saat meiltä Kiuruvedellä myös peltikaton aluskatteen korjaukset, tiivistykset ja paikkaukset, huonokuntoisten eristeiden uusimiset sekä kastuneiden rakenteiden vaihdot. Kattopeltisepiltämme sujuvat niin ikään peltikaton myrskyvaurioiden korjaukset, sekä peltikaton kunnostukset saarimökillä ja muualla saarikohteissa.

Tiilikaton korjaus Kiuruvesi – toimintavarma katto takaa rakenteille turvan

Tiilikaton korjaus Kiuruvesi, kokeneilta osaajiltamme homma hoituu. Lujatekoinen tiilikään ei ole immuuni ympäristön jatkuville kulutuksille. Esimerkiksi sammal ja jäkälä tarttuvat juurillaan tiukasti tiileen, ja ne syövät katteesta mineraaleja sekä tuovat tullessaan kosteutta. Talvella merkittäväksi haasteeksi muodostuu katon päälle kasautuva lumikuorma, sillä lumi saattaa painaa rakenteet notkolle tai työntää vettä sisään saumoista. Ikääntyvä tiilikatto tuntee nahoissaan myös pakkasrapautumisen kierteen, kun haurastunut tiili imee kosteutta, joka vuoroin jäätyy ja sulaa. Jos taas tiilikatto vuotaa rakenteisiin, on syytä katsastaa yläpohjan tilanne – ehkäpä tarvitaankin tiilikaton aluskatteen korjausta, paikkausta ja tiivistystä Kiuruvedellä. Tiilikaton voivat yllättäen rikkoa myös tuhoisat myrskyvahingot, jotka eivät katso katon ikää eivätkä kuntoa, kun sattuvat osumaan kohdalle. Kenties tuuli tai myrsky irrotti ja vei mukanaan harjatiilen, kattotiilen tai reunatiilen, tai sitten katto joutui kärsimään, kun myrsky kaatoi puun tiilikaton tai talon päälle.

Tiilikaton korjaus, paikkaus ja tiivistys Kiuruvedellä kannattaa toteuttaa ajoissa, jotta vältetään vakavat kattovauriot ja turhat, ennenaikaiset remontit. Tyypillisesti tiilikaton korjaustarve osoittautuu hyvinkin paikalliseksi, ja niinpä katolle riittävät yksittäiset toimet, kuten rikkinäisten kattotiilien vaihto. Hoidamme myös tiilikaton yläpohjan paikkaukset ja myrskyvaurioiden korjaukset, painuneen rakenteen oikaisut sekä katon saneeraukset saarikohteissa. Tiilikaton korjauksen ja paikkauksen viimeistelynä pinnoitamme kuluneet tiilet, jotta kate saa jälleen asianmukaisen suojan säätä ja sammalta vastaan.

Aluskatteen korjaus, paikkaus ja tiivistys Kiuruvesi, varmistamassa yläpohjan täyttä hyvinvointia

Aluskatteen korjaus, paikkaus ja tiivistys Kiuruvesi – kohennamme kattosi toimintakykyä. Aluskatteen tehtävänä on suojella rakenteita tihkuvan kosteuden vaaroilta. Pienikin vuoto saa aikaan pahaa jälkeä veden päätyessä yläpohjaan, joten korjaustoimet kannattaa teettää välittömästi vaurioiden havaitsemisen jälkeen. Kun aluskate vuotaa, kyse voi olla sään ja iän tuomista kulumista, joskus myös asennukseen liittyvistä virheistä tai muista mekaanisista vaurioista. Osaavat ammattilaisemme toteuttavat taidolla kaikki aluskatteen korjaustyöt – niin peltikaton kuin tiilikatonkin aluskatteen korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Kiuruvedellä.

Paikkaamme aluskatteen yksittäiset reiät ja vaihdamme reikiintyneet vuodat, aina katollesi turvallisin tuottein ja menetelmin jokaista yksityiskohtaa myöten. Kunnostamme yläpohjasta valumajäljet, kastuneet villat ja lahovauriot, sekä varmistamme riittävän eristyksen ja tuuletuksen aluskatteen toimivuutta varten. Suoritamme aluskatteen korjaukset ja paikkaukset haastavistakin kohteista, kuten jiiristä ja sisätaitteesta sekä muun muassa savupiipun kohdalta. Hoidamme aluskatteen ylösnostot ja huolehdimme tiivistämisen savupiippuun, sekä asennamme jiireihin oikeaoppiset, kahdensuuntaiset aluskatteet. Aluskatteen korjaus, paikkaus ja tiivistys Kiuruvedellä luonnistuu meiltä myös läpiviennin kohdalta, kuten kattovalokuvun, ilmanvaihtoputken, kattoluukun, viemärintuuletusputken ja kattoikkunan kohdalta.

Kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Kiuruvesi – korjaus hoituu niin vesikatteen kuin rakenteidenkin osalta

Kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Kiuruvesi – korjaus tehostaa kattosi vesitiiveyttä. Läpiviennit puhkaisevat vesikatteen ja aluskatteen muodostaen siten selkeän vuotoriskin. Kun huomaat, että kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Kiuruvedellä, kutsu paikalle kattokorjauspalvelumme palauttamaan kattosi tiiveys. Hoidamme katon korjaukset vuotavan ilmanvaihtoputken ja viemärintuuletusputken kohdalta, samoin savupiipun, kattoluukun, kattoikkunan, kattovalokuvun tai muun läpiviennin kohdalta. Vaihdamme virttyneet tiivistykset ja kovia kokeneet suojapellit. Samoin asennamme läpivientien tiivistekappaleet sekä puuttuvat aluskatteen ylösnostot.

Kattopalvelumme auttaa, kun kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Kiuruvedellä, ja samalla toteutamme muutkin korjaukset taidolla kattosi parhaaksi. Turvaa siis katon toimintakyky ja talosi kattava hyvinvointi – ota yhteyttä ja pyydä tarjouksemme katon korjauksesta sekä paikkauksesta!

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt