Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Katon korjaus Kolari

Katon korjaus Kolari, tehokas laatukorjaus toimestamme osaavan kattotiimin voimin. Kattoa syövät sekä ajan hammas että mekaaniset ja kemialliset rasitukset. Uudemmalla katolla selvitään yleensä pienillä, paikallisilla korjauksilla, kun taas vanhempi kohde saattaa vaatia jo astetta kattavampia toimia. Toisinaan riittää katon tiivistys tai yksittäisen kattovuodon paikkaus, joskus taas on tehtävä lumikuorman tuhojen tai myrskyvaurioiden korjaus. Ehkä katto joutui kärsimään, kun puu kaatui myrskyssä katon, mökin tai talon päälle. Tai sitten lumi irrotti kattoläpiviennin, lumiesteen tai tikkaat, niin että kattoon tuli reikä. Kun katto vuotaa, yleisin syy ovat ympäristön arkiset rasitukset; sammal, kosteus, uv-säteily, lehtiroska sekä toistuvat lämpötilanvaihtelut. Vuosien edetessä tiili murentuu, pelti ruostuu ja huopa halkeilee, ja tilannetta pahentavat kattohuollon laiminlyönti sekä alkuperäisen asennuksen virheet. Meiltä saat katollesi kunnostukset kohteen mallista tai materiaalista riippumatta – paikkaamme harja-, auma-, tasa- sekä taitekatot pellistä tiileen ja palahuopaan. Voit tilata toimestamme omakotitalon, autotallin, -katoksen ja mökin katon korjaukset, kunnostukset kaikkiin asuin- ja ulkorakennuksiin sekä myös saaresta löytyviin kohteisiin.

Vuotaako katto vaikkapa savupiipun juuresta tai piipun tai läpiviennin kohdalta? Tai kaivataanko vuotavan kattoikkunan, kattovalokuvun tai kattoluukun korjaus sekä tiivistys? Toteutamme tyylipuhtaat katon korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Kolarissa, katepinnan pienistä kunnostuksista vesivahinkojen ja vuotovaurioiden korjauksiin. Suoritamme haastavat jiirityöt sekä aluskatteen ja rakenteiden paikkaukset, kastuneiden villojen tai laudoituksien vaihdot sekä kattoturvatuotteiden korjaukset. Ammattilaistemme kattotöitä voit hyödyntää verotuksessa kotitalousvähennyksen kohdalla, ja sivujemme kautta on kuluihin haettavissa joustavaa rahoitusta tarpeen mukaan. Toimialueeseemme sisältyy Kolarin ohessa muukin Lappi; Muonio, Kittilä, Rovaniemi, Pello ja Ylitornio. Asiantunteva katon kunnostus säästää sekä rahaa että kattoa, kun vältetään ikävät kosteusvauriot ja turhat, ennenaikaiset remontit. Meiltä saat kattotyöt laatutuottein ja avaimet käteen- periaatteella – ota siis yhteyttä ja pyydä tarjouksemme katon korjauksesta Kolarissa!

Kattavat kattotyöt katon korjauksesta katon huoltoon ja remonttiin Kolarissa

Kokeneet kattoammattilaisemme korjaavat Kolarissa kaikki katot huopa- ja palahuopakatoista tiilikattoihin sekä peltikattoihin. Jos katto vuotaa, kattoikkuna falskaa tai aluskate kaipaa paikkausta, löytyy meiltä kattava tietotaito ongelman korjaamiseksi. Kun katon korjaus ei enää riitä, remontoimme huopakattosi, tiilikattosi ja peltikattosi avaimet käteen -palvelulla. Uutta kattoremonttia voidaan lykätä laadukkailla kattohuolloillamme, joilla varmistat kattosi toimivuuden ja pitkäikäisyyden. Puhdistamme katon ja vesikourut, pudotamme lumet, poistamme jääpuikot ja tarjoamme muut katon huoltotyöt kattosi tarpeiden mukaan. Ota yhteyttä missä tahansa kattotyössä Kolarin alueella!

Huopakaton korjaus Kolari, hoidamme halkeamat ja katepinnan kuprut

Huopakaton korjaus Kolari – huolellinen toteutus tiivistää kattosi. Huopakatto, eli bitumikatto kärsii etenkin vanhemmiten ympäristön kulutuksista. Mekaaniset rasitukset saavat suojaavan sirotteen hiutumaan pois, jolloin alta paljastuva bitumi joutuu entistä alttiimmaksi vaurioille. Lisäksi kermejä kuivattavat osaltaan ikääntyminen sekä uv-säteily, niin että huovan elastiset ominaisuudet heikentyvät, ja riski halkeilulle kasvaa. Huopakaton korjaustarpeesta kertovat selkeästi katepinnan vauriot ja muutokset; reiät, repeämät, kulumat, kuprut, rypyt, vekit ja painumat. Kermien väliin päässyt kosteus voi niin ikään näkyvästi pullistaa huovan, ja pahimmillaan tällainen niin sanottu höyrypussi rikkoo jopa katteen pinnan. Tai sitten huopakatto tai palahuopakatto vuotaa saumojen tai läpivientien kohdalta, tai jos katto on joutunut yllättäen kärsimään tuhoisan myrskyvahingon. Ehkä huopakatto tai palahuopakatto vaurioitui, kun puu kaatui talon tai katon päälle myrskyssä, tai kun myrskytuuli riepotteli huopavuotia tai myrsky irrotti pellityksiä katolta.

Meiltä sujuu huopakaton sekä palahuopakaton korjaus, tiivistys ja paikkaus Kolarissa, materiaalille sopivilla tuotteilla sekä katollesi turvallisin menetelmin. Samakin ongelma voi eri kohteissa vaatia tyystin erilaiset ratkaisut, joten yksilöllinen toteutuksemme pitää huolen, että lopputulos on katollesi paras mahdollinen. Käsittelemme sammaleesta kärsineet saumat ja liimaamme irronneet bitumipaanut palahuopakatolta, ja täsmäkunnostamme massalla pienehköt katepinnan kulumat. Isompiin vauriokohtiin puolestaan kiinnitämme erityiset huopakaton paikkapalat, ja kuprut eli höyrypussit leikkaamme auki katteen tasoitusta varten. Toteutamme Kolarissa huopakaton tulityöt ja alushuovan sekä umpilaudoituksen vaihdot, samoin taitoa kysyvät tasakaton korjaukset, tiivistykset sekä paikkaukset. Lisäksi hoidamme huopakaton sekä palahuopakaton myrskyvaurioiden korjaustyöt, sekä huopakaton paikkaukset saarimökillä ja muualla saarikohteissa.

Peltikaton korjaus Kolari – ammattitaidolla ja kattosi tarpeita kuunnellen

Peltikaton korjaus Kolari, varmoin ottein kaikenlaisiin kohteisiin. Peltikaton saattavat rikkoa esimerkiksi myrskyn tai lumen tekemät vauriot. Kenties lumi pudotti rännit tai repi alustasta tikkaat, niin että kattoon tuli reikä. Tai sitten tuuli tai myrsky irrotti kattopellit ja peltilistat, tai myrsky kaatoi puun peltikaton tai talon päälle. Peltikaton laittavat kuitenkin lujille myös arkiset ympäristön kulutukset, kun toistuvat lämpötilanvaihtelut aiheuttavat kattopeltien elämistä edestakaisin. Lämpöliikkeen vaikutuksesta kiinnikkeet höltyvät ja peltien liitokset alkavat irvistää, jolloin vesitiiveys menetetään, ja katto kaiken lisäksi rämisee tuulella. Kun peltikatto vuotaa, voi haasteita löytyä myös yläpohjan ja aluskatteen tienoilta – vaikkapa aluskate saattaa olla vanhuuttaan kulunut tai kärsinyt mekaanisen vaurion. Peltikaton perinteisiin vihollisiin kuuluu myös kattoa syövyttävä ruoste, ja korroosio iskee voimalla etenkin hoitamatta jääneisiin pelteihin.

Peltikaton korjaus ja tiivistys Kolarissa aloitetaan tilannekartoituksella, sekä lian- ja ruosteenpoistolla, niin että työnjäljestä saadaan pitävä. Useimmissa tapauksissa riittävä korjaustoimi on nykyisen peltikaton reikien paikkaus, sekä toisinaan yksittäisten kattopeltien vaihto, kun vauriot jäävät luonteeltaan paikallisiksi. Mikäli reikä löytyy kattopeltien kiinnikkeen kohdalta, teemme naulojen tai kateruuvien vaihdot uusiin kateruuveihin, sekä tarvittaessa lisäkiinnitykset kattopelteihin, jos pellit on alkujaan asennettu liian harvaan. Saat meiltä Kolarissa myös peltikaton aluskatteen korjaukset, tiivistykset ja paikkaukset, yläpohjan lahovauriosaneeraukset sekä kastuneiden eristeiden vaihdot. Kattopeltisepiltämme sujuvat niin ikään peltikaton myrskyvaurioiden korjaukset, sekä pienet ja suuret peltikaton kunnostukset kaikissa saarikohteissa.

Tiilikaton korjaus Kolari – tehostamme kattosi käyttövarmuutta

Tiilikaton korjaus Kolari, tuloksena vahvempi toimintakyky. Tiilikatonkin kohtaloksi saattavat koitua myrskyn aikaansaamat vauriot. Ehkä tuuli tai myrsky irrotti ja vei mennessään harjatiilen, kattotiilen tai reunatiilen. Tai sitten tiilikatto rikkoutui yhdessä hetkessä, kun myrsky kaatoi puun tiilikaton tai talon päälle. Tavallisimmin korjaustarve kuitenkin kehittyy vähitellen sään ja ajan rasituksissa, kun kattoa kuluttavat sammal ja lumikuorma sekä jatkuvat lämpötilanvaihtelut. Sammal syö tiilestä mineraaleja ja upottaa juurensa katteeseen, kun taas lumi saattaa painaa rakenteet notkolle tai synnyttää liitoksiin saumavuotoja. Ikääntyvä tiilikatto myös haurastuu lisää sitoen itseensä kosteutta, ja kun vesi tiilten sisällä vuoroin jäätyy ja sulaa, syntyy tuhoisa pakkasrapautumisen kierre. Jos taas tiilikatto vuotaa rakenteisiin, on syytä katsastaa yläpohjan tilanne – esimerkiksi aluskatteesta voi löytyä epäkohtia, kuten vaurioita tai asennusvirheitä.

Tiilikaton korjaus, paikkaus ja tiivistys Kolarissa ehkäisee vakavammat vauriot, kuten kosteus-, home- sekä lahohaitat ja turhat, ennenaikaiset remontit. Tyypillisesti tiilikaton korjaustarve osoittautuu luonteeltaan varsin paikalliseksi, niin että katolle riittävät täsmätoimet, kuten rikkinäisten kattotiilien vaihto. Hoidamme myös tiilikaton aluskatteen korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Kolarissa, samoin myrskyvaurioiden korjaustyöt sekä katon kunnostukset saarikohteissa. Tiilikaton korjaus ja paikkaus viimeistellään kuluneiden tiilten pintakäsittelyllä, jotta kate saa jälleen pitävän suojauksen säätä ja sammalta vastaan.

Aluskatteen korjaus, paikkaus ja tiivistys Kolari, autamme rakenteita pysymään terveinä

Aluskatteen korjaus, paikkaus ja tiivistys Kolari – vesitiivis katto edistää koko talon terveyttä. Aluskatteen rooli katon toimivuudessa on tärkeä etenkin maamme vaihtelevissa sääoloissa. Laadukas ja oikein asennettu aluskate poistaa yläpohjaan tihkuvan kosteuden, ennen kuin se tiivistyy eristeisiin tai muihin kattorakenteisiin. Kun aluskate vuotaa, pääsee nopeasti syntymään kattavia kosteusvaurioita, joten nopea reagointi säästää aikaa ja rahaa sekä pelastaa kattosi hyvinvoinnin. Ammattilaisemme toteuttavat ensiluokkaiset kunnostukset kaikkiin aluskatteen haasteisiin – teemme peltikaton sekä tiilikaton aluskatteen korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Kolarissa.

Huolehdimme riittävistä limityksistä ja tiivistyksistä yksityiskohtia myöten, ja korjaukset suoritetaan laatutuottein sekä katollesi turvallisin menetelmin. Paikkaamme aluskatteen yksittäiset reiät ja kunnostamme yläpohjan lahovauriot, sekä kohennamme eristystä ja välikaton tuuletusta, jos se kohdekaton tapauksessa on tarpeen. Hoidamme aluskatteen korjaukset ja paikkaukset haastavienkin elementtien suhteen, kuten jiiristä ja sisätaitteesta sekä vaikkapa savupiipun kohdalta. Asennamme aluskatteen ylösnostot ja suoritamme tiivistämisen savupiippuun, sekä varmistamme jiireihin oikeaoppiset, kahdensuuntaiset aluskatteet. Lisäksi teemme aluskatteen korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Kolarissa läpivientien kohdalta – kattoikkunan, kattoluukun, kattovalokuvun, ilmanvaihtoputken ja viemärintuuletusputken kohdalta.

Kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Kolari – korjaus hoitaa falskaavat tiivisteet kuntoon

Kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Kolari – korjaus antaa katollesi uuden elämän. Läpiviennit muodostavat selkeän vuotoriskin puhkaistessaan vesikatteen ja aluskatteen. Kun huomaat, että kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Kolarissa, kutsu paikalle pätevät korjaajamme palauttamaan kattosi tiiveys. Suoritamme katon korjaukset vuotavan kattoluukun, kattoikkunan ja ilmanvaihtoputken kohdalta, sekä savupiipun, kattovalokuvun, viemärintuuletusputken tai muun läpiviennin kohdalta. Vaihdamme hapertuneet tiivistykset ja kovia kokeneet suojapellit. Samoin asennamme aluskatteen ylösnostot sekä läpivientien tiivistekappaleet.

Tarjoamme asiantuntevan avun, kun kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Kolarissa. Toteutamme taitavasti muutkin yksittäiset korjaukset kattosi tueksi. Varmista siis rakenteille täysi hyvinvointi ja katolle kattava toimivuus – ota yhteyttä ja pyydä tarjouksemme katon korjauksesta sekä paikkauksesta!

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt