Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Katon korjaus Lapua

Katon korjaus Lapua – pätevien ammattilaistemme laatupaikkaukset tuovat varmuutta kattosi käyttövuosiin. Korjaustarvetta löytyy monenkokoista ja -luonteista niin kuin kohteena olevia kattojakin. Ehkä katto vuotaa esimerkiksi savupiipun juuresta tai piipun tai läpiviennin kohdalta, tai kenties tarvitaan vuotavan kattoikkunan, kattovalokuvun tai kattoluukun korjaus sekä tiivistys. Aluksi kyse voi olla tihkuvuodoista ja muista yksittäisistä epäkohdista, mutta jos tilanne saa muhia pidempään itsekseen, ongelmien kokoluokka kasvaa. Haasteita katolle tuottavat muun muassa sään ja ympäristön kulutukset; sammal, kosteus, lehtiroska, uv-säteily sekä toistuvat lämpötilanvaihtelut. Tilannetta pahentaa entisestään, jos katon huolto on heikolla tolalla, tai jos katon alkuperäisen asennuksen yhteydessä on tehty mainittavia virheitä. Toisaalta korjaustarve saattaa hyvin yllättää uuden ja terveenkin katon, mikäli paikalle osuvat odottamattomat myrsky- tai lumivauriot. Kenties katto kärsi vahinkoa, kun puu kaatui myrskyssä talon, mökin tai katon päälle, tai kun lumi irrotti tikkaat, lumiesteen tai kattoläpiviennin, niin että kattoon tuli reikä. Kattopalvelumme hoitaa pätevin ottein korjaukset kaikenlaisiin kohteisiin – paikkaamme huopa-, pelti- sekä tiilikatteet harjakatosta mansardi- ja taitekattoon. Voit tilata toimestamme omakotitalon, autotallin, -katoksen ja mökin katon korjaukset, kunnostukset kaikkiin asuin- ja ulkorakennuksiin sekä myös saaresta löytyviin kohteisiin.

Suoritamme sujuvasti katon korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Lapualla, yksittäisen kattovuodon kunnostuksista aluskatteen ja rakenteiden korjauksiin. Teemme kastuneiden villojen tai laudoitusten vaihdot sekä katon vesivahinkojen ja vuotovaurioiden paikkaukset, kattoturvatuotteiden kunnostukset samoin kuin lumi- sekä myrskyvaurioiden korjaukset. Kattotöihin sisältyy mahdollisuus rahoitukseen ja kotitalousvähennyksen hyödyntämiseen, ja tuomme mukanamme kaiken tarvittavan materiaaleista henkilönostimiin. Palvelemme korjauksissa asiakaslähtöisesti ja avaimet käteen- periaatteella, turvallisin tuottein sekä menetelmin aina kattosi tarpeiden mukaan. Toimialueeseemme kuuluu kattavasti muukin Etelä-Pohjanmaa; Alajärvi, Kuortane, Seinäjoki, Kauhava ja Lappajärvi. Laadukas kunnostus auttaa välttämään monet isommat murheet, kuten ikävät kosteus- ja lahovauriot sekä turhat, ennenaikaiset remontit. Tuloksena saat tiiviin ja tyylikkään katon, joka turvaa talosi rakenteet – ota siksi yhteyttä ja pyydä tarjouksemme katon korjauksesta Lapualla!

Kattavat kattotyöt katon korjauksesta katon huoltoon ja remonttiin Lapualla

Kokeneet kattoammattilaisemme korjaavat Lapualla kaikki katot huopa- ja palahuopakatoista tiilikattoihin sekä peltikattoihin. Jos katto vuotaa, kattoikkuna falskaa tai aluskate kaipaa paikkausta, löytyy meiltä kattava tietotaito ongelman korjaamiseksi. Kun katon korjaus ei enää riitä, remontoimme huopakattosi, tiilikattosi ja peltikattosi avaimet käteen -palvelulla. Uutta kattoremonttia voidaan lykätä laadukkailla kattohuolloillamme, joilla varmistat kattosi toimivuuden ja pitkäikäisyyden. Puhdistamme katon ja vesikourut, pudotamme lumet, poistamme jääpuikot ja tarjoamme muut katon huoltotyöt kattosi tarpeiden mukaan. Ota yhteyttä missä tahansa kattotyössä Lapuan alueella!

Huopakaton korjaus Lapua, toimiva katto pitää turvassa rakenteet

Huopakaton korjaus Lapua – meiltä löytyy riskitön ja taitava palvelu mittatilaustyönä kattosi parhaaksi. Huopakaton, eli bitumikaton saattavat rikkoa esimerkiksi myrskyvauriot. Ehkä huopakatto tai palahuopakatto vaurioitui, kun puu kaatui talon tai katon päälle myrskyssä, tai kun myrskytuuli repi katolta huopia irti tai myrsky vahingoitti kattotekniikkaa. Useimmiten korjaustarve kuitenkin kehittyy pikkuhiljaa pidemmän ajan kuluessa, ja mekaaniset sekä kemialliset rasitukset iskevät etenkin vanhempaan huopaan. Kermistä aluksi löytyvä sirotepinta hiutuu vähä vähältä pois, ja kun ikääntyminen sekä uv-säteily kuivattavat huopaa, riski halkeilulle kasvaa. Katteeseen voi ilmestyä reikiä, repeämiä, kulumia, painumia ja kupruja, joskus jopa suoranaisia pullistumia eli niin kutsuttuja huopakaton höyrypusseja. Tai sitten huopakatto tai palahuopakatto vuotaa liitosten tai läpivientien kohdalta. Saumat saattavat pettää seisovan veden alla, tai sammaleen tai lumikuorman toimesta.

Suoritamme huopakaton sekä palahuopakaton korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Lapualla, katepinnan paikkauksista huopakaton tulitöihin sekä myrskyvaurioiden korjauksiin. Käsittelyaineet ja paikkaustavat valitsemme tarkasti vaurioille sopiviksi, mikä varmistaa parhaan lopputuloksen sekä siistin, pitävän korjausjäljen. Tiivistämme aukeilleet saumat ja liimaamme irronneet bitumipaanut palahuopakatolta, ja täsmäkunnostamme massalla pienehköt katepinnan kulumat. Isompiin vauriokohtiin puolestaan asennamme erityiset huopakaton paikkapalat, ja kuprut eli höyrypussit leikkaamme auki pullistumien tasoitusta varten. Toteutamme Lapualla huopakaton alushuovan ja umpilaudoituksen vaihdot, samoin erityisen haastavat tasakaton korjaukset, tiivistykset sekä paikkaukset. Lisäksi hoidamme huopakaton sekä palahuopakaton korjaustyöt saarikohteissa – katto kuin katto ja työ kuin työ, meiltä homma luonnistuu!

Peltikaton korjaus Lapua, kohennamme liitosten ja kiinnikkeiden kuntoa

Peltikaton korjaus Lapua – luotettavat ja kokeneet korjaajat saat meiltä kattosi tiiveyttä kohentamaan. Paikkaamme muun muassa korroosion jäljet, kuten reiät ja ruostekohdat katteesta. Muihin peltikaton uhkiin lukeutuvat sään ja ympäristön rasitukset, kun toistuvat lämpötilanvaihtelut saavat kattopellit elämään edestakaisin. Lämpöliikkeen voimasta kiinnikkeet löystyvät ja peltikaton naulat pumppautuvat ylös, jolloin peltien liitokset alkavat irvistää, ja vesitiiveys on katolta mennyttä.  Jos taas peltikatto vuotaa rakenteisiin, on syytä katsastaa yläpohjan tilanne – ehkä tarvitaankin peltikaton aluskatteen korjausta, tiivistystä sekä paikkausta. Vielä eräs merkittävä vaaratekijä ovat peltikaton myrskyvauriot, joiden tuhot voivat vaihdella katepinnan naarmuista rikkinäisiin välikaton rakenteisiin. Kenties katto joutui kärsimään, kun myrsky kaatoi puun peltikaton tai talon päälle, tai kun tuuli tai myrsky irrotti kattopellit ja peltilistat, tai myrsky muulla tavoin vioitti kattoa.

Peltikaton korjaus ja tiivistys Lapualla aloitetaan tilannekartoituksesta, sekä huolella hoidetuista pohjatöistä, kuten lian- ja ruosteenpoistosta. Useimmissa kohteissa paras tapa edetä on nykyisen peltikaton reikien paikkaus, sekä toisinaan yksittäisten kattopeltien vaihto, kun vauriot jäävät luonteeltaan paikallisiksi. Mikäli reikä löytyy kattopeltien kiinnikkeen kohdalta, teemme naulojen tai kateruuvien vaihdot uusiin kateruuveihin, sekä tarvittaessa lisäkiinnitykset kattopelteihin, jos alkuperäinen asennus on tehty liian harvaan. Kattopeltisepiltämme hoituvat Lapualla myös peltikaton yläpohjan korjaukset, huonokuntoisten eristeiden uusimiset sekä kastuneiden rakenteiden vaihdot. Saat meiltä niin ikään pienet ja suuret peltikaton myrskyvaurioiden korjaukset, sekä peltikaton kunnostukset saarimökillä ja muualla saarikohteissa.

Tiilikaton korjaus Lapua – tyylipuhdas toteutus katto-osaajiemme kautta

Tiilikaton korjaus Lapua, tehokas täsmäapu kattosi hyväksi löytyy kokeneiden korjaajiemme kautta. Lujatekoinen tiilikattokin joutuu kohtaamaan sään ja ajan tuomat rasitukset. Esimerkiksi sammal ja jäkälä upottavat juurensa huokoiseen tiileen, ja ne syövät katteesta mineraaleja sekä kuljettavat mukanaan kosteutta. Talvella omat vaikeutensa aiheuttaa katon päälle kasautuva lumikuorma, sillä lumi saattaa painaa rakenteita notkolle tai työntää vettä sisään saumoista. Ikääntyvän tiilikaton kohtaloksi voi koitua pakkasrapautumisen kierre, kun haurastunut kate sitoo kosteutta, joka vuoroin jäätyy ja sulaa. Kun tiilikatto vuotaa, voi ongelmia paikantua myös yläpohjan ja aluskatteen tienoille – vaikkapa aluskate saattaa olla vanhuuttaan kulunut tai kohdannut mekaanisen vaurion. Tiilikatto saattaa niin ikään kärsiä myrskyn aikaansaamista tuhoista, jotka eivät katso katon ikää eivätkä kuntoa, kun sattuvat osumaan kohdalle. Ehkä tuuli tai myrsky irrotti ja vei mennessään harjatiilen, kattotiilen tai reunatiilen, tai sitten rakenteita rikkoutui, kun myrsky kaatoi puun tiilikaton tai talon päälle.

Tiilikaton korjaus, paikkaus ja tiivistys Lapualla on viisasta toteuttaa ajoissa, ennen kuin katto ehtii tarpeettomasti ränsistyä remonttikuntoon. Tyypillisesti tiilikaton korjaustarve osoittautuu luonteeltaan hyvinkin paikalliseksi, niin että katolle riittävät yksittäiset toimet, kuten rikkinäisten kattotiilien vaihto. Suoritamme myös tiilikaton aluskatteen korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Lapualla, samoin myrskyvaurioiden korjaukset sekä katon kunnostukset saarikohteissa. Tiilikaton korjauksen ja paikkauksen lopuksi pintakäsittelemme kärsineet tiilet, niin että kulunut kate pystyy pitämään puolensa kosteutta ja kasvustoa vastaan.

Aluskatteen korjaus, paikkaus ja tiivistys Lapua – välttämätön toimenpide rakenteiden suojaksi

Aluskatteen korjaus, paikkaus ja tiivistys Lapua, asiantuntevan tiimimme laatutyö toimii vahvistamassa kattosi vedenpitävyyttä. Aluskatetta tarvitaan suojaamaan rakenteet tihkuvan kosteuden vaaroilta. Kun aluskate vuotaa, syy löytyy useimmiten sään ja iän tuomista kulumista, joskus myös alkuperäisen asennuksen virheistä tai äkillisistä mekaanisista vaurioista. Pienikin vuoto saattaa yläpohjassa aiheuttaa mittavia kosteusongelmia, joten kunnostukset on syytä toteuttaa ensi tilassa vaurioiden havaitsemisen jälkeen. Meiltä saat kaikki aluskatteen korjaustyöt laatuvarmalla palvelulla – sekä peltikaton että tiilikaton aluskatteen korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Lapualla.

Hoidamme yksittäisten reikien paikkaukset ja aluskatteen osittaiset vaihdot, ja purkutöiden yhteydessä silmäilemme läpi myös yläpohjan kunnon sekä tilanteen. Paikkaamme katolta valumajäljet, lahovauriot ja kastuneet villat, sekä kohennamme eristystä ja välikaton tuuletusta, jos se ilmanvaihdon vuoksi on tarpeen. Suoritamme aluskatteen korjaukset sekä paikkaukset jiiristä ja sisätaitteesta, sekä muistakin haastavista kohteista, kuten vaikkapa savupiipun kohdalta. Toteutamme aluskatteen ylösnostot ja huolellisen tiivistämisen savupiippuun, sekä asennamme jiireihin oppikirjan mukaiset, kahdensuuntaiset aluskatteet. Saat meiltä aluskatteen korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Lapualla myös läpiviennin kohdalta – kattoikkunan, kattoluukun, kattovalokuvun, ilmanvaihtoputken ja viemärintuuletusputken kohdalta.

Kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Lapua – korjaus tehdään laatutyönä ja ensiluokkaisin tuottein

Kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Lapua – korjaus hoitaa kattosi parhaaseen turvaan, kun tilaat työn ammattitekijöidemme kautta. Läpiviennit muodostavat merkittävän vuotoriskin puhkaistessaan vesikatteen ja aluskatteen. Kun kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai jokin muu kattoläpivienti vuotaa Lapualla, paras ratkaisu on pyytää paikalle kokeneet kattoasiantuntijamme. Toteutamme katon korjaukset vuotavan ilmanvaihtoputken ja viemärintuuletusputken kohdalta, sekä savupiipun, kattoluukun, kattoikkunan, kattovalokuvun tai muun läpiviennin kohdalta. Vaihdamme hapertuneet pellitykset ja uusimme kuluneet tiivisteet. Samoin asennamme puuttuvat ylösnostot sekä läpivientien tiivistekappaleet.

Hoidamme homman, kun kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Lapualla, ja samalla voimme suorittaa muutkin korjaukset kattosi hyvinvoinnin tueksi. Lunasta katolle lisää käyttövuosia laadukkaan palvelumme avulla – ota yhteyttä ja pyydä tarjouksemme katon korjauksesta sekä paikkauksesta!

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt