Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Katon korjaus Muonio

Katon korjaus Muonio, tuloksena turvaa ja toimivuutta katollesi, kun asialla ovat ensiluokkaiset ammattilaisemme. Korjaustarvetta tuottavat niin ajan hampaan nakerrus kuin sään ja ympäristön kulutuksetkin. Kenties katto vuotaa esimerkiksi savupiipun juuresta tai piipun tai läpiviennin kohdalta, tai ehkä täytyy toteuttaa vuotavan kattoikkunan, kattovalokuvun tai kattoluukun korjaus sekä tiivistys. Uudemmalla katolla riittävät yleensä pienet, paikalliset täsmätyöt, kun taas vanhempi katto voi vaatia osakseen jo kattavampia kunnostustoimia. Katon haasteisiin kuuluvat muun muassa sään- ja lämpötilanvaihtelut, sammal, kosteus ja lehtiroska sekä paahtava uv-säteily. Vuosien varrella tiili murentuu, huopa halkeilee ja pelti ruostuu, ja tilannetta pahentavat kattohuollon laiminlyönti sekä alkuperäisen asennuksen virheet. Toisaalta uusi ja tervekin katto voi hetkessä joutua korjauskuntoon, mikäli kohdalle osuvat varoittamatta myrsky- tai lumivauriot. Ehkä rakenteita rikkoutui, kun puu kaatui myrskyssä talon, mökin tai katon päälle, tai kun lumi irrotti tikkaat, kattoläpiviennin tai lumiesteen, niin että kattoon tuli reikä. Laadukas katon kunnostus kuitenkin säästää monelta murheelta. Katto välttää kosteus- ja homehaitat sekä turhat, ennenaikaiset remontit.

Toteutamme mallikkaat katon korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Muoniossa, yksittäisen kattovuodon kunnostuksesta lumi- sekä myrskyvaurioiden korjauksiin. Teemme aluskatteen ja läpivientien tiivistykset sekä katon vesivahinkojen ja vuotovaurioiden paikkaukset, kastuneiden villojen tai laudoituksien vaihdot samoin kuin kattoturvatuotteiden korjaukset. Kunnostamme taidolla kaikenlaiset kohteet katon mallista tai materiaalista riippumatta – harja-, auma-, tasa- sekä taitekatot tiilestä peltiin ja palahuopaan. Suoritamme niin omakotitalon, autotallin, -katoksen, varaston kuin mökin katon korjaukset, kunnostukset kaikkiin asuin- ja ulkorakennuksiin sekä myös saaressa sijaitseviin kohteisiin. Ammattilaistemme kattotöitä voit hyödyntää verotuksessa kotitalousvähennyksen kohdalla, ja sivujemme kautta on kuluihin haettavissa joustavaa, luotettavaa rahoitusta. Palvelemme korjauksissa laadukkain tuottein ja kohteelle turvallisin menetelmin, avaimet käteen- periaatteella aina kattosi tarpeiden mukaan. Toimialueeseemme kuuluu Muonion ohessa muukin Lappi; Kolari, Kittilä, Enontekiö, Pello ja Rovaniemi. Hanki siis katollesi parasta palvelua ja luotettavat, laatuvarmat paikkaukset – ota yhteyttä ja pyydä tarjouksemme katon korjauksesta Muoniossa!

Kattavat kattotyöt katon korjauksesta katon huoltoon ja remonttiin Muoniossa

Kokeneet kattoammattilaisemme korjaavat Muoniossa kaikki katot huopa- ja palahuopakatoista tiilikattoihin sekä peltikattoihin. Jos katto vuotaa, kattoikkuna falskaa tai aluskate kaipaa paikkausta, löytyy meiltä kattava tietotaito ongelman korjaamiseksi. Kun katon korjaus ei enää riitä, remontoimme huopakattosi, tiilikattosi ja peltikattosi avaimet käteen -palvelulla. Uutta kattoremonttia voidaan lykätä laadukkailla kattohuolloillamme, joilla varmistat kattosi toimivuuden ja pitkäikäisyyden. Puhdistamme katon ja vesikourut, pudotamme lumet, poistamme jääpuikot ja tarjoamme muut katon huoltotyöt kattosi tarpeiden mukaan. Ota yhteyttä missä tahansa kattotyössä Muonion alueella!

Huopakaton korjaus Muonio – täsmäottein ja taidokkaalla palvelulla

Huopakaton korjaus Muonio, hallittu ja taidokas toteutus luonnistuu kokeneiden asiantuntijoidemme toimesta. Huopakaton, eli bitumikaton saattavat rikkoa muun muassa myrskyvauriot. Kenties myrskytuuli riepotteli huopavuotia, tai myrsky irrotti huopakaton pellitykset. Tai sitten huopakatto tai palahuopakatto vaurioitui, kun puu kaatui myrskyssä talon tai katon päälle. Useimmiten korjaustarpeen kuitenkin aiheuttavat arkiset ympäristön kulutukset, ja mekaaniset sekä kemialliset rasitukset vaivaavat etenkin vanhempaa huopaa. Kermistä aluksi löytyvä sirotekerros hiutuu vähä vähältä pois, ja kun ikääntyminen sekä uv-säteily kuivattavat huopaa, halkeilua tapahtuu helpommin. Kattoon saattaa syntyä kulumia, kupruja, reikiä, repeämiä ja painumia, joskus jopa suoranaisia pullistumia eli niin kutsuttuja huopakaton höyrypusseja. Tai sitten huopakatto tai palahuopakatto vuotaa liitosten tai läpivientien kohdalta – saumat saattavat pettää seisovan veden alla, tai sammaleen tai lumikuorman toimesta.

Meiltä hoituu huopakaton sekä palahuopakaton korjaus, tiivistys ja paikkaus Muoniossa, katepinnan kunnostuksista huopakaton tulitöihin sekä myrskyvaurioiden korjauksiin. Käsittelyaineet ja korjaustavat valitsemme tarkasti vaurioille sopiviksi, niin että tulos on työnjäljeltään siisti ja pitävä sekä kattosi kannalta optimaalinen. Esimerkiksi pienehköille katepinnan kulumille voi riittää kunnostus massalla, kun taas isompiin vauriokohtiin mitoitamme ja asennamme erityiset huopakaton paikkapalat. Tiivistämme halkeilleet saumat ja liimaamme irronneet bitumipaanut palahuopakatolta, ja leikkaamme auki sekä tasoitamme kuntoon kuprut eli huopakaton höyrypussit. Saat meiltä Muoniossa myös huopakaton alushuovan ja umpilaudoituksen vaihdot, sekä taitoa kysyvät tasakaton korjaukset, tiivistykset sekä paikkaukset. Lisäksi suoritamme huopakaton sekä palahuopakaton korjaustyöt saarikohteissa – katto kuin katto ja työ kuin työ, meiltä homma hoituu.

Peltikaton korjaus Muonio – selvitämme kattosi huolet ja haastekohdat

Peltikaton korjaus Muonio, tiivistämme kattosi mittavalla kokemuksella, laatutuottein ja ensiluokkaisin tuloksin. Paikkaamme muun muassa korroosion jäljet, kuten reiät ja ruostekohdat katteesta. Muihin peltikaton uhkiin lukeutuvat sään- ja lämpötilanvaihtelut, kun aurinko, vesi, pakkanen ja jää saavat kattopellit elämään edestakaisin. Lämpöliikkeen vaikutuksesta kiinnikkeet höltyvät ja peltien liitokset alkavat irvistää, jolloin vesitiiveys menetetään, ja katto kaiken lisäksi rämisee tuulella. Kun peltikatto vuotaa, voi ongelmia löytyä myös yläpohjan ja aluskatteen tienoilta – vaikkapa aluskate saattaa olla vanhuuttaan kulunut ja sitä myötä kosteuden hapertama. Peltikaton saattavat äkisti rikkoa myös lumi- tai myrskyvauriot, jotka eivät katso katon ikää eivätkä kuntoa, kun sattuvat osumaan kohdalle. Ehkä tuuli tai myrsky irrotti kattopellit ja peltilistat, tai myrsky kaatoi puun peltikaton tai talon päälle. Tai sitten lumi pudotti rännit tai repi mukanaan alas kattotuotteet, niin että peltiin tuli reikiä.

Peltikaton korjaus ja tiivistys Muoniossa tarkoittaa yleensä täsmätöitä, kuten nykyisen peltikaton reikien paikkausta tai yksittäisten kattopeltien vaihtoa. Hoidamme tunnolliset pohjatyöt, kuten lian sekä ruosteen poiston alustasta, niin että massaukset saadaan tarttumaan hyvin, ja lopputulos on pitävä sekä pitkäikäinen. Toteutamme kattopeltien lisäkiinnitykset sekä naulojen tai kateruuvien vaihdot uusiin kateruuveihin, samoin peltikaton aluskatteen korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Muoniossa. Kattopeltisepiltämme sujuvat myös peltikaton lumi- sekä myrskyvaurioiden korjaukset, sekä peltikaton kunnostukset saarimökillä ja muualla saarikohteissa.

Tiilikaton korjaus Muonio, kattavalla tietotaidolla ja osaamisella kauttamme

Tiilikaton korjaus Muonio – mallikkaat sekä pitkäikäiset paikkaukset toteuttaa asiantunteva kattopalvelumme. Tiilikatonkin kohtaloksi saattavat koitua myrskyn aiheuttamat vauriot. Kenties tuuli tai myrsky irrotti ja vei mennessään harjatiilen, kattotiilen tai reunatiilen, tai sitten vahinkoa syntyi, kun myrsky kaatoi puun tiilikaton tai talon päälle. Toisaalta korjaustarve saattaa hyvin kehittyä pidemmän ajanjakson kuluessa, kun kattoa nakertavat sammal ja lumikuorma sekä jatkuvat lämpötilanvaihtelut. Sammal syö tiilestä ravinteita sekä ujuttaa juuriaan katteeseen, ja lumi taas voi painaa rakenteet notkolle tai synnyttää liitoksiin saumavuotoja. Ikääntyvä tiilikatto tuntee nahoissaan myös pakkasrapautumisen kierteen, kun huokoinen kate imee kosteutta, joka vuoroin jäätyy ja sulaa. Jos taas tiilikatto vuotaa rakenteisiin, on hyvä katsastaa yläpohjan tilanne. Ehkäpä aluskate on kärsinyt mekaanisen vaurion, tai asennettu väärälle kireydelle.

Tiilikaton korjaus, paikkaus ja tiivistys Muoniossa ehkäisee isommat murheet, kuten ikävät kosteus- ja lahohaitat sekä ennenaikaiset remontit. Tyypillistä on, että korjaustarve osoittautuu luonteeltaan hyvinkin paikalliseksi, niin että katolle riittävät yksittäiset toimet, kuten rikkinäisten kattotiilien vaihto. Saat meiltä myös tiilikaton aluskatteen korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Muoniossa, samoin myrskyvaurioiden korjaukset sekä katon saneeraukset saarikohteissa. Tiilikaton korjauksen ja paikkauksen lopuksi pintakäsittelemme kärsineet tiilet, jotta kulunut kate saadaan takaisin turvaan sään ja sammaleen vaaroilta.

Aluskatteen korjaus, paikkaus ja tiivistys Muonio, paikkaus palvelee kattoasi pitkällä tähtäimellä

Aluskatteen korjaus, paikkaus ja tiivistys Muonio – laadukas ja luotettava korjauspalvelu toteutetaan toimestamme kattosi parhaaksi. Aluskate on välttämätön osa toimivaa kattoa etenkin maamme vaihtelevissa sääoloissa. Moitteeton ja oikein asennettu aluskate poistaa sekä ulkoa että sisältä tulevan kosteuden, ennen kuin se tiivistyy eristeisiin tai muihin yläpohjan rakenteisiin. Kun aluskate vuotaa, syynä ovat yleensä sään ja iän tuomat kulumat, joskus myös alkuperäisen asennuksen virheet tai äkilliset mekaaniset vauriot. Meiltä saat tehokkaat ja taitavat kunnostukset ongelman luonteesta riippumatta – niin peltikaton kuin tiilikatonkin aluskatteen korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Muoniossa.

Paikkaamme aluskatteen yksittäiset reiät sekä vaihdamme reikiintyneet vuodat, ja purkutöitä tehtäessä katsastamme läpi myös yläpohjan kunnon sekä tilanteen. Korjaamme katolta kastuneet villat, valumajäljet sekä lahovauriot, ja parannamme eristystä tai välikaton tuuletusta, jos se kattosi tapauksessa on tarpeen. Suoritamme aluskatteen korjaukset ja paikkaukset minkä tahansa elementin suhteen, myös jiiristä ja sisätaitteesta sekä vaikkapa savupiipun kohdalta. Asennamme jiireihin oikeaoppiset, kahdensuuntaiset aluskatteet, sekä toteutamme aluskatteen ylösnostot ja tarkan tiivistämisen savupiippuun. Aluskatteen korjaus, paikkaus ja tiivistys Muoniossa sujuu meiltä myös läpiviennin kohdalta – kattovalokuvun, ilmanvaihtoputken, viemärintuuletusputken, kattoluukun ja kattoikkunan kohdalta.

Kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Muonio – korjaus on panostus kattosi pitkään ikään

Kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Muonio – korjaus hoitaa kattosi hallitusti kuntoon, kun asialla ovat aikaansaavat ammattilaisemme. Läpiviennit muodostavat merkittävän vuotoriskin puhkaistessaan vesikatteen ja aluskatteen. Kun kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai jokin muu kattoläpivienti vuotaa Muoniossa, pelasta kattosi pahemmilta vaurioilta teettämällä kunnostukset kauttamme. Meiltä saat katon korjaukset vuotavan savupiipun, kattoikkunan ja kattovalokuvun kohdalta, sekä kattoluukun, ilmanvaihtoputken, viemärintuuletusputken tai muun läpiviennin kohdalta. Vaihdamme kuluneet suojapellit ja aikansa eläneet tiivisteet. Lisäksi asennamme aluskatteen ylösnostot sekä läpivientien tiivistekappaleet.

Hoidamme homman, kun kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Muoniossa – ota siis yhteyttä ja pyydä tarjouksemme katon korjauspalvelusta!

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt