Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Katon korjaus Kontiolahti

Katon korjaus Kontiolahti, tehokas ja asiantunteva ammattipalvelumme palauttaa katon toimivuuden näppärästi kuntoon. Korjaustarvetta syntyy katolle kuin katolle mallista tai materiaalista riippumatta. Aluksi haasteet ovat ehkä tihkuvuotoja tai muita yksittäisiä ongelmia, jolloin saattaa riittää katon tiivistys tai yksittäisen kattovuodon korjaus. Jos tilanteen kuitenkin annetaan kehittyä pitkään omalla painollaan, vauriot äityvät isommiksi, ja korjaustenkin kokoluokka kasvaa. Kun katto vuotaa, yleisin syy ovat sään- ja lämpötilanvaihtelut; pakkanen, sadevedet, lumi, jää sekä auringon paahtava uv-säteily. Lehtiroska, sammal, siitepöly, noki sekä tuhka muhittavat kosteutta, niin että vuosien vieriessä tiili murentuu, pelti ruostuu ja huopa halkeilee. Tilannetta pahentaa entisestään, jos katon huolto on heikolla tolalla, tai jos katon alkuperäisen asennuksen yhteydessä on tehty mainittavia virheitä. Toisaalta uusi ja tervekin katto voi hetkessä joutua korjauskuntoon, jos siihen iskevät odottamattomat myrsky- tai lumivahingot. Ehkä rakenteita rikkoutui, kun puu kaatui myrskyssä talon, mökin tai katon päälle, tai kun lumi irrotti kattoläpiviennin, tikkaat tai lumiesteen, niin että kattoon tuli reikä.

Vuotaako katto esimerkiksi savupiipun juuresta tai piipun tai läpiviennin kohdalta? Tai onko tarpeen teettää vuotavan kattoikkunan, kattovalokuvun tai kattoluukun korjaus sekä tiivistys? Meiltä saat sujuvat katon korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Kontiolahdella, katepinnan paikallisista kunnostuksista vesivahinkojen ja vuotovaurioiden korjauksiin. Teemme kastuneiden villojen tai laudoitusten vaihdot sekä aluskatteen ja rakenteiden paikkaukset, kattoturvatuotteiden kunnostukset samoin kuin myrskyvaurioiden korjaukset. Paikkaamme ja tiivistämme kaikki kohteet riippumatta katon mallista tai materiaalista – harja-, tasa-, pulpetti- ja taitekatot tiilestä peltiin sekä palahuopaan. Voit tilata toimestamme omakotitalon, autotallin, -katoksen ja mökin katon korjaukset, kunnostukset muihin asuin- ja ulkorakennuksiin sekä myös saaresta löytyviin kohteisiin.

Toteutamme korjaukset laadukkain tuottein ja asiakaslähtöisellä palvelulla, avaimet käteen- periaatteella aina kattosi tarpeiden mukaan. Kattotöihin sisältyy mahdollisuus rahoitukseen ja kotitalousvähennyksen hyödyntämiseen, ja tuomme mukanamme kaiken tarvittavan työkaluista henkilönostimiin. Toimialueeseemme kuuluu kattavasti muukin Pohjois-Karjala; Joensuu, Juuka, Lieksa, Liperi ja Polvijärvi. Turvaamme kattosi vesitiiveyden ja kokonaisvaltaisen toimivuuden – ota siksi yhteyttä ja pyydä tarjouksemme katon korjauksesta Kontiolahdella!

Kattavat kattotyöt katon korjauksesta katon huoltoon ja remonttiin Kontiolahdella

Kokeneet kattoammattilaisemme korjaavat Kontiolahdella kaikki katot huopa- ja palahuopakatoista tiilikattoihin sekä peltikattoihin. Jos katto vuotaa, kattoikkuna falskaa tai aluskate kaipaa paikkausta, löytyy meiltä kattava tietotaito ongelman korjaamiseksi. Kun katon korjaus ei enää riitä, remontoimme huopakattosi, tiilikattosi ja peltikattosi avaimet käteen -palvelulla. Uutta kattoremonttia voidaan lykätä laadukkailla kattohuolloillamme, joilla varmistat kattosi toimivuuden ja pitkäikäisyyden. Puhdistamme katon ja vesikourut, pudotamme lumet, poistamme jääpuikot ja tarjoamme muut katon huoltotyöt kattosi tarpeiden mukaan. Ota yhteyttä missä tahansa kattotyössä Kontiolahden alueella!

Huopakaton korjaus Kontiolahti – meiltä saat sujuvan ja siistin kattopalvelun

Huopakaton korjaus Kontiolahti, korjaajamme palvelevat tyylikkäällä sekä taitavalla toteutuksella kaikenlaisissa kohteissa. Huopakatto, eli bitumikatto kärsii muun muassa myrskyn aiheuttamista vaurioista. Ehkä huopakatto tai palahuopakatto vaurioitui, kun puu kaatui myrskyssä talon tai katon päälle, tai kun myrskytuuli riepotteli huopavuotia tai myrsky vioitti kattotekniikkaa. Useimmiten korjaustarve on kuitenkin tulosta mekaanisista ja kemiallisista rasituksista, jotka vievät vähitellen veronsa etenkin vanhemmasta kattohuovasta. Kermistä aluksi löytyvä suojaava sirote hiutuu pikkuhiljaa pois, ja kun ikääntyminen sekä uv-säteily kuivattavat huopaa, kasvaa myös halkeilun riski. Kattoon saattaa ilmestyä reikiä, repeämiä, kulumia, painumia tai kupruja, joskus jopa suoranaisia pullistumia eli niin kutsuttuja huopakaton höyrypusseja. Tai sitten huopakatto tai palahuopakatto vuotaa liitosten tai läpivientien kohdalta – saumat voivat pettää seisovan veden alla, tai sammaleen tai lumikuorman toimesta.

Meiltä hoituu huopakaton sekä palahuopakaton korjaus, tiivistys ja paikkaus Kontiolahdella, yksittäisistä katepinnan kunnostuksista myrskyvaurioiden korjauksiin. Käsittelyaineet ja korjaustavat valitsemme tarkasti vaurioiden mukaan, niin että paikkausjälki on siisti sekä pitävä ja kattosi kannalta optimaalinen. Tiivistämme aukeilleet saumat ja liimaamme irronneet bitumipaanut palahuopakatolta, ja täsmäkunnostamme massalla pienehköt katepinnan kulumat. Isompiin vauriokohtiin puolestaan asennamme erityiset huopakaton paikkapalat, ja kuprut eli höyrypussit leikkaamme auki, jotta kate saadaan tasoitettua kuntoon. Saat meiltä Kontiolahdella huopakaton tulityöt ja alushuovan sekä umpilaudoituksen vaihdot, samoin taitoa kysyvät tasakaton korjaukset, tiivistykset ja paikkaukset. Lisäksi toteutamme huopakaton sekä palahuopakaton korjaustyöt saarikohteissa – katto kuin katto ja työ kuin työ, meiltä homma luonnistuu!

Peltikaton korjaus Kontiolahti, paikkaamassa vauriot pienistä suuriin

Peltikaton korjaus Kontiolahti – pitävä kunnostus kattosi parhaaksi hoituu mallikkaasti kattoasiantuntijoiltamme. Myös peltikaton saattavat rikkoa esimerkiksi myrskyn tekemät vauriot. Kenties katto kärsi vahinkoa, kun myrsky kaatoi puun peltikaton tai talon päälle. Tai sitten tuuli tai myrsky irrotti kattopellit ja peltilistat, tai myrsky muulla tavoin vaurioitti kattoa. Peltikaton laittavat kuitenkin lujille myös huomattavasti arkisemmat rasitukset, kun vesi, aurinko, pakkanen ja jää pääsevät vuoroin asuttamaan kattoa. Toistuvat lämpötilanvaihtelut saavat kattopellit elämään edestakaisin, jolloin kiinnikkeet löystyvät ja liitokset alkavat irvistää, ja tuloksena vesitiiveys on tiessään. Kun peltikatto vuotaa, voi haasteita löytyä myös yläpohjan ja aluskatteen tienoilta – vaikkapa aluskate saattaa olla väärin asennettu tai kärsinyt mekaanisen vaurion. Vielä eräs perinteinen peltikaton uhka on kattoa nuoleva ruoste, ja erityisen tehokkaasti korroosio tuhoaa hoitamatta jätetyt pellit.

Peltikaton korjaus ja tiivistys Kontiolahdella edellyttää onnistuneet pohjatyöt, kuten lian sekä ruosteen poiston alustasta, niin että paikkausjäljestä saadaan kestävä. Useimmissa kohteissa paras tapa edetä on nykyisen peltikaton reikien paikkaus, sekä toisinaan yksittäisten kattopeltien vaihto, kun vauriot jäävät luonteeltaan paikallisiksi. Toteutamme kattopeltien lisäkiinnitykset sekä naulojen tai kateruuvien vaihdot uusiin kateruuveihin, samoin peltikaton aluskatteen korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Kontiolahdella. Lisäksi kattopeltisepiltämme sujuvat peltikaton myrskyvaurioiden korjaustyöt, sekä peltikaton kunnostukset saarimökillä ja muualla saarikohteissa.

Tiilikaton korjaus Kontiolahti – ensiluokkainen toteutus takuuvarmoin tuloksin

Tiilikaton korjaus Kontiolahti, tukemassa kattosi toimivuutta, kun korjaukset suorittaa kokenut tiimimme vahvalla tietotaidolla. Vankkatekoinen tiilikään ei loputtomiin vastusta sään ja ajan rasituksia. Esimerkiksi sammal ja jäkälä tarraavat tiukasti huokoiseen tiileen, ja ne syövät katteesta mineraaleja sekä tuovat tullessaan kosteutta. Talvella omat haasteensa aiheuttaa katon päälle kasautuva lumikuorma, sillä lumi saattaa painaa rakenteita notkolle tai synnyttää liitoksiin saumavuotoja. Ikääntyvän tiilikaton kohtaloksi voi koitua pakkasrapautumisen kierre, kun haurastunut kate imee kosteutta, joka vuoroin jäätyy ja sulaa. Jos taas tiilikatto vuotaa rakenteisiin, on syytä tarkistaa yläpohjan tilanne – kenties tarvitaankin tiilikaton aluskatteen korjausta, tiivistystä sekä paikkausta. Vielä eräs valitettava vaaranpaikka ovat tiilikaton myrskyvauriot, joiden tuhot vaihtelevat katepinnan naarmuista rikkinäisiin välikaton rakenteisiin. Ehkä tuuli tai myrsky irrotti kattotiilen, harjatiilen, reunatiilen tai tiilikaton pellitykset, tai sitten rakenteita rikkoutui, kun myrsky kaatoi puun tiilikaton tai talon päälle.

Tiilikaton korjaus, paikkaus ja tiivistys Kontiolahdella estää vakavammat vauriot, kunhan korjaustöihin ryhdytään hyvissä ajoin, ennen katon vaipumista vaihtokuntoon. Tyypillisesti korjaustarve tiilikatolla osoittautuu hyvinkin paikalliseksi, niin että katolle riittävät yksittäiset toimet, kuten rikkinäisten kattotiilien vaihto. Hoidamme myös tiilikaton yläpohjan paikkaukset ja myrskyvaurioiden korjaukset, painuneen rakenteen oikaisut sekä katon saneeraukset saarikohteissa. Tiilikaton korjaus Kontiolahdella viimeistellään kattotiilten pintakäsittelyllä, jotta kulunut kate saadaan takaisin suojaan sään ja sammaleen vaaroilta.

Aluskatteen korjaus, paikkaus ja tiivistys Kontiolahti, hoivaa ja huolenpitoa kattosi parhaaksi

Aluskatteen korjaus, paikkaus ja tiivistys Kontiolahti – pidämme kattosi priimakunnossa ja suoritamme kunnostukset sujuvin ottein. Aluskatteen tehtävä on suojata rakenteet tihkuvan kosteuden vaaroilta. Kun aluskate vuotaa, syynä voivat olla sään ja iän tuomat kulumat, joskus myös asennukseen liittyvät virheet tai äkilliset mekaaniset vauriot. Ehkä jiiripuiden väliin on jäänyt rakoa tai aluskate asennettu väärälle kireydelle, tai sitten myrsky on päässyt yllättämään katon ja rikkonut samalla aluskatteen. Suoritamme sujuvasti aluskatteen kunnostukset kohteessa kuin kohteessa – sekä peltikaton että tiilikaton aluskatteen korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Kontiolahdella.

Hoidamme yksittäisten reikien paikkaukset ja aluskatteen osittaiset vaihdot, ja purkutöitä tehtäessä katsastamme läpi myös yläpohjan kunnon sekä tilanteen. Paikkaamme katolta valumajäljet, kastuneet villat sekä lahovauriot, ja parannamme eristystä sekä välikaton tuuletusta, jos ilmanvaihdon toimivuus niin vaatii. Meiltä saat aluskatteen korjaukset ja paikkaukset haastavimmistakin kohteista, kuten jiiristä ja sisätaitteesta sekä muun muassa savupiipun kohdalta. Toteutamme aluskatteen ylösnostot ja huolehdimme tiivistämisen savupiippuun, sekä asennamme jiireihin oppikirjan mukaiset, kahdensuuntaiset aluskatteet. Lisäksi teemme aluskatteen korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Kontiolahdella läpiviennin kohdalta, kuten kattoluukun, ilmanvaihtoputken, viemärintuuletusputken, kattoikkunan ja kattovalokuvun kohdalta.

Kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Kontiolahti – korjaus auttaa uudistamaan katon käyttövarmuuden

Kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Kontiolahti – korjaus tekee kestävän ja käyttövarman katon, kun sen toteuttavat timanttiset ammattilaisemme. Läpiviennit muodostavat merkittävän vuotoriskin, kun ne puhkaisevat vesikatteen ja aluskatteen. Kun huomaat, että kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Kontiolahdella, pelasta katto vakavammilta vaurioilta teettämällä kunnostukset kauttamme. Suoritamme katon korjaukset vuotavan ilmanvaihtoputken ja viemärintuuletusputken kohdalta, sekä kattoluukun, kattoikkunan, kattovalokuvun, savupiipun tai muun läpiviennin kohdalta. Vaihdamme falskaavat tiivistykset ja kovia kokeneet suojapellit. Lisäksi asennamme läpivientien tiivistekappaleet ja jo mainitut aluskatteen ylösnostot.

Tiedämme mitä tehdä, kun kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Kontiolahdella, ja saat meiltä luotettavasti muutkin korjaukset kattosi hyvinvointia tukemaan. Sijoita siis katon toimivuuteen ja kattavaan rakenteiden turvaan – ota yhteyttä ja pyydä tarjouksemme katon korjauksesta sekä paikkauksesta!

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt