Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Katon korjaus Kurikka

Katon korjaus Kurikka, kokeneet ammattilaisemme hoitavat paikkaukset täsmäpalvelulla kattosi parasta ajatellen. Korjaustarvetta syntyy jokaiselle katolle jossakin vaiheessa elinkaarta. Ehkä katto vuotaa esimerkiksi savupiipun juuresta tai piipun tai läpiviennin kohdalta, tai kenties kaivataan vuotavan kattoikkunan, kattovalokuvun tai kattoluukun korjaus sekä tiivistys. Uudemmassa kohteessa selvitään yleensä hyvinkin paikallisilla korjauksilla, kun taas vanhempi katto voi vaatia osakseen jo astetta kattavampia toimia. Ongelmia katolle syntyy ajan mittaan arkisista ympäristön rasituksista; kosteuden, sammaleen, lehtiroskan, uv-säteilyn sekä lämpötilanvaihteluiden toimesta. Tilannetta pahentaa entisestään, jos katon huolto on huonolla tolalla, tai jos katon alkuperäiseen asennukseen liittyen on tehty kohtalokkaita virheitä. Toisaalta korjaustarve saattaa yllättää uuden ja terveenkin katon, mikäli kohdalle osuvat varoittamatta myrsky- tai lumivauriot. Kenties katto joutui kärsimään, kun puu kaatui myrskyssä talon, mökin tai katon päälle, tai kun lumi irrotti kattoläpiviennin, lumiesteen tai tikkaat, niin että kattoon tuli reikä. Kokeneet osaajamme paikkaavat kuntoon kaikki kattomallit sekä -materiaalit: pelti-, tiili-, huopa- sekä palahuopakatteet harjakatosta pulpetti- ja taitekattoon.

Hoidamme mallikkaasti katon korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Kurikassa, yksittäisen kattovuodon kunnostuksista vesivahinkojen sekä vuotovaurioiden korjauksiin. Saat meiltä aluskatteen ja läpivientien tiivistykset sekä kattoturvatuotteiden paikkaukset, kastuneiden villojen tai laudoitusten vaihdot samoin kuin myrskyvaurioiden korjaukset. Voit tilata toimestamme niin omakotitalon, kesämökin kuin autotallinkin katon korjaukset, kunnostukset kaikkiin asuin- ja ulkorakennuksiin sekä myös saaresta löytyviin kohteisiin. Kattotöihin sisältyy mahdollisuus rahoitukseen ja kotitalousvähennyksen hyödyntämiseen, ja tuomme mukanamme kaiken tarvittavan harjatiivisteistä henkilönostimiin. Toiminta-alueeseemme kuuluu kattavasti muukin Etelä-Pohjanmaa; Seinäjoki, Ilmajoki, Isokyrö, Teuva ja Kauhajoki. Kunnostukset tehdään laatupalvelulla ja avaimet käteen- periaatteella, luotettavin tuottein sekä menetelmin aina kattosi tarpeiden mukaan. Varmista katolle priimakunto sekä kaikin puolin ensiluokkainen toimivuus – ota yhteyttä ja pyydä tarjouksemme katon korjauksesta Kurikassa!

Kattavat kattotyöt katon korjauksesta katon huoltoon ja remonttiin Kurikassa

Kokeneet kattoammattilaisemme korjaavat Kurikassa kaikki katot huopa- ja palahuopakatoista tiilikattoihin sekä peltikattoihin. Jos katto vuotaa, kattoikkuna falskaa tai aluskate kaipaa paikkausta, löytyy meiltä kattava tietotaito ongelman korjaamiseksi. Kun katon korjaus ei enää riitä, remontoimme huopakattosi, tiilikattosi ja peltikattosi avaimet käteen -palvelulla. Uutta kattoremonttia voidaan lykätä laadukkailla kattohuolloillamme, joilla varmistat kattosi toimivuuden ja pitkäikäisyyden. Puhdistamme katon ja vesikourut, pudotamme lumet, poistamme jääpuikot ja tarjoamme muut katon huoltotyöt kattosi tarpeiden mukaan. Ota yhteyttä missä tahansa kattotyössä Kurikan alueella!

Huopakaton korjaus Kurikka, parantamassa kattosi toimintakykyä

Huopakaton korjaus Kurikka – palautamme kattosi teknisen toimivuuden sujuvin ottein ja siistillä työnjäljellä. Huopakatolla, eli bitumikatolla korjaustarve ilmenee tyypillisesti katepinnan kulumina. Mekaaniset sekä kemialliset rasitukset verottavat etenkin vanhempaa huopaa, ja kun suojaava sirote hiutuu pinnasta pois, kate joutuu vaurioille alttiiksi. Lisäksi kermejä kuivattavat osaltaan ikääntyminen sekä uv-säteily, jolloin huovan elastiset ominaisuudet heikentyvät, ja riski halkeilulle kasvaa. Kattoon saattaa muodostua reikiä, repeämiä, kulumia, kupruja sekä painumia, joskus taas suoranaisia pullistumia eli niin sanottuja huopakaton höyrypusseja. Tai sitten huopakatto tai palahuopakatto vuotaa saumojen tai läpivientien kohdalta – liitoksia rikkovat sammaleen juuret sekä talvella lumikuorman paine. Eräs varteenotettava vaihtoehto ovat lisäksi huopakaton myrskyvauriot, joiden tuhot voivat olla kaikkea katepinnan naarmuista rikkinäisiin kattorakenteisiin. Kenties huopakatto tai palahuopakatto vaurioitui, kun puu kaatui talon tai katon päälle myrskyssä, tai kun myrskytuuli riepotteli huopavuotia tai myrsky vahingoitti kattotekniikkaa.

Toteutamme huopakaton sekä palahuopakaton korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Kurikassa, huolella valituilla korjausaineilla sekä kattosi mukaisin menetelmin. Samakin ongelma saattaa eri kohteissa vaatia tyystin erilaiset ratkaisut, joten yksilöllinen palvelumme varmistaa, että lopputulos on katollesi paras mahdollinen. Tiivistämme aukeilleet tai halkeilleet saumat ja liimaamme irronneet bitumipaanut palahuopakatolta, ja täsmäkunnostamme massalla pienehköt katepinnan kulumat. Isompiin vauriokohtiin asennamme tarpeen tullen erityiset huopakaton paikkapalat, ja kuprut eli höyrypussit viillämme auki katepinnan tasoittamista varten. Hoidamme Kurikassa myös huopakaton tulityöt ja alushuovan sekä umpilaudoituksen vaihdot, samoin taitoa vaativat tasakaton korjaukset, tiivistykset sekä paikkaukset. Lisäksi saat meiltä huopakaton sekä palahuopakaton myrskyvaurioiden korjaustyöt, sekä huopakaton kunnostukset saarimökillä ja muualla saarikohteissa.

Peltikaton korjaus Kurikka – pitävällä työnjäljellä ja tyylikkäin tuloksin

Peltikaton korjaus Kurikka, hoidamme kaikenlaiset haastekohdat kuntoon varmaotteisesti ja vankalla kokemuksella. Myös peltikaton saattavat yllättää äkisti myrskyn tai lumen tekemät vauriot. Ehkä tuuli tai myrsky irrotti kattopellit ja peltilistat, tai myrsky kaatoi puun peltikaton tai talon päälle. Tai sitten lumi riuhtoi alustasta irti tikkaat sekä lumiesteet, niin että peltiin tuli reikiä. Peltikaton vaivoihin kuuluvat kuitenkin myös huomattavasti arkisemmat rasitukset, kun jatkuvat lämpötilanvaihtelut aiheuttavat kattopeltien elämistä edestakaisin. Lämpöliikkeen voimasta kiinnikkeet löystyvät ja peltikaton naulat pumppautuvat ylös, jolloin peltien liitokset alkavat irvistää, ja tuloksena vesitiiveys on tiessään. Kun peltikatto vuotaa, voi olla syytä tarkistaa myös aluskatteen ja yläpohjan tilanne – esimerkiksi aluskate saattaa olla vanhuuttaan kulunut tai jo alkujaan virheellisesti asennettu. Peltikaton tyypillisiin uhkiin lukeutuu myös kattoa reikiinnyttävä ruoste, ja erityisen tehokkaasti korroosio iskee hoitamatta jääneisiin pelteihin.

Peltikaton korjaus ja tiivistys Kurikassa on tyypillisesti yksittäisiä toimia, kuten nykyisen peltikaton reikien paikkausta tai yksittäisten kattopeltien vaihtoa. Suoritamme siististi myös pohjatyöt, kuten lian sekä ruosteen poiston alustasta; näin massauksista saadaan tiiviit ja tarttuvat, ja korjausjäljestä mahdollisimman pitkäikäinen. Jos reikä paikantuu kattopeltien kiinnikkeen tuntumaan, teemme naulojen tai kateruuvien vaihdot uusiin kateruuveihin, sekä tarvittaessa lisäkiinnitykset kattopelteihin, mikäli pellit on alun perin asennettu liian harvaan. Saat meiltä Kurikassa myös peltikaton aluskatteen korjaukset, tiivistykset ja paikkaukset, huonokuntoisten eristeiden uusimiset sekä lahonneiden rakenteiden vaihdot. Kattopeltisepiltämme sujuvat niin ikään peltikaton myrskyvaurioiden korjaukset, sekä kattavat peltikaton kunnostukset kaikissa saarikohteissa.

Tiilikaton korjaus Kurikka – kokeneilta korjaajiltamme paikkaus luonnistuu

Tiilikaton korjaus Kurikka, huolehtimassa kuluneen katepinnan kuntoon, kun paikkaukset toteuttaa pätevä kattotiimimme. Vankkatekoinen tiilikattokin joutuu kärsimään sään ja ympäristön kulutukset. Muun muassa sammal ja jäkälä tarttuvat juurillaan tiukasti tiileen, ja ne syövät katteesta ravinteita sekä kuljettavat mukanaan kosteutta. Talvella merkittävää haastetta tuottaa katon päälle kasautuva lumikuorma, joka saattaa painaa rakenteita notkolle tai synnyttää liitoksiin saumavuotoja. Ikääntyvän tiilikaton kohtaloksi voi koitua pakkasrapautumisen kierre, kun kate imee itseensä kosteutta, joka vuoroin jäätyy ja sulaa. Jos taas tiilikatto vuotaa rakenteisiin, saattaa ongelma paikantua yläpohjaan – ehkä tarvitaankin tiilikaton aluskatteen korjausta, paikkausta ja tiivistystä Kurikassa. Vielä eräs valitettava mahdollisuus ovat tiilikaton myrskyvauriot, jotka eivät katso katon ikää eivätkä kuntoa, kun sattuvat osumaan kohdalle. Kenties tuuli tai myrsky irrotti ja vei mukanaan harjatiilen, kattotiilen tai reunatiilen, tai sitten tiilikatto rikkoutui yhdessä hetkessä, kun myrsky kaatoi puun tiilikaton tai talon päälle.

Tiilikaton korjaus, paikkaus ja tiivistys Kurikassa on viisasta toteuttaa ajoissa, ennen kuin katto ehtii tarpeettomasti ränsistyä remonttikuntoon. Tyypillisesti tiilikaton korjaustarve osoittautuu hyvinkin paikalliseksi, niin että katolle riittävät yksittäiset toimet, kuten rikkinäisten kattotiilien vaihto. Hoidamme myös tiilikaton yläpohjan paikkaukset ja myrskyvaurioiden korjaukset, painuneen rakenteen oikaisut sekä katon saneeraukset saarikohteissa. Tiilikaton korjaus sekä paikkaus viimeistellään pintakäsittelemällä kärsineet tiilet, jotta katto pystyy jälleen pitämään puolensa kosteutta ja kasvustoa vastaan.

Aluskatteen korjaus, paikkaus ja tiivistys Kurikka, pitämässä kattosi tiiveyttä yllä

Aluskatteen korjaus, paikkaus ja tiivistys Kurikka – tiivistämme kattosi taitavin ottein, niin että tuloksena on toimiva ja käyttövarma katto. Aluskatetta tarvitaan suojaamaan rakenteet tihkuvan kosteuden vaaroilta. Pienikin vuoto saattaa yläpohjassa johtaa kattaviin kosteusongelmiin, joten korjaukset on syytä toteuttaa välittömästi vaurioiden havaitsemisen jälkeen. Kun aluskate vuotaa, syy saattaa löytyä sään ja iän tuomista kulumista, joskus myös alkuperäisen asennuksen virheistä tai muista yksittäisistä epäkohdista. Kattokorjauspalvelumme suorittaa aluskatteen kunnostukset laidasta laitaan – niin peltikaton kuin tiilikatonkin aluskatteen korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Kurikassa.

Toteutamme yksittäisten reikien paikkaukset sekä aluskatteen osittaiset vaihdot, ja purkutöiden yhteydessä katsastamme läpi myös yläpohjan kunnon sekä tilanteen. Paikkaamme katolta valumajäljet, lahovauriot ja kastuneet villat, sekä kohennamme eristystä ja välikaton tuuletusta, jos se ilmanvaihdon kannalta on tarpeen. Saat meiltä aluskatteen korjaukset ja paikkaukset haastavienkin elementtien osalta, kuten jiiristä ja sisätaitteesta sekä muun muassa savupiipun kohdalta. Asennamme jiireihin oikeaoppiset, kahdensuuntaiset aluskatteet, sekä toteutamme aluskatteen ylösnostot ja huolellisen tiivistämisen savupiippuun. Lisäksi teemme aluskatteen korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Kurikassa läpiviennin kohdalta; kattoikkunan, kattovalokuvun, ilmanvaihtoputken, kattoluukun ja viemärintuuletusputken kohdalta.

Kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Kurikka – korjaus voi olla kaikkea tiivistyksistä rakennekorjauksiin

Kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Kurikka – korjaus hoitaa kuntoon tiiveyteen liittyvät haasteet laatuvarmasti osaajiemme kautta. Läpiviennit ovat kattoon tehtäviä reikiä tai leikkauksia, joten niihin sisältyy merkittävä vuotoriski. Kun huomaat, että kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Kurikassa, pelasta kattosi enemmiltä vaurioilta teettämällä kunnostukset kauttamme. Suoritamme katon korjaukset vuotavan kattoluukun, kattoikkunan ja kattovalokuvun kohdalta, samoin savupiipun, ilmanvaihtoputken, viemärintuuletusputken tai muun läpiviennin kohdalta. Vaihdamme falskaavat tiivistykset ja kovia kokeneet suojapellit. Asennamme myös läpivientien tiivistekappaleet sekä puuttuvat aluskatteen ylösnostot.

Meiltä löydät ratkaisun, kun kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Kurikassa, ja hoidamme tyylillä muutkin korjaukset kattosi hyvinvoinnin tueksi. Käsissämme syntyy edullinen toteutus ja laadukas, luotettava lopputulos – ota siksi yhteyttä ja pyydä tarjouksemme katon korjauksesta sekä paikkauksesta!

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt