Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Katon korjaus Lieksa

Katon korjaus Lieksa, taidokkaiden korjaajiemme palvelu on omiaan ehkäisemään vakavat kattovauriot. Jokaisella katolla korjaustarvetta syntyy ajan mittaan, olipa kohteen malli tai materiaali sitten mikä tahansa. Ehkä katto vuotaa esimerkiksi savupiipun juuresta tai piipun tai läpiviennin kohdalta, tai kenties täytyy toteuttaa vuotavan kattoikkunan, kattovalokuvun tai kattoluukun korjaus sekä tiivistys. Uudemmissa kohteissa riittävät yleensä pienet, paikalliset kattotyöt, kun taas vanhempi katto saattaa vaatia jo astetta kokonaisvaltaisempaa korjausta. Haasteita katolle syntyy muun muassa sään ja ympäristön kulutuksissa, esimerkiksi sammaleen, kosteuden ja lehtiroskan sekä auringon uv-säteilyn toimesta. Jatkuvat lämpötilanvaihtelut pyrkivät hapertamaan läpivientien tiivisteet, ja vuosien mittaan huopa halkeilee, pelti ruostuu ja tiili murentuu. Tilannetta pahentaa entisestään, jos katon huolto on heikoissa kantimissa, tai jos katon alkuperäiseen asennukseen liittyen on tehty kohtalokkaita virheitä. Toisaalta korjaustarve saattaa päästä käsiksi uuteen ja terveeseenkin kattoon, mikäli paikalle sattuvat odottamattomat lumi- tai myrskyvauriot. Kenties katto joutui kärsimään, kun puu kaatui myrskyssä talon, mökin tai katon päälle, tai kun lumi irrotti kattoläpiviennin, tikkaat tai lumiesteen, niin että kattoon tuli reikä.

Toteutamme laatuvarmat katon korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Lieksassa, yksittäisen kattovuodon kunnostuksesta lumi- sekä myrskyvaurioiden korjauksiin. Teemme aluskatteen ja läpivientien tiivistykset sekä katon vesivahinkojen ja vuotovaurioiden paikkaukset, kastuneiden villojen tai laudoitusten vaihdot samoin kuin kattoturvatuotteiden korjaukset. Käsiimme voit uskoa kaikki kohteet katon mallista tai materiaalista riippumatta – paikkaamme harja-, auma-, pulpetti- ja taitekatot pellistä tiileen sekä palahuopaan. Suoritamme sujuvasti omakotitalon, autotallin, -katoksen ja mökin katon korjaukset, kunnostukset muihin asuin- ja ulkorakennuksiin sekä myös saaresta löytyviin kohteisiin. Ammattilaistemme kattotöitä voit niin ikään hyödyntää kotitalousvähennyksessä verotuksessa, ja sivujemme kautta on kuluihin haettavissa joustavaa rahoitusta tarpeen mukaan. Hoidamme korjaukset tasokkaalla palvelulla laatutuottein sekä -menetelmin, avaimet käteen- periaatteella aina kattosi ehdoilla ja parhaaksi. Toimialueeseemme sisältyy kattavasti muukin Pohjois-Karjala; Nurmes, Juuka, Kontiolahti, Ilomantsi ja Joensuu. Vakauta kattosi toimintavarmuus helposti ja huokeasti kauttamme – ota yhteyttä ja pyydä tarjouksemme katon korjauksesta Lieksassa!

Kattavat kattotyöt katon korjauksesta katon huoltoon ja remonttiin Lieksassa

Kokeneet kattoammattilaisemme korjaavat Lieksassa kaikki katot huopa- ja palahuopakatoista tiilikattoihin sekä peltikattoihin. Jos katto vuotaa, kattoikkuna falskaa tai aluskate kaipaa paikkausta, löytyy meiltä kattava tietotaito ongelman korjaamiseksi. Kun katon korjaus ei enää riitä, remontoimme huopakattosi, tiilikattosi ja peltikattosi avaimet käteen -palvelulla. Uutta kattoremonttia voidaan lykätä laadukkailla kattohuolloillamme, joilla varmistat kattosi toimivuuden ja pitkäikäisyyden. Puhdistamme katon ja vesikourut, pudotamme lumet, poistamme jääpuikot ja tarjoamme muut katon huoltotyöt kattosi tarpeiden mukaan. Ota yhteyttä missä tahansa kattotyössä Lieksan alueella!

Huopakaton korjaus Lieksa, vesitiivis ja toimiva katto kauttamme

Huopakaton korjaus Lieksa – paikkaus syntyy vahvalla taidolla ja vakuuttavin ottein osaavien ammattilaistemme toimesta. Huopakaton, eli bitumikaton haasteet voivat liittyä muun muassa myrskyn tekemiin tuhoihin. Kenties huopakatto tai palahuopakatto vaurioitui, kun puu kaatui talon tai katon päälle myrskyssä. Tai sitten myrskytuuli repi katolta huopia irti, tai myrsky muulla tavoin vioitti kattoa. Huopakaton saattavat kuitenkin rikkoa myös huomattavasti arkisemmat tekijät, ja mekaaniset sekä kemialliset rasitukset iskevät etenkin vanhempaan huopaan. Kermistä aluksi löytyvä suojaava sirote hiutuu ajan saatossa pois, ja kun ikääntyminen sekä uv-säteily kuivattavat huopaa, riski halkeilulle kasvaa. Kattoon saattaa ilmestyä kulumia, kupruja, reikiä, painumia ja repeämiä, joskus jopa suoranaisia pullistumia eli niin kutsuttuja huopakaton höyrypusseja. Tai sitten huopakatto tai palahuopakatto vuotaa saumojen tai läpivientien kohdalta – liitoksia nakertavat sammaleen juuret sekä talvella lumikuorman paine.

Meiltä sujuu huopakaton sekä palahuopakaton korjaus, tiivistys ja paikkaus Lieksassa. Valitsemme kaikki korjausaineet ja -menetelmät tarkasti vaurioiden mukaan. Käsittelemme sammaleesta kärsineet saumat ja liimaamme irronneet bitumipaanut palahuopakatolta, ja täsmäkunnostamme massalla pienehköt katepinnan kulumat. Isompiin vauriokohtiin mitoitamme ja asennamme erityiset huopakaton paikkapalat, ja kuprut eli höyrypussit leikkaamme auki pullistumien tasoitusta varten. Saat meiltä moitteettomat tasakaton korjaukset, tiivistykset ja paikkaukset Lieksassa, samaten kaikki huopakaton tulityöt sekä alushuovan ja umpilaudoituksen vaihdot. Lisäksi suoritamme huopakaton sekä palahuopakaton myrskyvaurioiden korjaustyöt, sekä kattavat huopakaton kunnostukset kaikissa saarikohteissa.

Peltikaton korjaus Lieksa, paikkaus palvelee kattoasi pitkällä tähtäimellä

Peltikaton korjaus Lieksa – kunnostus hoituu harjapellistä höyrynsulkuun pätevästi ammattilaistemme käsissä. Myös peltikaton saattavat rikkoa muun muassa myrskyn tai lumen tekemät vauriot. Ehkä tuuli tai myrsky irrotti kattopellit ja peltilistat, tai myrsky kaatoi puun peltikaton tai talon päälle. Tai sitten lumi repi alustasta irti rännit sekä kattosillat, niin että peltiin tuli reikiä. Peltikaton laittavat kuitenkin lujille myös arkiset sään ja ajan rasitukset, kun toistuvat lämpötilanvaihtelut saavat kattopellit elämään edestakaisin. Lämpöliikkeen vaikutuksesta kiinnikkeet löystyvät ja peltikaton naulat pumppautuvat ylös, jolloin peltien liitokset alkavat irvistää, ja tuloksena vesitiiveys on tiessään. Jos taas peltikatto vuotaa rakenteisiin, saattaa ongelma paikantua yläpohjaan – esimerkiksi aluskate voi olla vanhuuttaan kulunut, vaurioitunut tai väärin asennettu. Vielä eräs perinteinen peltikaton uhka on kattoa rei’ittävä ruoste, ja erityisen tehokkaasti korroosio tuhoaa hoitamatta jätetyt pellit.

Peltikaton korjaus ja tiivistys Lieksassa aloitetaan tilannekartoituksella. Etsimme ongelmien tarkan syyn ja sijainnin, sekä tutkimme mahdolliset vahingot. Useimmissa tapauksissa korjaustoimiksi riittää nykyisen peltikaton reikien paikkaus, sekä toisinaan yksittäisten kattopeltien vaihto, kun vauriot jäävät luonteeltaan paikallisiksi. Toteutamme tunnolliset pohjatyöt, kuten lian sekä ruosteen poiston alustasta, niin että massaukset saadaan kunnolla tarttumaan, ja korjausjälki on siisti sekä kestävä. Saat meiltä kattopeltien lisäkiinnitykset sekä naulojen tai kateruuvien vaihdot uusiin kateruuveihin, samoin peltikaton aluskatteen ja yläpohjan korjaukset, paikkaukset sekä tiivistykset Lieksassa. Toimestamme hoituvat myös peltikaton lumi- sekä myrskyvaurioiden korjaukset, sekä peltikaton kunnostukset saarimökillä ja muualla saarikohteissa.

Tiilikaton korjaus Lieksa – hyvinvoiva katto on koko talon turva

Tiilikaton korjaus Lieksa, korjaajiltamme saat katollesi laadukkaan palvelun loistavalla hinta-laatusuhteella. Vankkatekoinen tiilikin joutuu kärsimään sään ja ympäristön kulutukset. Esimerkiksi sammal ja jäkälä ujuttavat juurensa huokoiseen tiileen, ja ne syövät katteesta ravinteita sekä kuljettavat mukanaan kosteutta. Talvella omat haasteensa aiheuttaa katon päälle kasautuva lumikuorma, sillä lumi saattaa painaa rakenteet notkolle tai työntää vettä sisään saumoista. Ikääntyvän tiilikaton kohtaloksi voi koitua pakkasrapautumisen kierre, kun kate imee itseensä kosteutta, joka vuoroin jäätyy ja sulaa. Kun tiilikatto vuotaa, voi olla syytä tarkistaa myös yläpohjan ja aluskatteen tilanne – kenties tarvitaankin tiilikaton aluskatteen korjausta, paikkausta ja tiivistystä Lieksassa. Tai sitten tiilikaton ovat äkisti rikkoneet tuhoisat myrskyvauriot, jotka eivät katso katon ikää eivätkä kuntoa, kun sattuvat osumaan kohdalle. Ehkä vahinkoa syntyi, kun myrsky kaatoi puun tiilikaton tai talon päälle, tai kun tuuli tai myrsky irrotti harjatiilen, kattotiilen, reunatiilen tai tiilikaton pellitykset.

Tiilikaton korjaus, paikkaus ja tiivistys Lieksassa on yleensä yksittäisiä toimia, kuten irronneiden peltien kiinnitystä sekä rikkinäisten kattotiilien vaihtoa. Olennaista on, että korjaustyöt toteutetaan riittävän hyvissä ajoin, niin ettei katto pääse tarpeettomasti ränsistymään remonttikuntoon. Meiltä saat myös tiilikaton yläpohjan paikkaukset ja painuneen rakenteen oikaisut, myrskyvaurioiden korjaukset sekä katon kunnostukset saarikohteissa. Viimeistelemme tiilikaton korjauksen ja paikkauksen kattotiilten pintakäsittelyllä, jotta rapautunut katto saadaan pitävästi suojaan kosteuden ja kasvuston uhkilta.

Aluskatteen korjaus, paikkaus ja tiivistys Lieksa – täsmäpalvelu kattosi parhaaksi

Aluskatteen korjaus, paikkaus ja tiivistys Lieksa, rautaiset ammattilaisemme hoitavat kunnostukset sujuvin ottein ja kestävin tuloksin. Aluskatteen tehtävä on poistaa rakenteista sekä ulkoa että sisältä tuleva kosteus. Kun aluskate vuotaa, tavallisin syy ovat sään ja iän tuomat kulumat, joskus myös asennukseen liittyvät virheet tai äkilliset mekaaniset vauriot. Seurauksena voi syntyä valumajälkiä, lahovaurioita tai kastuneita villoja, joten kunnostukset kannattaa suorittaa välittömästi vaurioiden havaitsemisen jälkeen. Kokeneet osaajamme hoitavat tyylikkäästi maaliin kaikki aluskatteen korjaustyöt – niin peltikaton kuin tiilikatonkin aluskatteen korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Lieksassa.

Toteutamme yksittäisten reikien paikkaukset ja aluskatteen osittaiset vaihdot, hoitaen aina kaikki limitykset ja tiivistykset yksityiskohtia myöten kuntoon. Aluskatteen toimivuudelle tärkeä tekijä on riittävä ilmanvaihto, joten kohennamme myös eristystä ja välikaton tuuletusta, jos se kattosi kohdalla on tarpeen. Suoritamme aluskatteen korjaukset ja paikkaukset kaikkien elementtien suhteen, myös jiiristä ja sisätaitteesta sekä vaikkapa savupiipun kohdalta. Saat meiltä aluskatteen ylösnostot sekä huolellisen tiivistämisen savupiippuun, ja asennamme jiireihin myös laudoitukset, saumaukset ja pellitykset viimeisen päälle. Lisäksi teemme aluskatteen korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Lieksassa läpiviennin kohdalta – kattoikkunan, ilmanvaihtoputken, kattoluukun, viemärintuuletusputken ja kattovalokuvun kohdalta.

Kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Lieksa – korjaus tiivistää kattosi timanttiseen kuntoon

Kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Lieksa – korjaus auttaa kattoa pysymään turvassa, kun se toteutetaan asiantuntevasti osaajiemme toimesta. Läpiviennit ovat kattoon tehtäviä reikiä tai leikkauksia, joten niihin liittyy varteenotettava vuotoriski. Kun huomaat, että kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Lieksassa, pelasta kattosi enemmiltä vaurioilta teettämällä kunnostukset kauttamme. Hoidamme katon korjaukset vuotavan savupiipun, kattoikkunan tai kattovalokuvun kohdalta, sekä kattoluukun, ilmanvaihtoputken, viemärintuuletusputken tai muun läpiviennin kohdalta. Vaihdamme aikansa eläneet suojapellit ja kovia kokeneet tiivisteet. Lisäksi asennamme läpivientien tiivistekappaleet ja puuttuvat aluskatteen ylösnostot.

Meiltä löydät ratkaisut, kun kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Lieksassa – ota siksi yhteyttä ja pyydä tarjouksemme katon korjauksesta sekä paikkauksesta!

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt