Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Katon korjaus Luhanka

Katon korjaus Luhanka, osaavien tekijöidemme kokemus ja tietotaito kunnostaa laatuvarmasti kohteen kuin kohteen. Korjaustarvetta syntyy katolle sekä iän myötä että sään ja ympäristön rasituksissa. Toisaalta uusi ja tervekin katto voi nopeasti päätyä korjauskuntoon, mikäli kohdalle osuvat äkkiarvaamatta lumi- tai myrskyvauriot. Ehkä rakenteita rikkoutui, kun puu kaatui myrskyssä talon, mökin tai katon päälle, tai kun lumi irrotti kattoläpiviennin, lumiesteen tai tikkaat, niin että peltiin tuli reikiä. Useimmiten katto vuotaa kuitenkin huomattavasti arkisempien kulutusten takia, kuten lämpötilanvaihteluiden, sammaleen, kosteuden, lehtiroskan ja uv-säteilyn toimesta. Vuosien saatossa pelti ruostuu, tiili halkeilee ja huopa murentuu, ja tilannetta pahentavat vielä kattohuollon laiminlyönti sekä alkuperäisen asennuksen virheet. Laadukas katon kunnostus sitä vastoin estää kosteus- ja lahohaitat, jatkaa katon käyttöikää ja pitää turhat remontit poissa.

Vuotaako katto esimerkiksi savupiipun juuresta tai piipun tai läpiviennin kohdalta? Tai onko tarpeen teettää vuotavan kattoikkunan, kattovalokuvun tai kattoluukun korjaus sekä tiivistys? Meiltä saat tasokkaat katon korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Luhangassa, pienistä kattovuodon kunnostuksista vesivahinkojen ja vuotovaurioiden korjauksiin. Teemme kastuneiden villojen tai laudoitusten vaihdot sekä kattoturvatuotteiden paikkaukset, aluskatteen ja rakenteiden uusimiset samoin kuin myrskyvaurioiden korjaukset. Käsiimme voit jättää luottavaisin mielin minkä tahansa kattomallin tai -materiaalin – paikkaamme harja-, auma-, pulpetti- ja taitekatot tiilestä peltiin sekä palahuopaan. Suoritamme siististi niin omakotitalon, kesämökin kuin autotallinkin katon korjaukset, kunnostukset pihakatokseen ja rantasaunaan sekä muihin asuin- tai ulkorakennuksiin. Lisäksi saat meiltä katon korjaustyöt kaikissa saarikohteissa.

Toimialueeseemme sisältyy kattavasti muukin Keski-Suomi; Jämsä, Jyväskylä, Muurame, Toivakka ja Joutsa. Ammattilaistemme kattotöitä voit hyödyntää verotuksessa kotitalousvähennyksen kohdalla, ja sivujemme kautta on kuluihin haettavissa joustavaa rahoitusta tarpeen mukaan. Toteutamme korjaukset varmoin ottein avaimet käteen- periaatteella, asiakaslähtöisellä palvelulla aina kattosi ehdoilla ja parhaaksi. Tuloksena on tiivis ja toimiva katto, joka pitää suojassa rakenteet – ota siis yhteyttä ja pyydä tarjouksemme katon korjauksesta Luhangassa!

Kattavat kattotyöt katon korjauksesta katon huoltoon ja remonttiin Luhangassa

Kokeneet kattoammattilaisemme korjaavat Luhangassa kaikki katot huopa- ja palahuopakatoista tiilikattoihin sekä peltikattoihin. Jos katto vuotaa, kattoikkuna falskaa tai aluskate kaipaa paikkausta, löytyy meiltä kattava tietotaito ongelman korjaamiseksi. Kun katon korjaus ei enää riitä, remontoimme huopakattosi, tiilikattosi ja peltikattosi avaimet käteen -palvelulla. Uutta kattoremonttia voidaan lykätä laadukkailla kattohuolloillamme, joilla varmistat kattosi toimivuuden ja pitkäikäisyyden. Puhdistamme katon ja vesikourut, pudotamme lumet, poistamme jääpuikot ja tarjoamme muut katon huoltotyöt kattosi tarpeiden mukaan. Ota yhteyttä missä tahansa kattotyössä Luhangan alueella!

Huopakaton korjaus Luhanka – laatuvarma tiivistys kohteeseen kuin kohteeseen

Huopakaton korjaus Luhanka, kun korjaus tehdään kokeneiden ammattilaistemme voimin, on palkintona käyttövarma katto. Huopakatolla, eli bitumikatolla korjaustarve liittyy tyypillisesti katepinnan vaurioihin. Mekaaniset sekä kemialliset rasitukset jäytävät etenkin vanhempaa huopaa, ja kun suojaava sirote hiutuu pinnasta pois, kate joutuu vaurioille alttiiksi. Lisäksi kermejä kuivattavat osaltaan ikääntyminen sekä uv-säteily, jolloin huovan elastiset ominaisuudet heikentyvät, ja halkeilua tapahtuu helpommin. Kattoon saattaa ilmestyä kulumia, kupruja, reikiä, repeämiä ja painumia, joskus jopa suoranaisia pullistumia eli niin kutsuttuja huopakaton höyrypusseja. Tai sitten huopakatto tai palahuopakatto vuotaa saumojen tai läpivientien kohdalta, kun liitoksia rikkovat sammaleen juuret sekä talvella lumikuorman paine. Vielä eräs mahdollinen uhkatekijä ovat huopakaton myrskyvahingot, jotka saattavat tehdä tuntuvaa tuhoa uudella ja terveelläkin katolla. Ehkä huopakatto tai palahuopakatto vaurioitui, kun puu kaatui talon tai katon päälle myrskyssä, tai kun myrskytuuli riepotteli kattohuopia tai myrsky vahingoitti kattotekniikkaa.

Toteutamme huopakaton sekä palahuopakaton korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Luhangassa, tarvittiinpa yksittäistä katepinnan paikkausta tai myrskyvaurioiden korjausta. Valitsemme kaikki käsittelyaineet ja menetelmät tarkasti vaurioiden mukaan, jotta paikkausjälki on siisti ja kestävä sekä kattosi kannalta optimaalinen. Kun kyse on pienehköistä katepinnan kulumista, voi riittää kunnostus massalla, kun taas isompiin vauriokohtiin täytyy kenties asentaa nimenomaiset huopakaton paikkapalat. Tiivistämme aukeilleet saumat ja liimaamme irronneet bitumipaanut palahuopakatolta, ja kuprut eli höyrypussit viillämme auki katepinnan tasoitusta varten. Hoidamme Luhangassa huopakaton tulityöt ja alushuovan sekä umpilaudoituksen vaihdot, samoin erityisen vaativat tasakaton korjaukset, tiivistykset sekä paikkaukset. Lisäksi suoritamme huopakaton sekä palahuopakaton korjaustyöt saarikohteissa – katto kuin katto ja työ kuin työ, meiltä homma luonnistuu!

Peltikaton korjaus Luhanka, pitämässä liitokset priimakunnossa

Peltikaton korjaus Luhanka – luotettava palvelu kattosi parhaaksi löytyy raudanlujien osaajiemme toimesta. Paikkaamme esimerkiksi korroosion jäljet, kuten reiät ja ruostekohdat katteesta. Haasteita peltikatolle tuottavat myös hyvin arkiset sään ja ajan rasitukset, kun sadevedet, uv-säteily, pakkanen ja jää pääsevät vuoroin asuttamaan kattoa. Toistuvat lämpötilanvaihtelut aiheuttavat kattopeltien elämistä edestakaisin, jolloin kiinnikkeet löystyvät ja liitokset alkavat irvistää, ja tuloksena vesitiiveys on tiessään. Jos taas peltikatto vuotaa rakenteisiin, on syytä katsastaa yläpohjan tilanne – ehkä tarvitaankin peltikaton aluskatteen korjausta, tiivistystä sekä paikkausta. Tai ehkäpä katon ovat päässeet yllättämään äkilliset myrskyvauriot, joiden tuhot voivat vaihdella katepinnan naarmuista rikkinäisiin välikaton rakenteisiin. Kenties katto kärsi vahinkoa, kun myrsky kaatoi puun peltikaton tai talon päälle. Tai sitten tuuli tai myrsky irrotti kattopellit ja peltilistat, tai myrsky muulla tavoin vioitti kattoa.

Peltikaton korjaus ja tiivistys Luhangassa tarkoittaa yleensä täsmätöitä, kuten yksittäisten peltikaton reikien paikkausta tai reikiintyneiden kattopeltien vaihtoa. Myös pohjatyöt, kuten lian- ja ruosteenpoiston, toteutamme aina huolella, niin että massaukset saadaan takuulla tarttumaan, ja työnjälki on mahdollisimman pitävä. Mikäli reikä löytyy kattopeltien kiinnikkeen kohdalta, teemme naulojen tai kateruuvien vaihdot uusiin kateruuveihin, sekä suoritamme lisäkiinnitykset kattopelteihin, jos alkuperäinen asennus on tehty liian harvaan. Hoidamme Luhangassa myös pienet ja suuret peltikaton yläpohjan paikkaukset, huonokuntoisten eristeiden uusimiset sekä lahonneiden rakenteiden vaihdot. Kattopeltisepiltämme sujuvat niin ikään peltikaton myrskyvaurioiden korjaukset, sekä peltikaton kunnostukset saarimökillä ja muualla saarikohteissa.

Tiilikaton korjaus Luhanka – tuloksena ehjä ja energiatehokas katto

Tiilikaton korjaus Luhanka, toteutamme tiiviin ja tyylipuhtaan korjauksen kaikille kattokokonaisuuksille. Myös tiilikaton saattavat päästä rikkomaan äkilliset myrskyvauriot. Ehkä tuuli tai myrsky irrotti ja vei mukanaan harjatiilen, kattotiilen tai reunatiilen. Tai sitten katto joutui kärsimään, kun myrsky kaatoi puun tiilikaton tai talon päälle. Tyypillisimmin tiilikatto kuitenkin rapautuu pikkuhiljaa sään ja ajan kulutuksissa, kun kattoa nakertavat sammal ja lumikuorma sekä jatkuvat lämpötilanvaihtelut. Sammal syö tiilestä mineraaleja ja upottaa juurensa katteeseen, ja lumi taas voi painaa rakenteita notkolle tai synnyttää liitoksiin saumavuotoja. Ikääntyvälle tiilikatolle tutuksi tulee myös pakkasrapautumisen kierre, kun haurastunut kate imee kosteutta, joka vuoroin jäätyy ja sulaa. Kun tiilikatto vuotaa, voi haasteita löytyä myös aluskatteen ja yläpohjan tienoilta – ehkäpä aluskate on kulunut tai mekaanisesti vaurioitunut, tai jo alun perin väärin asennettu.

Tiilikaton korjaus, paikkaus ja tiivistys Luhangassa kannattaa toteuttaa ajoissa, ennen kuin katto ehtii tarpeettomasti ränsistyä remonttikuntoon. Ajoissa tehtyinä riittävät yleensä pienemmät, paikalliset korjaukset, kuten irronneiden peltien kiinnitykset sekä rikkinäisten kattotiilien vaihdot. Toteutamme myös tiilikaton aluskatteen korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Luhangassa, samoin myrskyvaurioiden korjaukset sekä katon kunnostukset saarikohteissa. Tiilikaton korjauksen viimeistelynä pintakäsittelemme kärsineet tiilet, jotta haurastunut kate saa taas toimivan suojan säätä ja sammalta vastaan.

Aluskatteen korjaus, paikkaus ja tiivistys Luhanka, tukemassa katon täyttä vedenpitävyyttä

Aluskatteen korjaus, paikkaus ja tiivistys Luhanka – varmistamme vedenpitävyyden tasokkailla tuotteilla sekä turvallisin, toimivin menetelmin. Aluskatetta tarvitaan poistamaan rakenteista sekä ulkoa että sisältä tuleva kosteus. Pienikin vuoto saattaa yläpohjassa johtaa mittaviin kosteusongelmiin, joten kunnostukset on hyvä toteuttaa välittömästi epäkohtien havaitsemisen jälkeen. Kun aluskate vuotaa, syynä saattavat olla sään ja iän tuomat kulumat, joskus myös asennukseen liittyvät virheet tai äkilliset mekaaniset vauriot. Kokeneet tekijämme hoitavat taidolla kaikki aluskatteen paikkaukset – niin peltikaton kuin tiilikatonkin aluskatteen korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Luhangassa.

Toteutamme yksittäisten reikien paikkaukset ja aluskatteen osittaiset vaihdot, ja purkutöitä tehtäessä silmäilemme läpi myös yläpohjan kunnon sekä tilanteen. Korjaamme katolta valumajäljet, lahovauriot ja kastuneet villat, sekä parannamme eristystä tai välikaton tuuletusta, jos ilmanvaihdon toimivuus niin vaatii. Palvelemme aluskatteen korjauksissa ja paikkauksissa kaikkien elementtien osalta, myös jiiristä ja sisätaitteesta sekä vaikkapa savupiipun kohdalta. Asennamme jiireihin oppikirjan mukaiset, kahdensuuntaiset aluskatteet, sekä suoritamme aluskatteen ylösnostot ja huolellisen tiivistämisen savupiippuun. Meiltä saat aluskatteen korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Luhangassa myös läpiviennin kohdalta; kattoikkunan, kattovalokuvun, viemärintuuletusputken, ilmanvaihtoputken ja kattoluukun kohdalta.

Kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Luhanka – korjaus hoitaa läpiviennit laadulla kuntoon

Kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Luhanka – korjaus tekee katosta taas ensiluokkaisesti toimivan, kun asialla ovat kattoammattilaisemme. Läpiviennit muodostavat selkeän vuotoriskin puhkaistessaan vesikatteen ja aluskatteen. Kun kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai jokin muu kattoläpivienti vuotaa Luhangassa, paras ratkaisu on pyytää paikalle kokenut kattokorjaustiimimme. Suoritamme katon korjaukset vuotavan savupiipun, kattoikkunan ja kattovalokuvun kohdalta, sekä kattoluukun, ilmanvaihtoputken, viemärintuuletusputken tai muun läpiviennin kohdalta. Vaihdamme virttyneet tiivistykset ja kuluneet, kärsineet suojapellit. Asennamme myös aluskatteen ylösnostot sekä puuttuvat tiivistekappaleet.

Tiedämme mitä tehdä, kun kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Luhangassa – ota siksi yhteyttä ja pyydä tarjouksemme katon korjauspalvelusta!

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt