Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Katon korjaus Kuusamo

Katon korjaus Kuusamo, järkevä panostus kattosi parhaaksi, kun työ tehdään taitavasti ammattilaistemme voimin. Korjaustarvetta löytyy monenluonteista ja -laajuista siinä missä kohteena olevia kattojakin. Ehkä katto vuotaa esimerkiksi savupiipun juuresta tai piipun tai läpiviennin kohdalta, jolloin saattaa riittää katon tiivistys tai yksittäisen kattovuodon korjaus. Joissakin kohteissa puolestaan vaaditaan astetta kattavampia toimia, kuten vaikkapa lumikuorman tekemien tuhojen tai myrskyvaurioiden korjausta. Kenties vahinkoa syntyi, kun puu kaatui myrskyssä talon, mökin tai katon päälle. Tai sitten lumi irrotti lumiesteen, tikkaat tai kattoläpiviennin, niin että kattoon tuli reikä. Ajan kanssa kattoa verottavat kuitenkin myös huomattavasti arkisemmat tekijät: sammal, lika, lehtiroska, kosteus sekä auringon uv-säteily. Toistuvat lämpötilanvaihtelut pyrkivät hapertamaan läpivientien tiivisteet, ja tilannetta pahentavat kattohuollon laiminlyönti sekä alkuperäisen asennuksen virheet.

Meiltä saat vaivattomat katon korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Kuusamossa, katepinnan täsmäkunnostuksista vesivahinkojen ja vuotovaurioiden korjauksiin. Teemme vuotavan aluskatteen, kattoikkunan, kattovalokuvun sekä kattoluukun korjaukset ja tiivistykset, kastuneiden villojen tai laudoitusten vaihdot samoin kuin kattoturvatuotteiden paikkaukset. Käsissämme taipuvat kunnostukset katon mallista tai materiaalista riippumatta – paikkaamme harja-, auma-, tasa- sekä taitekatot tiilestä peltiin ja palahuopaan. Voit tilata toimestamme omakotitalon, autotallin, -katoksen ja mökin katon korjaukset, kunnostukset kaikkiin asuin- ja ulkorakennuksiin sekä myös saaresta löytyviin kohteisiin.

Toimialueeseemme sisältyy kattavasti muukin Pohjois-Pohjanmaa; Utajärvi, Oulu, Ii, Pudasjärvi ja Taivalkoski. Ammattilaistemme kattotöitä voit hyödyntää verotuksessa kotitalousvähennyksen kohdalla, ja sivujemme kautta on kuluihin haettavissa joustavaa, luotettavaa rahoitusta. Toteutamme korjaukset laatupalvelulla turvallisin tuottein sekä menetelmin, avaimet käteen- periaatteella aina kattosi tarpeiden mukaan. Laadukas kunnostus auttaa välttämään monet isommat murheet, kuten kosteus-, home- ja lahohaitat sekä turhat, ennenaikaiset remontit. Tee siis palvelus kattosi hyväksi turvaamalla sen tiiveys sekä toimivuus – ota yhteyttä ja pyydä meiltä tarjous katon korjauksesta Kuusamossa!

Kattavat kattotyöt katon korjauksesta katon huoltoon ja remonttiin Kuusamossa

Kokeneet kattoammattilaisemme korjaavat Kuusamossa kaikki katot huopa- ja palahuopakatoista tiilikattoihin sekä peltikattoihin. Jos katto vuotaa, kattoikkuna falskaa tai aluskate kaipaa paikkausta, löytyy meiltä kattava tietotaito ongelman korjaamiseksi. Kun katon korjaus ei enää riitä, remontoimme huopakattosi, tiilikattosi ja peltikattosi avaimet käteen -palvelulla. Uutta kattoremonttia voidaan lykätä laadukkailla kattohuolloillamme, joilla varmistat kattosi toimivuuden ja pitkäikäisyyden. Puhdistamme katon ja vesikourut, pudotamme lumet, poistamme jääpuikot ja tarjoamme muut katon huoltotyöt kattosi tarpeiden mukaan. Ota yhteyttä missä tahansa kattotyössä Kuusamon alueella!

Huopakaton korjaus Kuusamo, taidolla ja asiantuntemuksella

Huopakaton korjaus Kuusamo – huolellisesti tehtynä ja siistillä työnjäljellä, kun asialla on kokenut kattokorjauspalvelumme. Huopakaton, eli bitumikaton tyypillisin murhe ovat katepinnan kuprut ja kulumat. Kermejä verottavat vuosien varrella mekaaniset ja kemialliset rasitukset, kuten sammaleen juuret ja lumikuorma sekä auringon kuivattava uv-säteily. Huovasta aluksi löytyvä suojaava sirote kuluu vähä vähältä pois, jolloin kate joutuu alttiimmaksi vaurioille ja halkeilun riski kasvaa. Selvinä merkkeinä korjaustarpeesta toimivat katepinnan erilaiset muutokset: reiät, repeämät, rypyt, vekit, kuprut, kulumat ja painumat. Kermien väliin päässyt kosteus voi niin ikään näkyvästi pullistaa huovan, ja pahimmillaan tällainen niin sanottu höyrypussi puhkaisee katteen pinnan. Huopakatto tai palahuopakatto saattaa vuotaa myös liitosten tai läpivientien kohdalta, tai jos katto on joutunut äkisti kärsimään tuhoisan myrskyvahingon. Ehkä huopakatto tai palahuopakatto vaurioitui, kun puu kaatui talon tai katon päälle myrskyssä, tai kun myrskytuuli repi katolta huopia irti tai myrsky muulla tavoin vioitti kattoa.

Meiltä sujuu huopakaton sekä palahuopakaton korjaus, paikkaus sekä tiivistys Kuusamossa. Käsittelyaineet ja korjaustavat valitsemme tarkasti vaurioille sopiviksi. Esimerkiksi pienehköille katepinnan kulumille voi riittää kunnostus massalla, kun taas isompiin vauriokohtiin mitoitamme ja asennamme nimenomaiset huopakaton paikkapalat. Tiivistämme halkeilleet tai aukeilleet saumat ja liimaamme irronneet bitumipaanut palahuopakatolta. Myös kuprut eli höyrypussit leikkaamme auki katepinnan tasoitusta varten. Toteutamme Kuusamossa tasakaton korjaukset, tiivistykset sekä paikkaukset, samaten niin ikään huopakaton tulityöt sekä alushuovan ja umpilaudoituksen vaihdot. Lisäksi saat meiltä huopakaton sekä palahuopakaton myrskyvaurioiden korjaustyöt, sekä kattavat huopakaton kunnostukset kaikissa saarikohteissa.

Peltikaton korjaus Kuusamo, tehostamassa kattosi käyttövarmuutta

Peltikaton korjaus Kuusamo – hoidamme paikkaukset taitavin ottein sekä mittatilaustyönä materiaaleista menetelmiin. Peltikaton saattavat rikkoa muun muassa lumi- tai myrskyvauriot. Kenties lumi pudotti rännit tai repi alustasta kattotikkaat, niin että peltiin tuli reikiä. Tai sitten tuuli tai myrsky irrotti kattopellit ja peltilistat, tai myrsky kaatoi puun peltikaton tai talon päälle. Peltikaton uhkiin lukeutuvat kuitenkin myös monet hyvin arkiset rasitukset, kun vesi, aurinko, pakkanen ja jää vuoroin pääsevät asuttamaan kattoa. Toistuvat lämpötilanvaihtelut saavat kattopellit elämään edestakaisin, jolloin kiinnikkeet löystyvät ja liitokset alkavat irvistää, ja tuloksena vesitiiveys on tiessään. Jos taas peltikatto vuotaa rakenteisiin, on syytä katsastaa yläpohjan tilanne – ehkä tarvitaankin peltikaton aluskatteen korjausta, paikkausta ja tiivistystä Kuusamossa. Vielä eräs tyypillinen vaaratekijä on kattoa nakertava ruoste, ja erityisen hanakasti korroosio iskee hoitamatta jääneisiin pelteihin.

Peltikaton korjaus ja tiivistys Kuusamossa aloitetaan tilannekartoituksella. Selvitämme ongelmien tarkan syyn ja sijainnin, ja tutkimme syntyneet vahingot. Useimmissa tapauksissa korjaustoimiksi riittää nykyisen peltikaton reikien paikkaus, sekä toisinaan yksittäisten kattopeltien vaihto, kun vauriot osoittautuvat luonteeltaan paikallisiksi. Toteutamme tunnolliset pohjatyöt, kuten lian sekä ruosteen poiston alustasta, niin että massaukset ja tiivistykset tarttuvat hyvin, ja paikkausjäljestä saadaan pitävä. Saat meiltä kattopeltien lisäkiinnitykset sekä naulojen tai kateruuvien vaihdot uusiin kateruuveihin, samoin peltikaton yläpohjaan liittyvät työt, kuten eristeiden ja rakenteiden uusimiset. Hoidamme niin ikään peltikaton lumi- sekä myrskyvaurioiden korjaukset, sekä peltikaton kunnostukset saarimökillä ja muualla saarikohteissa.

Tiilikaton korjaus Kuusamo – paikkaus pitää kunnossa niin vesikatteen kuin rakenteet

Tiilikaton korjaus Kuusamo, meiltä saat tehokkaan avun kaikkiin tilanteisiin, laatuvarmasti ja loistavin tuloksin. Myös tiilikaton kohtaloksi saattavat koitua myrskyn aiheuttamat vauriot. Ehkä tuuli tai myrsky irrotti kattotiilen, reunatiilen, harjatiilen tai tiilikaton pellitykset. Tai sitten rakenteita rikkoutui, kun myrsky kaatoi puun tiilikaton tai talon päälle. Useimmiten korjaustarve kuitenkin muodostuu pidemmän ajanjakson puitteissa, kun tiiliä rapauttavat sammal ja lumikuorma sekä jatkuvat lämpötilanvaihtelut. Sammal syö tiilestä mineraaleja ja ujuttaa juurensa katteeseen, kun taas lumi saattaa painaa rakenteet notkolle tai synnyttää liitoksiin saumavuotoja. Ikääntyessään tiilikatto myös huokoistuu lisää sitoen itseensä kosteutta, joka toistuvien säänmuutosten myötä vuoroin jäätyy sekä sulaa. Tätä tuhoisaa kierrettä sanotaan tiilikaton pakkasrapautumiseksi, ja lopulta katepinta antaa periksi päästäen vedet lävitseen rakenteisiin. Kun tiilikatto vuotaa, haasteet saattavat paikantua myös yläpohjan ja aluskatteen tienoille. Esimerkiksi aluskate voi olla mekaanisesti vaurioitunut tai väärälle kireydelle asennettu.

Tiilikaton korjaus, paikkaus ja tiivistys Kuusamossa tarkoittaa yleensä täsmätoimia, kuten irronneiden peltien kiinnitystä sekä rikkinäisten kattotiilien vaihtoa. Tärkeää on, että korjaustoimiin ryhdytään riittävän hyvissä ajoin, ennen kuin katto pääsee syyttä suotta vaipumaan vaihtokuntoon. Saat meiltä myös tiilikaton aluskatteen korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Kuusamossa, samoin myrskyvaurioiden korjaukset sekä katon saneeraukset saarikohteissa. Viime silaus tiilikaton kunnostukseen toteutetaan kattotiilten pintakäsittelyllä, jotta kulunut kate saa takaisin suojansa säätä ja sammalta vastaan.

Aluskatteen korjaus, paikkaus ja tiivistys Kuusamo – ehkäise vakavammat kattovauriot

Aluskatteen korjaus, paikkaus ja tiivistys Kuusamo, estämässä kosteus- ja lahohaitat, kun laitat asialle osaavan kattotiimimme. Aluskate on välttämätön osa toimivaa kattoa etenkin maamme vaihtelevissa sääoloissa. Laadukas, oikein asennettu aluskate poistaa sekä ulkoa että sisältä tulevan kosteuden, ennen kuin se tiivistyy eristeisiin tai muihin kattorakenteisiin. Kun aluskate vuotaa, yleisimmin syynä ovat iän sekä ympäristön rasitukset, toisinaan taas asennukseen liittyvät virheet tai äkilliset mekaaniset vauriot. Hoidamme ensiluokkaiset aluskatteen kunnostukset kaikenlaisissa kohteissa – niin peltikaton kuin tiilikatonkin aluskatteen korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Kuusamossa.

Paikkaamme aluskatteen yksittäiset reiät ja vaihdamme reikiintyneet vuodat, aina katollesi turvallisin tuottein sekä menetelmin yksityiskohtia myöten. Purkutöiden yhteydessä kartoitamme niin ikään yläpohjan mahdolliset lahovauriot, sekä varmistamme myös, että rakenteissa toimii moitteeton ilmanvaihto. Suoritamme aluskatteen korjaukset ja paikkaukset minkä tahansa elementin suhteen, myös jiiristä ja sisätaitteesta sekä muun muassa savupiipun kohdalta. Asennamme jiireihin oppikirjan mukaiset, kahdensuuntaiset aluskatteet, sekä toteutamme aluskatteen ylösnostot ja huolellisen tiivistämisen savupiippuun. Aluskatteen korjaus, paikkaus ja tiivistys Kuusamossa hoituu meiltä myös läpiviennin kohdalta, kuten kattoluukun, ilmanvaihtoputken, viemärintuuletusputken, kattoikkunan ja kattovalokuvun kohdalta.

Kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Kuusamo – korjaus on täsmäpalvelu kattosi parhaaksi

Kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Kuusamo – korjaus antaa katollesi lisää käyttöikää, kun työ tehdään tyylikkäästi ammattilaistemme toimesta. Läpiviennit muodostavat merkittävän vuotoriskin puhkaistessaan vesikatteen ja aluskatteen. Kun huomaat, että kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Kuusamossa, ehkäise vakavammat kattovauriot teettämällä kunnostukset kauttamme. Toteutamme katon korjaukset vuotavan kattoluukun, kattoikkunan ja kattovalokuvun kohdalta, sekä savupiipun, ilmanvaihtoputken, viemärintuuletusputken tai muun läpiviennin kohdalta. Vaihdamme väsyneet tiivistykset ja uusimme falskaavat suojapellit. Samoin asennamme aluskatteen ylösnostot sekä puuttuvat tiivistekappaleet.

Tarjoamme taitavan avun, kun kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Kuusamossa. Kauttamme saat kätevästi muutkin korjaukset kattosi tarpeiden mukaan. Laadukas palvelumme säästää kattoa ja turvaa sen tulevat käyttövuodet – ota siis yhteyttä ja pyydä tarjouksemme katon korjauksesta sekä paikkauksesta!

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt