Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Katon korjaus Liminka

Katon korjaus Liminka, paikkaus tekee katostasi entistä ehomman, kun asialla ovat kokeneet ja taitavat korjaajamme. Korjaustarvetta tuottavat niin ikääntyminen kuin mekaaniset ja kemialliset rasituksetkin. Ehkä katto vuotaa esimerkiksi savupiipun juuresta tai piipun tai läpiviennin kohdalta, tai kenties täytyy teettää vuotavan kattoikkunan, kattovalokuvun tai kattoluukun korjaus sekä tiivistys. Toisinaan kattavat korjaustoimet voivat tulla uudellakin katolla kyseeseen, mikäli tarvitaan vaikkapa lumikuorman tuhojen tai myrskyvaurioiden korjausta. Kenties rakenteita rikkoutui, kun puu kaatui myrskyssä talon, mökin tai katon päälle. Tai sitten lumi irrotti tikkaat, lumiesteen tai kattoläpiviennin, niin että kattoon tuli reikä. Haasteita katolle voivat tuottaa myös huomattavasti arkisemmat kulutukset, kuten sammal, kosteus, lika, lehtiroska sekä auringon paahtava uv-säteily. Toistuvat lämpötilanvaihtelut pyrkivät hapertamaan läpivientien tiivisteet, ja tilannetta pahentavat kattohuollon laiminlyönti sekä alkuperäisen asennuksen virheet. Vuosien saatossa tiilipinta murentuu, pelti ruostuu ja huopa halkeilee. Lopulta kaivataan kunnostustoimia isompien vaurioiden välttämiseksi.

Meiltä saat sujuvat katon korjaukset, paikkaukset sekä tiivistykset Limingassa, yksittäisen kattovuodon kunnostuksesta aluskatteen ja rakenteiden korjauksiin. Teemme kastuneiden villojen tai laudoituksien vaihdot ja kattoturvatuotteiden paikkaukset, jiirien ja läpivientien tiivistykset sekä katon vesivahinkojen ja vuotovaurioiden korjaukset. Huoleksemme voit uskoa kaikki katot kohteen mallista tai materiaalista riippumatta – paikkaamme huopa-, pelti- sekä tiilikatteet harjakatosta pulpetti- ja taitekattoon. Suoritamme siististi niin omakotitalon, kesämökin kuin autotallinkin katon korjaukset, kunnostukset varastoon ja pihasaunaan sekä muihin asuin- tai ulkorakennuksiin. Lisäksi suoritamme katon korjaustyöt saaressa sijaitsevissa kohteissa. Meillä teetetyt kattotyöt kuuluvat verotuksessa kotitalousvähennyksen piiriin, ja sivujemme kautta on kuluihin haettavissa joustavaa, luotettavaa rahoitusta. Toteutamme korjaukset tyylipuhtaasti ja avaimet käteen- periaatteella, ensiluokkaisin tuottein sekä menetelmin kattosi parasta ajatellen. Toimialueeseemme sisältyy laajalti muukin Pohjois-Pohjanmaa; Kempele, Lumijoki, Muhos, Siikalatva, Tyrnävä sekä Vaala. Panosta järkevästi kattosi tiiveyteen ja kokonaisvaltaiseen toimivuuteen – ota yhteyttä ja pyydä tarjouksemme katon korjauksesta Limingassa!

Kattavat kattotyöt katon korjauksesta katon huoltoon ja remonttiin Limingassa

Kokeneet kattoammattilaisemme korjaavat Limingassa kaikki katot huopa- ja palahuopakatoista tiilikattoihin sekä peltikattoihin. Jos katto vuotaa, kattoikkuna falskaa tai aluskate kaipaa paikkausta, löytyy meiltä kattava tietotaito ongelman korjaamiseksi. Kun katon korjaus ei enää riitä, remontoimme huopakattosi, tiilikattosi ja peltikattosi avaimet käteen -palvelulla. Uutta kattoremonttia voidaan lykätä laadukkailla kattohuolloillamme, joilla varmistat kattosi toimivuuden ja pitkäikäisyyden. Puhdistamme katon ja vesikourut, pudotamme lumet, poistamme jääpuikot ja tarjoamme muut katon huoltotyöt kattosi tarpeiden mukaan. Ota yhteyttä missä tahansa kattotyössä Limingan alueella!

Huopakaton korjaus Liminka – täsmäpaikkaukset pelastavat kattosi tiiveyden

Huopakaton korjaus Liminka, piinkovien ammattilaistemme toteuttama paikkaus vahvistaa kattosi vesitiiveyden. Huopakatolla, eli bitumikatolla haasteet liittyvät yleensä katepinnan kulumiin ja vaurioihin. Mekaaniset sekä kemialliset rasitukset verottavat etenkin vanhempaa huopaa, ja kun suojaava sirote hiutuu pinnasta pois, kate joutuu vaurioille alttiiksi. Kermiä kuivattavat ikääntyminen sekä auringon voimakas uv-säteily, ja huovan elastisten ominaisuuksien heiketessä riski halkeilulle kasvaa. Kattoon saattaa ilmestyä kulumia, kupruja, reikiä, painumia ja repeämiä, joskus jopa silminnähtäviä pullistumia eli niin kutsuttuja huopakaton höyrypusseja. Tai sitten huopakatto tai palahuopakatto vuotaa saumojen tai läpivientien kohdalta, kun liitoksiin pureutuvat sammaleen juuret sekä talvella lumikuorman paine. Vielä eräs merkittävä uhkatekijä ovat huopakaton myrskyvauriot, jotka saattavat aiheuttaa tuntuvaa tuhoa uudella ja terveelläkin katolla. Kenties huopakatto tai palahuopakatto vaurioitui, kun puu kaatui talon tai katon päälle myrskyssä, tai kun myrskytuuli riepotteli kattohuopia tai myrsky vioitti kattotekniikkaa.

Meiltä hoituu huopakaton sekä palahuopakaton korjaus, tiivistys ja paikkaus Limingassa, katepinnan paikkauksista huopakaton tulitöihin ja myrskyvaurioiden korjauksiin. Käsittelyaineet ja korjaustavat katsomme tarkasti vaurioille sopiviksi, mikä varmistaa siistin ja pitävän työnjäljen sekä pitkäikäisen tuloksen. Kun kyse on pienehköistä katepinnan kulumista, voi riittää kunnostus massalla, kun taas isompiin vauriokohtiin asennamme tarpeen mukaan erityiset huopakaton paikkapalat. Tiivistämme halkeilleet saumat ja liimaamme irronneet bitumipaanut palahuopakatolta, ja viillämme auki kuprut eli höyrypussit, jotta kate saadaan tasoitettua kuntoon. Toteutamme Limingassa huopakaton alushuovan, umpilaudoituksen ja katevaneroinnin vaihdot, samoin taitoa vaativat tasakaton korjaukset, tiivistykset sekä paikkaukset. Lisäksi saat meiltä huopakaton sekä palahuopakaton korjaustyöt saarikohteissa – katto kuin katto ja työ kuin työ, käsissämme homma luonnistuu!

Peltikaton korjaus Liminka – kattava turva rakenteiden parhaaksi

Peltikaton korjaus Liminka, huolellinen kunnostus osaajiemme toimesta kaikille kattomalleille ja -materiaaleille. Peltikatonkin saattavat päästä rikkomaan äkilliset myrsky- tai lumivauriot. Ehkä tuuli tai myrsky irrotti kattopellit ja peltilistat, tai myrsky kaatoi puun peltikaton tai talon päälle. Tai sitten lumi pudotti rännit, tikkaat tai lumiesteet, niin että kattoon tuli reikiä. Toisaalta korjaustarpeen takaa voivat löytyä hyvinkin arkiset rasitukset, sillä toistuvat lämpötilanvaihtelut aiheuttavat kattopeltien elämistä edestakaisin. Lämpöliikkeen vaikutuksesta kiinnikkeet löystyvät ja peltikaton naulat pumppautuvat ylös, jolloin peltien liitokset alkavat irvistää, ja vesitiiveys on katolta tiessään. Jos taas peltikatto vuotaa rakenteisiin, on syytä katsastaa yläpohjan tilanne – ehkä tarvitaankin peltikaton aluskatteen korjausta, tiivistystä sekä paikkausta. Peltikaton perinteisiin uhkiin lukeutuu myös kattoa riipivä ruoste, joka valtaa tehokkaasti alaa etenkin hoitamatta jääneiltä pelleiltä.

Peltikaton korjaus ja tiivistys Limingassa aloitetaan tilannekartoituksella, sekä huolella hoidetuilla pohjatöillä, kuten lian- ja ruosteenpoistolla. Yleensä järkevimmäksi ratkaisuksi osoittautuu nykyisen peltikaton reikien paikkaus, sekä toisinaan yksittäisten kattopeltien vaihto, kun vauriot jäävät luonteeltaan paikallisiksi. Mikäli reikä löytyy kattopeltien kiinnikkeen tuntumasta, teemme naulojen tai kateruuvien vaihdot uusiin kateruuveihin, sekä tarvittaessa lisäkiinnitykset kattopelteihin, jos alkuperäinen asennus on tehty liian harvaan. Toteutamme Limingassa peltikaton hyväksi mittavatkin rakennemuutokset, huonokuntoisten eristeiden uusimiset sekä lahovaurioisten puuosien vaihdot. Kattopeltisepiltämme taipuvat myös peltikaton lumi- sekä myrskyvaurioiden korjaukset, sekä peltikaton kunnostukset saarimökillä ja muualla saarikohteissa.

Tiilikaton korjaus Liminka, taidokas palvelu on tavaramerkkimme

Tiilikaton korjaus Liminka – luotettavat ammattilaisemme huolehtivat katostasi viimeistä piirtoa myöten. Tiilikatto on kyllä kiitettävän lujaa tekoa, mutta sekin kohtaa sään ja ajan kulutukset. Muun muassa sammal ja jäkälä pyrkivät ujuttamaan juurensa tiileen, ja ne syövät katteesta mineraaleja sekä kuljettavat mukanaan kosteutta. Talvella merkittävää haastetta aiheuttaa katolle kertyvä lumikuorma, sillä lumi saattaa painaa rakenteet notkolle tai synnyttää liitoksiin saumavuotoja. Ikääntyessään tiilikatto haurastuu lisää ja sitoo itseensä kosteutta, ja kun vesi tiilten sisällä vuoroin jäätyy ja sulaa, syntyy tuhoisa pakkasrapautumisen kierre. Kun tiilikatto vuotaa, voivat haasteena olla myös aluskatteen vauriot ja ongelmat, tai sitten äkilliset myrskyvahingot, jotka ovat iskeneet tiilikattoon. Ehkä tuuli tai myrsky irrotti ja vei mennessään harjatiilen, kattotiilen tai reunatiilen. Tai sitten tiilikatto rikkoutui yhdessä hetkessä, kun myrsky kaatoi puun tiilikaton tai talon päälle.

Tiilikaton korjaus, paikkaus ja tiivistys Limingassa kannattaa toteuttaa ajoissa, ennen kuin katto ehtii tarpeettomasti ränsistyä remonttikuntoon. Tyypillisesti tiilikaton korjaustarve osoittautuu luonteeltaan hyvinkin paikalliseksi, niin että katolle riittävät yksittäiset toimet, kuten rikkinäisten kattotiilien vaihto. Suoritamme myös tiilikaton aluskatteen korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Limingassa, samoin myrskyvaurioiden korjaukset sekä katon kunnostukset saarikohteissa. Tiilikaton korjauksen ja paikkauksen päätteeksi pintakäsittelemme kärsineet tiilet, jotta katto pystyy jälleen pitämään puolensa säätä ja sammalta vastaan.

Aluskatteen korjaus, paikkaus ja tiivistys Liminka – tarkka työnjälki ja tiivis tulos kauttamme

Aluskatteen korjaus, paikkaus ja tiivistys Liminka, tehokas paikkaus hoituu pätevällä palvelulla kokeneiden ammattilaistemme toimesta. Aluskatteen tehtävänä on suojella rakenteet tihkuvan kosteuden vaaroilta. Pienikin vuoto saattaa yläpohjassa aiheuttaa mittavankokoisia haasteita, kuten ikäviä kosteus- ja lahohaittoja sekä vaarallisia sisäilmaongelmia. Kun aluskate vuotaa, yleisin syy ovat sään ja iän tuomat kulumat, mutta kyse saattaa olla myös asennusvirheistä tai äkillisistä mekaanisista vaurioista. Olipa ongelman aiheuttaja mikä tahansa, meiltä saat taitavat korjaustyöt – sekä peltikaton että tiilikaton aluskatteen korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Limingassa.

Hoidamme yksittäisten reikien paikkaukset ja reikiintyneiden vuotien vaihdot, edeten aina riittävillä limityksillä sekä tiivistyksillä jokaista yksityiskohtaa myöten. Kunnostamme katolta valumajäljet, lahovauriot ja kastuneet villat, sekä toteutamme parannukset eristykseen ja tuuletukseen kattosi tarpeiden mukaan. Suoritamme aluskatteen korjaukset ja paikkaukset jokaisen kattoelementin suhteen, myös jiiristä ja sisätaitteesta sekä esimerkiksi savupiipun kohdalta. Asennamme jiireihin oppikirjan mukaiset, kahdensuuntaiset aluskatteet, sekä toteutamme aluskatteen ylösnostot ja tarkan tiivistämisen savupiippuun. Lisäksi teemme aluskatteen korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Limingassa myös läpiviennin kohdalta – kattoikkunan, ilmanvaihtoputken, kattovalokuvun, viemärintuuletusputken ja kattoluukun kohdalta.

Kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Liminka – korjaus auttaa parantamaan katon käyttövarmuutta

Kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Liminka – korjaus hoituu osaajiltamme taidolla niin, että palkintona on parempi käyttövarmuus. Läpiviennit sisältävät merkittävän vuotoriskin puhkaistessaan vesikatteen ja aluskatteen. Kun huomaat, että kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Limingassa, pyydä paikalle kokeneet korjaajamme palauttamaan kattosi tiiveys. Meiltä saat katon korjaukset vuotavan kattoikkunan, kattovalokuvun ja kattoluukun kohdalta, sekä savupiipun, ilmanvaihtoputken, viemärintuuletusputken tai muun läpiviennin kohdalta. Vaihdamme virttyneet pellitykset ja aikansa eläneet tiivisteet. Asennamme myös aluskatteen ylösnostot sekä puuttuvat tiivistekappaleet.

Tarjoamme asiantuntevan avun, kun kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Limingassa – ota siis yhteyttä ja pyydä tarjouksemme katon korjauspalvelusta!

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt