Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Katon korjaus Kruunupyy

Katon korjaus Kruunupyy, varmaotteinen ja tyylikäs toteutus syntyy kokeneiden taitajiemme kautta. Korjaustarpeen luonne ja laajuus vaihtelevat siinä missä kohteena olevat katotkin. Ehkä katto vuotaa vaikkapa savupiipun juuresta tai piipun tai läpiviennin kohdalta, tai kenties tarvitaan vuotavan kattoikkunan, kattovalokuvun tai kattoluukun korjaus sekä tiivistys. Uudemmassa kohteessa saattavat riittää yksittäiset täsmäpaikkaukset, kun taas vanhemmalla katolla voidaan kaivata jo astetta kattavampia toimia. Haasteita katolle aiheutuu muun muassa sään ja ympäristön rasituksista, kuten sammaleen, kosteuden, lumikuorman, jään ja pakkasen toimesta. Jatkuvat lämpötilanvaihtelut pyrkivät hapertamaan läpivientien tiivisteet, ja tutuiksi käyvät myös ilmansaasteet, lehtiroska sekä auringon uv-säteily. Vuosien mittaan tiili murentuu, pelti ruostuu ja huopa halkeilee. Tilannetta pahentavat kattohuollon laiminlyönti sekä alkuperäisen asennuksen virheet. Toisaalta korjaustarve saattaa hyvin yhyttää uuden ja terveenkin katon, mikäli siihen iskevät varoittamatta myrsky- tai lumivauriot. Ehkä katto kärsi vahinkoa, kun puu kaatui myrskyssä talon, mökin tai katon päälle, tai kun lumi irrotti tikkaat, kattoläpiviennin tai lumiesteen, niin että kattoon tuli reikä.

Toteutamme mallikkaat katon korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Kruunupyyssä, tarvittiinpa yksittäisen kattovuodon paikkausta tai lumi- sekä myrskyvaurioiden korjausta. Teemme kattoturvatuotteiden kunnostukset sekä katon vesivahinkojen ja vuotovaurioiden paikkaukset, kastuneiden villojen tai laudoitusten vaihdot samoin kuin aluskatteen ja rakenteiden korjaukset. Paikkaamme ja tiivistämme kaikki kohteet, oli katon malli tai materiaali mikä tahansa – harja-, auma-, pulpetti- ja taitekatot pellistä tiileen sekä palahuopaan. Meiltä sujuvat omakotitalon, autotallin, -katoksen ja kesämökin katon korjaukset, kunnostukset kaikkiin asuin- ja ulkorakennuksiin sekä myös saaresta löytyviin kohteisiin. Ammattilaistemme kattotöitä voit hyödyntää verotuksessa kotitalousvähennyksen kohdalla, ja sivujemme kautta on kuluihin haettavissa joustavaa, luotettavaa rahoitusta. Toimialueeseemme sisältyy Kruunupyyn ohella muukin Pohjanmaa; Vöyri, Uusikaarlepyy, Pietarsaari, Pedersören kunta sekä Luoto. Toteutamme korjaukset asiakaslähtöisesti ja avaimet käteen- periaatteella, laatutuottein sekä -menetelmin aina kattosi tarpeiden mukaan. Katon tiiveys ja toimivuus edistää myös rakennuksen kattavaa hyvinvointia – ota siksi yhteyttä ja pyydä tarjouksemme katon korjauksesta Kruunupyyssä!

Kattavat kattotyöt katon korjauksesta katon huoltoon ja remonttiin Kruunupyyssä

Kokeneet kattoammattilaisemme korjaavat Kruunupyyssä kaikki katot huopa- ja palahuopakatoista tiilikattoihin sekä peltikattoihin. Jos katto vuotaa, kattoikkuna falskaa tai aluskate kaipaa paikkausta, löytyy meiltä kattava tietotaito ongelman korjaamiseksi. Kun katon korjaus ei enää riitä, remontoimme huopakattosi, tiilikattosi ja peltikattosi avaimet käteen -palvelulla. Uutta kattoremonttia voidaan lykätä laadukkailla kattohuolloillamme, joilla varmistat kattosi toimivuuden ja pitkäikäisyyden. Puhdistamme katon ja vesikourut, pudotamme lumet, poistamme jääpuikot ja tarjoamme muut katon huoltotyöt kattosi tarpeiden mukaan. Ota yhteyttä missä tahansa kattotyössä Kruunupyyn alueella!

Huopakaton korjaus Kruunupyy – taidokas kunnostus parantaa turvaa

Huopakaton korjaus Kruunupyy, kattokohtainen palvelumme hoitaa tiiveyden kuntoon luotettavin ammattiottein. Huopakaton, eli bitumikaton korjaustarve näkyy tyypillisimmin katepinnan kulumista. Mekaaniset sekä kemialliset rasitukset verottavat etenkin vanhempaa huopaa, ja kun suojaava sirote hiutuu pinnasta pois, kate joutuu vaurioille alttiiksi. Omalta osaltaan kermiä kuivattavat ikääntyminen sekä uv-säteily, jolloin huovan elastiset ominaisuudet heikentyvät, ja halkeilua tapahtuu helpommin. Huopakaton korjaustarpeesta kertovat monenlaiset katepinnan vauriot ja muutokset: reiät, repeämät, kulumat, kuprut, rypyt, vekit ja painumat. Kermien väliin päässyt kosteus voi lisäksi näkyvästi pullistaa huovan, ja pahimmillaan tällainen niin kutsuttu höyrypussi rikkoo jopa katteen pinnan. Tai sitten huopakatto tai palahuopakatto vuotaa saumojen tai läpivientien kohdalta, tai jos katto on joutunut äkisti kohtaamaan tuhoisan myrskyvahingon. Kenties huopakatto tai palahuopakatto vaurioitui, kun puu kaatui talon tai katon päälle myrskyssä, tai kun myrskytuuli riepotteli huopavuotia tai myrsky muulla tavoin vioitti kattoa.

Hoidamme huopakaton sekä palahuopakaton korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Kruunupyyssä. Katsastamme vaurioiden laajuuden ja luonteen, ja suhteutamme korjaustyöt sen mukaan. Tiivistämme sammaleesta kärsineet saumat ja liimaamme irronneet bitumipaanut palahuopakatolta, ja täsmäkunnostamme massalla pienehköt katepinnan kulumat. Isompiin vauriokohtiin mitoitamme ja asennamme erityiset huopakaton paikkapalat, ja kuprut eli höyrypussit viillämme auki, jotta kate saadaan tasoitettua kuntoon. Saat meiltä Kruunupyyssä tasakaton korjaukset, tiivistykset sekä paikkaukset, samaten niin ikään huopakaton tulityöt sekä alushuovan ja umpilaudoituksen vaihdot. Lisäksi suoritamme huopakaton sekä palahuopakaton myrskyvaurioiden korjaustyöt, sekä huopakaton kunnostukset saarimökillä ja muualla saarikohteissa.

Peltikaton korjaus Kruunupyy, pidämme tiiveyden ja toimivuuden kohdillaan

Peltikaton korjaus Kruunupyy, tukemassa kattosi kokonaisvaltaista turvaa, kun työt tehdään sujuvasti katto-osaajiemme kautta. Paikkaamme muun muassa korroosiosta kärsineet, ruostuneet ja reikiintyneet pellit. Peltikaton toimivuutta pyrkivät heikentämään myös sään ja ympäristön kulutukset, kun toistuvat lämpötilanvaihtelut saavat kattopellit elämään edestakaisin. Lämpöliikkeen vaikutuksesta kiinnikkeet löystyvät ja peltien liitokset alkavat irvistää. Tällöin vesitiiveys menetetään, ja katto kaiken lisäksi rämisee tuulella. Kun peltikatto vuotaa, haasteita voi löytyä myös aluskatteen ja yläpohjan tienoilta – ehkä tarvitaankin peltikaton aluskatteen korjausta, tiivistystä sekä paikkausta. Tai sitten katon ovat päässeet yllättämään myrsky- tai lumivauriot, jotka eivät katso katon ikää eivätkä kuntoa, kun sattuvat osumaan kohdalle. Ehkä tuuli tai myrsky irrotti kattopellit ja peltilistat, tai myrsky kaatoi puun peltikaton tai talon päälle. Tai sitten lumi pudotti rännit tai repi mukanaan alas kattotuotteet, niin että peltiin tuli reikiä.

Peltikaton korjaus ja tiivistys Kruunupyyssä lähtee liikkeelle tilannekartoituksesta, sekä huolella hoidetuista pohjatöistä, kuten lian- ja ruosteenpoistosta. Tavallisimmin järkeväksi ratkaisuksi osoittautuu peltikaton reikien paikkaus, sekä toisinaan yksittäisten kattopeltien vaihto, kun vauriot jäävät luonteeltaan paikallisiksi. Mikäli reikä löytyy kattopeltien kiinnikkeen kohdalta, teemme naulojen tai kateruuvien vaihdot uusiin kateruuveihin, sekä tarvittaessa lisäkiinnitykset kattopelteihin, jos alkuperäinen asennus on tehty liian harvaan. Saat meiltä sujuvalla ja siistillä toteutuksella myös yläpohjan vaurioiden paikkaukset, huonokuntoisten eristeiden uusimiset sekä kastuneiden rakenteiden vaihdot. Kattopeltisepiltämme hoituvat Kruunupyyssä myös peltikaton myrskyvaurioiden korjaukset, sekä kattavat peltikaton kunnostukset kaikissa saarikohteissa.

Tiilikaton korjaus Kruunupyy, taitavana laatutyönä ammattilaistemme kautta

Tiilikaton korjaus Kruunupyy – tehostamme kattosi toimintakykyä ja varmistamme kauniin, kestävän tuloksen. Tiilikatonkin kohtaloksi saattavat koitua myrskyn aiheuttamat vauriot. Kenties rakenteita rikkoutui, kun myrsky kaatoi puun tiilikaton tai talon päälle. Tai sitten tuuli tai myrsky irrotti harjatiilen, kattotiilen, reunatiilen tai tiilikaton pellitykset. Tiilikaton laittavat kuitenkin lujille myös arkiset ympäristön kulutukset, kun kattoa jäytävät sammal ja lumikuorma sekä jatkuva pakkasrapautuminen. Sammal syö tiilestä ravinteita sekä ujuttaa juurensa katteeseen, ja lumi taas voi painaa rakenteet notkolle tai synnyttää liitoksiin saumavuotoja. Ikääntyvä tiilikatto tuntee nahoissaan myös pakkasrapautumisen seuraukset, kun haurastunut tiili imee itseensä vettä, joka vuoroin jäätyy ja sulaa. Jos taas tiilikatto vuotaa rakenteisiin, on syytä katsastaa yläpohjan tilanne – esimerkiksi aluskate saattaa olla ajan saatossa vaurioitunut tai jo alkujaan väärin asennettu.

Tiilikaton korjaus, paikkaus ja tiivistys Kruunupyyssä on viisasta toteuttaa ajoissa, ennen kuin katto ehtii tarpeettomasti ränsistyä remonttikuntoon. Tyypillisesti tiilikaton korjaustarve osoittautuu hyvinkin paikalliseksi, niin että katolle riittävät yksittäiset toimet, kuten rikkinäisten kattotiilien vaihto. Suoritamme myös tiilikaton aluskatteen korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Kruunupyyssä, samoin myrskyvaurioiden korjaukset sekä katon kunnostukset saarikohteissa. Tiilikaton korjauksen ja paikkauksen lopuksi pintakäsittelemme kuluneet tiilet, jotta katteelle saadaan taas asianmukainen suoja säätä ja sammalta vastaan.

Aluskatteen korjaus, paikkaus ja tiivistys Kruunupyy – huolellisella toteutuksella ja ensiluokkaisin tuottein

Aluskatteen korjaus, paikkaus ja tiivistys Kruunupyy, tehokas ja taloudellinen ratkaisu katolle löytyy kokeneen ammattitiimimme voimin. Aluskatetta tarvitaan suojaamaan rakenteet tihkuvan kosteuden vaaroilta. Pienikin vuoto voi saada yläpohjassa aikaan kattavia kosteushaittoja, joten kunnostukset kannattaa teettää välittömästi vaurioiden havaitsemisen jälkeen. Kun aluskate vuotaa, kyse voi olla sään ja iän tuomista kulumista, joskus myös asennukseen liittyvistä virheistä tai muista mekaanisista vaurioista. Hoidamme viimeisen päälle tasokkaat aluskatteen kunnostukset kaikissa kohteissa – niin peltikaton kuin tiilikatonkin aluskatteen korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Kruunupyyssä.

Paikkaamme aluskatteen yksittäiset reiät ja vaihdamme reikiintyneet vuodat, ja purkutöitä tehtäessä silmäilemme läpi myös yläpohjan kunnon sekä tilanteen. Korjaamme katolta valumajäljet, lahovauriot ja kastuneet villat, sekä parannamme eristystä ja välikaton tuuletusta, jos ilmanvaihdon toimivuus niin vaatii. Toteutamme aluskatteen korjaukset ja paikkaukset haastavienkin elementtien osalta, kuten jiiristä ja sisätaitteesta sekä vaikkapa savupiipun kohdalta. Asennamme jiirien saumaukset, pellitykset ja laudoitukset huolella kuntoon, sekä suoritamme aluskatteen ylösnostot ja tarkan tiivistämisen savupiippuun. Aluskatteen korjaus, paikkaus ja tiivistys Kruunupyyssä sujuu meiltä myös läpiviennin kohdalta – kattoikkunan, ilmanvaihtoputken, viemärintuuletusputken, kattoluukun ja kattovalokuvun kohdalta.

Kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Kruunupyy – korjaus hoitaa vauriot ja vuotokohdat kuntoon

Kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Kruunupyy – korjaus paikkaa kattosi haastekohdat, kun delegoit toteutuksen kattotaitureillemme. Läpiviennit puhkaisevat vesikatteen ja aluskatteen, joten niihin liittyy selkeä vuotoriski. Kun kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai jokin muu kattoläpivienti vuotaa Kruunupyyssä, paras ratkaisu on pyytää paikalle kokeneet kattoammattilaisemme. Hoidamme katon korjaukset vuotavan savupiipun, kattoikkunan ja kattovalokuvun kohdalta, sekä kattoluukun, ilmanvaihtoputken, viemärintuuletusputken tai muun läpiviennin kohdalta. Vaihdamme väsyneet tiivistykset ja kolhuja kärsineet suojapellit. Asennamme myös puuttuvat tiivistekappaleet ja puolitiehen jätetyt ylösnostot.

Meiltä saat avun, kun kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Kruunupyyssä, ja toteutamme taidolla muutkin korjaukset kattosi tarpeiden mukaan. Tuloksena saat tiiviin ja tyylikkään katon, joka pitää kunnossa rakenteet – ota siis yhteyttä ja pyydä tarjouksemme katon korjauksesta ja paikkauksesta!

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt