Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Katon korjaus Pelkosenniemi

Katon korjaus Pelkosenniemi – tyylikäs paikkauksemme pitää rakenteet kunnossa ja varmistaa kattosi täyden toimivuuden. Korjaustarve yhyttää kohteen kuin kohteen ennemmin tai myöhemmin. Ehkä katto vuotaa esimerkiksi savupiipun juuresta tai piipun tai läpiviennin kohdalta, jolloin saattaa hyvin riittää katon tiivistys tai yksittäisen kattovuodon korjaus. Jos ongelmien kuitenkin annetaan äityä pitkään omalla painollaan, syntyy yhä vakavampia vaurioita, ja korjaustenkin kokoluokka kasvaa. Katon haasteisiin kuuluvat muun muassa sään- ja lämpötilanvaihtelut, kosteus, sammal, lika, lehtiroska sekä auringon paahtava uv-säteily. Vuosien vieriessä tiili murentuu, pelti ruostuu ja huopa halkeilee, ja tilannetta pahentavat vielä kattohuollon laiminlyönti sekä alkuperäisen asennuksen virheet. Toisaalta korjaustarve voi päästä käsiksi uuteen ja terveeseenkin kattoon, mikäli paikalle osuvat äkkiarvaamatta lumi- tai myrskyvauriot. Ehkä katto joutui kärsimään, kun puu kaatui myrskyssä talon, mökin tai katon päälle, tai kun lumi irrotti tikkaat, kattoläpiviennin tai lumiesteen, niin että kattoon tuli reikä.

Toteutamme sujuvat katon korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Pelkosenniemellä, katepinnan yksittäisistä kunnostuksista vesivahinkojen ja vuotovaurioiden korjauksiin. Teemme vuotavan aluskatteen, kattoikkunan, kattovalokuvun tai kattoluukun paikkaukset sekä tiivistykset, kastuneiden villojen tai laudoituksien vaihdot sekä lumi- ja myrskyvaurioiden korjaukset. Käsiimme voit jättää kaikki katot kohteen mallista tai materiaalista riippumatta – paikkaamme harja-, auma-, tasa- sekä taitekatot tiilestä peltiin ja palahuopaan. Suoritamme siististi niin omakotitalon, autotallin kuin kesämökin katon korjaukset, kunnostukset muihin asuin- tai ulkorakennuksiin sekä myös saaresta löytyviin kohteisiin.

Kattotöihin sisältyy mahdollisuus rahoitukseen sekä kotitalousvähennyksen hyödyntämiseen, ja tuomme mukanamme laadukkaat tuotteet sekä osaavan, kokeneen työvoiman. Palvelemme korjauksissa asiakaslähtöisesti ja avaimet käteen- periaatteella, kohteelle turvallisin välinein ja menetelmin räätälöidysti tilanteen mukaan. Toimialueeseemme kuuluu Pelkosenniemen ohessa muukin Lappi; Rovaniemi, Kemijärvi, Sodankylä, Savukoski ja Salla. Lunasta katollesi laadukasta lisäaikaa luotettavien osaajiemme avulla – ota yhteyttä ja pyydä tarjouksemme katon korjauksesta Pelkosenniemellä!

Kattavat kattotyöt katon korjauksesta katon huoltoon ja remonttiin Pelkosenniemellä

Kokeneet kattoammattilaisemme korjaavat Pelkosenniemellä kaikki katot huopa- ja palahuopakatoista tiilikattoihin sekä peltikattoihin. Jos katto vuotaa, kattoikkuna falskaa tai aluskate kaipaa paikkausta, löytyy meiltä kattava tietotaito ongelman korjaamiseksi. Kun katon korjaus ei enää riitä, remontoimme huopakattosi, tiilikattosi ja peltikattosi avaimet käteen -palvelulla. Uutta kattoremonttia voidaan lykätä laadukkailla kattohuolloillamme, joilla varmistat kattosi toimivuuden ja pitkäikäisyyden. Puhdistamme katon ja vesikourut, pudotamme lumet, poistamme jääpuikot ja tarjoamme muut katon huoltotyöt kattosi tarpeiden mukaan. Ota yhteyttä missä tahansa kattotyössä Pelkosenniemen alueella!

Huopakaton korjaus Pelkosenniemi, paikkaus pelastaa kattosi teknisen toimivuuden

Huopakaton korjaus Pelkosenniemi – huolelliset ja hallitut paikkaukset toteuttaa taitava katonkorjauspalvelumme. Huopakaton, eli bitumikaton tyypillisin vaiva ovat katepinnan kuprut ja kulumat. Mekaaniset sekä kemialliset rasitukset verottavat etenkin vanhempaa huopaa, ja kun suojaava sirote hiutuu pinnasta pois, kate joutuu vaurioille alttiiksi. Kermiä pääsevät osaltaan kuivattamaan myös ikääntyminen sekä uv-säteily, jolloin huovan elastiset ominaisuudet heikentyvät, ja riski halkeilulle kasvaa. Kattoon saattaa syntyä kulumia, kupruja, reikiä, painumia ja repeämiä, joskus jopa suoranaisia pullistumia eli niin kutsuttuja huopakaton höyrypusseja. Tai sitten huopakatto tai palahuopakatto vuotaa liitosten ja läpivientien kohdalta, sammaleen juurten sekä lumikuorman syömänä tai myrskyvaurioiden toimesta. Ehkä myrskytuuli riepotteli huopavuotia tai myrsky irrotti huopakaton pellitykset. Tai sitten huopakatto tai palahuopakatto vaurioitui, kun puu kaatui talon tai katon päälle myrskyssä.

Meiltä hoituu huopakaton sekä palahuopakaton korjaus, tiivistys ja paikkaus Pelkosenniemellä. Käsittelyaineet ja korjaustavat valitsemme tarkasti kohteelle sopiviksi. Kun kyse on pienehköistä katepinnan kulumista, voi riittää kunnostus massalla, kun taas isompiin vauriokohtiin mitoitamme ja asennamme erityiset huopakaton paikkapalat. Tiivistämme aukeilleet tai halkeilleet saumat ja liimaamme irronneet bitumipaanut palahuopakatolta, ja leikkaamme auki kuprut eli höyrypussit, jotta kate saadaan tasoitettua kuntoon. Toteutamme Pelkosenniemellä huopakaton tulityöt sekä alushuovan ja umpilaudoituksen vaihdot, samoin taitoa vaativat tasakaton korjaukset, tiivistykset sekä paikkaukset. Lisäksi saat meiltä huopakaton sekä palahuopakaton myrskyvaurioiden korjaustyöt, sekä huopakaton kunnostukset saarimökillä ja muualla saarikohteissa.

Peltikaton korjaus Pelkosenniemi – ruostuneet ja reikäiset kattopellit kuntoon

Peltikaton korjaus Pelkosenniemi, paikkaus hoituu käsissämme vankalla kokemuksella sekä kattavalla tietotaidolla. Peltikaton saattavat yllättää esimerkiksi myrskyn tai lumen tekemät vauriot. Kenties tuuli tai myrsky irrotti kattopellit ja peltilistat, tai myrsky kaatoi puun peltikaton tai talon päälle. Tai sitten lumi pudotti rännit tai repi alustasta kattotuotteet, niin että peltiin tuli reikä. Arkisetkin tekijät laittavat peltikaton ajan mittaan lujille, kun toistuvat lämpötilanvaihtelut saavat kattopellit elämään edestakaisin. Lämpöliikkeen voimasta kiinnikkeet löystyvät ja peltien liitokset alkavat irvistää, jolloin vesitiiveys menetetään, ja katto kaiken lisäksi rämisee tuulella. Kun peltikatto vuotaa, voi haasteita löytyä myös yläpohjan ja aluskatteen tienoilta – vaikkapa aluskate saattaa olla vanhuuttaan kulunut ja sitä kautta kosteuden hapertama. Vielä eräs perinteinen peltikaton uhka on kattoa nuoleva ruoste, ja erityisen helposti korroosio iskee hoitamatta jääneisiin pelteihin.

Peltikaton korjaus ja tiivistys Pelkosenniemellä aloitetaan tilannekartoituksella. Selvitämme ongelmien tarkan syyn ja sijainnin, ja tutkimme mahdolliset vahingot. Useimmissa kohteissa paras tapa edetä on nykyisen peltikaton reikien paikkaus, sekä toisinaan yksittäisten kattopeltien vaihto, kun vauriot jäävät luonteeltaan paikallisiksi. Myös pohjatyöt, kuten lian- ja ruosteenpoiston, toteutamme samoin huolella, niin että massaukset saadaan takuulla tarttumaan, ja korjaustulos on mahdollisimman kestävä. Saat meiltä kattopeltien lisäkiinnitykset sekä naulojen tai kateruuvien vaihdot uusiin kateruuveihin, samaten niin ikään peltikaton aluskatteen korjaukset, tiivistykset sekä paikkaukset. Lisäksi hoidamme peltikaton lumi- sekä myrskyvaurioiden korjaukset Pelkosenniemellä, sekä pienet ja suuret peltikaton kunnostukset kaikissa saarikohteissa.

Tiilikaton korjaus Pelkosenniemi, tiivistämme kattosi timanttiseen kuntoon

Tiilikaton korjaus Pelkosenniemi – paikkaukset kohentavat kattosi tiiveyttä, kun työn hoitaa laadukas ammattitiimimme. Vankkatekoinen tiilikattokin joutuu kärsimään sään ja ympäristön rasituksista. Esimerkiksi sammal ja jäkälä ujuttavat juurensa huokoiseen tiileen, ja ne syövät katteesta ravinteita sekä kuljettavat mukanaan kosteutta. Talvella omat haasteensa tuottaa katon päälle kasautuva lumikuorma, sillä lumi saattaa painaa rakenteet notkolle tai synnyttää liitoksiin saumavuotoja. Ikääntyvä tiilikatto tuntee nahoissaan myös pakkasrapautumisen kierteen, kun haurastunut kate imee kosteutta, joka vuoroin jäätyy ja sulaa. Jos taas tiilikatto vuotaa rakenteisiin, on syytä katsastaa yläpohjan tilanne – kenties tarvitaankin tiilikaton aluskatteen korjausta, tiivistystä sekä paikkausta. Tai ehkä tiilikatto rikkoutui äkillisesti, kun myrsky kaatoi puun tiilikaton tai talon päälle. Tai sitten tuuli tai myrsky irrotti ja vei mukanaan harjatiilen, kattotiilen tai reunatiilen.

Tiilikaton korjaus, paikkaus ja tiivistys Pelkosenniemellä hoidetaan taidolla toimestamme, rikkinäisten tai kuluneiden kattotiilien vaihdosta myrskyvaurioiden korjauksiin. Tärkeää on, että kunnostuksiin ryhdytään riittävän hyvissä ajoin, jotta vältetään vakavammat kattovauriot sekä turhat, ennenaikaiset remontit. Toteutamme myös tiilikaton yläpohjan sekä aluskatteen tiivistykset ja paikkaukset, painuneen rakenteen oikaisut sekä katon saneeraukset saarikohteissa. Tiilikaton korjaus Pelkosenniemellä viimeistellään pintakäsittelemällä kärsineet tiilet, jotta kate saa jälleen pidettyä puolensa säätä ja sammalta vastaan.

Aluskatteen korjaus, paikkaus ja tiivistys Pelkosenniemi, huolellisena laatutyönä kohteeseen kuin kohteeseen

Aluskatteen korjaus, paikkaus ja tiivistys Pelkosenniemi – kokeneiden korjaajiemme kädenjälki tukee kattosi tiiveyttä ja toimivuutta. Aluskatetta tarvitaan poistamaan rakenteista sekä ulkoa että sisältä tuleva kosteus. Pienikin vuoto saattaa yläpohjassa johtaa mittavan kokoluokan ongelmiin, kuten kastuneisiin villoihin ja valumajälkiin sekä laho- ja homehaittoihin. Kun aluskate vuotaa, tyypillisin syy ovat sään ja iän tuomat kulumat, joskus myös alkuperäisen asennuksen virheet tai muut mekaaniset vauriot. Kattopalvelumme hoitaa siististi ja sujuvasti kaikki aluskatteen korjaustyöt – niin peltikaton kuin tiilikatonkin aluskatteen korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Pelkosenniemellä.

Toteutamme aluskatteen reikien paikkaukset sekä reikiintyneiden vuotien vaihdot, katollesi turvallisin tuottein sekä menetelmin viimeistä piirtoa myöten. Tärkeässä roolissa toimivuuden kannalta on riittävä ilmanvaihto, joten kohennamme myös eristystä tai välikaton tuuletusta, jos se kattosi tapauksessa on tarpeen. Saat meiltä aluskatteen korjaukset ja paikkaukset kaikkien elementtien osalta, myös jiiristä ja sisätaitteesta sekä vaikkapa savupiipun kohdalta. Asennamme jiireihin oppikirjan mukaiset, kahdensuuntaiset aluskatteet, sekä suoritamme aluskatteen ylösnostot ja huolellisen tiivistämisen savupiippuun. Lisäksi teemme aluskatteen korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Pelkosenniemellä läpiviennin kohdalta – kattoikkunan, kattovalokuvun, kattoluukun, ilmanvaihtoputken ja viemärintuuletusputken kohdalta.

Kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Pelkosenniemi – korjaus mahdollistaa katolle pitkän ja laadukkaan käyttöiän

Kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Pelkosenniemi – korjaus pidentää nykykaton elinkaarta, kun asialla ovat pätevät kattoammattilaisemme. Läpiviennit puhkaisevat vesikatteen sekä aluskatteen, joten niihin sisältyy selkeä vuotoriski. Kun huomaat, että kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Pelkosenniemellä, tilaa paikalle osaavat tekijämme palauttamaan kattosi tiiveys. Suoritamme katon korjaukset vuotavan savupiipun, kattoikkunan ja kattovalokuvun kohdalta, sekä kattoluukun, ilmanvaihtoputken, viemärintuuletusputken tai muun läpiviennin kohdalta. Vaihdamme hapertuneet tiivistykset sekä kuluneet, kärsineet suojapellit. Asennamme myös aluskatteen ylösnostot ja läpivientien tiivistekappaleet.

Meiltä löydät ratkaisun, kun kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Pelkosenniemellä, ja samalla suoritamme muutkin korjaukset kattosi tarpeiden mukaan. Taidolla kunnostettu katto palvelee laajasti koko talon hyvinvointia – ota siis yhteyttä ja pyydä tarjouksemme katon korjauksesta sekä paikkauksesta!

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt