Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Katon korjaus Nurmes

Katon korjaus Nurmes – kunnostus taitavien tekijöidemme toimesta on täsmäpaikkauksia kattosi parhaaksi. Korjaustarve saavuttaa jokaisen katon ennemmin tai myöhemmin. Aluksi kyse voi olla hyvinkin pienistä, paikallisista epäkohdista, jolloin riittää yleensä katon tiivistys tai yksittäisen kattovuodon korjaus. Jos ongelmat kuitenkin pääsevät muhimaan pidemmän aikaa itsekseen, syntyy yhä vakavampia vaurioita, kuten kosteus- ja lahohaittoja. Kun katto vuotaa, yleisiä syitä ovat sään- ja lämpötilanvaihtelut, sammal, kosteus ja lehtiroska sekä paahtava uv-säteily. Vuosien vieriessä pelti ruostuu, tiili murentuu ja huopa halkeilee, ja tilannetta pahentavat vielä kattohuollon laiminlyönti sekä alkuperäisen asennuksen virheet. Toisaalta uusi ja tervekin katto voi nopeasti joutua korjauskuntoon, mikäli kohdalle osuvat odottamattomat lumi- tai myrskyvauriot. Kenties katto kärsi vahinkoa, kun puu kaatui myrskyssä talon, mökin tai katon päälle, tai kun lumi irrotti tikkaat, kattoläpiviennin tai lumiesteen, niin että kattoon tuli reikä.

Vuotaako katto vaikkapa savupiipun juuresta tai piipun tai läpiviennin kohdalta? Tai onko tarpeen teettää vuotavan kattoikkunan, kattovalokuvun tai kattoluukun korjaus sekä tiivistys? Meiltä saat sujuvat katon korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Nurmeksessa, yksittäisistä katepinnan kunnostuksista vesivahinkojen ja vuotovaurioiden korjauksiin. Teemme kastuneiden villojen tai laudoitusten vaihdot sekä kattoturvatuotteiden paikkaukset, aluskatteen ja rakenteiden uusimiset samoin kuin myrskyvaurioiden korjaukset. Huoleksemme voit jättää kaikki katot kohteen mallista tai materiaalista riippumatta – paikkaamme harja-, auma-, pulpetti- ja taitekatot tiilestä peltiin sekä palahuopaan. Voit tilata toimestamme omakotitalon, autotallin, -katoksen ja mökin katon korjaukset, kunnostukset varastoon ja pihasaunaan sekä muihin asuin- tai ulkorakennuksiin. Lisäksi saat meiltä katon korjaustyöt saaressa sijaitsevissa kohteissa.

Toimialueeseemme kuuluu kattavasti muukin Pohjois-Karjala; Juuka, Lieksa, Polvijärvi, Kontiolahti ja Joensuu. Kattotöihin sisältyy mahdollisuus rahoitukseen ja kotitalousvähennyksen hyödyntämiseen, ja tuomme mukanamme kaiken tarvittavan suojapressuista piipunhattuun. Toteutamme korjaukset laatutuottein ja asiakaslähtöisellä palvelulla, avaimet käteen- periaatteella aina kattosi tarpeiden mukaan. Tiivis ja toimiva katto varmistaa talosi täyden hyvinvoinnin – ota siis yhteyttä ja pyydä tarjouksemme katon korjauksesta Nurmeksessa!

Kattavat kattotyöt katon korjauksesta katon huoltoon ja remonttiin Nurmeksessa

Kokeneet kattoammattilaisemme korjaavat Nurmeksessa kaikki katot huopa- ja palahuopakatoista tiilikattoihin sekä peltikattoihin. Jos katto vuotaa, kattoikkuna falskaa tai aluskate kaipaa paikkausta, löytyy meiltä kattava tietotaito ongelman korjaamiseksi. Kun katon korjaus ei enää riitä, remontoimme huopakattosi, tiilikattosi ja peltikattosi avaimet käteen -palvelulla. Uutta kattoremonttia voidaan lykätä laadukkailla kattohuolloillamme, joilla varmistat kattosi toimivuuden ja pitkäikäisyyden. Puhdistamme katon ja vesikourut, pudotamme lumet, poistamme jääpuikot ja tarjoamme muut katon huoltotyöt kattosi tarpeiden mukaan. Ota yhteyttä missä tahansa kattotyössä Nurmeksen alueella!

Huopakaton korjaus Nurmes, räätälöity kunnostus kattosi mukaan

Huopakaton korjaus Nurmes – kulunut kattohuopa kunnostetaan tiiviiksi taitavien ammattilaistemme tarkoissa käsissä. Huopakatolla, eli bitumikatolla korjaustarve paikantuu tyypillisesti juuri katepintaan. Mekaaniset sekä kemialliset rasitukset verottavat etenkin vanhempaa huopaa, ja kun suojaava sirote hiutuu pinnasta pois, kate joutuu vaurioille alttiiksi. Lisäksi kermiä pyrkivät kuivattamaan ikääntyminen sekä uv-säteily, jolloin huovan elastiset ominaisuudet heikentyvät, ja riski halkeilulle kasvaa. Kattoon saattaa syntyä reikiä, repeämiä, kulumia, painumia tai kupruja, joskus jopa silminnähtäviä pullistumia eli niin kutsuttuja huopakaton höyrypusseja. Tai sitten huopakatto tai palahuopakatto vuotaa saumojen tai läpivientien kohdalta – liitoksia järsivät sammaleen juuret sekä talvella lumikuorman paine. Vielä eräs mahdollinen vaaranpaikka ovat huopakaton myrskyvauriot, jotka saattavat vaihdella katepinnan naarmuista rikkinäisiin kattorakenteisiin. Ehkä huopakatto tai palahuopakatto vaurioitui, kun puu kaatui talon tai katon päälle myrskyssä, tai kun myrskytuuli repi katolta huopia irti tai myrsky vioitti kattotekniikkaa.

Meiltä hoituu huopakaton sekä palahuopakaton korjaus, tiivistys ja paikkaus Nurmeksessa. Katsastamme vaurioiden luonteen sekä laajuuden, ja suhteutamme korjaustyöt sen mukaan. Käsittelemme sammaleesta kärsineet saumat ja liimaamme irronneet bitumipaanut palahuopakatolta, ja täsmäkunnostamme massalla pienehköt katepinnan kulumat. Isompiin vauriokohtiin puolestaan asennamme erityiset huopakaton paikkapalat, ja kuprut eli höyrypussit leikkaamme auki katepinnan tasoittamista varten. Saat meiltä Nurmeksessa tasakaton korjaukset, tiivistykset sekä paikkaukset, samaten myös kaikki huopakaton tulityöt ja alushuovan sekä umpilaudoituksen vaihdot. Lisäksi toteutamme huopakaton sekä palahuopakaton myrskyvaurioiden korjaustyöt, sekä huopakaton kunnostukset saarimökillä ja muualla saarikohteissa.

Peltikaton korjaus Nurmes – tiivistämme kattosi timanttisin ottein

Peltikaton korjaus Nurmes, tehokasta huolenpitoa kattosi hyväksi laadukkain ottein ammattilaistemme toimesta. Käsittelemme muun muassa korroosion jäljet, kuten reiät ja ruostekohdat katteesta. Muihin peltikaton uhkiin lukeutuvat sään- ja lämpötilanvaihtelut, kun sadevedet, uv-säteily, pakkanen ja jää saavat kattopellit elämään edestakaisin. Lämpöliikkeen vaikutuksesta kiinnikkeet löystyvät ja peltikaton naulat pumppautuvat ylös, jolloin peltien liitokset alkavat irvistää, ja tuloksena vesitiiveys on tiessään. Jos taas peltikatto vuotaa rakenteisiin, saattaa vaurioita paikantua yläpohjaan – esimerkiksi aluskate voi olla vanhuuttaan kulunut ja sitä myötä kosteuden hapertama. Tai kenties rakenteita rikkoutui, kun myrsky kaatoi puun peltikaton tai talon päälle, tai kun tuuli tai myrsky irrotti kattopellit ja peltilistat, tai myrsky muulla tavoin vioitti kattoa.

Peltikaton korjaus ja tiivistys Nurmeksessa edellyttää onnistuneet pohjatyöt, kuten lian sekä ruosteen poiston alustasta, niin että paikkauksesta saadaan pitävä. Useimmissa kohteissa paras tapa edetä on nykyisen peltikaton reikien paikkaus, sekä toisinaan yksittäisten kattopeltien vaihto, kun vauriot osoittautuvat luonteeltaan paikallisiksi. Mikäli reikä löytyy kattopeltien kiinnikkeen kohdalta, teemme naulojen tai kateruuvien vaihdot uusiin kateruuveihin, sekä tarvittaessa lisäkiinnitykset kattopelteihin, jos pellit on alkujaan asennettu liian harvaan. Saat meiltä Nurmeksessa myös peltikaton aluskatteen korjaukset, tiivistykset sekä paikkaukset, huonokuntoisten eristeiden uusimiset sekä kastuneiden rakenteiden vaihdot. Kattopeltisepiltämme sujuvat niin ikään peltikaton myrskyvaurioiden korjaukset, sekä pienet ja suuret peltikaton paikkaukset kaikissa saarikohteissa.

Tiilikaton korjaus Nurmes, vesitiivis ja toimiva katto kauttamme

Tiilikaton korjaus Nurmes – kunnostukset hoitaa huolella sekä hallitusti asiantunteva ja taitava ammattipalvelumme. Myös tiilikaton kohtaloksi saattavat koitua myrskyn aiheuttamat vauriot. Kenties tuuli tai myrsky irrotti ja vei mukanaan harjatiilen, kattotiilen tai reunatiilen, tai sitten katto joutui kärsimään, kun myrsky kaatoi puun tiilikaton tai talon päälle. Useimmiten korjaustarve on kuitenkin tulosta astetta arkisemmista kulutuksista, kun tiiliä nakertavat sammal ja lumikuorma sekä jatkuvat lämpötilanvaihtelut. Sammal syö tiilestä ravinteita sekä ujuttaa juuriaan katteeseen, kun taas lumi saattaa painaa rakenteet notkolle tai synnyttää liitoksiin saumavuotoja. Ikääntyvä tiilikatto tuntee nahoissaan myös pakkasrapautumisen kierteen, kun haurastunut kate imee kosteutta, joka vuoroin jäätyy ja sulaa. Kun tiilikatto vuotaa, voi olla syytä tarkistaa myös yläpohjan ja aluskatteen tilanne. Esimerkiksi aluskatteesta saattaa löytyä epäkohtia, kuten vaurioita tai asennusvirheitä.

Tiilikaton korjaus, paikkaus ja tiivistys Nurmeksessa tarkoittaa yleensä täsmätoimia, kuten irronneiden peltien kiinnitystä sekä rikkinäisten kattotiilien vaihtoa. Olennaista on, että kunnostukset toteutetaan riittävän hyvissä ajoin, niin ettei katto pääse tarpeettomasti ränsistymään remonttikuntoon. Hoidamme myös tiilikaton aluskatteen korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Nurmeksessa, samoin myrskyvaurioiden korjaukset sekä katon saneeraukset saarikohteissa. Tiilikaton korjauksen ja paikkauksen lopuksi pintakäsittelemme kärsineet tiilet, jotta huokoistunut kate saa takaisin suojansa kosteutta ja kasvustoa vastaan.

Aluskatteen korjaus, paikkaus ja tiivistys Nurmes, varmoin ottein ja vankalla kokemuksella

Aluskatteen korjaus, paikkaus ja tiivistys Nurmes – taitava ja siisti korjausjälki onnistuu kokeneiden osaajiemme varmoissa käsissä. Aluskate on välttämätön katon toimivuuden kannalta etenkin maamme vaihtelevissa sääoloissa. Laadukas ja oikein asennettu aluskate poistaa sekä ulkoa että sisältä tulevan kosteuden, ennen kuin se tiivistyy eristeisiin tai muihin yläpohjan rakenteisiin. Jos aluskate vuotaa, syynä ovat todennäköisesti sään ja iän tuomat kulumat, joskus myös alkuperäisen asennuksen virheet tai äkilliset mekaaniset vauriot. Katonkorjauspalvelumme hoitaa mallikkaasti kaikki aluskatteen kunnostukset – niin peltikaton kuin tiilikatonkin aluskatteen korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Nurmeksessa.

Paikkaamme aluskatteen yksittäiset reiät ja vaihdamme reikiintyneet vuodat, ja purkutöiden yhteydessä silmäilemme läpi myös yläpohjan kunnon sekä tilanteen. Korjaamme katolta valumajäljet, lahovauriot ja kastuneet villat, sekä kohennamme eristystä tai välikaton tuuletusta, jos se ilmanvaihdon puolesta on tarpeen. Toteutamme aluskatteen korjaukset ja paikkaukset minkä tahansa elementin suhteen, myös jiiristä ja sisätaitteesta sekä muun muassa savupiipun kohdalta. Suoritamme aluskatteen ylösnostot ja hoidamme tiivistämisen savupiippuun, sekä asennamme jiireihin oikeaoppiset, kahdensuuntaiset aluskatteet. Saat meiltä aluskatteen korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Nurmeksessa myös läpiviennin kohdalta – kattoikkunan, ilmanvaihtoputken, viemärintuuletusputken, kattoluukun ja kattovalokuvun kohdalta.

Kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Nurmes – korjaus vahvistaa katon turvaa ja toimintakykyä

Kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Nurmes – korjaus tiivistää kattosi viimeisen päälle, kun laitat asialle osaavat ammattilaisemme. Läpiviennit puhkaisevat vesikatteen ja aluskatteen, joten niihin liittyy merkittävä vuotoriski. Kun kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai jokin muu kattoläpivienti vuotaa Nurmeksessa, turvallinen ja toimiva ratkaisu löytyy kokeneen tiimimme kautta. Suoritamme katon korjaukset vuotavan savupiipun, kattoikkunan ja kattovalokuvun kohdalta, sekä kattoluukun, ilmanvaihtoputken, viemärintuuletusputken tai muun läpiviennin kohdalta. Vaihdamme kärsineet suojapellit ja aikansa eläneet tiivisteet. Lisäksi asennamme aluskatteen ylösnostot sekä puuttuvat tiivistekappaleet.

Tiedämme mitä tehdä, kun kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Nurmeksessa, ja toteutamme taidolla muutkin kunnostukset kattosi hyvinvoinnin tueksi. Ehjä ja energiatehokas katto säilyttää talosi rakenteet turvassa – ota siis yhteyttä ja pyydä tarjouksemme katon korjauspalvelusta!

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt