Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Katon korjaus Laihia

Katon korjaus Laihia, kokeneilta osaajiltamme luotettavalla palvelulla kaikille kattokokonaisuuksille. Korjaustarvetta syntyy kohteeseen kuin kohteeseen ennemmin tai myöhemmin. Ehkä katto vuotaa esimerkiksi savupiipun juuresta tai piipun tai läpiviennin kohdalta, tai kenties täytyy teettää vuotavan kattoikkunan, kattovalokuvun tai kattoluukun korjaus sekä tiivistys. Uudemmassa kohteessa kysymys on yleensä pienistä, paikallisista epäkohdista, kun taas vanhempi katto saattaa vaatia jo kattavampia korjaustoimia. Kattoa verottavat muun muassa arkiset sään ja ympäristön kulutukset; kosteus, sammal, lika, lehtiroska sekä auringon paahtava uv-säteily. Lämpötilanvaihtelut iskevät etenkin katon ja sen läpivientien tiivisteisiin, ja vuosien saatossa pelti ruostuu, tiili murentuu ja huopa halkeilee. Tilannetta pahentaa entisestään, jos katon huolto on heikoissa kantimissa, tai jos katon alkuperäisen asennuksen yhteydessä on tehty kohtalokkaita virheitä. Toisaalta korjaustarve saattaa hyvin yllättää uuden ja terveenkin katon, mikäli paikalle osuvat odottamattomat lumi- tai myrskyvauriot. Ehkä vahinkoa syntyi, kun puu kaatui myrskyssä talon, mökin tai katon päälle, tai kun lumi irrotti tikkaat, lumiesteen tai kattoläpiviennin, niin että kattoon tuli reikä.

Meiltä saat moitteettomat katon korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Laihialla, yksittäisen kattovuodon kunnostuksesta aluskatteen ja rakenteiden korjauksiin. Teemme kattoturvatuotteiden kunnostukset sekä katon vesivahinkojen ja vuotovaurioiden paikkaukset, kastuneiden villojen tai laudoitusten vaihdot samoin kuin myrskyvaurioiden korjaukset. Käsiimme voit uskoa kaikenlaiset kohteet katon mallista tai materiaalista riippumatta – paikkaamme huopa-, tiili- sekä peltikatteet harjakatosta tasa- ja taitekattoon. Suoritamme sujuvasti omakotitalon, autotallin, -katoksen ja mökin katon korjaukset, kunnostukset muihin asuin- tai ulkorakennuksiin sekä myös saaresta löytyviin kohteisiin. Kattotöihin sisältyy mahdollisuus rahoitukseen ja kotitalousvähennyksen hyödyntämiseen, ja tuomme mukanamme kaiken tarvittavan suojapressuista henkilönostimiin. Toteutamme korjaukset taitavin ottein ja avaimet käteen- periaatteella, ensiluokkaisin tuottein sekä menetelmin kattosi parasta ajatellen. Toimialueeseemme kuuluu Laihian ohessa muukin Pohjanmaa; Vaasa, Maalahti, Mustasaari, Vöyri sekä Korsnäs. Varmistamme katollesi täyden tiiveyden tinkimättömällä ammattitaidolla – ota siis yhteyttä ja pyydä tarjouksemme katon korjauksesta Laihialla!

Kattavat kattotyöt katon korjauksesta katon huoltoon ja remonttiin Laihialla

Kokeneet kattoammattilaisemme korjaavat Laihialla kaikki katot huopa- ja palahuopakatoista tiilikattoihin sekä peltikattoihin. Jos katto vuotaa, kattoikkuna falskaa tai aluskate kaipaa paikkausta, löytyy meiltä kattava tietotaito ongelman korjaamiseksi. Kun katon korjaus ei enää riitä, remontoimme huopakattosi, tiilikattosi ja peltikattosi avaimet käteen -palvelulla. Uutta kattoremonttia voidaan lykätä laadukkailla kattohuolloillamme, joilla varmistat kattosi toimivuuden ja pitkäikäisyyden. Puhdistamme katon ja vesikourut, pudotamme lumet, poistamme jääpuikot ja tarjoamme muut katon huoltotyöt kattosi tarpeiden mukaan. Ota yhteyttä missä tahansa kattotyössä Laihian alueella!

Huopakaton korjaus Laihia – meillä jätät kattosi osaaviin käsiin

Huopakaton korjaus Laihia, paikkaukset tehdään kattavalla kokemuksella ja tietotaidolla, kun asialla on ammattitiimimme. Huopakaton, eli bitumikaton korjaustarve näkyy tyypillisesti katepinnan kulumina. Mekaaniset ja kemialliset rasitukset iskevät etenkin vanhempaan huopaan, ja kun suojaava sirote hiutuu pinnasta pois, kate joutuu vaurioille alttiiksi. Lisäksi kermiä kuivattavat osaltaan ikääntyminen sekä uv-säteily, jotka heikentävät huovan elastisuutta ja kasvattavat halkeilun riskiä. Huopakaton korjaustarpeesta kertovat muun muassa katepinnan erilaiset muutokset; rypyt, vekit, kuprut, kulumat, reiät, painumat ja repeämät. Kermien väliin päässyt kosteus voi niin ikään näkyvästi pullistaa huovan, ja pahimmillaan tällainen huopakaton höyrypussi rikkoo jopa katteen pinnan. Huopakatto tai palahuopakatto saattaa vuotaa myös liitosten tai läpivientien kohdalta – saumoja rikkovat sammal ja jäkälä sekä talvella lumikuorman paine. Tai sitten huopakatto tai palahuopakatto vaurioitui, kun puu kaatui talon tai katon päälle myrskyssä, tai kun myrskytuuli riepotteli huopavuotia tai myrsky vahingoitti kattotekniikkaa.

Meiltä sujuu huopakaton sekä palahuopakaton korjaus, paikkaus ja tiivistys Laihialla, aina kattosi mukaisilla käsittelyaineilla ja vaurioille sopivin menetelmin. Samakin ongelma voi eri kohteissa edellyttää tyystin erilaisia ratkaisuja, joten yksilöllinen toteutuksemme pitää huolen, että paikkaustulos on paras mahdollinen. Tiivistämme aukeilleet tai halkeilleet saumat ja liimaamme irronneet bitumipaanut palahuopakatolta, ja täsmäkunnostamme massalla pienehköt katepinnan kulumat. Isompiin vauriokohtiin puolestaan asennamme erityiset huopakaton paikkapalat, ja viillämme auki huopakaton höyrypussit pullistumien tasoitusta varten. Toteutamme Laihialla tasakaton korjaukset, tiivistykset sekä paikkaukset, samaten niin ikään huopakaton tulityöt sekä alushuovan ja umpilaudoituksen vaihdot. Lisäksi saat meiltä huopakaton sekä palahuopakaton myrskyvaurioiden korjaustyöt, sekä huopakaton paikkaukset saarimökillä ja muualla saarikohteissa.

Peltikaton korjaus Laihia, paikkaukset pitävästi ja parhaalla laadulla

Peltikaton korjaus Laihia – lujitamme kiinnikkeet ja liitokset kuntoon tasokkain tuottein ja tyylikkäin tuloksin. Paikkaamme muun muassa korroosion jäljet, kuten reiät ja ruostekohdat katteesta. Muihin peltikaton haasteisiin kuuluvat sään- ja lämpötilanvaihtelut, kun aurinko, sadevedet, pakkanen ja jää saavat kattopellit elämään edestakaisin. Lämpöliikkeen johdosta kiinnikkeet löystyvät ja peltien liitokset alkavat irvistää, jolloin vesitiiveys menetetään, ja katto kaiken lisäksi rämisee tuulella. Jos taas peltikatto vuotaa rakenteisiin, saattaa ongelmia löytyä yläpohjasta – vaikkapa aluskate voi olla loppuunsa kulunut tai kärsinyt mekaanisen vaurion. Vielä eräs mahdollinen vaaranpaikka ovat peltikaton myrsky- ja lumivahingot, jotka eivät katso katon ikää eivätkä kuntoa, kun sattuvat osumaan kohdalle. Kenties tuuli tai myrsky irrotti kattopellit ja peltilistat, tai myrsky kaatoi puun peltikaton tai talon päälle. Tai sitten lumi pudotti rännit tai repi alustasta kattotuotteet, niin että peltiin tuli reikä.

Peltikaton korjaus ja tiivistys Laihialla edellyttää huolellisia pohjatöitä, kuten lian- sekä ruosteenpoistoa, niin että paikkausjälki on siisti ja pitävä. Useimmissa tapauksissa riittävä korjaustoimi on nykyisen peltikaton reikien paikkaus, sekä toisinaan yksittäisten kattopeltien vaihto, kun vauriot jäävät luonteeltaan paikallisiksi. Toteutamme kattopeltien lisäkiinnitykset sekä naulojen tai kateruuvien vaihdot uusiin kateruuveihin, samoin peltikaton aluskatteen korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Laihialla. Lisäksi saat meiltä peltikaton lumi- sekä myrskyvaurioiden korjaukset, sekä kattavat peltikaton kunnostukset kaikissa saarikohteissa.

Tiilikaton korjaus Laihia – tehokas ja taloudellisesti järkevä ratkaisu

Tiilikaton korjaus Laihia, hoidamme niin pienet kuin suuretkin kattotyöt ensiluokkaisella osaamisella kattosi parhaaksi. Myös tiilikaton kohtaloksi saattavat koitua myrskyn aikaansaamat vauriot. Ehkä katto joutui kärsimään, kun myrsky kaatoi puun tiilikaton tai talon päälle. Tai sitten tuuli tai myrsky irrotti harjatiilen, kattotiilen, reunatiilen tai tiilikaton pellitykset. Useimmiten vaurioiden syy löytyy kuitenkin arkisista ympäristön kulutuksista, kun kattoa nakertavat sammal ja lumikuorma sekä toistuvat lämpötilanvaihtelut. Sammal syö tiilestä mineraaleja ja ujuttaa juurensa katteeseen, kun taas lumi saattaa painaa rakenteet notkolle tai synnyttää liitoksiin saumavuotoja. Ikääntyessään tiilikatto myös huokoistuu lisää sitoen itseensä kosteutta, joka säänvaihteluiden vaikutuksesta vuoroin jäätyy ja sulaa. Tätä tuhoisaa kierrettä sanotaan tiilikaton pakkasrapautumiseksi, ja lopulta katepinta antaa periksi päästäen vedet lävitseen rakenteisiin. Kun tiilikatto vuotaa, voi olla tarpeen katsastaa myös aluskatteen ja yläpohjan tilanne. Esimerkiksi aluskate voi olla vanhuuttaan kulunut tai alkujaan virheellisesti asennettu.

Tiilikaton korjaus, paikkaus ja tiivistys Laihialla on tavallisesti yksittäisiä täsmätoimia, kuten irronneiden peltien kiinnitystä sekä rikkinäisten kattotiilien vaihtoa. Olennaista on, että korjaustöihin ryhdytään riittävän hyvissä ajoin – näin vältetään vakavammat kattovauriot ja turhat, ennenaikaiset remontit. Hoidamme myös tiilikaton aluskatteen korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Laihialla, samoin myrskyvaurioiden korjaukset sekä katon kunnostukset saarikohteissa. Tiilikaton korjauksen ja paikkauksen lopuksi pintakäsittelemme kärsineet tiilet, niin että kate pystyy jälleen kunnolla hylkimään säätä, likaa ja sammalta.

Aluskatteen korjaus, paikkaus ja tiivistys Laihia, tilkitsemme epäkohdat taidolla kuntoon

Aluskatteen korjaus, paikkaus ja tiivistys Laihia – tuntuvaa varmuutta kattosi vesitiiveyteen, kun työn suorittaa sujuvasti ammattipalvelumme. Aluskatteen tehtävä on suojella rakenteet tihkuvan kosteuden vaaroilta. Pienikin vuoto saattaa yläpohjassa johtaa mittaviin kosteusongelmiin, vaikkapa kastuneiden villojen, valumajälkien sekä lahovaurioiden muodossa. Kun aluskate vuotaa, syynä ovat tavallisesti sään ja iän tuomat kulumat, joskus myös alkuperäisen asennuksen virheet tai äkilliset mekaaniset vauriot. Meiltä saat aluskatteen kunnostukset Laihialla ensiluokkaisella toteutuksella – sekä peltikaton että tiilikaton aluskatteen korjaukset, tiivistykset sekä paikkaukset.

Hoidamme yksittäisten reikien paikkaukset sekä aluskatteen osittaiset vaihdot, ja purkutöiden yhteydessä katsastamme läpi myös yläpohjan kunnon sekä tilanteen. Tärkeässä roolissa aluskatteen kannalta on toimiva ilmanvaihto, joten kohennamme myös eristystä ja välikaton tuuletusta, jos se kattosi tapauksessa on tarpeen. Suoritamme aluskatteen korjaukset ja paikkaukset kaikkien elementtien suhteen, myös jiiristä ja sisätaitteesta sekä vaikkapa savupiipun kohdalta. Toteutamme aluskatteen ylösnostot sekä tarkan tiivistämisen savupiippuun, ja asennamme jiireihin saumaukset, laudoitukset sekä pellitykset viimeisen päälle. Lisäksi teemme aluskatteen korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Laihialla läpiviennin kohdalta, kuten kattoikkunan, ilmanvaihtoputken, kattoluukun, viemärintuuletusputken ja kattovalokuvun kohdalta.

Kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Laihia – korjaus on viisas sijoitus katon tuleviin vuosiin

Kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Laihia – korjaus hoitaa katolta haastekohdat kuntoon, kun delegoit paikkaukset päteville tekijöillemme. Läpiviennit puhkaisevat vesikatteen ja aluskatteen, joten niihin liittyy merkittävä vuotoriski. Kun huomaat, että kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Laihialla, asiantuntevien tekijöidemme kutsuminen paikalle palvelee kattosi etuja. Meiltä saat katon korjaukset vuotavan savupiipun, kattoikkunan ja kattovalokuvun kohdalta, sekä kattoluukun, ilmanvaihtoputken, viemärintuuletusputken tai muun läpiviennin kohdalta. Vaihdamme väsyneet tiivistykset ja aikansa eläneet suojapellit. Asennamme myös puuttuvat tiivistekappaleet sekä puolitiehen jätetyt ylösnostot.

Kattopalvelumme auttaa, kun kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Laihialla, ja samalla suoritamme muutkin kunnostukset kattosi terveyden eteen. Pitävä ja tiivis katto täydentää talon turvan sekä hyvinvoinnin – ota siis yhteyttä ja pyydä tarjouksemme katon korjauksesta sekä paikkauksesta!

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt