Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Katon korjaus Pietarsaari

Katon korjaus Pietarsaari, tehokkaalla ja turvallisella laatutoteutuksella tekijöidemme toimesta kaikenlaisiin kohteisiin. Korjaustarvetta ilmenee katolla kuin katolla jossakin vaiheessa elinkaarta. Ehkä katto vuotaa esimerkiksi savupiipun juuresta tai piipun tai läpiviennin kohdalta, tai kenties täytyy tehdä vuotavan kattoikkunan, kattovalokuvun tai kattoluukun korjaus sekä tiivistys. Joissakin kohteissa puolestaan vaaditaan kattavampia kunnostustoimia, kuten vaikkapa lumikuorman tekemien tuhojen tai myrskyvaurioiden korjausta. Kenties katto kärsi vahinkoa, kun puu kaatui myrskyssä talon, mökin tai katon päälle. Tai sitten lumi irrotti tikkaat, lumiesteen tai kattoläpiviennin, niin että kattoon tuli reikä. Haasteita katolle tuottavat myös monet arkiset ympäristön kulutukset, kuten kosteus, lika, lehtiroska, sammal sekä auringon paahtava uv-säteily. Toistuvat lämpötilanvaihtelut pyrkivät hapertamaan läpivientien tiivisteet, ja vuosien saatossa tiili murentuu, pelti ruostuu ja huopa halkeilee. Tilannetta pahentaa entisestään, jos katon huolto on heikoissa kantimissa, tai jos katon alkuperäiseen asennukseen liittyen on tehty mainittavia virheitä.

Toteutamme tyylipuhtaat katon korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Pietarsaaressa, yksittäisen kattovuodon kunnostuksesta aluskatteen ja rakenteiden korjauksiin. Teemme kastuneiden villojen tai laudoituksien vaihdot sekä katon vesivahinkojen ja vuotovaurioiden paikkaukset, jiirien ja läpivientien tiivistykset samoin kuin kattovarustelujen korjaukset. Käsiimme voit uskoa kohteen kuin kohteen katon mallista tai materiaalista riippumatta – paikkaamme harja-, auma-, tasa- sekä taitekatot tiilestä peltiin sekä palahuopaan. Suoritamme taitavasti omakotitalon, kesämökin ja autotallin katon korjaukset, kunnostukset pihakatokseen ja rantasaunaan sekä myös saaressa sijaitseviin kohteisiin.

Kattotöihin sisältyy mahdollisuus rahoitukseen sekä kotitalousvähennyksen hyödyntämiseen, ja tuomme mukanamme osaavan työvoiman sekä ensiluokkaiset tuotteet. Toimialueeseemme kuuluu Pietarsaaren ohessa muukin Pohjanmaa; Luoto, Kruunupyy, Pedersören kunta, Uusikaarlepyy ja Vöyri. Hoidamme korjaukset hallituin ottein ja asiakaslähtöisellä palvelulla, avaimet käteen- periaatteella aina kattosi tarpeiden mukaan. Tuloksena saat tiiviin ja toimivan katon, joka pitää rakenteet terveinä – ota siis yhteyttä ja pyydä tarjouksemme katon korjauksesta Pietarsaaressa!

Kattavat kattotyöt katon korjauksesta katon huoltoon ja remonttiin Pietarsaari

Kokeneet kattoammattilaisemme korjaavat Pietarsaaressa kaikki katot huopa- ja palahuopakatoista tiilikattoihin sekä peltikattoihin. Jos katto vuotaa, kattoikkuna falskaa tai aluskate kaipaa paikkausta, löytyy meiltä kattava tietotaito ongelman korjaamiseksi. Kun katon korjaus ei enää riitä, remontoimme huopakattosi, tiilikattosi ja peltikattosi avaimet käteen -palvelulla. Uutta kattoremonttia voidaan lykätä laadukkailla kattohuolloillamme, joilla varmistat kattosi toimivuuden ja pitkäikäisyyden. Puhdistamme katon ja vesikourut, pudotamme lumet, poistamme jääpuikot ja tarjoamme muut katon huoltotyöt kattosi tarpeiden mukaan. Ota yhteyttä missä tahansa kattotyössä Pietarsaaren alueella!

Huopakaton korjaus Pietarsaari – meiltä saat kunnostukset vauriokohtiin viimeisen päälle pätevästi

Huopakaton korjaus Pietarsaari, katepinnan paikkaukset parantavat turvaa, kun työt hoitaa kokenut kattopalvelutiimimme. Huopakatto, eli bitumikatto voi kärsiä osansa muun muassa myrskyvaurioista. Ehkä myrskytuuli riepotteli huopavuotia tai myrsky irrotti huopakaton pellitykset. Tai sitten huopakatto tai palahuopakatto vaurioitui, kun puu kaatui myrskyssä talon tai katon päälle. Tyypillisimmin korjaustarve on kuitenkin tulosta sään ja ympäristön kulutuksista, jotka vievät vääjäämättä veronsa etenkin vanhemmanpuoleisesta huovasta. Kermistä aluksi löytyvä sirotepinta hiutuu vähä vähältä pois, ja kun ikääntyminen sekä uv-säteily kuivattavat huopaa, riski halkeilulle kasvaa. Kattoon saattaa muodostua kulumia, reikiä, kupruja, repeämiä ja painumia, joskus jopa silminnähtäviä pullistumia eli niin sanottuja huopakaton höyrypusseja. Tai sitten huopakatto tai palahuopakatto vuotaa saumojen tai läpivientien kohdalta – liitoksia rikkovat sammaleen juuret sekä talvella lumikuorman paine.

Saat meiltä huopakaton sekä palahuopakaton korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Pietarsaaressa, katepinnan paikkauksista huopakaton tulitöihin sekä myrskyvaurioiden korjauksiin. Käsittelyaineet ja korjaustavat valitsemme tarkasti vaurioiden mukaan, mikä varmistaa pitävän korjausjäljen sekä ihanteellisen lopputuloksen. Esimerkiksi pienehköille katepinnan kulumille voi riittää kunnostus massalla, kun taas isompiin vauriokohtiin mitoitamme ja asennamme nimenomaiset huopakaton paikkapalat. Tiivistämme halkeilleet saumat ja liimaamme irronneet bitumipaanut palahuopakatolta, ja leikkaamme auki katepinnan höyrypussit, jotta pullistumat saadaan tasoitettua. Toteutamme Pietarsaaressa tarvittaessa myös huopakaton alushuovan ja umpilaudoituksen vaihdot, sekä taitoa vaativat tasakaton korjaukset, tiivistykset sekä paikkaukset. Lisäksi hoidamme huopakaton sekä palahuopakaton korjaustyöt saarikohteissa – katto kuin katto ja työ kuin työ, meiltä homma luonnistuu!

Peltikaton korjaus Pietarsaari, siistit ja tehokkaat täsmätyöt kauttamme

Peltikaton korjaus Pietarsaari – paikkaamme taidolla ja tyylillä kuntoon reiät sekä ruostekohdat katteesta. Korroosio iskee herkästi etenkin hoitamatta jääneisiin pelteihin. Hyvin huollettu peltikattokin joutuu kohtaamaan sään ja ympäristön kulutukset, kun toistuvat lämpötilanvaihtelut aiheuttavat kattopeltien elämistä edestakaisin. Tämän myötä kiinnikkeet höllentyvät ja peltikaton naulat pumppautuvat ylös, jolloin peltien liitokset alkavat irvistää, ja tuloksena vesitiiveys on tiessään. Jos taas peltikatto vuotaa rakenteisiin, on syytä katsastaa yläpohjan tilanne – kenties tarvitaankin peltikaton aluskatteen korjausta, tiivistystä sekä paikkausta. Tai ehkäpä katon ovat saaneet kynsiinsä äkilliset myrskyvauriot, jotka saattavat tehdä tuhoisaa jälkeä uuteen ja terveeseenkin kattoon. Kenties rakenteita rikkoutui, kun myrsky kaatoi puun peltikaton tai talon päälle. Tai sitten tuuli tai myrsky irrotti kattopellit ja peltilistat, tai myrsky vioitti kattotekniikkaa.

Peltikaton korjaus ja tiivistys Pietarsaaressa aloitetaan kattavilla pohjatöillä. Irrotamme alustasta ruosteen ja lian, jota paikkauksesta saadaan kestävä. Useimmissa tapauksissa korjaustoimiksi riittää nykyisen peltikaton reikien paikkaus, sekä toisinaan yksittäisten kattopeltien vaihto, kun vauriot osoittautuvat luonteeltaan paikallisiksi. Mikäli reikä löytyy kattopeltien kiinnikkeen tuntumasta, teemme naulojen tai kateruuvien vaihdot uusiin kateruuveihin, sekä suoritamme lisäkiinnitykset kattopelteihin, jos alkuperäinen asennus on tehty liian harvaan. Kattopeltiseppämme toteuttavat huolella myös peltikaton yläpohjan paikkaukset, huonokuntoisten eristeiden uusimiset sekä lahonneiden rakenteiden vaihdot. Lisäksi saat meiltä Pietarsaaressa peltikaton myrskyvaurioiden korjaukset, sekä peltikaton kunnostukset saarimökillä ja muualla saarikohteissa.

Tiilikaton korjaus Pietarsaari, vahvistamassa kattosi käyttövarmuutta

Tiilikaton korjaus Pietarsaari – hoidamme kattosi haastekohdat kuntoon kattavan tietotaidon ja kokemuksen turvin. Lujatekoinen tiilikattokaan ei loputtomiin vastusta sään ja ympäristön kulutuksia. Esimerkiksi sammal ja jäkälä tarraavat juurillaan tiukasti tiileen, ja ne syövät katteesta mineraaleja sekä kuljettavat mukanaan kosteutta. Talvella merkittävää haastetta tuottaa katon päälle kertyvä lumikuorma, sillä lumi saattaa painaa rakenteet notkolle tai synnyttää liitoksiin saumavuotoja. Ikääntyvän tiilikaton kohtaloksi voi koitua pakkasrapautumisen kierre, kun haurastunut kate imee kosteutta, joka vuoroin jäätyy ja sulaa. Kun tiilikatto vuotaa, voi ongelmia löytyä myös yläpohjan ja aluskatteen tienoilta – esimerkiksi aluskate saattaa olla vanhuuttaan kulunut, vaurioinut tai väärin asennettu. Tai ehkäpä katto joutui kärsimään, kun myrsky kaatoi puun tiilikaton tai talon päälle. Tai sitten tuuli tai myrsky irrotti ja vei mukanaan harjatiilen, kattotiilen tai reunatiilen.

Tiilikaton korjaus, paikkaus ja tiivistys Pietarsaaressa tarkoittaa yleensä täsmätöitä, kuten irronneiden peltien kiinnitystä sekä rikkinäisten kattotiilien vaihtoa. Tärkeää on, että kunnostuksiin ryhdytään riittävän hyvissä ajoin; näin vältetään kosteus- ja lahohaitat sekä turhat, ennenaikaiset remontit. Toteutamme myös tiilikaton aluskatteen korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Pietarsaaressa, samoin myrskyvaurioiden korjaukset sekä katon saneeraukset saarikohteissa. Tiilikaton korjauksen ja paikkauksen päätteeksi pintakäsittelemme kärsineet tiilet, jotta kulunut kate saadaan jälleen hylkimään säätä, likaa ja sammalta.

Aluskatteen korjaus, paikkaus ja tiivistys Pietarsaari – katto-osaajamme palvelevat ammattitaidolla

Aluskatteen korjaus, paikkaus ja tiivistys Pietarsaari, paikkaus auttaa jatkamaan kattosi käyttökaarta, kun laitat meiltä asialle kattoammattilaisemme. Aluskatteen tehtävänä on poistaa rakenteista sekä ulkoa että sisältä tuleva kosteus. Pienikin vuoto saattaa yläpohjassa aiheuttaa mittavan kokoluokan haasteita, kuten kosteus-, home- ja lahohaittoja sekä vaarallisia sisäilmaongelmia. Kun aluskate vuotaa, syynä ovat tavallisesti sään ja ympäristön kulutukset, joskus myös alkuperäisen asennuksen virheet tai äkilliset mekaaniset vauriot. Pätevät korjaajamme hoitavat huolella kaikki aluskatteen kunnostukset – niin peltikaton kuin tiilikatonkin aluskatteen korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Pietarsaaressa.

Paikkaamme aluskatteen yksittäiset reiät sekä vaihdamme reikiintyneet vuodat, huolehtien aina kaikki limitykset ja tiivistykset yksityiskohtia myöten kuntoon. Aluskatteen toimivuudelle välttämätön tekijä on riittävä ilmanvaihto, joten parannamme myös eristystä tai välikaton tuuletusta, jos se kohdekaton tapauksessa on tarpeen. Hoidamme aluskatteen korjaukset ja paikkaukset minkä tahansa elementin suhteen, myös jiiristä ja sisätaitteesta sekä vaikkapa savupiipun kohdalta. Toteutamme aluskatteen ylösnostot sekä suoritamme tiivistämisen savupiippuun, ja asennamme jiireihin oppikirjan mukaiset, kahdensuuntaiset aluskatteet. Lisäksi teemme aluskatteen korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Pietarsaaressa läpiviennin kohdalta; kattovalokuvun, kattoluukun, kattoikkunan, ilmanvaihtoputken ja viemärintuuletusputken kohdalta.

Kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Pietarsaari – korjaus pitää kattosi toimivuuden kunnossa ja varmistaa laadukkaan elinkaaren

Kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Pietarsaari – korjaus auttaa rakenteita säilymään kunnossa, kun jätät työn varmaotteisten osaajiemme käsiin. Läpiviennit muodostavat rakenteensa puolesta kattovuodon ja kosteusvaurion riskin. Kun huomaat, että kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Pietarsaaressa, kutsu meiltä paikalle kokeneet tekijät kattosi tiiveyttä palauttamaan. Suoritamme katon korjaukset vuotavan kattoikkunan, kattovalokuvun tai kattoluukun kohdalta, sekä savupiipun, ilmanvaihtoputken, viemärintuuletusputken tai muun läpiviennin kohdalta. Vaihdamme aikansa eläneet pellitykset ja kuluneet, kärsineet tiivisteet. Asennamme myös puuttuvat ylösnostot sekä läpivientien tiivistekappaleet.

Tiedämme mitä tehdä, kun kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Pietarsaaressa, ja toteutamme taitavasti muutkin korjaukset kattosi hyvinvointia ajatellen. Vesitiivis ja varmatoiminen katto tarjoaa rakennukselle parhaan suojan – ota siis yhteyttä ja pyydä tarjouksemme katon korjauspalvelusta!

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt